Mallorca – s´Arenal Playa de Palma – styr unna!

Japp, jeg har vært i Mallorca! I «all hemmelighet» har jeg vært hele to uker i Mallorca, og jeg kom hjem på mandag, og glad var jeg for det.

mallorcamallorca
Hva skjer med å være fotogen liksom…

Vi hadde booket hotell begge ukene på Hotell Hispania i Playa de Palma, som ligger rett utenfor Palma. Det vi ikke viste er at dette er Tyskernes partysted nr. 1. Alt gikk på tysk, og alle antok at vi var tyskere. Jeg har ikke noe imot tyskere, men dette stedet var rett og slett tacky. Playa de Palma er en enormt lang strand, og denne er dekket med små supermarkets som selger bøtter med sprit, blandevann og lange sugerør, badehånklær med nakne damer og stpre mengder potetgull og kjeks. Du finner en hel del barer, men ikke mange av serveringsstedene kan defineres som restauranter dessverre, selv om de selv ønsker å være akkurat det. Vi var heller ikke spesielt fornøyd med hotellet. Personalet var sure og lite behjelpelige, rommene var usjarmerende og små og bassengområdet svært lite attraktivt.

mallorca

mallorca
Hadde de øvrige omstendighetene vært OK så hadde vi vel tatt til takke med dette… Men hva skjer med TVen liksom? Skal man STÅ i sengen og se på TV?

For å gjøre ferien bedre så leide vi sykler. Vi syklet inn til Palma et par dager for å handle og sjekke ut byen, og vi syklet også andre retningen. Her fant vi «redningen». Selve stranden på Playa de Palma var svært overbefolket, og jeg har aldri klart å ligge stille i en solseng. Men bare 15 minutter med sykkel fant vi noen fantastiske viker med klart blått vann og mye mindre folk. Vi hadde også med oss snorkleutstyr, noe vi fikk god bruk for her :)

mallorca
En av de fantastisk flotte vikene vi besøkte

Den 3. dagen så spurte vi om det var mulig å bestille massasje på spaet. Sengene var harde som stein, og jeg blir ofte stiv i ryggen av reising. Joda, det gikk. Vi fikk en «meny» fra dama i resepsjonen, og hun sa at det var en ekstern tilbyder som kom til hotellet. Jeg fant ønsket behandling og gikk tilbake til resepsjonen. Da ble vi pent forklart at de som leverte denne tjenesten ikke lenger var aktive. Øh.. Ok? Samtidig dukker det opp en frøken fra kjøkkenet, og hun foreslår et annet hotell i nærheten hvor de har et stort spa. Vi ringer dit, og får tid et par timer senere.

Når vi ankommer Grupotel Suites & Spa, et hotell som har like mange stjerner som vårt hotell (altså fire), så innser vi at vi ikke kunne bli på Hispania. Området Grupotel ligger i er ikke spesielt vakkert, og det ligger lenger i fra stranden, men for et hotell! Området innenfor veggene var kjempelekkert, flotte leiligheter og et fantastisk flott spa med stort innendørsbasseng. En HELT annen klasse enn vårt hotell, og faktisk ikke spesielt mye dyrere. Jeg får massasjen min, og vi setter oss etterpå i baren for å se etter andre aktuelle hoteller vi kunne tenke oss. Vi ble på Grupotel da de hadde gratis internett til alle, mens på Hispania må selv gjestene betale for nettet :p

Vi vurderte å bo her på Grupotel, men vi konkuderte raskt med at det ikke ville få oss ut av området, noe som vi svært gjerne ville. Vi fikk et kart av de i resepsjonen og krysset av 4 og 5-stjerners hoteller med gode tilbakemeldinger i vår prisklasse som hadde ledige rom. Vel tilbake til hotellet vårt varslet vi om at vi ønsket å reise én uke før. De trodde vi skulle reise hjem, og for første gang var jeg imponert over de i resepsjonen. Det var ikke noe problem, og vi fikk igjen halvparten av det vi betalte (litt over dette faktisk, men det vet jeg ikke hvorfor).

mallorca
Saltvannshååår :)

Dagen etter satte vi oss i bilen og kjørte øya rundt. Vi bestemte oss for å slå to fluer i en smekk, og sjekket ut hotellene vi hadde kikket på dagen før på veien. Vi startet med snuta østover, for så å kjøre oppover mot kysten mot Alcudia og Pollenca, for så å krysse øst for fjellkjeden hele veien tilbake til Palma. Vi rakk dessverre ikke vestkysten på denne turen.

Vi var vel innom fem hoteller, men ingen ga faktisk mersmak. Altså, alle var jo bedre enn der vi var, og hotellene var flotte de, men områdene de lå i var enten veldig avsides, eller alt for «turistete». Så det ble ingen av disse hotellene. Vi gjorde en del mer research når vi kom hjem, og fant etter MYE om og men ut av at Port de Soller måtte være stedet for oss. Her var det ikke mange ledige hoteller som stilte «våre krav», men vi fant ett, og vi bestilte. Hotellet heter Los Geranios, har 4 stjerner og har 8,7/10 på booking.com. Dette måtte jo bli bra?

Etter én uke på Playa de Palma steg jeg gledelig på bussen inn til Palma. Her byttet vi til buss 211 som gikk til Port de Soller (bruker faktisk bare 30 min), og dere kan tro vi var positivt overrasket! Port de Soller er et utrolig vakkert sted. Det er en bukt som ligger blandt høye vakre fjell, og i bukten er det en båthavn, koselige restauranter, mindre hoteller og veldig god stemning. Det var tydelig at dette er stedet for par, og det var veldig blandet mtp nasjonaliteter. Både nordmenn, svensker, tyskere, franskmenn, briter og nedlendere. Noen barnefamilier og, men ikke så mange at de «tok over» området. Hotellet vår var også veldig flott, og jeg var kjempefornøyd med rommet. Rommet hadde karakter og farger som ga meg ro, og så ikke ut som et iskaldt sykehusrom. Og vet dere hva, sengene var GODE! Madressene var faste, men myke nok for meg, helt perfekt :) Los Geranios har ikke treningssenter eller basseng, men det trenger de heller ikke. Hotellet ligger mer eller mindre på stranda, og stranda er langt flottere og mindre folksom enn stranda i Playa de Palma.

mallorca
Dette er kanskje ikke det beste bildet av stranden, men dere ser ihvertfall de flotte bygningene og den vakre naturen. Stranden utenfor vårt hotell var veldig flott :)

Endelig, én uke på skikkelig kjærestetur. Det kommer et eget innlegg om Port de Soller litt senere, det har stedet fortjent ;)

Selv om Port de Soller var veldig flott er jeg fortsatt veldig glad for å komme hjem. Vi er nok ikke helt «sydenfolk», og det burde vi kanskje skjønt etter Kretaturen i 2012, men vi ville vel prøve igjen. Om vi reiser tilbake til Mallorca så blir nok det i april/mai eller september/oktober, og da for å gå i fjellet. Det er utrolig flotte fjell her, og de kunne vi begge tenke oss å se mer av :)

Jeg kan jo til slutt nevne at om du ønsker å bo i nærheten av Palma, men ikke i Palma, så ta deg til Palma Nova. Vi sykla hit og spiste lunsj en dag, og det er her de norske og svenske barnefamiliene har slått seg ned.

