Hengende glede

Se på oss da! Drømmen er oppfylt, stolen er hengt opp på balkongen, og vi kan bare nyyyte! Jeg har drømt om en hengestol på balkongen siden vi flyttet inn og nå har jeg endelig fått ut fingern og kjøpt den! Denne fant jeg i nettbutikken Multitrend (som jeg aldri har hørt om før) og jeg er sååå fornøyd! Stolen heter La Fiesta Modesta og du finner den her. Den er kanskje ikke av de billigste, men jeg ville ha noe skikkelig som jeg stoler på, og denne var midt i blinken. Denne er laget av økologisk bomuller produsert i Brasil etter tradisjonell makramé heklekunst. Det er alltid spennende å handle fra nye nettbutikker, men her var det både fri frakt og kjapp levering så jeg er fornøyd.

IMG_5948

Enn så lenge henger den litt høyt. Man får en fantastisk utsikt, men jeg føler meg også litt på utstilling med tanke på naboer. Det er også litt vanskelig å komme seg inn og ut, spesielt om jeg skal ha med meg Mr. F, da trenger jeg hjelp. Her har vi hengt den rett i en krok i taket (som jeg virkelig håper holder, vi skrudde fast en ekstra planke for å fordele belastningen), så vi må gjøre den litt lenger. Litt usikker på hva som er best, men det enkleste er kanksje å få tak i noe kort kjetting som vi kan skøte med. Jeg ser nå at det finnes et monteringssett man kan kjøpe til (her), vel nå er den allerede montert. De bruker et stykke tau her, og det kan jeg vel få tak i, men kjetting føles litt tryggere… Jeg syns uansett at monteringssettet var i overkant dyrt. En krok og en krok og et stykke rep koster ikke mange kronene på Jernia.

IMG_5949

Det er ihvertfall ingen tvil om at dette var populært! Sååå deilig både for meg og Mr. F, og jaggu likte ikke far i huset den og :)

IMG_5950

Nå er det bare å håpe at gradene kryper oppover, da blir det nok mange timer i denne.

IMG_5954


Min favorittjulepynt

Da er det endelig pynta til jul i heimen :) Jeg syns det er så utrolig koselig å dra frem julepynten, og gleder meg like mye hver gang. I år brukte jeg litt lenger tid enn normalt, det tok meg faktisk hele tre dager å bli ferdig (kontra én som er normalt), men det kan jo ha noe å gjøre med at energinivået er ganske utstrekt. Vi ble da ferdig til slutt, så nå kan vi bare nyte utsikten fra sofaen ;)

Selv så liker jeg tradisjonell julepynt aller best. Jeg er ikke så veldig fan av moderne, nøytral pynt, men vil gjerne ha farger i både rødt og grønt i hjemmet i juletia, gjerne i klassiske former. Derfor tenkte jeg det kunne være morsomt å dele noen av favoritttingene mine :)

På førsteplass må jeg jo sette den klassiske adventsstaken. Dette er en billig variant jeg tror vi kjøpte på Plantasjen eller noe, men jeg syns den er kjempefin med sine små kranser! Vi har en adventsstake til som er litt mer moderne, og selv om den også er superfin, så ligger nok hjertet mitt litt nærmere denne varianten ;)

hjemmelaget juletrepynt

hjemmelaget juletrepynt

Gjenstand nummer to må være disse dumpappene. Generelt sett så er jeg ikke så glad i figurer og nips, men jula er jo ett unntak da, og dumpapper hører jo jula til! Jeg er kanskje ekstra glad i dumpappen da min svenske kjæreste overhodet ikke trodde på meg når jeg fortalte han at denne fuglen heter dumpapp, og det er kanskje ikke så rart ;) Det som gjør denne enda mer spesiell er at den er «antikk», kjøpt på auksjon i Sverige.

hjemmelaget juletrepynt

Også soppene mine! Disse små glassoppene syns jeg er så søte! Jeg er også superfan av de lignende soppene man kan henge i juletreet, så jeg kjøpte en hel haug av disse hos Søstrene Grene i forrifjor. De har forøvrig masse andre morsomme julekuler, ikke er de så dyre heller, så jeg anbefaler en tur dit om du liker det litt klassisk!

