To favoritter; barnevogn og stelleveske

Jeg må si at jeg er skikkelig fornøyd med barnevogna og stellevesken jeg endte opp med, også passer de så godt sammen!

IMG_4784
Storksak Caroline stelleveske (sponset) // Britax Go Next 2015 barnevogn

Først syns jeg stellevesken så i overkant stor ut, men når jeg begynte å fylle den så forsto jeg raskt at den ikke kunne vært så mye mindre. Joda, jeg nok klart meg med mindre, men det er liksom ingen grunn til det siden den bare skal henge på barnevogna. Nå har jeg plass til en ekstra jakke og et fleecepledd ved behov, og når Mr. F blir større så får jeg plass til mat og flasker og.

Stellevesken er enkel å henge på vognen med disse stroppene, og den henger såpass høyt at vannflaske og slikt er lett tilgjengelig.

IMG_4783

Jeg liker f. eks at de har tenkt på at vannflaskelomma er nærmest åpningen til glidelåsen, så kan man ha den litt åpen for lett tilgjengelig vann. Denne veska er i syntet, men den finnes også i skinn her, men da må du legge på en tusenlapp.

IMG_4799

Vogna som er sponset av bestemor er jeg også superfornøyd med. Vi hadde først landet på Buffalo Bugaboo, men ble forelsket når vi så denne i butikken. Den har to ting Buffalo ikke har; demping og et vinklet håndtak, jeg ville ikke vært foruten noen av de to tingene. En fordel med Buffaloen er at den har store vendbare hjul som kan låses. Go Next har små vendbare hjul, men du kan kjøpe store hjul i tillegg. Det erheldigvis enkelt å bytte da, og de små hjulene fungerer overraskende bra i ulendt terreng, men på langtur på traktorvei så kommer jeg nok til å bruke de store lufthjulene. Jeg må si at muligheten til å ha vendbare hjul er helt fantastisk. Det var utrolig klønete å gå rundt i butikken med hjulene låst, men når jeg løsnet de så kunne jeg jo styre vogna med en finger :)

IMG_4787

IMG_4789

En annen detalj jeg liker godt er alle magnetene som gjør det superenkelt å ta av og på lakesjen. Jeg skulle dog ønsket meg magneter på den lille flappen man kan ta opp før åpningen og. Her sitter det små kroker, og de er litt kronglete å ta av og på.

IMG_4793

Her er det altså en magnet som fester den ekstra lille skjermen. Det er også magneter som fester kalesjen til vogna nederst med glidelåsen. De små dyra som henger i vogna er fra iHerb og har små, herlige bjeller i seg som klirrer når vi går på grus. Sneglen finner du her og skilpadden (som også har speil på undersiden) finner du her. De er i økologisk bomull og du finner mange andre herlige varianter her :)

IMG_4795

På baksiden er det ventilasjon:

IMG_4796

IMG_4797

Også er jo vogna sabla fin da :) Jeg så denne først på Barnas Hus,, da het den Brio Go Next. Nå har Britax kjøpt opp barnevognene til Brio, derav det nye navnet. Jeg tror ikke de selger den lenger faktisk, og jeg har kun funnet den på nett, jeg fant den billigst på mimmis. Det følger også med en sportsdel og adapter til britax bilstolene. Det skal også komme adapter til f. eks Maxicosi, men det er ikke ute enda.


De billigste støvsugerposene

Det er ikke noen hemmelighet at man kan spare mye penger ved å handle støvsugerposer på nett, men vet du hvor de er billigst? Det er ikke på noen av disse norske nettsidene skal jeg si deg!

Støvsugerposer er noe «herk» å kjøpe. Man husker aldri å kjøpe nye før man er tom, og om man skal kjøpe de i butikken er de både svinedyre i tillegg til at det er kronglete å finne ut av hvilke man skal ha. Da er det kjekt med disse sidene på nett hvor man bare plotter inn navnet på maskinen, modellnummeret og opp kommer et utvalg støvsugerposer man kan bruke.

IMG_4291

Men, det er som sagt ikke på disse sidene man finner de billigste posene. Om jeg f. eks går inn på stovsugerposer.no og søker opp min maskin (en AEG) så finner jeg at den billigste prisen er 89 kr for fire poser + frakt på 39 kr. Nå kan man på denne siden handle mer for samme fraktpris, så det lønner seg jo definitivt å handle mer enn bare fire poser, men du kan spare langt mer ved å handle et helt annet sted.