Liker du å være i syden?

Dette innlegget inneholder annonselenker


Fisketur til Norefjell

For et par helger siden ville kjæresten på fisketur. Jeg bestemte at vi skulle til Norefjell, først og fremst fordi samboern hadde fått tips om et bra fiskevann ved Gaustatoppen. Veldig logisk, jeg vet, det er ikke alltid hukommelsen er på topp. Men det ble Norefjell likevel.

Nå var det en ting jeg ikke hadde tenkt på, og det var at det fortsatt var veldig mye snø på Norefjell. Vi har jo en tendens til å ta utgangspunkt i det som skjer rundt oss, og jeg glemte rett og slett at det har falt langt mer snø i marka i Norefjell enn her lenger sør. Så det ble en bra treningsøkt! Vi kjørte opp fredag kveld, gikk halve veien på grusvei og resten av veien i dyp snø. Veldig morro med tunge sekker. I tillegg var snøen veldig ustabil, så for hvert skritt viste du aldri om snøen kom til å bære eller om du gikk igjennom til midt på leggen.

Oi for en god idé.

fiske i norefjell

Jaja, vi kom da frem til slutt. Rett før det ble mørkt faktisk, men vi rakk heldigvis å finne oss en teltplass. Det ble litt smågodt og en Real på deling før vi forsvant ned i hver vår sovepose.

Jeg sov skikkelig dårlig den natta. Jeg tror faktisk jeg fikk litt vondt i ryggen av økta dagen før, og jeg som helst skulle sove som prinsessen på erten sover faktisk sånn passe bra i telt. Villmarksdronning liksom, haha, ikke akkurat kanskje :p

fiske i norefjell

Men vi hadde ikke dårlig tid. Mens kjæresten var gått ut med Akka skulle jeg starte med frokosten. Når kjæresten kom tilbake med Akka lå jeg fortsatt i soveposen, og hadde ingen store planer om å stå opp. Jeg kom meg ut tilslutt da, og da ble det både kokte egg, havregrynsgrøt og lomper med diverse pålegg. Fabelaktig frokost med en fabelaktig utsikt :)

fiske i norefjell
Eggene fraktes best i originalemballasjen eller tilsvarende. Den gjennomsiktige boksen med lilla lokk inneholder philadelphia, så slipper man å ha med seg hele boksen. Havregrynene lages ved å hele kokende vann over gryn – så slipper man ekstra oppvask ;)

Her har dere energipakka mi. Perfekt å ha lett tilgjengelig i sekken. Denne har jeg fylt med masse økologiske barer, questbarer og en økologisk nøtte- og bærmix.

fiske i norefjell

Og her er kanel/sukrinblandingen min. Denne er alltid med på tur sammen med havregrynen. Du kan også bruke en gammel krydderboks (helst i plast), en liten, tom pilleboks eller en gammel filmboks til å ha krydder i.

fiske i norefjell

Eggene avkjølte vi i snøen, et ganske festlig syn å se når de smeltet lenger og lenger ned :)

fiske i norefjell

Etter en lang frokost gikk vi ned til vannkanten for å se om vi kunne få noe fisk. Størstedelen av vannet var fortsatt dekket av is, så vi var ikke spesielt håpefulle. Fisken trekker som regel opp når isen er borte (har jeg hørt), og siden vi faktisk ikke fikk noe så har jeg trukket den konklusjonen at fisken fortsatt lå på bånn.

fiske i norefjell

fiske i norefjell
*SELFIE*

fiske i norefjell

Og akka fikk være i bånd denne gangen. Skogen i Norefjell er full av dyreliv, og det var det en frøken som merket! Vi så både røy, lemmen, spor i snøen fra mår, elg og tiru. Morro for unga, og for Akka :) Ikke så morro å være i bånd kanskje…

Sjoa Rafting AS: En komplett opplevelse du vil huske resten av livet!

I helgen var vi på Sjoa Rafting, et raftingsenter preget av god stemning, fantastisk atmosfære, hyggelige folk og masse action! Fy fader å morro vi hadde det! Rafting i ville elver og nervepirrende brupendling. Wohoi!!

Jeg var faktisk på Sjoa Rafting for 11 år siden, og gledet meg som en unge til å komme tilbake. I tillegg til rafting tilbyr de også brupendling, riverboard (bølgebrett), juving (utrolig morro – prøvde for 11 år siden), brevandring, grotting, paintball, høydepark og mye mer. Det er heller ikke langt til Jotunheimen, om man for eksempel vil gå Besseggen en dag. Perfekt for bedrifter, utdrikningslag, grupper, familier og par – som oss :)

sjoa rafting
Kjæresten og meg i fint driv ned Otta :) Foto: Grieg McColm

Sjoa Rafting ligger et sykke opp fra E6 langs elven Sjoa, og må ikke forveksles med Sjoa Raftingsenter som ligger langs E6. Når vi gikk ut av bilen fikk jeg følelsen av å være i syden. Det var  varmt og lummert, koselig belysning og flotte håndmalte skilt i neonfarger. Det eneste som manglet var lyden av gresshopper, så hadde jeg vært overbevist at jeg var på en luksusresort på Mallorca. Vi hilste på guiden vår Marius, ble innlosjert på hytta og fikk planen for morgendagen. Frokost kl 09 og rafting kl 10. Men først, en kald øl i baren – en bar med et uventet stort utvalg av spennende ølmerker!

Etter en god natts søvn var det bare å komme seg opp av soveposen og til frokosten. Men først en liten tur med Akka, sjekk så fint det er her!

sjoa rafting
Redbull gir deg viiiinger!

sjoa rafting
Du kan velge om du vil bo i Lavvu eller hytte. Lavvuene har tregulv og ovn – veldig koselige de og :)

sjoa rafting
Akka bader i Sjoas helt egne dam :)

sjoa rafting

sjoa rafting

sjoa raftingsjoa rafting

sjoa rafting
Hehe, «jeg tror den holder» – liker stilen ;) Og ja, det er faktisk Alexander som har bygget den

sjoa rafting
Mathuset til høyre, bar og resepsjon rett frem

sjoa rafting
De har hele 7 badestamper! Disse er gruppert i fire, to og én, så her er det plass til en hel geng på 30 pers i den største delen, en jentegjeng i midten og et par i den siste stampen – noe for alle :)

sjoa rafting
Brua over til «Øya». Her er det lavvuer og andre aktiviteter som paintball. De fleste utdrikningslagene hold til her ute, flott at de skiller på det slik så slipper man bråk på natta ;)

sjoa rafting
En fantastisk uteterrasse rett ved elva

sjoa raftingsjoa rafting

sjoa rafting
Akka fikk seg en ny kompis, han var kanskje litt for på for hennes smak ;)

sjoa rafting
Ikke mangel på båter ihvertfall! Gult er kult ;)

sjoa rafting
Her er hele elva malt med navn på alle stryk og andre detaljer

Etter frokost fikk vi en rask gjennomgang av utstyret vi skulle bruke. Det eneste vi måtte ha med selv var et par joggesko som kunne bli våte og et sett ullundertøy til å ha under våtdrakta. Alt det andre fikk vi utdelt. Siden det er flomtid så var det rett og slett for farlig å rafte i Sjoa, så vi dro istedenfor til elven Otta. Vi hadde en liten samling med guidene før vi satte oss i båten, og her gikk vi igjennom sikkerhetsrutiner og ble tildelt hver vår båt med guide. Alle guidene har jobbet fast på Sjoa lenge, og kjenner elvene svært godt. Bildene fra raftinga er tatt av deres egne fotograf Grieg McColm. Mens vi raftet, padlet han i elvekajakk og knipset bilder.