hjemmelaget juletrepynt

Denne lille kjelen i messing er jeg også veldig glad i. Den er faktisk samboern sin, og er til å varme gløgg i. Den brukes hver jul, men i år får gløggen bli alkoholfri ;)

hjemmelaget juletrepynt

Og dalahesten da. Denne syns jeg er sååå fin, og nå som jeg er sammen med en svensk så har jeg jo all rett til å ta den frem! Tror jeg kjøpte denne på Søstrene Grene, eller om det var Åhlens?

hjemmelaget juletrepynt

Puter og tepper er også noe jeg bytter ut til jul, og de får gjerne bli langt ut i februar. Denne puta du ser hjørnet på her er fra Åhlens, og jeg syns den er sååå fin. Jeg finner den ikke på nett, men så den sist jeg var i butikken, så den skal nok finnes :) Ellers går det mye i rødt, saueskinnsfell og ull.

hjemmelaget juletrepynt

Men den aller fineste julepynten er jo den man lager selv! Vi har hvert eneste år snakket om at vi skal lage en mosekrans til å ha på døra, men har aldri kommet så langt. Jeg har til og med samlet mose, kjøpt krans og et par pyntegreier, men kommer tydeligvis aldri lengre enn det. Jeg har ikke så mye hjemmelaget julepynt nå, og jeg tviler på at jeg kommer til å orke å lage så mye i år, så det nærmeste jeg kommer hjemmelaget er nok disse lysene. Haha, det eneste jeg gjør er å bytte ut noen metallhjerter som henger på dem resten av året til de røde snøkrystallene. De er festet med en liten nål, så det er veldig fort gjort.

hjemmelaget juletrepynt

Også har jeg knytet sløyfer rundt adventslysene, som i år ble røde da vi kun hadde to lilla igjen. Veldig hard jobbing her altså!

hjemmelaget juletrepynt

hjemmelaget juletrepynt

Den fineste hjemmelagde julepynten vi eier har vi ikke laget selv, men den er laget av nevøen min David; en kjempefin liten lyslykt, som selvsagt har fått hedersplassen på kommoden i stuen :)

hjemmelaget juletrepynt

Om du har litt mer energi enn meg, og vil lage julepynt selv, så anbefaler jeg deg å ta en titt på denne DIY-videoen fra Søster Grene. Så utrolig enkelt det er å få til fine ting selv, også så billig!

Liker du å lage ting selv? Hva er din favoritt-julepynt?

Sponset innlegg

Se min hage!

Nå kan man vel for alvor si at sommeren er på hell, og det er på tide å høste litt fra hagen vår :) Ikke alt er ferdig enda, og noe er over for lenge siden (bla sukkerertene og jordbærene), men noe har vi fått høstet i dag :) Sjekk bare disse fantastiske gulrøttene! Den første her var vi veldig imponert over, før vi snudde den rundt, haha. Merkelig gulrot ;)

grønsakshagegrønsakshage

grønsakshage

Her er gulroten fra i fjor. Er ganske mye mer imponert over høstens fangst :)

grønnsakshage

Vi har også fått en ny runde med cherrytomater. Treet var nesten på vei i søpla, men sola i sommer ga den nytt liv, og snart er det fult av herlige, smakfulle cherrytomater på treet :)

grønsakshage

Også har jeg plantet markjordbær! Jeg gjorde det samme i fjor, men da kom det ingenting. Det gjorde det derimot i år! Jeg planta nye frø i denne store potta, men jaggu kom det ikke markjordbær der jeg sådde i fjor og :) Ikke helt ferdige enda, men snart :)

grønsakshage

Ellers har jeg en 5-6 squash-planter. Det har vært mange flotte squash på vei, men mange er dessverre blitt drept av en helvettes liten snegle som kalles bondesneglen eller noe. Den spiser ALT, og er tydelig VELDIG glad i squash… Foreløpig har vi kun reddet en, og jeg håper virkelig vi klarer å holde denne unna sneglene til den er spiseklar. Så sjekke vi ganske ofte, og det har vært mindre og mindre snegler etter at vi har startet med å plukke.

grønsakshage

Jeg også plantet reddiker, rosenkål og brokkoli. Reddikene ble ingenting, bare høye blomster med bønner. Man kan vist spise disse bønnene og, men vi gjorde ikke det. Det har vist å gjøre med varme, jord, sol osv, og om de først blomstrer så er det kjørt. De ble nesten 1/2 meter høye! Brokkolien og rosenkålen er også veldig stusselige, så jeg har ikke helt trua…

Etterpå vikk Akka smake på råvarene, hun ELSKER gulrot!

grønsakshage

grønsakshageOmnomnomnom

Har du noen grønnsaker i hagen? Syns du det er morro å dyrke selv?