IMG_4292

Og nei, jeg mener ikke www.s-bag.com som dere kan se det står på disse posene, trykker du deg inn der (som du sikkert har gjort allerede) blir du ikke videre klok. Jeg snakker nemlig om Aliexpress.com. Aliexpress er en variant av Alibaba rettet mot forbrukere. Alibaba er et verdenskjent nettsted for bedrifter å handle varer (hvor veldig mye kommer fra Kina), men her kan man ikke kjøpe én pakke støvsugerposer, man må gjerne kjøpe en container. Aliexpress er derimot en side hvor man får kjøpt i langt mindre kvantum, og det er her jeg fant de desidert billigste støvsugerposene.

Posene jeg kjøpte (som du finner her) er egentlig tilegnet Philips-maskiner i følge annonsen, men som dere ser så er åpningen ganske gjenkjennelig, og jeg mistenkte at min støvsuger fra AEG og støvsugere fra Philips kunne bruke de samme posene. Jeg gikk inn på en av disse norske støvsugersidene og søkte opp begge maskinene, og joda, det var de samme posene som dukket opp. Så da bestilte jeg en pakke med 25 stk støvsugerposer her. Det ironiske er her at frakta er dyrere enn selve posene, men man må ikke henge seg for mye opp i det, man sparer jo penger uansett. Jeg betalte nemlig ca. 270 kr (inkl. frakt) for 25 støvsugerposer, altså under 11 kr per pose. Handler du på f. eks stovsogerposer.no koster det over 22 kr per pose, dobbel pris, og det uten at jeg har regnet med frakten! Og nei, de dyre posene er heller ikke originale.

Når vi snakker om frakt så er det viktig å være klar over at ting fra Kina kan ta fryktelig lang tid (vi snakker gjerne flere måneder), men det er heldigvis som regel kun når frakta er ekstremt lav eller gratis. Det tok ca. 3 uker for meg å motta disse posene, og det syns jeg er helt innafor når det gjelder ting fra Kina.

IMG_4293

Dessverre kan man ikke betale med paypal på aliexpress da, men jeg har handlet en hel del der selv, og har aldri opplevd noen som helst problemer. Jeg har kjøpt både foamrollers, yogamatter, yogaklær av alle ting og nå støvsugerposer, og jeg betaler med vanlig bankkort. På samme måte som på eBay får selgerne karakterer, og det er fordelaktig å da velge selgere med mange karakterer hvor tilnærmet 100% er positive. Selgeren jeg handlet fra har 100% positiv feedback. Jeg tror jeg fant en som var billigere, men her gjelder det å veie pris, frakt-tid og karakterer, og da falt valget på denne selgeren.

Og ja, vi har testa posene, og de fungerer utmerket :)

Har du handla på Aliexpress før?

Barkarby Quality Outlet – Stockholm

Skal du til Sverige i nærmeste fremtid? Om du har tenkt deg til stockholmsområdet så har jeg et godt shoppingtips: Barkarby Quality Outlet! Vi var her i romjulen, og jeg fant så mye fint! Det er engentlig ganske likt outleten i Vestby, konseptet er liksom det samme, men litt andre butikker. En av mine favorittbutikker her må være Houdinibutikken. Her handla vi masse begge to, blant annet genseren og lua jeg har på meg under. Er du heldig finner du ting i din størrelse på supertilbud eller second hand.

Japp, du hørte riktig, de selger faktisk ting som har kommet inn på reklamasjon som de har reparert! Det syns jeg er utrolig bra. Jeg har hørt rykter om at flere slike selskaper sitter på enorme mengder reklamerte varer som bare ligger der. Like greit å tjene en slant på det, også er det jo veldig miljøvennlig, veldig rett i forhold til den profilen Houdini ønsker å ha.

Stockholm quality outlet barkarbyStockholm quality outlet barkarby

Vi handlet også litt på de andre butikkene, samboern fant blant annet mange fine skjorter på Shirt Factory, og jeg fant meg en kjempefin turbukse på Haglöfs.

Ellers er det jo en del av de samme butikkene her som på Vestby, den største forskjellen er kanskje at det er litt bedre mattilbud på Barkarby. Ikke fantastisk, men vi fant mye godt på den asiatiske restauranten her inne. Asiatisk buffet med stort utvalg :) På Vestby kan jeg ikke si det er så hyggelig å spise. Det er vel noe mat i den caféen, ellers er det bare Dolly eller pølser som alternativer.

