DIY smokkelenke – første forsøk

Jeg har hatt så lyst til å lage en morsom smokkelenke til Mr. F så nå har jeg prøvd meg. Prosessen ble ikke akkurat som forventet, men resultatet er jeg likevel ganske fornøyd med. Det er jo litt sjarmerende med ting man har laget selv, og blir de for perfekte så er det jo umulig å se at noe er hjemmelaget. Jeg må derimot jobbe litt med fremgangsmåten, hvertfall om jeg skal kunne lage en brukervennlig diy-manual her på bloggen. Jeg håper likevel dere kan bli litt inspirerte, så får jeg heller komme med en fullverdig oppskrift når jeg gjør det riktig fra starten :)

IMG_5483

Her er i hvertfall det du trenger

  • Klemme (f. eks disse)
  • Silikonring (passer til mam-smukker, f. eks disse)
  • Masse stoffrester (fant ut i ettertid at det er fordelaktig om selve snora er i stumt stoff, altså ikke strech, spesielt om du har vanlig maskin. Min ble ganske skeiv.)

IMG_5454

IMG_5455

Start med å klippe masse firkanter i forskjellige størrelser av de stoffene du ønsker å bruke. Bruk gjerne stoff i forskjellig tekstur, da blir det morsomt og litt forskjellig materialer for barnet å ta og føle på. Her har jeg brukt sofastoff, lin, jersey, ribb og vanlig bomull. Sy bitene og vreng som på bildet. Bruk enden på en t-skje til å vrenge de smaleste bitene og dytte ut hjørnene.

IMG_5456

Og sy de fast i det som skal bli smokklenken, la det være igjen ca 5 cm på hver side. Jeg brukte en bit på ca. 25 cm. Hadde jeg gjort det på nytt hadde jeg delt smokklenken i to på langs, og sydd den sammen etterpå. Men det hjelper ikke å være etterpåklok.

IMG_5457

Jeg sydde så sammen smokkelenken slik, og etter dette er det strengt tatt ingen fremgangsmåte lenger. Det ble en hel del surr for å få lenken igjennom klemmen og få den festet til ringen. Jeg legger ved bildene da, så kanskje dere forstår sånn noenlunde hva jeg endte opp med å gjøre.

IMG_5459
Skeeeiv

IMG_5460

IMG_5463
Enden som skal igjennom klipsen

IMG_5466
Den var IKKE lett å få igjennom!

IMG_5468

IMG_5469
Ikke pent, men det funker! Jeg sydde også en søm rett over her for å feste den litt ekstra

Kort fortalt, på den andre siden klippet jeg smokkelenken smalere, tredde ringen innpå og sydde igjen og sydde så kantene sammen igjen utenifra. Helt umulig å forstå om ikke du er en syheks, I know. Men det var det jeg gjorde.

IMG_5470

IMG_5474

Den ble skeiv og krokete, men jeg har blitt skikkelig glad i den. Og den ble jo veldig morsom :) Mr. F ligger ofte og titter på den og holder i den :)

IMG_5479

IMG_5480

IMG_5481

IMG_5484

IMG_5486

Pass på å ikke bruke denne på natta da, det ville ihvertfall ikke jeg gjort :)

Ble den fin? Kunne du tenke deg en turtorial på denne når jeg får det til litt bedre?


Skal du handle julegaver på eBay? Da bør du sjekke ut disse 10 tipsene

Å handle på eBay kan være både morsomt og rimelig, men noen forhåndsregler bør man ta. Her har du mine 10 beste eBay-tips for en god handel!

1. Handle aldri for mer enn 190 kr

Handler du for 200 kroner eller mer blir du tvunget til å betale tollgebyr og moms. Momsen er 25% av varens verdi OG frakten. Når du handler er det derimot kun varens verdi som må være under 200 kr. Men valutaen er ikke alltid stabil, så pass på å ha litt margin. Mange som har handlet varer for 198 kr har opplevd at kursen har steget i løpet av de ukene det tar å motta varen, og det er kursen den dagen varen kommer inn i landet som er gjeldende. Jeg holder meg derfor alltid under 190 kr, og gjerne under det og.