Lag påskeblomsten selv!

I år blir det faktik ikke så mye påske her hjemme. Det er litt andre ting i fokus, så påskepynten får vi nok spare til neste år. Jeg kan jo komme tilbake til dette senere.

Men, jeg tenkte å dele et innlegg jeg la ut i forrifjor, for jeg syns jo det er sabla artig å pynte til påske da! Ferdigoppsatte påskeblomster er sabla dyrt syns nå jeg, så derfor liker jeg å lage det selv. Jeg har ikke spesielt grønne fingre, men noe får jeg til. Og er du en kreativ sjel så kan du nok lage noe enda finere selv :)

påskeblomster
Disse så jeg i butikken. Dyre var de og!

Det er faktisk ikke så vanskelig å lage en flott påskeblomst selv. Man trenger en kurv, en søppelpose, jord og blomster.

påskeblomster
En sånn kurv de leverer jobb-frukt i

påskeblomster
En stor bunke med påskeliljer og 8 stemor i forskjellige farger

påskeblomster
Gjerne gjennomsiktig

påskeblomster

Så er det bare å begynne å fylle med massemasse jord! På plantasjen fikk vi 3 sekker for 100 kr, perfekt :) Jeg satte liljene i midten, og plantet stemorsblomtene rundt, annenhver gul og blå så godt det gikk.

påskeblomsterpåskeblomster
Så litt annerledes ut for 2 år siden ja :p

påskeblomster

påskeblomster
Tada

Når de blomstret ble de veldig flotte :) Når liljene har blomstret over, kan du enten bytte disse ut med andre blomster (husk på å spare på løkene, disse kan du f. eks plante i hagen), eller plukke ut stemorsblomstene og plante de i en egen potte.

God planting!

 

DIY: Krydderhylle som ikke må skrus i veggen eller tar benkeplass!

Etter å ha lett etter en slik krydderhylle i evigheter måtte jeg til slutt gi opp og heller lage min egen. Jeg var lei av at alle krydderne vi har sto på kjøkkenbenken, men jeg ville fortsatt ha de fremme. Med denne snertne, selvlagde enheten kan jeg ha alle favorittkrydderne mine fremme, samtidig som benken enkelt kan vaskes. Jeg slapp å skru hull i de flotte nye kjøkkenflisene våre, og hyllen kan enkelt fjernes om jeg skulle trenge det.

diy krydderhylle

Du trenger:

 • 2 bildehyller (jeg kjøpte disse for 149 kr stk hos Åhlens, men vet at IKEA også har slike)
 • 1 rull med hvitlakkert patentbånd
 • 12 x små skruer (jeg brukte 2,9 mm fra Clas Ohlson)
 • Drill og borr (2,5 mm)
 • Skrutrekker
 • Avbitertang
 • Kroker eller skruer for å feste hylla i overskapet
 • Tommestokk eller målebånd
 • Penn og papir

diy krydderhylle

Det første du må gjøre er å måle opp hvor høyt du vil ha hylla og hvor mye plass du skal ha i mellom dem. Det beste er å tegne opp området og hvordan du vil ha hylla. Så klipper du til patentbåndet i to lengder som skal gå fra bunnen av den nederste hylle og helt opp der du fester den i overskapet. Du må ogå klippe fire biter som går på skrå på siden av hyllene. For Åhlens-hyllene passet det bra med 7 hull lange biter).

For at ikke hylla skal sprekke (jeg holdt på å gjøre det), så er det viktig at du borrer hull til skruene først, og dette hullet må være ganske stort i forhold til skruen. Jeg brukte 2,9 mm skruer og måtte faktisk opp i borr på 2,5 mm for at det ikke skulle sprekke (prøvde 2 mm først, men det gikk ikke). Det er mest praktisk å borre alle hullene før du skrur noe sammen.