sjoa rafting
God blanding av herlige folk. Marius gir oss instruksjoner på en underholdende men seriøs måte. – «Ikke slipp åra, åra er din billett opp i båten» – «Le gjerne av kompisen din om han faller ut av båten. Men få han opp i båten først – så kan du peke og le».

sjoa rafting
Demonstrasjon av utkast av redningsline.

sjoa rafting
Jentebåten – med to karer :)

Det var ikke så veldig mange regler egentlig. Det viktigste var å holde i t-grepet på åra hele tiden, så ingen andre skulle få det i fleisen. Om man faller uti må man ha bena opp så de ikke setter seg fast under en stein, også er det om å gjøre å holde seg fast i tauet i båten om man faller uti.  Jeg og kjæresten fikk sitte helt fremst, det var vist «økonomiklassen» for her får man mest støyt og vann. Actionklassen altså; perfekt for oss ;)

sjoa rafting

Otta er vanligvis en familievennlig elv, men med de store vannmengdene var den alt annet enn familievennlig. Vi hadde en fantastisk tur nedover, og selv om vi aldri velta helt (bortsett fra én gang, men det var med vilje), så var vi ganske nære! Sykt morro!

sjoa rafting

sjoa rafting
Her er vi i det første av to stryk (Et stryk er en strekning hvor elven er brattere eller smalere, noe som gir mer strøm og større bølger) og vi traff en bølge akkurat når den brøyt. Hele båten var på vei over, men vi klarte oss akkurat. De fleste av oss ihvertfall…

sjoa rafting
Her er Marius på vei over bord, noe som betyr at han skylder resten av guidene en six-pack med pils :) Godt ikke hele båten velta, for da hadde det blitt en kasse! Jeg har høyrefoten i en fotbøyle i båten, og klamrer meg fast alt jeg kan! Det ser kanskje ut som om jeg kjeder meg, -gjeeeeesp, hehe

sjoa rafting
Jeg har ikke så mye mer enn høyrefoten i båten på dette tidspunktet, med ett stykk kjæreste over meg, Marius er tapt, og det er også en av jentene som satt bakerst

sjoa rafting
Hoi, der var det over!

sjoa rafting
Å se, der står fotografen! Legg merke til armen til Marius i bakgrunnen – den la ikke vi merke til for å si det sånn. Vi hadde ikke engang merket at vi manglet noen…

sjoa rafting
Wuhuuu, dette var morro! Fortsatt vel uvitende om at vi mangler både guide og en av jentene

sjoa rafting
Oi, hvor er de andre?

Sykt morro var det, det morsomste stryket på turen :) Jenta som falt uti var litt shaky etter en runde under båten, og det forstår jeg godt. Det var ikke så lenge, men sjokket av det kalde møtet med vannet hjelper ikke. Og sekunder i kaldt vann, under en båt, de går ikke fort altså!

Etter det første stryket bar det videre nedover elva. Totalt var vi i båten i ca 2 timer. Man skulle tro man ble kald, men det gikk faktisk veldig bra. Jeg frøs litt på føttene, men ellers holdt ullundertøyet og våtdrakten meg god og varm. Også måtte vi jo jobbe litt, det var til tider veldig tungt å padle!

sjoa rafting

sjoa rafting
Mye morsomme bølger :)

sjoa rafting
Wuhuuu!!

sjoa rafting
Og så var vi ferdig. Jeg har fått ansvaret for alle årene :)

Etter en god lunsj meldte vi oss på brupendling. Jeg gjorde faktisk dette når jeg var her for 11 år siden, og mente å huske at det ikke var så ille. Der tok jeg jaggu feil! Med enormt mye vann i fossen under oss, og mange flere høydemetre enn jeg kunne huske, så banket det hardt i brystet når jeg sto på brua!

sjoa rafting
Brua ligger en 5 minutters spasertur fra Sjoa Rafting

sjoa raftingsjoa rafting
Hooooly crap, dette var høyt!!

sjoa rafting
Skal du være med å hoppe Akkis? Nei, jeg tror kanskje ikke det altså…

sjoa raftingsjoa rafting
Mange sikringer ihvertfall – liker!

Jeg var nummer to til å hoppe, og glad var jeg for det (kjekt med én først som kan teste at utstyret holder). Samboern skulle ta bilder, men Akka ble så gæren når jeg klatret utenfor brua at det nesten ble umulig. Men hvem kan vel klandre henne? Vi skulle nok ha latt henne bli igjen i campen (de har hundebur der som hun brukte når vi spiste mat, og de ansatte tok godt vare på henne når vi var på rafting). Resultatet var at bildene ikke ble så bra.

Det var skikkelig nervepirrende å stå på kanten. Ikke bare må du klatre over, men du må klatre helt ned til det nederste trinnet. Tauet er statisk og er festet ca midt på brua, og dette drar man på utsiden mot den ene enden til det er stramt. Man skal hoppe rett bakover for å holde spenn i tauet så man slipper rt skikkelig røkk når tauet tar tak. Avstanden fra hoppkanten til der tauet er festet gjør at du svinger som en pendel under brua, som en kjempehuske! Emil, som var guiden vår her, sa ifra når jeg kunne hoppe. Og jeg hoppet med en eneste gang – jeg hadde ingen planer om å stå der og selvpines et sekund lenger!

sjoa raftingsjoa rafting

Og det suget! Fytti pokkersen meg, det kilte så utrolig lenge i magen, og det føltes som om jeg var i fritt fall i et halvt minutt! Reelt var det vel ikke mer enn et par sekunder, men for et adrenalinkick! Å jeg SKREK! Jeg tror man kunne høre meg helt til Oslo, haha. Gutta på kanten lo ihvertfall godt :) Men for en opplevelse, det var så SYYYKT gøy!!

sjoa rafting
Wuhuuuu – i´m alive!!