2. Velg selgere med mange salg og positiv feedback

Selgere med dårlig feedback og mange negative karakterer selger enten dårlige varer eller er dårlig på å levere varene. Hold deg til erfarne selgerne med mye positiv tilbakemelding.

ebayguide

Husk at de fleste store selgere også har negativ feedback. Noen kunder er umulig å tilfredsstille og er misfornøyd uansett hva de gjør, så ikke la deg skremme av det om prosenten positiv feedback er høy (minst over 98%)

ebayguide

3. Sjekk leveringstiden

Mange selgere, spesielt de med fri frakt i Asia, har veldig lang leveringstid. Om du har hastverk er det derfor lurt å sjekke om leveringstiden er på 10 dager eller 2 måneder.

ebayguide
Nederst ser du estimert leveringsdato – kjekt å vite når man handler julegaver. Regn alltid med å ha en ukes margin om du skal være helt sikker på å få varene levert i tide!

4. Vær på vakt for kopier

Kopier er ulovlig å selge på eBay, men de klarer ikke å fange opp alt. Om uggsene du ser på er mistenkelig billige, så vær skeptisk. Sammenlign bildene med originalen, sjekk etter negative kommentarer i feedbacken og google hva du skal se etter for å avsløre om noe i akkurat det merket er fake. Dette gjelder hovedsaklig de dyrer merkene, men også rimeligere, men populære merker. Vær derfor alltid på vakt når du handler merkevarer.


Fake UGGs jeg kjøpte på eBay for lenge siden. Så flotte ut, men fikk hull etter bare 1 gangs bruk…

5. Ikke kjøp leker til små barn som ikke er sertifiserte eller av kjente merker

Leker som ikke er godkjente kan være av dårlig kvalitet og inneholde løse deler. Vær derfor forsiktig med hva du handler til små barn. Dette gjelder spesielt ting barna putter i munnen – kan leken inneholde farlige giftstoffer? Sjekk at det er tydelig informert hvem som har produsert leken og hva den inneholder.

Joda, de fleste leker produseres i Kina, men det er strenge regler på hvilke leker som tas inn i EU. De samme reglene gjelder ikke nødvendigvis for salg i hjemlandet – eller på eBay. Jeg ville lett kjøpt denne, men vært skeptisk til denne. Joda, det står hva sistnevnte inneholder, men det ser ut som om det kan være en del løse deler, og merket Youleen som er kinesiskt finner jeg lite info om på nett. Vulli Baby finner jeg derimot lett informasjon om.

6. Og for all del, ikke kjøp ting med pels!

I Kina er dessverre pels billigere enn fuskepels. Om du kikker på noe hvor du er usikker på om pelsen er ekte eller fake, så hold deg unna. Pelsindustrien i Kina er IKKE noe du vil støtte!

7. Vær en tålmodig og høflig kunde

Mange av disse selgerne har eBay som levebrød. Om du er misfornøyd med noe så gi selgeren alltid en sjanse til å rette opp feilen, de gjør det som regel med glede. Det vanligste er at de sender ny vare eller refunderer deg beløpet ditt. Du skal alltid ta kontakt med selgeren før du gir negativ karakter.

8. Ikke lukk en case før den er løst

Om du har kontaktet selger og fortsatt ikke fått løst saken, kan du åpne en case. Det viktige her er at du ikke lukker casen før problemet er løst – denne kan du nemlig ikke åpne igjen! Noen få selgere, som ikke har rent mel i posen, prøver å få det til å «vær så snill å lukke casen» så skal de sende ny vare. Ikke lukk den før du har den nye varen i posten. Lukker du casen vil du sannsynligvis ikke motta noen ting.

9. Få tips fra andre

Det finnes flere steder å hente tips fra, men jeg syntes grupper på Facebook har vært veldig behjelpelig. Det kan bli litt uoversikltig, men man får daglige tips i nyhetsfeeden sin fra andre med erfaringer og bilder av produkter de har handlet. Jeg er blant annet med i en gruppe som fokuserer på baby og barn som du finner her, men det finnes også grupper om andre temaer, for eksempel interiør.

ebayguide
Amme-BHen kjøpte jeg etter tips fra en i gruppen. Merket Carter ble jeg også tipset om her, som er et kjent, amerikansk klesmerke

10. Sjekk størrelser

Om du handler klær fra Asia kan en grei regel være å kjøpe minst én størrelse større enn du normalt kjøper. I USA er størrelsene normalt relativt like. Om du ikke er kjent med størrelsene, så google deg frem til et størrelseskart for rett land. Handler du noe fra USA så kan du f. eks google «us clothing size chart». Trykk på Bilder og du vil få opp et par varianter på størrelsesguider som kan hjelpe deg.