Stockholm quality outlet barkarby
Liker «spis så mye du vil»-konseptet akkurat nå ;)

Jeg kan jo nevne at favorittbutikken min på Vestby er Devoldbutikken, flott kvalitetsull til halv pris – det liker vi :) Sist jeg var der kjøpte jeg en del ull i strl L som jeg kan bruke nå, veldig fornøyd :)

Har du vært på Vestby eller Barkarby? Syns du slike outlets er noe tess?

Stellevesken er i boks!

Ja da er stelleveksen i boks! Jeg valgte å gå for en enkel og praktisk en. Det finnes jo mange varianter, og mange koster jo skjorta, men den som var kåret best i test var langt rimeligere i pris, og det passer meg helt fint :) Ryco Espresso stelleveske ble nemlig kåret best i test av Klikk.no.

Espresso stelleveske

Espresso stelleveske

Espresso stelleveske

I vesken følger det blant annet med en gjennomsiktig liten mappe og en stellematte:

Espresso stelleveske

Espresso stelleveske

I vesken er det mange praktiske lommer. Blant annet en egen lomme til smokk og en lomme til tåteflaske som er egnet til å holde drikken varm eller kald.

Espresso stelleveske

Espresso stelleveske

Espresso stelleveske

Det skal bli spennende å få testet den skikkelig da! Jeg liker spesielt godt at man kan åpne den ovenifra, så man har tilgang til innholdet når den henger på vognen. Og da mener jeg at det ikke er en sånn flapp som henger over. En annen fordel er at den passer fint på mannen og ;) Jeg kjøpte min på mimmis.no hvor du nå får den på tilbud til bare 399,- :)

Hvilken stelleveske har du/har du sett på?

Annonselenker

Test av Philips lysterapi Energy Up light

Blir du lett værsyk? Syns du november er den tristeste måneden i året? Du er ikke alene. Jeg gruer meg hvert år til november (desember derimot, kan ikke vente!). Nå har jeg vært evig student, og det hjelper jo ikke at jeg alltid har hatt eksamenstid på denne tiden, men selv når jeg er ferdig utdannet så merker jeg at november, og kanskje til og med oktober og deler av desember, er en trist tid på året. Jeg blir fryktelig påvirket av været, ingen hemmelighet det, og før snøen kommer er det utrolig mørkt store deler av døgnet. Jeg var derfor veldig spent når jeg ble spurt om å teste Philips Energy Up light!

philips lyslampe

Jeg har allerede en lyslampe fra Philips som jeg bruker som vekkerklokke (en eldre modell av denne). Denne har jeg hatt i mange år og jeg er helt avhengig. Jeg våkner nesten alltid før kling-klong melodien begynner å spille, og det er mye enklere å stå opp når øynene allerede er vant til lys. De gangene jeg glemmer å slå den på bruker jeg gjerne 10 minutter bare på å få øynene vant til lys, for det er bekmørkt inne på vårt soverom (det MÅ det være!).

Energy Up-lampen er ganske annerledes. Altså prinsippet er det samme, men man bruker den på en helt annen måte. Anbefalt bruk av denne er for eksempel på arbeidsplassen. Man skal få effekt av kun 20-30 minutters bruk, og hva slags effekt er det da snakk om? Jo, mer energi og bedre humør, noe som samsvarer godt med mine erfaringer. Akkurat nå har jeg hjemmekontor et par dager i uken, og jeg har hatt denne stående på når jeg har sittet jobbet, altså langt lenger enn 20-30 minutter. Og jeg merker forskjell, stor forskjell! Nå som snøen smeltet igjen merket jeg raskt at humøret sank, men de dagene jeg har jobbet med denne så er humøret bedre og jeg føler meg faktisk generelt sett piggere og i bedre form.

philips lyslampe

En av de største forskjellene med denne og vekkerklokkelyset jeg har fra før er at denne er sinnsykt mye lysere! Styrken justeres enkelt med touch-knapper (trenger knapt berøre de, hvilket er bra så lampen ikke velter), og det kan bli så lyst at du skulle tro noen hadde tatt med seg sola inn. Samtidig er det et overraskende behagelig lys, det er liksom ikke blendene som en vanlig lyspære er.