Når samboern skulle hoppe så måtte jeg gå en tur med Akka for å prøve å roe henne ned (forgjeves dessverre). En av de andre gutta som var med fikk derimot tatt noen knallbra bilder av han!

sjoa raftingsjoa rafting
Full sats!

sjoa rafting

Åh, det var så utrolig morro, for en dag dere!! Når pulsen senket seg ruslet vi tilbake til campen igjen. Vi spilte fotball med en av guidene og to av de «lokale» hundene, og så var det duket for middag. Gode og mette bestilte vi oss hver vår eksotiske øl og satte oss på elveterrassen i sola.

sjoa raftingsjoa rafting
Sjekk åpningstidene – som sagt, liker stilen :)

Jeg gikk først for en mørk øl med en avrunding av sjokolade (om man sier det slik). Jeg elsker jo guinness, og en Founders Porter var midt i blinken for meg. Kjæresten gikk for en Yona Yona Ale fra Japan! Sykt god den og, så det ble en slik på meg senere på kvelden.

sjoa rafting

Her har vi begge gått for øl fra Hawaii! Jeg gikk for en Big Wave Golden Ale og han for en Fire Rock Pale Ale, begge fra Kona Brewing – nam!

sjoa rafting

Dette er en helg vi kommer til å huske resten av livet. Ikke bare på grunn av aktivitetene, men også for den herlige stemningen, det hyggelige personalet, servicen, de utrolig koselige uteområdene og ja, rett og slett en komplett opplevelse av de sjeldne!

Så kom dere til Sjoa Rafting, og husk å se etter de gule båtene. Gult er kult!

Har du raftet i Sjoa før? 

Romsdalsalpene – fra topptur til fisketur, og for en overraskelse vi fikk!

Siste dagen i Romsdalen, og for en dag det ble! Vi startet med en topptur til Skarven og avsluttet med en helt fantastisk opplevelse på fjorden (sjekk ut filmen nederst i innlegget).

romsdalsalpene

Dette var den tredje turen til Skarven denne uka, og turen gikk ikke helt som jeg kunne tenke meg. Jeg sov litt dårlig denne natten og kjente meg trøtt og sliten før vi satte avgårde. På vei opp kjente jeg at energinivået fluktet veldig, fra å være helt på topp, til at jeg måtte sette meg ned på nærmeste stein. Humøret var ca like svingende, til glede for Akka og min kjære. Etter en pause ble vi forbigått av to jenter før en lang bratt bakke. Jeg ble fryktelig irritert over at de gikk forbi akkurat når vi skulle starte å gå igjen, og satte giret i seksern på vei opp bakken. Jeg lå hakk i hel etter den ene jenta, og prøvde febrilsk å presse meg forbi. Etter litt pusting og pesing fant jeg endelig en luke og klarte å smette meg forbi, kun for å oppdage at bindingen på den ene skien hadde skrudd seg ut. Jeg måtte dermed stoppe rett forran frøkna for å fikse bindingen, og hun måtte knote seg forbi meg igjen. Hun må jo ha trodd at jeg var verdens største tulling! Vi var fire personer på vei opp Skarven på det tidspunktet, og jeg skulle nærmest gå oppå henne! Jeg rasjonaliserte det hele med at jeg definitivt ville sluppet forbi en person som ville forbi, og det er mulig hun burde gjort det, men det forsvarer faktisk ikke min oppførsel. Etterpå var jeg i enda dårligere humør; for det første var jeg sinnsykt trøtt etter å ha jogget opp den bratte bakken, og for det andre ganske flau for hvordan jeg akkurat hadde oppført meg.

Den beste avgjørelsen denne dagen var å stoppe på en liten haug og se på at samboern og Akka fortsatte opp fjellet. Og godt var det, for jeg orket knapt å kjøre ned igjen!

romsdalsalpeneLitt mer energi og litt bedre humør etter litt sjokolade og en liten pause ;)

Jaja, så det ble ikke den beste toppturdagen i dag, men det var ikke så farlig. Vi hadde stått opp tidlig i dag, for på ettermiddagen hadde vi nemlig leid oss en liten motorbåt! Vel fremme på Lensmannsgarden fikk vi følge ned til havna og dro ut med fiskestenger og Akka. Det er vist ikke den beste sesongen for fiske akkurat nå, men det bodde noen svensker på samme sted som hadde hatt lykken med seg dagen før.

Vel ute på fjorden la vi merke til noen store plask ute på vannet. Jeg forsto først ikke hva dette var for noe, men plutselig så jeg at det var delfiner! Dette var riktignok ikke delfiner, men niser som er små hvaler, men who cares! Jeg har sett hverken hval eller delfin i en Norsk fjord før, så jeg var selvsagt i ekstase!

romsdalsalpene

Det beste av alt, jeg fikk en av dem på film, og jeg må si at den filmen ble skikkelig bra! Oi så mange ganger jeg har sett den selv nå :)

Akka syns ikke det var like morro. Hun var ganske sliten etter toppturen og hadde mest lyst til å ligge i sola i gresset ved hytta, men vi dytta henne oppi en skranglende, bråkende, ustabil blikkboks – en båt, og det likte hun ikke. At vi plutsleig var omringet av masse store skumle ting som plasket i vannet hjalp ikke heller.

Siden vi ikke turte å fiske når vi var omringet av nisene så dro vi likegjerne tilbake. Jeg dro opp til hytta for å avlevere Akka, men hun var overhodet ikke interessert i å bli igjen alene, og det hørtes ut som om hun hadde tenkt til å klore seg igjennom døren når jeg stengte den. Så da fikk hun bli med tilbake til havna, og vi tok hver vår tur ut. Helt OK løsning, selv om det selvsagt er hyggeligere å fiske sammen :) Og by the way, det ble ikke noe fisk – surprise. Vi er ikke akkurat kjent for å få spesielt mye fisk, må vist til Lofoten for å få til det ;)

Har du sett delfiner/niser før? Liker du å fiske?

Romsdalsalpene: Nytt forsøk på Skarven

Siden tåka hindret oss i å komme helt til topps på torsdag, gjorde vi et nytt forsøk på lørdag. Nedkjøringen og snøen var bare så utrolig bra, og vi krysset fingrene for at det hadde holdt seg. For å si det sånn – det hadde det! Det var litt overskya i dag og, så snøen holdt seg lett og fin hele dagen. Blå himmel og sol er flott det altså, men det gjør at snøen blir fryktelig tung om du ikke er veldig tidlig oppe!

romsdalsalpene

Turen opp til Skarven er en relativt lett tur. Den tar 2-4 timer opp, og det er jevn stigning hele veien. Men det er jo tungt likevel, man bestiger jo faktisk et helt fjell! Jeg endte opp med å feste buksa på sekken og gå i kun ullundertøyet, og det var deilig dere! Det værste jeg vet er å være for varm når jeg er i aktivitet, da presterer jeg så utrolig mye dårligere!

romsdalsalpene

Og i dag nådde vi toppen – helt uten tåke! Det er virkelig en utsikt man får her oppe fra altså. Den er kanskje ikke like spektakulær som fra Blånebba, men den er definitivt verdt turen :)

romsdalsalpene

Og nedkjøringen var like fantastisk som på torsdag. Det var ikke spesielt stor skredfare her, men det vi faktisk opplevde rett nedenfor toppen av fjellet var at klumper med snø som begynte å trille vokste seg kanske store. jeg hadde kjørt et stykke ned, og plutselig blir jeg passert av en enorm snøball på kanskje 70 cm i diameter! Ikke noe som tar livet av deg akkurat, men ikke så behagelig å bli truffet av heller. Selv om sola ikke hadde stått på hele dagen var det forstatt veldig tung snø, og det skal man ha respekt for.