Om du ønsker en mer omfattende innføring i eBay-handel, anbefaler jeg at du sjekker ut min store step-by-step eBayguide!

Oh the irony!

I går fikk jeg hjem to maskaraer jeg hadde kjøpt på eBay – Theyre Real av Benefit. Jeg har skrevet om denne maskaraen før, og den gir fantastisk lange øyevipper! Når jeg skulle prøve den for første gang syns jeg ikke den ga så bra resultat som den forrige, men tenkte at den er vel mer flytende når den er helt fersk. Maskaraen jeg hadde fra før var nesten tom, og blitt veldig tørr.

I dag, når jeg fikk samme dårlige resultat så var det en tanke som slo meg. Hva om maskaraen er fake? Haha, fake theyre real – ironien. Det værste var at jeg hadde rett! Man ser tydelig at trykket på boksen er blurry. Trykket på flasken er også ujevnt og på baksiden er det til og med skrivefeil! Det verste med det hele er jo at disse to maskaraene kan inneholde hva som helst! Hvem vet hvor de er laget eller hva slags ingredienser de inneholder??

falsk theyre real
Her syns det tydelig at bildene på forpakningen er blurry og utydelig

falsk theyre real
Benefit-logoen er preget av dårlig trykk

falsk theyre real
Istede for «beyond» står det her «beyonc», trykket på baksiden er også svært dårlig

Nei, maskaraene går dessverre i søpla. Nå gjenstår det å sette negativ karakter på eBay og starte en paypal-issue. Jeg har vært borte i falske produkter på eBay før, og selgeren blir normalt ikke spesielt glad for at man gir dem negativ karakter og skriver at de selger falske produkter -det resulterer faktisk ofte i at jeg selv får negativ karakter, og det er ikke så morsomt… Men jeg vil ha igjen penga mine, og da er dette den eneste fremgangsmåten dessverre. Om noen lurer på hvilken selger jeg handlet fra, så er det altså denne. Hadde jeg vært litt mer grundig (som jeg normalt er) så ville jeg sett de negative kommentarene denne selgeren har fått. Heldigvis vil dette gjøre det enklere for meg å få igjen pengene mine. Lær av mine feil!

Har du handlet falske produkter på eBay før? Hva gjorde du da?

Julegaveshopping til «de vanskelige» på eBay

De som kjenner meg vet at jeg elsker å kjøpe julegaver, og det gjør jeg helst på nett! Jeg hate å svette rundt på et trangt kjøpesenter og brenne av tusenvis av kroner, da handler jeg heller flere ting litt billigere på nettet. I tillegg er det morro å kunne gi bort noe man ikke finner over alt her i Norge, og da er eBay en kjempeflott markedsplass å boltre seg på! Jeg handler som dere vet en hel del på iHerb og, men det er ikke alt man finner her, spesielt til mannfolka kan det være vanskelig.

For de av dere som er helt nye på eBay anbefaler jeg å sjekke ut eBayguiden jeg lagde for en stund siden. Den tar deg steg for steg gjennom hvordan du setter opp både eBay og Paypalkontoer, og hva du skal tenke på når du handler. Guiden finner du her!

Det er ikke alltid lett å finne ut av hva man skal kjøpe i julegaver til alle, så jeg har satt opp noen søk som kanskje kan hjelpe deg på veien :) Søkene er satt opp slik at det kun vises varer som koster under 35$ (med dagens kurs er det kanskje litt høyt), i tillegg vises kun ting fra selgere som sender til Norge. Det er ingen auksjoner som kommer opp, kun «Buy it Now» gjenstander, som gjør det enklere å forholde seg til prisen. For å luke bort de med enorm stor frakt har jeg også sortert søkene fra «billigste inkl frakt» til dyreste, så det kan lønne seg å bla seg litt bakover for å finne de litt finere produktene :) Jeg kan selvsagt ikke røpe hva jeg har kjøpt til mine nærmeste, men jeg har plenty med gode ideer å dele, og her har dere noen:

Til den jaktinteresserte

I dette søket har jeg samlet opp de mest populære jaktmerkene i USA og fjernet sånne rene «army brands». Her finner du masse flott til den jakt-interesserte i familien, enten det er bestefar, mann eller kanskje a mor?