Skru så sammen patentbånd og hyller, pass på at det langsgående patentbåndet ligger innerst, det blir penest. Bruk en vanlig skrutrekker, og ikke ta i for mye, disse hyllene er ikke av det mest solide slaget.

diy krydderhylle

diy krydderhylle
Tada! Jeg gjorde ikke noe med hullene i selve hylla, i og med at det alltid kommer til å stå krydder foran disse. Om man irriterer seg over disse, kan man fylle de med hvit akryl.

diy krydderhylle

Jeg bøyde til toppene og hadde egentlig tenkt å skru fast hylla i overskapet, men så ombestemte jeg meg og hang den opp i kroker istede. Bruker du kroker trenger du ikke bøye til toppene, men det vil gjøre det enklere å få hylla av og på krokene. Om du ikke bøyer patentbåndet må du også henge krokene 90 grader ut eller inn.

diy krydderhylle

Hylla ble overraskende stabil og skrangler ekstremt lite. Jeg er ihvertfall kjempefornøyd med resultatet, det ble enda bedre enn forventet :) De fleste av disse krydderne kommer i glassflasker som er ganske tunge, og den klarer dette fint selv med de to enda tyngre krukkene på nederste hylle.

diy krydderhylle

Fra avstand legger man knapt merke til patentbåndet, og det ser ut som om hylla svever i lufta (evt er skrudd fast i veggen) :) FTW!

diy krydderhylle

diy krydderhylle
Sidebåndet gjør også at krydderne ikke sklir av hylla

Om du er nysgjerrig på kryddern jeg har i hylla så er disse kjøpt fra den amerikanske nettbutikken iHerb. Krydderne fra Simply Organic finner du her, og krydderne fra Frontier finner du her. Om du bruker kode EMO037 får du 5-10 dollar i avslag når du handler første gangen :)

Syns du hylla ble fin? Kunne du tenke deg noe slikt selv?

Pønta til jul!

Da var taket hvitt og huset er endelig pynta til jul, så utrolig deilig å være ferdig! Åh, med all denne snøen får ihvertfall jeg skikkelig julestemning, så nå kan jula bare komme! De fleste julegavene er i boks og, jeg liker jo å være tidlig ute :) Så nå ligger det masse presanger under juletreet som vi tok inn i helgen, er så koselig med juletrebelysning! Det blir nemlig to julaftner i år, siden vi har familie i to land, og hvorfor skal man velge når man kan få begge deler? Så vi ferier en jul her og en hos svigers, perfekt :)

Jeg liker best klassisk julepynt med innspill av litt moderne, og akkurat derfor er ca halvparten av julepynten vår antikk, mens resten er ny. Den antikke julepyntetn (med mangel på bedre ord), er kjøpt i Sverige på auksjon. Man kunne by på hele bokser med julepynt, og det var ikke alltid like enkelt å se hva som lå i, så det var skikkelig spennende! 2/3 har vi gitt videre til Kirkens bruktbutikk i Asker, men vi betalte ikke spesielt mye, så det var definitivt verdt det for de tingene vi valgte å beholde :)

juleynt

juleynt
Duk og løper er fra Hemtex i Sverige, og brikkene er fra Princess (tror jeg)

juleynt

juleyntjuleynt
Lysestakene er fra Bolia og musa er fra Nille (den er noen år gammel)

Hvor tidlig syns du det er greit å pynte til jul?

DIY: teppe av gamle t-skjorter

Sjekk hva jeg har laget! Dette teppet tok meg kun to kvelder å lage, og jeg lagde det av gamle t-skjorter, singletter og tynne gensere. Idéen fikk jeg herfra.

resirkulert teppe fillerye gamle t-skjorter

Det er faktisk ganske enkelt. Dette teppet er ca 1 meter i diameter, og til det brukte jeg ca 12 gamle plagg. De var enten for små eller utvaska, så det var plagg jeg rett og slett ikke brukte (eller burde bruke).

Fremgangsmåten er også ganske enkel: Start med å klippe nederst på t-skjorten og skrå oppover rundt og rundt så du får en lang strimmel som er ca 5-6 cm bred (som om du skreller skallet av en mandarin i en bit). Jeg kuttet alle strimlene i to, så jeg fikk litt mer spill i farger. Så er det bare å begynne å hekle en lang remse (sjekk fremgansmåten i bloggen jeg lenket til over). Bloggen over benytter en heklenål, men jeg syns det var like greit, og raskere, å bruke fingrene. Siden mange av plaggene jeg brukte har stretch så ble det litt plundrete noen ganger, og da var fingrene fine å ha :) Vil du ha et resultat som ligner mer på det i bloggen over, vil jeg anbefale å bruke plagg med lite stretch.