romsdalsalpene

Det ble til og med et lite hopp på turen ned, og samboern min var så flink og ta bilde i akkurat riktig øyeblikk :) Jej!

romsdalsalpene

romsdalsalpene

Og Akka springer med! Hun springer som en gal når vi kjører nedover, men vi er flinke på å stoppe ofte og ta pauser. Hun er derimot ikke så fan av pauser på vei ned, men de må vi bare ta, enten hun vil eller ikke! Hunder vet ikke alltid sine egne begrensninger, og hun kan noen ganger bli litt vel ivrig når vi kjører nedover. Da er det bare å sette seg i snøen og dra frem litt pølse så vi får vekk fokuset fra nedkjøringa en liten stund.

romsdalsalpene

Vel hjemme koser både mann og hund seg med pinne på gressplenen. Mor sitter derimot på terrassen med en kald en og nyter utsikten ;)

romsdalsalpene

Romsdalsalpene – Påsketur til Skarven og Blånebba

På onsdag kom vi frem til fantastiske Lensmannsgarden i Romsdalen. Denne gården er utrolig flott, og det er faktisk det tredje året vi bor her. Lensmannsgarden  er en ombygd gård (surprise) som ligger flott til i Innerdalen. Vi trives aller best i småhyttene, men det er ikke alltid disse er tint opp til påske. Når det er sen påske slik som i år, er det heldigvis sjeldent noe problem, og vi fikk bo i Vårsætra som vi gjorde første gangen vi bodde her.

romsdalsalpene

Skarven i tåke

En annen observasjon vi gjorde når vi ankom på onsdag var at det var fryktelig lite snø, faktisk mindre enn noen gang! Vi fikk høre at det var et par topper hvor man kunne gå på ski fra parkeringen, og det plantet litt håp. På torsdag morgen valgte vi derfor å kjøre opp til Rauma skisenter da parkeringa her ligger drøyt 300 moh. Smørbotten så laber ut med lite snø, men Skarven som ligger på andre siden, så veldig flott ut, og det var den!

Vi kunne gå på ski hele veien fra parkeringa (litt elvekryssing måtte riktignok til), det var OK sti gjennom skogen, og høyere opp var det masse herlig snø. Etter lunsj vandret vi videre, men rett nedenfor eggen (ca 150 m fra toppen vi jeg tro), ble vi tatt av tåka. Og ikke bare litt tåke! Vi så knapt 2 meter forran oss. heldigvis hadde vi speidet ut området ganske godt når vi satt og spiste, så vi viste sånn ca hvor vi var og hvor vi skulle kjøre ned.

romsdalsalpene

I dét vi skulle snu dukket det opp to karer på vei ned i tåka. De var langt mindre sikre på veien ned, og ønsket å ta følge med oss. Selvsagt fikk vi det! Vi hadde bare vært på denne toppen en gang, så vi var jo ikke akkurat lommekjent, men vi viste at det ikke var noen klipper eller stup i nærheten av nedfarten.

Å kjøre ned i denne tåka var derimot en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme så fort. Når det ikke var noen forran meg så jeg faktisk ingenting! Alt var hvitt, og hjernen min klarte rett og slett ikke å henge med. Noen ganger falt jeg rett og slett fordi jeg ble forvirret av hva som var opp og ned og bort og fram. Det gikk ikke fort nedover da, men selv om det var litt svimlende, var det faktisk litt morro. Det var ikke spesielt bratt, og snøen var bare helt fantastisk fin! Skikkelig silkeføre, og da klager man ikke på været ;) Det ble jo også mindre tåke des lenger ned vi kom, og vi fikk en fin avslutning på turen gjennom skogen.

Her er det jeg så på vei ned:

romsdalsalpene

Ikke mye nei…

Her kan du se bilder fra toppturen vår til Skarven i fjor. Både sol og snø :)

Blånebba i solskinn

Etter turen vår til Skarven kjørte vi opp til Blånebba for å sjekke forholdene. Ikke for å ta en ny tur på rappen, men for å se om dette kunne være et alternativ dagen etter. Vi prata med litt folk på parkeringa, og det skulle vist være godt med snø og en fin nedkjøring. Så da fikk det bli Blånebba på fredagen!

romsdalsalpene

Om man kunne gå på ski fra parkeringa kan vel diskuteres. Det var et par områder i starten hvor vi måtte ta av skia, og det var tidvis et fryktelig mye knot opp igjennom skogen. Men vel forbi skogen hadde vi et fantastisk hvitt landskap forran oss! Godt med snø, herlig sol og lite vind! Det var langt mindre snø enn hva vi har sett tidligere her, men nok til å gå på.

romsdalsalpene

romsdalsalpeneromsdalsalpene

Vel oppe på selve eggen får man en fantastisk belønning i form av spektakulær utsikt! Vi gikk halvveis opp på ski, og fortsatte på beina med staver. Det er spesielt ett parti som er luftig her. Det er ikke noe farlig egentlig, men det suger litt i magen når man går forbi! Det blåste også en hel del her oppe, så vi valgte å ikke bli så alt for lenge. Opp på toppen, ta litt bilder, og så ned igjen.

romsdalsalpeneromsdalsalpene

romsdalsalpene

romsdalsalpeneromsdalsalpene
Akka koser seg med utsikten hun og :) På bildet til høyre kan du se Trollveggen!

romsdalsalpenePå bildet øverst til venstre er dere toppen av Blånebba

Vi kjørte ned samme veien vi kom, siden det var såpass lite snø. Og snøen var sådær. Det hadde snødd nesten 15 cm natten før, men vi brukte såpass mye tid opp til toppen at når vi skulle kjøre ned så hadde sola tatt såpass mye at snøen var blitt blytung! Det ble da et par telissvinger, men jeg må si at jeg faktisk var litt skuffa etter den fantastiske skikjøringa vi hadde hatt i tåka dagen før.

romsdalsalpene

Men, man kan faktisk ikke klage når man har hatt så utrolig flott vær, og opplevd en så magisk utsikt.

Flere opplevelser fra påsken kommer snart, bare vent til dere får se hva vi opplevde på sjøen!!

Dra på skiferie til de tre dalene: Val Thorens, Meribel og Courchevel

Ønsker du å komme deg på skiferie i år? Det er enda ikke for sent! De franske alper kan by på sol, snø og et enormt område å boltre seg på, også kalt «the three valleys». Jeg har akkurat kommet hjem fra en fantastisk skiferie i Meribel, en dal som ligger i mellom dalene Courchevel og Val Thorens.

Reise og bo

Vi fløy til Geneve og hadde ordnet transfer via vårt hotell herifra. Det er en kjøretur på ca 2 timer, og litt avhengig av hvor du bor, så kan jeg anbefale en leiebil. Vi bodde hos Fish & Pips hvor vi hadde en sjåfør tigjengelig hver morgen og ettermiddag fram til 19. Det går også gratis skibuss flere ganger i timen, så du er absolutt ikke avhengig av bil om du ikke vil påta deg denne kostnaden.