Gå til søket her >>

ebay shopping tips

1. Rosa jaktcaps fra Browning
2. Rosa skytehansker fra Browning

3. Lue med øreflapper fra Whitetails
4. Remington jaktcaps
5. Vintage lerduebane-skytevest
6. Vannavvisende jakthansker fra Under Armour

Til den friluftsinteresserte

Dette søket er veldig stort, for det finnes helt enorme mengder med produkter til de friluftsinteresserte. Det er mye like produkter, og like mye er billige greier fra Kina, så det kan lønne seg å bla et godt stykke bakover for å finne finere ting.

Gå til søket her >>

Her er et par utvalgte dingser jeg tror enhver friluftsinteressert person hadde likt:

ebay shopping tips

1. Multi-tool knipetang
2. Lekkert lommekompass
3. Survival-kit med multi-tool, fyrtål, sag, kompass og fløyte
4. Kaffekjele 0,8 liter
5. Sammenleggbar vannkonteiner
6. Lommelykt med 1200 lumens styrke
7. Gerber Bear Grylls Survival Kit

Handler du julegaver på eBay? Har du noen andre gode julegavetips til de det er vanskeligere å kjøpe til?

Anbefaling: Liten kjøkkenvekt til å ta med seg

Som dere vet så veier jeg alt jeg spiser for tiden, og da er det ganske viktig for meg med en god kjøkkenvekt. Jeg har vanlige vekter hjemme, men selv om de er relativt små syns jeg det er mye å drasse på om jeg skal ha den me dpå jobb eller reise, så jeg tenkte at jeg kanskje finner en mindre variant på eBay. Og vet dere, det gjorde jeg! Denne kostet meg under 50 kr inkludert frakt, og selgeren har mange igjen. De finner du her.

liten kjøkkenvekt

Jeg var jo veldig spent på hvor riktig denne vekta var, i og med at den var så billig, og det er den! På grammet! Jeg kjøpte en rosa vekt på Clas Ohlson her for leden, og den er faktisk mye dårligere. Om jeg legger på noe veldig lett (som typ veier 4-5 gram), så registrerer den det ikke i det hele tatt. I tillegg er den utrolig treig, så om jeg for eksempel heller yoghurt i en skål må jeg gjøre det veldig sakte for å la vekta oppdatere seg. Den gir meg også forskjellig vekt ettersom hvor på vekta jeg setter tallerkenen, så jeg skal nok faktisk gå tilbake med den vekta.

Den her derimot er rask og riktig. Den er kjempelett og ganske liten, men ikke så liten at du ikke får plass til en vanlig tallerken. Det beste er kanskje at denne bruker to AAA batterier og ikke disse runde små som er mye vanskeligere å få tak i.

Løp og kjøp ;)

 

NY Yankees Capser

Dere så kanskje at jeg hadde på meg caps på det ene bildet fra Huk i går? Keen på en slik caps? Da skal jeg gi dere et tips :) Jeg kjøpte nemlig den på bildet og en rød eBay, og jeg er kjempefornøyd! Størrelsen og passformen er helt perfekt, og kvaliteten virker veldig bra!

ny yankees caps

ny yankees caps

Capsene kjøpte jeg av denne selgeren på eBay, og de kostet under 70 kr per stk! De ble også fraktet på en utrolig smart måte, nemlig i en helt tett oppblåst pose! Dermed ble ikke capsene skadet (eller flate) på veien hit. Ganske morro å stikke hull på posen, haha :)

Småtterihandel på eBay

Tidsinnstilt innlegg

Her om dagen så klarte Akka klarte på mystisk vis å komme seg løs fra båndet som jeg har montert opp på baksiden av huset, og det viste seg at en av karabinkrokene jeg brukte til å lage båndet har gått opp av seg selv. Dermed måtte jeg gå til innkjøp av karabinkroker med stopper på, men de fleste slike du finner her til lands er veldig store (av de jeg har sett). Så da måtte jeg jo selvsagt (og ikke akkurat ufrivillig) ty til eBay! Jeg fant denne selgeren som hadde masse rart, og kjøpte like gjerne litt andre saker og. På lista er det 4 skrukarabiner, 2 armbånd som faktisk er fine å ha på tur da de bestør av ganske langt tau og en ekstra klemme som man kan bruke om f. eks en av klemmene på sekken skulle ryke, en reise-rettetang og en nuppefjerner. Jeg betalte ca 100 kr for alt sammen, hehe :)

ebay

Om du aldri har handlet på eBay før, burde du sjekke ut guiden jeg har laget her!