Jeg har også funnet flere andre bruksområder til dette lyset. Det er helt perfekt å sminke seg i nå som det er mørkt ute. Jeg syns alltid det er vanskelig å sminke seg i vanlig lampelys; det går et par timer, blir lyst ute og så har man skjolder over alt. Lyset fra denne lampa er veldig likt dagslys, problem solved!

philips lyslampe

philips lyslampe

Også er den kjempeflott som kameralys da, haha, langt bedre enn bliz :) Er ganske utrolig hvor lyst det blir, ikke sant?

philips lyslampe

Jeg er ihvertfall ikke i tvil om at dette er et produkt som fungerer. Lysplaten tar liten plass på skrivebordet (og som dere ser er skrivebordet mitt ganske lite), den er enkel å bruke og har et flott design. Jeg er faktisk litt usikker på om jeg skal beholde denne hjemme eller om jeg skal ha den på jobben, jeg trenger kanskje en til :) Denne lampa får du blant annet her.

Har du prøvd slike lysterapi-lamper før? Tror du det funker, eller er det bare humbug?

Annonselenker

Test av mammatøy fra Stormberg

Det å være gravid byr som mange vet på en del utfordringer. Sammen med morgenkvalme, trøtthet og hodepine blir man jo også faktisk større! Graviditeten i seg selv kan være en god unnskyldning til å holde seg innendørs, men det blir ikke bedre av at fjellbuksa ikke går igjen eller at skalljakka er blitt både for kort og for trang.

«Det finnes ikke dårlig vær, det finnes bare dårlige klær» er et ordspill mange kjenner godt, og det ligger noe i dette altså. Om man har litt mindre lyst til å gå ut til vanlig, så får man ikke mer lyst av å måtte gå ut med mammajeans og kjærestens enorme regnjakke. Men løsningen er her! Stormberg har laget en helt egen serie for kommende mødre, og jeg er så heldig at jeg har fått testet – nesten alt sammen. I tillegg til å få muligheten til å teste supre klær, så må jeg si at jeg også har fått et incentiv til å komme meg ut. Jeg kunne nesten ikke vente med å løpe ut i regnet med min helt egne skalljakke og skallbukse – og samboern får beholde sine klær selv ;)

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

For å få riktig størrelser bestilte jeg klærne fra Stormbergs nettside selv. Jeg ble veldig positivt overrasket over modellene Stormberg har valgt. Jeg tror det er første gang jeg ser naturlige, gravide kvinner modellere for gravideklær, og ikke en utstillingsdukke med pute på magen – jej! Jeg er veldig for alle former altså, både tynne og tykke, men når man selger klær til gravide så er det jo lurt å ta utgangspunkt i en modell som flest mulig kan kjenne seg igjen i. Her finner du hele mammakolleksjonen.

Klær som er testet

For å hjelpe deg med å bestemme størrelse starter jeg med å si at jeg er 165 cm høy og veier ca. 74 kg på bildene. Jeg er her 25 1/2 uker på vei.

Mobu MOM skalljakke

Denne har jeg blitt kjempeglad i, og jeg bruker den hele tiden. Jeg var litt redd for at den skulle være litt for kald nå som gradestokken kryper nedover, men den var mye varmere enn jeg trodde. Den er vind og vanntett og har også et lite lag med mesh inni som skaper et varmende luftlag. Denne bruker jeg mye til hverdags og når jeg skal ut å gå med hunden. Der lommene sitter på sidene er det smale glidelåser man kan åpne som gjør at jakken vokser med magen. Hetta er romslig og sitter veldig fint på hodet uten å falle ned i ansiktet. Jakken har lange ermer, og er lang i kroppen, så denne passer fint til høye personer.

Selv om jeg er veldig fornøyd med denne, så er det et par ting jeg savner. Det ene er reflekser. Det er en sportsjakke med sportspreg, og da vil ikke noen små refleksstriper forringe utseende betydelig. Det hadde derimot vært veldig praktisk denne mørke tiden av året, spesielt nå som man vil være litt ekstra nøye med å passe på seg selv. Det andre jeg savner er muligheten til å åpne glidelåsen nedenifra. Dette behovet stiller seg spesielt sterkt når jeg kjører bil, men også når jeg sitter på toget og trenger litt mer plass. I øvrig er jeg som sagt veldig fornøyd. Foreløpig kan jeg ha jakka hengende over rumpa, men jeg vil tro at jeg må snurpe den i livet når magen blir større (da tror jeg rett og slett ikke det er plass til stumpen lenger). Jeg valgte strl M og er veldig fornøyd med den størrelsen.