Vi bodde altså hos Fish & Pips i Meribel Village. Fish & Pips er drevet av briter, og det unike med dette stedet er at hver hytte har en egen kokk som lager frokost, «afternoon tea» med kake og 5-retters middag 6 av 7 dager i uken! Og maten, den var helt himmelsk! Vi kunne også komme med ønsker, og fikk servert både havregrynsgrøt, grovbrød og egg (kokt, stekt, posjert, rørt etc) til frokost hver dag. Oppholdet koster rundt 8000 kr per hode, ikke så veldig mye mer enn det ville kostet om vi skulle spist ute hver dag (nå pleier jo vi å lage maten sjæl da, men noen ganger får man unne seg litt ekstra). I tillegg var all drikke (gode viner, øl, brus etc) og sjåfør til og fra bakken inkludert! De har også gode avtaler med for eksempel skiutleie som henter og bringer ski, støvler og annet utstyr du måtte trenge. Jeg ønsket for eksempel å slipe kantene og vokse skiene, og de ansatte på Fish & Pips fikset dette pronto. I løpet av 10 minutter sto det en kar på døra for å hente skiene, og jeg fikk de tilbake ca 2 timer senere. Det hele kostet 25 euro :) De fikset også fysioterapaut for de som trengte det – servicen var upåklagelig!

The Three Valleys

Dette området er helt enormt, og du skal jobbe hardt for å klare å ta alle heisene i løpet av en uke. jeg kan ihvertfall love deg at du ikke kommer til å kjede deg! Utrolig mye å utforske, et hav av restauranter og enorme off-piste områder som er lett tilgjengelig fra skiheisen! Snøforholdene var dessverre ikke optimale for off-piste kjøring uken vi var her, og skredfaren var svært høy, men vi hadde likevel nok å bryne oss på :)

Et par tips før jeg tar for meg sted for sted:

  • Selv om noen daler er billigere enn andre er prisene på mat og drikke som her hjemme
  • Prøv å spise lunsj rundt kl 12. Mellom 13 og 14 er det aller mest trøkk på restaurantene
  • Ha alltid med deg et skikart, området er som sagt enormt, og det er lett å kjøre seg «vill»
  • Kjøp heiskort for alle tre dalene, så får du utrolig mye morro. Et slikt ukeskort koster ca 300 euro, langt fra gratis, men MYE morro og et helt enormt utvalg av heiser og bakker!

skiferie meribel

Val Thorens

Val Thorens er nok best kjent for de som er glade i å stå på ski, og det er ikke så rart. Her finner du de høyeste fjellene og de bratteste bakkene, men om du er så heldig å være her under pudderdager er Val Thorens også stedet som raskest blir oppkjørt. Reiser du til Meribel og spesielt Courchevel kan du regne med å finne urørt snø i flere dager etter siste dump.

Prisene på restaurantene er også litt snillere i Val Thorens. Det er ikke billig, men det er betydelig billigere enn i de andre to dalene, spesielt Courchevel. Det samme gjelder bo. Men Val Thorens er ikke den lekreste dalen, og for guds skyld hold deg unna Les Menuires som ligger litt lenger ned i denne dalen, den er preget av grusomme store bygg i 70-talls betong-stil! Mulig det er billig, men lekkert er det ikke!

Val Thorens anbefales på det varmeste, kanskje først og fremst for å komme seg opp på de høye fjellene og få med seg den fantastiske utsikten. Her finner du flere topper over 3000 meter :)

skiferie meribelskiferie meribel

skiferie meribel

skiferie meribel

Meribel

Meribel er dalen vi bodde i, og jeg må si at jeg likte denne dalen best. Her er det regler for hva slags hus det er lov å bygge, og er preget av trehus i alpestil, og ikke disse betongklossene man finner i Val Thorens og Les Menuires. Prisnivået er midt på treet, både når det gjelder mat og bo. Vi spiste som regel lunsj i Meribel, og maten er veldig flott. Du har mulighet til å velge mellom det dyrere og flottere eller en pizzabit eller burger på hjørnet. «Take Away» i Meribel Mottaret kan anbefales om du vil ha mye mat for en billig penge :)

Når det gjelder skikjøring så opplevde jeg at dette var den roligste dalen med tanke på vær; her blåser det minst! Du har en god blanding av røde og blå løyper, og mye morsom kjøring. Meribel byr (som de andre to dalene) på store områder for off-piste kjøring utenfor løypene.

skiferie meribel

skiferie meribel
På taket til Pas du Lac

skiferie meribelskiferie meribel

Courchevel

Courchevel er «snobbedalen». Her er det dyrt, men du får også mat og service deretter. Courchevel er preget av mye blå og grønne løyper, men du finner også flere flotte brede røde løyper her, og ikke minst en fantastisk bløgende natur med store muligheter for rå pudderkjøring, enkelt tilgjengelig utenfor løypene. Om det dumper ned så anbefaler jeg en tur hit, jeg kan love at det ikke er stor konkurranse om pudderet, for nivået på skikjøringen her er veldig, veldig lavt ;) De er også flinkere til å preppe løypene her da de har flere maskiner og kjører oftere, så Courchevel er definitivt verdt et besøk. Men pass på å sjekk prisene før du setter deg på en restaurant ;)

skiferie meribel

skiferie meribelskiferie meribel

skiferie meribel

Shopping

Dette området er svært preget av luksus, og andelen skibumser er ganske lav. Butikkene preges av glitter og pels, så det er kanskje ikke her du finner ditt neste ski-antrekk. Jeg fant derimot en jakke i meribel som nesten ble med hjem (eller ikke), konseptet var kreativt, men også litt klaustrofobisk:

skiferie meribelskiferie meribelDenne passer seg kanskje bedre på Halloween enn i skibakken :P

Her ser dere også husene som Meribel preges av. Veldig koselig by, og definitivt verdt et besøk! Husk bare på at øl-prisene er som i Norge!

skiferie meribel

Har du vært i alpene i år? Har du kanskje vært i noen av disse dalene før? Liker du å dra på skiferie? 

Romjul og nyttår på fjellet – Del 3

Så var vi endelig kommet til nyttårsaften! Denne dagen blei vi på hytta hele dagen – altså ingen skitur i dag. Vi spiste stor frokost/brunsj og tilbringte (sier man det?) dagen ute med skihopping, snømannlaging og utgraving av en bålplass med sofa til senere på kvelden.