Shop hundeleker og Opi neglelakk på eBay

Ingrid gone crazy? Haha, ja kanskje det :) Det er jo SÅ gøy med leker da, og spesielt når man har en hund som syns det er kjempespennende med leker! Denne gangen ble det 4 handlekurver med leker fra en og samme selger, og jeg gleder meg så fælt til de dumper ned i postkassen min! Jeg handlet kun en handlekurv  med verdi på under 200 kr  per dag, fordelt på 4 dager. Dette er for å forsikre meg om at selger ikke sender produkter fra de forskjellige handlekurvene jeg har satt opp sammen, som igjen vil gjøre at jeg må betale masse toll. Denne selgeren hadde uansett lave fraktkostnader, så da var det helt greit å dele opp :)

Her kan du sjekke ut butikken til selgeren jeg har handlet fra.

hundeutstyr på nett billig

hundeutstyr på nett billig

hundeutstyr på nett billig

hundeutstyr på nett billig

Det ble en hel del vanlige leker, men også et par man kan legge mat i, så må hunden tenke seg til hvordan den skal få denne maten ut. Det er disse jeg kanskje er mest spent på. Jo, og den ekkorngreia! Det er en kosedyrsak hvor tre ekkorn er stappet inn gjennom hvert sitt hull, og morroa for hunden er å dra disse ut. Akka elsker å dra bommul ut av kosedyr, så da burde denne bli populær ;) Jeg håper også at de kosedyrene jeg har kjøpt her holder litt bedre enn de hun har fått før (som forøvrig er fra IKEA). De minste musene fra IKEA er faktisk foreløpig de som har holdt best. Den grønne bamsen over er fra Kong, og det skal vist være et bra merke. Har kjøpt ganske mange ting fra kong faktisk, så får vi se hva hu liker. Tror hu kommer til å like alt jeg!

Den store blå ballen er jeg også spent på. I denne er det en annen ball inni, så er sikker på at hun kommer til å elske denne! Her kan dere se video av den ballen i bruk:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=HF7zKD0FL5M’]

Jeg fikk forøvrig en annen pakke fra eBay på døra her om dagen, nemlig disse tre lakkene fra OPI (ikke at det har noe med hund å gjøre, men de er da fra eBay de og). Jeg betalte 138 kr for disse tre lakkene (Chip Skip, Nail Envy og Base Coat) inkludert frakt, og jeg kjøpte alle tre fra denne selgeren.

hundeutstyr på nett billig

Om du aldri har handlet på eBay før, kan du sjekke ut denne guiden jeg har laget for newbies :)

Hva handler du som regel på eBay? Hva handlet du sist?

Klar for yoga med nye treningsbukser :)

Nå er jeg akkurat hjemme fra ytterligere en yoga-timen av typen ashtanga (var klar for denne timen på bildene under her). Jeg må bare si wow altså. På en eller annen merkelig måte er disse yoga-timene nesten like tøffe som TRX extreme, men selvsagt på en helt annen måte. I dag har jeg vært på kurs hele dagen, og var dermed ganske stiv og støl i ryggen etterpå. En time med yoga løsner opp i det, men etterpå blir jeg jo nesten dårlig! Jeg kjenner ihvertfall at det er ettellerannet som skjer med kroppen, og jeg tror det er bra :) Får bare passe på å drikke mye vann etterpå, så man får skilt avfallsstoffene ut av kroppen. Når man løser opp i en litt rusten kropp, blir det gjerne frigjort en hel del saker, uten at jeg er noen ekspert på området.