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

Mobu MOM skallbukse

For å ha plass til noe under så valgte jeg strl M og er det er jeg veldig fornøyd med. Dette er vanntette turbukser som kan brukes hele året. De har en god benlengde og er relativt vide i beina, men de kan strammes nede. Jeg vil tro at disse buksene går over alpintstøvler om man skulle få for seg å drive med det som gravid :)

Jeg syns disse er veldig deilig å ha utenpå turbuksene, men utenpå ulltights så var de ikke like komfortable. De har en netting/mesh på innsiden som ikke glir så lett utenpå en ulltights og da kan det fort føles litt klumpete, spesielt om du skal være aktiv. Om du bare skal ut en tur med ungene tror jeg ikke du vil bry deg så mye om dette, men skal du gå en mil på ski så kan det bli litt plagsomt. Fordelen er at de fint kan brukes uten noe under, og det er kanskje det som er meningen :) Har du tights under som er litt glattere går det nok helt fint. Strikken i livet er veldig komfortabelt og sitter godt selv om jeg ikke er enorm enda.

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

Tuva MOM fleecejakke

Denne bare elsker jeg! Den er superkomfortabel på, den har en deilig lengde som dekker hele magen, og er laget i tykk og god fleece med masse strech. Fleecen har også glidelås på hver sin side som man kan åpne opp når magen blir større. Det er strikk nederst, men på grunn av disse glidelåsene kan man kun stramme forran, noe jeg syns fungerer fint (har ikke hatt behov for dette enda). Jeg valgte strl M og er veldig fornøyd med den størrelsen.

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

Mobu MOM turbukse

Denne har jeg brukt MYE allerede og den kommer tilå bli brukt mye fremover. Denne buksen føler jeg meg skikkelig fin i, og har virkelig motivert meg til å komme meg ut på tur. Buksen er relativt tynn, men superbehagelig å ha på. Stoffet som går over magen er mykt og behagelig og holder seg fint oppe. Buksen har veldig praktiske lommer på sidene, og jeg liker godt de små rosa detaljene. Den er lang, så den passer høye folk, men har strikk nederst så vi litt kortere kan snurpe igjen :) Det er flere som har kommentert at denne er romslig i størrelsen. Jeg valgte (under noe tvil) derfor strl S og den sitter som et smekk. Jeg kunne nok hatt strl M og, men da hadde den blitt fryktelig lang på meg, så jeg er fornøyd med valget.

stormberg mammaklærstormberg mammaklær

Jeg har også testet treningstøyet til Stormberg, men har ikke fått tatt bilder av disse enda. Jeg skal få gjort det snart tenker jeg :)

Mirakel MOM treningstights

Disse er utrolig deilige å ha på! Stoffet har en veldig behagelig tykkelse; det er ikke for tykt slik at tightsen blir veldig varm, men heller ikke så tynt at alle celulitter og slikt synes igjennom. Det er god strech, og stoffet som går over magen er mykt og godt og sitter bra. Jeg har et par tights fra før som er såpass stretchy at jeg fortsatt kan bruke dem. Problemet er at livhøyden blir feil; de ruller ned om jeg prøver å dra de over magen, eller klumper seg om jeg prøver å ha de under, så jeg har virkelig savnet en tights tilpasset gravide. Denne er helt perfekt og holder seg oppe under hele økta.

De er romslige i størrelsen og lange i beina. Jeg klarer meg fint i strl S og hadde sikkert kunne brukt XS og.

Mirakel MOM t-skjorte

En kjempeflott topp som er deilig å ha på. Nå er ikke topper det mest utfordrende for oss gravide, men det er ganske mye av treningstopper jeg har som er blitt aaalt for korte. Jeg valgte strl M og er fornøyd med det.

Har du prøvd noen av mammaklærne fra Stormberg? Viste du at de fantes? Hva syns du om dem?