Her er et lite klipp fra hoppet jeg lagde, haha, for et hopp!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=CMvdtKAPAu8′]

Kjæresten gravde ut en fantastisk sitteplass og fylte denne med granbar så vi ikke skulle fryse på stumpen. Denne plassen hadde perfekt utsikt til alle rakettene vi ikke forventet å se noe til :) Selv hadde vi kun med fakler og stjerneskudd, og var vel fornøyd med det (selv om jeg elsker å fyre opp raketter).

nyttårsfeiring til fjells

Snøen var dessverre ikke kram nok til at jeg kunne rulle snømannen, så jeg måtte pakke sammen snø og «lappe» den større. Syns jo resultatet blei ganske bra likevel jeg da ;)

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Utsikt fra nyttårsbenken :)

nyttårsfeiring til fjells

Og mens vi lagde snømann og gravde uteplass, så var Akka på musejakt. Og gjett om hun fikk en mus da! En liten spissmus! Den tok dessverre siste åndedrag før vi kom til, men det er vel ikke verdens undergang. Vi er ihvertfall glade for at hun ikke spiste den opp, for den hadde sikkert kommet opp igjen senere på kvelden :p Hun fanget den faktisk akkurat som en rev, sto og hørte etter den og hoppet gjennom snøen og fanget den – imponert!

nyttårsfeiring til fjells

Før vi satte oss ute måtte vi jo spise en real nyttårsmiddag! Det ble biff med salat, kålrotstappe, potet, bearnaise og litt salat. Rødvin hadde vi med på dunk :)

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Pønta seg ;)

Så ble faklene tent og vi kunne starte nedtellingen. Spenningen for om vi kom til å se noen raketter var stor!

nyttårsfeiring til fjells

Godt nytt år 2014!! Og gjett om vi fikk se raketter! Det lå tydeligvis et hyttefelt over åsen, og det virket som om de hadde konkurranse i å sende opp flest raketter, så vi fikk jo tidenes show :) Akka brydde seg ikke betydelig heller, men så lå hyttefeltet godt over en mil bort :) Jeg tente på stjerneskuddene (kjempesmart når man har på seg dunjakke – jaja) og vi spratt champagnen!

nyttårsfeiring til fjells

Dagen derpå hadde vi sovemorgen og gikk en liten tur i tåka før vi startet å rydde og pakke sammen. Vi reiste ikke hjemover før 2. januar, så vi kunne med god samvittighet late oss i hytta. Men vi hadde en lang tur forran oss dagen etter, for på hjemturen fikk vi ingen scooterhjelp – da skulle vi frakte alt utstyret til bilen med pulker, og det var ikke lite greier vi hadde med oss! Det meste av mat og drikke var riktig nok borte, men pulkene ble ikke akkurat lette – det positive er jo at vi kunne vente oss tidenes treningsøkt :)

Så bar det hjemover 2. januar. Jeg med «lillepulken» og kjæresten med «storepulken». Det mest overraskende på turen hjem var ikke tyngden på pulkene eller det at vi måtte måke oss igjennom 25 cm nysnø, men at det bare var oppover! Ingen av oss kunne huske at det var så mye nedover når vi gikk på ski til hytta, men det var åpenbart kun oppover på vei hjem igjen! Pulk i seg selv er jo ikke så veldig tungt å gå med når det er flatt eller nedover, men når det bli oppover! Da må beina jobbe da. Jeg er veldig glad for at vi hadde feller, selv om mine kortfeller ga litt lite grep.

nyttårsfeiring til fjells

Etter en stund ville jeg prøve å trekke «storepulken» (vi byttet da også ski så jeg fikk ski med langfell) og var først imponert over hvor lett den var. Det var før jeg kom til den lengste oppoverbakken i verdenshistorien! Jeg sa til kjæresten at jeg skulle trekke den opp denne bakken, så kunne vi bytte igjen. Problemet var bare at bakken aldri tok slutt, for hver lille høyde vi nådde kunne vi se at bakken bare fortsatte og fortsatte, og til slutt var jeg så sur i beina at jeg måtte gi meg.

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Vanntankene var heldigvis tomme :)

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

Vi hadde regnet med å bruke rundt 3 timer på turen hjem, og da syns vi selv at vi regnet ganske god tid. I realiteten tror jeg vi brukte nesten 4 timer, og det sier jo litt om hvor sakte det gikk! 1 mil på 4 timer, haha – ikke polfarerfart akkurat! Kan tro at bilen var et godt syn når vi kom frem! Den var riktig nok ganske nedsnødd, men vi fikk den hvertfall ut fra parkeringa. Det er ikke ofte jeg er så glad for å ha rumpevarmer i bilen som i slike situasjoner altså :) Akka ble også ganske nedkjølt på turen, og det dekkenet hun har er ikke så bra, men vi stoppet innom Paulsrud gård på vei hjem og da fikk også hun muligheten til å tine litt :)

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

Vi kjøpte forøvrig et nytt dekken til henne når vi var innom Lillehammer city for å spise, i 100% ull – kjempefint, også kostet det kun 300 kr! Dette fant vi på dyrebutikken Buddy, som faktisk hadde stengt når vi kom. De holdt oppe en halvtime til – kun for oss, og dette fredag 03. januar – snakk om service ;)

Tusen takk til Thomas og Elisabeth på Paulsrud gård for en fantastisk romjul :)

Romjul og nyttår på fjellet – Del 2

Les del 1 her!

Den 3. dagen på hytta ble det endelig en skikkelig skitur. Været var fantastisk og i dag skulle vi gå mot Skjellebreida, som er et fjell ikke så langt unna der vi bodde.

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Akka er super-exited for å komme seg ut, men syns vi bruker vanvittig lang tid på å kle på oss og pakke sekken. Hun løser det med å ta seg en liten lur ;)

nyttårsfeiring til fjells

Det var ingen spor kjørt opp, men hele ruta er merket med pinner, så den var enkel å følge. Det var også litt kaldere i dag, så vi gikk ikke så mye igjennom snøen. Vi brukte feller hele veien opp (jeg med kortfeller), da det er er oppover i en 4 km i starten. Utsikten ble bare mer og mer fantastisk, ja dette var virkelig en flott dag – endelig :)

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Akka storkoste seg også i snøen :)

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
*Selfie*

nyttårsfeiring til fjells
Se så nydelig!!

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Søtnosen vår i kamuflasjedrakt ;)

nyttårsfeiring til fjells
Her fløy det opp en røye like foran oss, Akka måtte selvsagt sjekke ut stedet hvor den satt – grundig!

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
En liten mat-stopp. Akka liker også quest-barer ;)

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
På vei tilbake til hytta

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Hoi hvor det går! Er morro med ale nedoverbakkene hjem igjen :)

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Og så var vi hjemme igjen :) Er så deilig å fyre opp hytta når man har vært ute hele dagen :) 

Resten av dagen ble brukt til å lese gamle blader. Kjæresten min fant masse jaktblader fra rundt år 2000 og jeg leste for det meste gamle ukeblader og løste sudoku. Sjekk dette bildet vi fant i ett av bladene, hihi:

nyttårsfeiring til fjells

Og jeg lagde et lass med pannekaker! Disse spiste vi til middag, og de som ble igjen hadde vi til frokost og lunsj til de påfølgende dagene. Nam! Her har jeg brukt denne mixen fra iHerb. Vi hadde med egg, så dette var fort gjort å lage. De fleste pannekakene spiste jeg med philadelphia, sukrin og kanel – smakte faktisk som lefse :D

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Ulvang-genseren fikk jeg til jul av min kjære – elsker den!! Jeg buker strl herre XS, den er perfekt til meg :)