treningsblogg

treningsblogg

treningsblogg

Etter en dusj og litt mat føles det ganske mye bedre, men jeg jeg må i det igjen, at en time man nesten ikke svetter på kan være så tung, det liker jeg! Jeg var aldri noen stor fan av yoga når jeg var yngre, det gikk liksom for sakte, og ble rett og slett for lett. Men med riktig instruktør, så er det ikke lett. Det er vondt, utfordrende og til tider ganske ubehagelig. Jeg kan presse meg hardt, og det er når jeg presser meg hardest at jeg mentalt slapper av mest. Liker-liker-liker!! Det har blitt yoga nesten hver uke den siste tiden, og det har jeg definitivt tenkt til å fortsette med!

abercrombieabercrombie

Som dere vet gikk jeg litt bananas på eBay her for leden, og jeg kjøpte faktisk også en treningsbukse fra Abercrombie & Fitch (av alle merker å velge mellom), og den kom i går (og er altså da den jeg har på meg). Det er en yoga-bukse, og den var faktisk utrolig comfy! Materialet er utrolig behagelig, og den er god og lang i beina (nesten litt for lang faktisk). Buksa kostet meg ca 165 kr og du kan finne en tilsvarende bukse ved å bruke dette søket (jeg satt opp et tilsvarende for dere i går, jeg endret bare «Victoria Secret» til «Abercrombie» med samme kriterier). Her er buksa jeg kjøpte, og størrelsen er faktisk small. Abercrombie er ikke vanligvis så store i størelsen, men den gikk fint på. Jeg kunne dog garantert hatt størrelse M uten at buksa akkurat hadde falt av :)

Har du prøvd yoga? Hva syns du?

Kjøp Victoria Secret på eBay – jeg viser deg hvordan!

Altså Victoria Secret har de aller aller beste sports-BHene spør du meg. De er helt fantastiske i forhold til at annet jeg har prøvd, og kvaliteten er upåklagelig! I forrige uke gikk jeg litt «wild» på eBay, og kjøpte meg fire nye sportsBHer og en ny treningstights fra VS, og tre av sportsBHene kom allerede i går! Disse har ikke fult så bra passform som de jeg har fra før, men det er fordi disse er uten justering bak. Grunnen til at jeg ville ha det, er fordi låsen bak på de andre VS sportsBHene jeg har er fryktelig vond når jeg gjør yoga (det er i og for seg låsen på de andre sportsBHene jeg har og) – uansett hvor flat den er. Ikke har jeg behov for noen enorm støtte heller, så jeg fint bruke til vanlig trening og. Jeg brukte den rosa på TRXen i går, g det gikk strålende :) De er litt trange å ta på og av, men når de først er på er de utrolig behagelige!

victoria secret sports brah
Betalte ca 16$ pr stk for disse to (under 90 kr), og 28$ for den rosa (150 kr)

victoria secret sports brah

victoria secret sports brah

victoria secret sports brah
Selv med ny og fresh sportsBH klarer jeg fortsatt bare en av disse, haha

De gir nok litt lite støtte til de som faktisk trenger det, så har du et realt stell, så ville jeg gådd for de med lås bak, de gir utrolig god støtte! Og om noen lurer, så er det ikke akkurat noen push-up effekt på disse her ;) Jeg bruker forresten størrelse S. Jeg bruker 75C i BH som referanse.

Om du vil kjøpe treningsklær fra Victoria Secret, kan du bruke dette søket jeg har satt opp for dere. Her får dere opp alt fra Victoria Secret som koster under 200 kr (altså man slipper toll), fra selgere som sender til Norge. Det er også kun «Kjøp Nå» produkter, og brukte produkter er fjernet. Om du ønsker å fjerne noen av kriteriene, så er det bare å trykke på kryssende ved siden av kriteriet, men «available to Norway» og «Under US 35$» anbefaler jeg på det sterkeste å beholde. Ønsker du å kjøpe noe som koster over 35$, altså mer enn 200 kr, så send en melding til selger først, og hør om de kan skrive ned prisen på pakken.

victoria secret sports brah

Du kan også bytte ut «Victoria Secret» med f. eks «Nike» i søkefeltet om du vil :) Du kan også fjerne kategorien ved siden av søketeksten, og søke på andre ting og i andre kategorier! Om du vil, kan du lagre dette søket, jeg har gjort det, så slipper jeg å skrive inn  «available to Norway» og «Under US 35$» hver gang jeg skal handle.

Om du trenger hjelp til å sette opp en konto på eBay, kan du bruke eBay guiden min som du finner her!