Hver nye farge festet jeg på denne måten. Du kan sy sammen teppet underveis eller når du er helt ferdig, det bestemmer du selv. Denne syinga er derimot det som er kjedeligst og tar lengst tid, så jeg anbefaler å gjøre det underveis, da ser du også at teppet vokser, og det er jo motiverende :)

Teppet henger sånn passe bra sammen da jeg hadde ganske store mellomrom mellom hvert sting (ca 2 cm, litt tettere i starten). Jeg ville ikke akkurat hivd det i vaskemaskinen for å si det sånn! Men det ligger pent på gulvet, og gjør det det skal. For at det skal henge bedre sammen anbefaler jeg derimot å ha ganske kort mellomrom mellom hvert sting, og bruke sting som låser teppet litt mer sammen. Jeg vurderer også å lime hele greia fast i en filt, men vi får nå se på det.

resirkulert teppe fillerye gamle t-skjorter

Og mens mor syr er det noen som titter på fra soffaen, skjønningen ;)

resirkulert teppe fillerye gamle t-skjorter

Syns du det ble fint? Sjekk ut mine andre DIYprosjekter her!

DIY: Resirkuler gamle bokser til te-lysholdere!

Her for leden så jeg noen krus som lignet på gamle bokser i en interiørbutikk i asker, noe som resulterte i en tankestreng om at man kanskje kan bruke disse boksene til te-lys! Resultatet ble vel helt OK, men dette kan kanskje gi inspirasjon til enda finere saker :) Kanskje lage noen i forskjellige farger til jul, eller lage forskjellige mønster på boksene? Her har dere ihvertfall fremgangsmåten :)

Ta av papiret og skyll tomme bokser, helst bokser som ikke krever boksåpner da kanten blir penere.

diy telysholdere

Finn frem en hammer og en spiker i passe størrelse:

diy telysholdere

Legg boksen på et solid underlag så du ikke lager merker i gulvet/bordet. Jeg syns det var enklest å holde boksen med føttene som på bildet under:

diy telysholdere

Start med å lage hull helt i toppen, her er det vanskeligst å lage hull da boksen er svakest på dette punktet. Lag mønster etter ønske:

diy telysholdere

En boks ferdig:

diy telysholdere

Alle boksene ferdig. Det var definitivt enklest å lage mønster på de stripete boksene. På den glatte boksen burde jeg nok ha tegnet opp mønster med en tusj først, men jeg syns det er litt sjarmerende at det ikke er helt rett jeg da. Boksene blir litt bulkete, men det er også litt av sjarmen :)

diy telysholdere

Deretter sprayer du boksene med ønsket farge. Husk å bruke en spray om egner seg på metall! Jeg brukte en matt hvitfarge og sprayet dem med 4 lag. Husk å la det tørke mellom hvert lag, og ikke spray på for mye, da begynner de fort å renne!

Resultatet:

diy telysholdere

diy telysholdere

diy telysholdere

Et trebrett hadde nok vært enda penere enn metallbrettet jeg har her, men man tager hvad man haver ;)

Har du noen andre ideer til hvordan man kan dandere disse boksene? Hvordan ville du stelt dem opp og med hvilket tilbehør? 

DIY: Doggie Diner – IKEA hack

Akka er 2 år i dag, hipp hipp hurra! Sjekk ut denne Doggie Dineren jeg har laget til henne! Jeg var inne på IKEA hackers og ble inspirert av noen som hadde lagd et lite bord til hundene sine. Jeg ville dra den enda litt lenger, men halve prosessen ble planlagt underveis, så at resultatet ble slik det ble var bare delvis forventet. Jeg er ihvertfall strålende fornøyd :)

diy doggie diner

Doggy Dineren er laget av den billigste TV-benken til IKEA som heter LACK, og denne koster 69 kr. Her er en oversikt over alt jeg har brukt:

Materialer

 • IKEA LACK TV-benk
 • Maling (jeg brukte grønn og hvit + grunning)
 • Skåler og gummilister fra gammel «matstasjon»
 • Stoff i vokset lin (finnes f. eks på Åhlens)
 • Hvit tråd
 • IKEA KRUS x2

Verktøy

 • Skrutrekker
 • Passer
 • Linjal
 • Saks
 • Tvinge
 • Sag
 • Stikksag
 • Drill
 • Stiftepistol
 • Nål og tråd

diy doggie diner
IKEA LACK TV-benk

Det første jeg gjorde var å tegne opp hull til skålene, dette gjorde jeg med en linjal og en passer. Jeg passet på at det ble like lang avstand fra kantene til skålen som det ville bli mellom skålene, man må da ta høyde for kanten av hundeskålen.

diy doggie diner

Beina kuttet jeg ca 15 cm kortere:

diy doggie diner

Siden vi ikke har sirkelsag og siden stikksagen er for kort måtte vi bruke vanlig sag. Det var vanskelig å få det helt rett, men det ble ok :)

diy doggie diner

Så drillet vi et hull for å kunne skjære ut sirklene med stikksag:

diy doggie diner

diy doggie diner

Og da fikk vi oss en overraskelse! Inni platen var det papp, faktisk papp, og dette går jo dårlig sammen med fukt, så jeg måtte finne på noe lurt.

diy doggie diner

Jeg tok gummiringene fra den gamle stasjonen hennes og sjekket om de passet, det gjorde de! Deretter sydde jeg fast en sirkel med vokset lin (som tåler vann) for å hindre vannsøl i å nå pappen inne i platen. Jeg sydde normalt med nål og tråd, det var faktisk ganske enkelt:

diy doggie diner

diy doggie diner

Til slutt snurpet jeg igjen i bånn:

diy doggie diner

diy doggie diner

Om man ikke har dette kan man lime fast stoffet med limpistol og tette med silikon i toppen, men da får man ikke rengjort dem like enkelt.

Beina ble malt hvite og benken ble malt grønn, og for å gjøre den enda litt finere så tok jeg litt av linduken og stiftet rundt hylleplaten:

diy doggie diner

diy doggie diner

diy doggie diner

diy doggie diner

Så var det bare å skru fast beina og lage hull til hylleplaten. Jeg satte hullene ca 16 cm fra benken. Boksene jeg skal ha under er 13 cm høye, også må man ta høyde for at benken kommer 1-2 cm høyere opp enn der man setter hullene:

diy doggie diner

diy doggie diner

Tada! Ble den ikke fin?

diy doggie diner

Her med boksene under. Jeg skulle helst hatt bokser under hele, men det ble dessverre litt trangt, jeg syns uansett det ikke gjør noen ting. Planten og potten er også fra IKEA:

diy doggie diner

Og Akka var strålende fornøyd :)

diy doggie diner

diy doggie diner

diy doggie diner

Syns du Doggie Dineren ble fin? Liker du å «pimpe» gamle møbler?

Siste innhøsting fra grønnsakshagen

På tide å «stenge» hagen nå, det begynner jo å bli fryktelig kjølig på nettene, så derfor tok jeg en siste innhøstningsrunde i går. Og se så mye fint det ble! Jeg er spesielt stolt over gulroten:)

grønnsakshage

Kan du se den? Ikke? Vel her er et nærbilde:

grønnsakshage

Haha, det ble en gulrot av sikkert 50 sådde, og den så slik ut :p Så på TV her for leden at det var en annen hageblogger som også slet med gulrøttene sine, det kan jo ha noe å gjøre med den tørre sommeren, men jeg er langt ifra noen ekspert på dette området.

Vi har også fått masse flotte sukkererter. Dessverre var de blitt veldig bittre, så hele bunten havna i søpla.

grønnsakshage

Reddikene og rabarbraen var derimot fullt spiselige, så de fikk bli med inn i huset. Sjekk den store reddiken her a!

grønnsakshage

Så nå er tomatplanten brakt inn i hus, den er ganske sliten, men har faktisk en hel drøss med grønne tomater på seg, så jeg håper den kan reddes. Noen som vet om disse kan trives inne hele vinteren og holde helt til neste sommer?

Har du noen grønnsaker i hage eller krukke? Hvilke isåfall, og hvordan har det gått med dem i år?