Etter maten spilte jeg kabal, dette er en 4-er kabal (vet ikke helt hva den heter). Man skal legge 4 kort av gangen, og man kan ta bort kort som har lavere tall i samme mønster. Om du får f. esk en hjerter syv og en hjerter dame, kan du da ta bort 7-ern. Om det da ligger en hjerter 5 under denne kan du ta bort denne og. Får du en åpning kan du legge et kort fra en av de andre bunkene dit. Ess er høyest og målet er å få løs alle essene, altså ingen kort under og ingen kort på. Det er skitvanskelig, men jeg fikk det plutselig til! Det er det leeenge siden jeg har fått til, så jeg måtte ta bilde av det :) Er det noen som vet hva denne kabalen heter?

nyttårsfeiring til fjells

Dag 4 ville vi gå enda lenger. Vi syns det var så flott opp mot Skjellebreida at vi valgte å gå samme turen, men i dag skulle vi komme oss helt opp på toppen, så vi sto opp litt tidligere.

nyttårsfeiring til fjells
Hihi, akka klar for tur :)

Vi kunne følge våre gamle spor ganske lenge, og etter et stykke kom vi plutselig på en løype som var kjørt opp med scooter, faboulus! Sporene gikk hele veien til toppen, så ble det «pudderkjøring» ned igjen på vestsiden av fjellet, juhuu! Det skulle egentlig gå en merket løype her, men den var vist tatt bort (møtte en lokal like ved toppen – han syns det å ut som Akka var med i Røde Kors, haha). Vi fant veien ganske greit likevel :)

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Spooor!!

nyttårsfeiring til fjells
Toppen av Skjellebreida. GLete å skrive i boka! Pokker. Vi år vel gå opp en gang til :)

Vel hjemme igjen ble det hyttekos som vanlig. Akka har for tiden løpetid, hun fikk det dagen før vi dro opp (heldigvis! Hadde hun fått det en dag senere hadde vi ikke hatt med oss noen ting til å ha på henne inne), og helt greit at vi var en uke på fjellet helt uten andre hunder i denne perioden ;) Løpe tiden er ikke helt ferdig enda, men det får gå sin gang. Syns det er litt spennende med løpetid faktisk, sist ble hun veldig mye roligere, og jeg er spent på om vi ser noen forandringer etter denne (det er den 3.).

nyttårsfeiring til fjells
Akka med trusa si ;) Heeelt ferdig etter løping i all den dype snøen!

Del tre kommer nart ;)

Romjul og nyttår på fjellet – Del 1

2. juledag reiste jeg, samboeren min og Akka til Lillehammer. Her hadde vi leid seteren til Paulsrud Gård, hvor vi skulle tilbringe hele romjulen og nyttårsaften. Seteren ligger på Blæstern ved Dokkfløyvatnet, med fjellet Skjellbreida like bak. Den har hverken strøm eller innlagt vann, men det var bare et pluss syns vi :) Vi ankom Paulsrud Gård rundt kl 15 og tok en kaffikopp med en av eierne, Thomas, mens vi kikka litt på kartet. Planen var å parkere bilen på Verskeid hvor vi skulle møte en scooterkjører. Han skulle skysse inn all baggasjen vår (det ble ganske mye – i tillegg til klær og utstyr hadde vi med masse mat, vin og to store dunker med vann – smeltavann smaker blæ!), mens vi skulle følge hans spor inn til hytta – ca 1 mil. Og slik ble det. Det var blitt ganske mørkt når vi startet, og det blåste voldsomt på parkeringen (det hjalp ikke at en måkebil lagde snøstorm mens vi skiftet og pakket om heller), så jeg var veldig gira på at vi bare skulle komme oss avgårde. Etter et par hundre meter innså jeg at jeg hadde glemt å legge såler i skoene mine – men i følge scooterkjøreren var det bare 6 km å gå til hytta, så jeg tenkte at det orker jeg ikke å gjøre med nå. 6 km føles ganske langt når det faktisk er en mil skal jeg si! Når jeg tippet at vi hadde gått ca halvveis (altså 3 km) møter vi scooterkjøreren på vei tilbake. Vi spurte hvor langt det var igjen, og han mente at det var ca 5 km igjen (noe som betydde at vi kun hadde gått 1 km). Vi var slitne og sultne, så det var ikke akkurat good news. På vei hjem så målte vi strekningen med GPS, og det viste seg da at vi faktisk hadde 6 km igjen, men også at vi allerede hadde gått 4 :)

Vel fremme på setra ble vi veldig positivt overrasket. Vinterstua som vi skulle bo i var utrolig koselig. Ikke så stort, men akkurat passe med rom for to personer og en liten hund. Kjæresten fyrte opp i peisen, mens jeg pakket ut all mat (det var ikke lite dere). Det ble middag og tidlig til sengs den kvelden.

Morgenen etter sov vi så lenge vi bare ville – nå var vi jo på ferie! Det ble ingen langtur i dag, men vi hadde lyst til å komme oss ned til veien ved Dokkfløyvatnet for å se om det var kjørt opp spor her. Turen ned var fantastisk morsom, vi fulgte en ubrøytet vei, og med helningen og all snøen ble det skikkelig pudderkjøring! Vi støtte derimot på et problem – eller Akka fikk et problem – masse snøballer som samlet seg i pelsen! Altså hun gikk så hjulbeint at ble vanskelig for henne å gå. Snøballene var veldig vanskelige å få av, og det ble bare flere og flere, så vi bestemte oss faktisk for å snu. Vi har faktisk ikke hatt dette problemet med Akka tidligere, så vi hadde jo ikke med noen drakt eller noe til henne – så hvordan skule vi løse dette?

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjellsJulemat-reste-frokost – nom!

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

Det ble en kosekveld på hytta isteden, og for å aktivere oss gravde vi en 80 meter lang «tunell» til utedoen. Nok trening der dere!

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Koselig lite juletre og komfyren.

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Det var da noen som ble trøtte selv om ikke turen ble så lang ;)

Dagen etter pakket vi pulken og gikk mot Kittilbu. Vi fikk en litt sen avgang, sporene vi hadde gått opp dagen før var snødd igjen, så det gikk saaakte fremover. Motivasjonen min sank raskt, da jeg ikke syns det var så spennende å gå samme som vi allerede hadde gått heller. Jeg hadde i tillegg en skikkelig dårlig dag, så etter noen kilometer så snudde vi. Vi er ikke på ferie for å gjøre ting vi ikke liker! Det ble enda en kosekveld på hytta, og jeg leste faktisk ut «En mann som heter Ove» på bare to dager! Den boka kan forøvrig anbefales, skikkelig koselig :)

Forøvrig så var en av grunnene til at vi kom oss avgårde sakte det at jeg måtte finne en løsning på Akkas snøballproblem! Vi hadde med oss et ekstra laken (i tilfelle dobbeltsenga vi skulle sove i var 1 m bred – hvilket den ikke var) – så jeg klippet opp dette etter beste evne og bant rundt henne. Det fungerte helt OK, men hun fikk fortsatt snøballer på beina. Resultatet ser du under (ikke le) ;)

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Veldig gøy å gå på mamsens ski!

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells
Vel tilbake på hytta – tid for kos!

Del 2 kommer snart, og da ble det litt mer spektakulære turer enn vi hadde hatt til nå :)

Kunne du tenke deg å feriere på denne måten?