Produktene er sponset

Gaveidé til friluftsentusiasten: Ekspedisjonshåndboka av Børge Ousland

Børge Ousland er en av nåtidens største polfarere. Jeg fikk øynene opp for han da jeg var på hans foredrag på Fjellfilmfestivalen for tre år siden. Han har mange bragder bak seg, blant annet er han den første som har gått til nordpolen på vinterhalvåret, en tur han fortalte om på foredraget. Dette gjorde han sammen med sveitseren Mike Horn. Mike hadde ikke noe særlig erfaring fra å gå til og fra poler, men har derimot gått hele ekvator rundt. Han satt derfor på en helt annen form for kompetanse enn den Ousland har fra før, og var derfor en perfekt kandidat til turen – i følge Ousland. For hvorfor skulle han ha med seg noen som var god på akkurat det samme som seg selv? Han fortalte om de store utfordringene denne turen bar på, blant annet var det ikke enkelt å gå på toalettet. For å ikke fryse av seg ballene hadde de en pose oppi et opptent trangiakjøkken som de skeit i – inne i teltet!

Nå er det ikke helt slike tips Ousland har å by på i sin nye bok Ekspedisjonshåndboka, men det er faktisk ikke langt unna. Boka er svært nyttig for oss «normale» men den har også en hel haug med nyttig info til de som faktisk skal ut på større ekspedisjoner.

børge ousland ekspedisjonshåndboka

«Den ultimate turboka» i følge forlaget, og de har nok rett i det. Børge Ousland er vår tids største polfarer. Her deler han sine viktigste råd fra A til Å. Ekspedisjonshåndboka er uunnværlig for deg som er glad i friluftsliv eller drømmer om en tur utenom det vanlige. En ekspedisjon er mer enn å klare seg i ekstreme strøk, mer enn å komme frem i god behold. For å realisere drømmen må du trene effektivt, finne riktig utstyr, ha kunnskap om mat, klær og kulde, og ikke minst kunne holde ut når det røyner på. Børge Ousland tar deg med helt fra de livsviktige forberedelsene til etterarbeidet. For første gang finnes all denne kunnskapen samlet i én bok. De unike tipsene fra Norges mest erfarne friluftsmann er like verdifulle om du skal på kortere turer. Gjør din drøm til virkelighet! Eller kanskje du kjenner noen som drømmer om akkurat dette?

børge ousland ekspedisjonshåndboka
Hvordan få opp teltet i orkan? Ousland viser deg hvordan!

børge ousland ekspedisjonshåndboka
Hva skal du ha i førstehjelpsskrinet?

børge ousland ekspedisjonshåndboka
Hvordan skal man behandle de vanligste turskadene når man er borte over lengere tid?

børge ousland ekspedisjonshåndboka
Og mat? hva bør man ha med i sekken på langtur?

børge ousland ekspedisjonshåndboka
Og om du faktisk skal på ekspedisjon, så må man trene! Her viser Ousland hvordan han setter sammen dekk til å dra etter seg på løpetur. For den spesielt interesserte kanksje ;)

Boka koster 399,- men du får den til 349,- her :)

Annonselenke

Julefilmer på DVD

Jeg trodde faktisk ikke jeg kom til å legge en krone med på DVD i mitt liv, men det har jeg altså gjort. Jeg har en enorm stabel med DVDer gjemt bak garderoben min, og nå har jeg kjøpt meg enda flere, crazy sier du?

Ikke helt! Grunnen til dette nyinnkjøpet er faktisk fordi vi ofte feirer jul i Sverige, og da får jeg aldri med meg de klassiske norske julefilmene! Selv om Tre nøtter til Askepott ikke er Norsk, så kan man vel si at det er blitt en norsk klassiker likevel ;) Vi så faktisk med denne med niesen og nevøen min i fjor, og den var veldig populær. Jeg hadde håpet på å finne den klassiske Reisen til Julestjernen og, men jeg fant bare en ny versjon. Jeg har ikke sett den nye, så jeg vet ikke om jeg liker den og da vil jeg heller vente med å kjøpe den. Har du sett den? Er den noe bra?

juleklassikere på dvdjuleklassikere på dvdjuleklassikere på dvdjuleklassikere på dvd
Tre nøtter til Askepott // Jul i Flåklypa // Skjønnheten og Udyret // Frost

I samme slengen så sikret jeg meg en kopi av Skjønnheten og Udyret. Jeg samler på Disney-klassikere, og denne er kun til salgs i korte perioder av gangen. Den koster normalt 159 kr, men siden CDON har et tilbud nå hvor man får to Disney-klassikere til 149,- (de fleste andre koster 99), så sparer man penger OG får en til film på kjøpet, så det måtte jeg jo bare gjøre. Den andre filmen ble faktisk Frost da jeg syns denne er veldig fin. Den blir sikkert populær når jeg om noen år sitter med en treåring og ;)

I tillegg til disse tre så måtte jeg jo kjøpe Jul i Flåklypa. Jeg har Flåklypa Grand Prix fra før (som også skal få bli med til Sverige), men jeg har faktisk ikke fått sett denne enda, så det gleder jeg meg til! Jeg hadde egentlig lyst til å se den på kino da, men det skal vel gå greit å se den på TV med familien og :)

Grevinnen og hovmestern er derimot alltid den jeg går glipp av da. SIden vi er lille julaften i Sverige, som som regel på en hytte langt i gokk på Nyttårsaften (og gjerne i Norge), så får jeg jo aldri sett den på TV! Denne syns jeg heller ikke det er så stas å kjøpe på DVD da jeg syns den skal nytes når den sendes :)

Så hvorfor DVD, og ikke blue-ray eller streaming? Altsåfor det første så trenger jeg ikke blue-ray kvalitet på disse, og for det andre så er det ikke alle steder det finnes blue-ray spillere heller. Det kan jo hende vi får oss en hytte i fremtiden, og da kommer vi nok ikke til å ha noe annet enn DVD der, omd et ikke kommer noe revolusjonerende nytt noe. DVD kan også spilles av helt uten internett, og ofte finner man ikke de norske variantene av julefilmene på streaming i utlandet. Så da ble det DVD: Grisedyrt var det heller ikke, jeg betalte under 400 kr for disse fire filmene, og det syns jeg det er verdt :)

Hva er dine favorittfilmer i jula?

Annonselenker

Wuhu! Vi har kjøpt barnevogn!!

Åh så stort og skummelt! Som dere vet så handler jeg mye brukt, spesielt av dyre ting, men når det kommer til vogn så har vi funnet oss en favoritt, og den er såpass ny at den rett og slett ikke finnes brukt. Jeg har hatt øynene vidåpne etter vogna som har stått øverst på øsnkelisten, og i går kom vi over et tilbud på nett vi rett og slett ikke kunne takke nei til.

Kriteriene våre for barnevogn er at den skal være enkel å slå sammen (og bli liten), god å trille, mulighet til å ha sportsdelen begge veier, stor kurv under vogna, lufthjul/mulighet for lufthjul og være stabil. Dette er jo første gang vi kjøper barnevogn, så de thar blitt ganske mye research, både blant venner og på nett.

Vi har sett på mange forskjellige vogner, Bugaboo Buffalo var øverst på listen lenge, men på grunn av håndtaket og litt lite demping i understellet så falt valget på Brio (nå Britax) Go Next. Jeg hadde aldri hørt om denne vogna før (Buffalo hadde jeg lest om i en test), men da jeg så den sto der i butikken så ble jeg helt trollbundet. Rålekkert og gjennomført desgin, kvalitet, og masse smarte løsninger. Den har også blitt best i test (faktisk over Buffaloen). Etter 3-4 butikkbesøk var det ikke lenger noen tvil. Samboern så nemlig noen forsøke seg ned fra en fortauskant med Bugaboo Buffalo, og det var da vi la merke til at dempingen mer eller mindre mangler fullstendig på denne modellen.

brio go nextbrio go next

Brio (nå Britax) Go Next. Er den ikke lekker?? Finnes også med sort ramme, vi valgte hvitt (i tro om at det faktisk var stålfarget, men hvitt var fint det altså)

Ellers er vognene ganske like. De veier ca. det samme, de er like enkle å slå sammen og blir like små. Sportsdelen kan også settes begge veier på begge modellene, noe som er veldig kjekt for en nybakt mor. Emmaljunga City Cross så vi også på, først og fremst fordi dette er en eldre modell som kan kjøpes rimelig brukt. Men selv om den er veldig lik Britax Go Next, så føltes det litt som en billigversjon. Ikke er den spesielt mye billigere kjøpt ny heller siden man må kjøpe liggedelen (baggen) utenom. Den er litt treigere å slå sammen og har ikke like komfortabelt håndtak som vogna fra Britax.

Noen reagerer kanskje på de små hjulene til Britax, men de små vendbare kan enkelt byttes ut med store lufthjul. Jeg ser ikke for meg at vi kommer til å bytte hjul så ofte, men det er likevel fint å kunne variere mellom nette shoppinghjul og større «terrenghjul». Siden vi har hund så har vi ikke vurdert trehjulsvogner, da mister vi også muligheten til å snu sportsdelen, noe vi gjerne vil ha nå i starten.

Jeg er ihvertfall utrolig fornøyd, for vi fikk denne vogna for kun 7500 kr, helt ny! Mimmis har allerede satt den ned med 15%  fra 10 990, og ved å bruke koden «GODJUL» får man ytterligere 20% rabatt på dette! Altså sparte vi 3500 kr i forhold til ny pris. Denne koden fungerer forøvrig på alt de har i nettbutikken frem til 14.12.2014, og gjelder på allerede nedsatte priser, så nå er det bare å slå seg løs :) Kanskje du finner noe av det som er på tilbud her? Det er litt synd at de ikke har hjulene da, men de får jeg vel ønske meg til bursdagen min i mars ;)

Det beste er jo at vi har kjøpt 2015-modellen, og ikke 2014 som de fleste andre nettbutikker fortsatt selger. Det betyr at vogna vil være mer verdt når vi evt skal selge den, og det er jo gull :)

Hvilken barnevogn har/vurderer du? Hvorfor akkurat den?

Annonselenker

Black Friday – her er det supersalg!

Tenkte at jeg må tipse dere om at det er Black Friday i dag! Det betyr MASSE salg både i butikk og på nett! Her har jeg samlet et knippe med kampanjer du må sjekke ut – er hvertfall en i huset her som kommer til å få mange pakker fremover ;) Husk at dette er en gyllen mulighet til å handle julegaver!

black friday

Her er tilbudene:

 • Bangerhead.no: 20% rabatt på hele nettbutikken (ekskl. kampanjevarer) + GRATIS frakt i 24 timer
 • Bianco.no: 25% rabatt på hele butikken!
 • Björn Borg: 4 for 3 på alt i nettbutikken frem til midnatt fredag 28.11
 • Bokkilden.no: Mange ulike tilbud, en egen kampanjemail vil bli sendt ut. Bl.a. har de Pondus – Tretten pils og en kebab-boken til kun kr 199 (før pris kr 349).
 • Bubbleroom.no: 30% rabatt på utvalgte sorte klær.
 • Cellbes.no: GRATIS FRAKT hele dagen og frem til midnatt. Ingen rabattkode nødvendig.
 • Dustin Home: Opptil 55 % rabatt på telefoner, nettbrett, laptops, TV etc. Black Friday hele helgen.
 • GetInspired.no: 25% rabatt på HELE nettbutikken, 30% på alle tights, 30% på alle sports-bh, 35% på alle topper, 40% på alle ytterjakker + en egen kategori med diverse produkter på opptil 70% rabatt vil bli gjort tilgjengelig på fredag.
 • Glassoginterior.no: Tilbud på Hardangerbestikk, før kr 2999 nå kr 999.
 • Hundepoter.no: Mange ulike rabatter på hunde- og katteprodukter. En full oversikt vil bli sendt via en egen kampanjeoppdatering.
 • Illusion.no: 30%-50% rabatt på hele nettbutikken.
 • iseng.no: 20% rabatt på alle pledd fra Canada Goose Home. 20% rabatt på alle sengesett fra Mille Notti.
 • Klokkekongene.no: 10% rabatt på Nixon klokker. Rabattkode: JVFLHB2U. Gyldig 27.11-29.11.2014
 • Klokker.no: 50% rabatt på følgende Casio klokke
 • La Redoute: 30% rabatt på over 500 varer til dame, herre og barn, fredag til søndag.
 • Mimmis.no: 20% rabatt på HELE nettbutikken. Fri frakt på ‘Cyber Monday’ og 50% rabatt i Mimmis.no outlet kategorien.
 • Motehus.no: 50% rabatt på alle dameklær.
 • MyMuse.no: 30% -70% rabatt på hele nettbutikken.
 • Snail Care by Escargot Norway: 50% rabatt på økologisk snegleserum
 • Stormberg: Opp til 80% rabatt på flere knallprodukter
 • Tailor Store: Senker prisene i butikken med minimum 5% til 50% rabatt
 • Ting.no: 20% rabatt på 15 utvalgte produkter, bl.a. flotte gryter, vinglass, nye hyllesystem, lekre lyshus og lamper fra kjente FermLiving.
 • X-life.no: Utrolig mange gode tilbud vil være tilgjengelig i hele nettbutikken, fra 25% til hele 95% rabatt.

Annonselenker