Hund og nyfødt

Det er ikke bare bare å være familiens midtpunkt når det kommer en liten bebis til verden. Plutselig er det en annen som får all oppmerksomheten. Alle som kommer på besøk går rett forbi for å hilse på nykomlingen, hjemme har mamsen og papsen plutsleig ikke like mye tid til deg. Ja, jeg snakker selvsagt om hunden vår Akka.

ergobaby 360ergobaby 360

Det ble ikke akkurat en flying start når Mr. F kom til verden. I og med at formen min var såpass dårlig (spesielt med spinalhodepinen), så ble ikke Akka prioritert når vi kom hjem fra sykehuset. Vi hadde allerede tatt med et håndkle hjem som hun kunne lukte på, så lukten hadde hun fått, men vi skulle gjerne gjort selve hjemkomsten litt enklere for henne. Jeg var helt utslått og klarte knapt å hilse på henne, og da hadde hun ikke sett meg på over en uke. I tillegg kom jeg bærende på en liten klump som hun ikke fikk noen reaksjoner fra, en spennende, men likevel fryktelig kjedelig liten kreasjon.

Det har går heldigvis bedre nå da, men vi er ikke helt i mål enda. Det startet faktisk allerede i svangerskapet. Min dårlige form gjorde at det ikke ble noen lange turer på ski i vinter, og hun fikk generelt langt mindre oppmerksomhet fra meg enn hun er vant til. Hun er en blanding av mange krevende raser, og holder det ikke akkurat hemmelig når hun ikke blir stimulert nok. Og frustrasjon forer frustrasjon. Vi er utslitte, så hun blir frustrert og vi blir enda mere frustrerte. Men det er kun en side av det hele som kan gjøre noe for å løse problemet, og det er vi. Akka har ikke skylden for noe, selv om det kanksje er fort gjort å tenke sånn når man er midt oppi det.

Nå er jeg hjemme på dagene, men hun er ikke så veldig interessert i hverken meg eller Mr. F. Jeg prøver å få gått litt turer med henne da, og det hjelper med bæreselen, da blir turene litt mer interessante for henne. Likevel er hun veldig stresset når vi skal på tur. Sitter og piper i buret sitt selv om hun vet at hun skal få være med på tur. Prøver jeg å hysje henne blir det bare værre. Det hjelper ikke å ta henne ut heller, merkelig nok. Men når vi først er i gang er det greit da.

ergobaby 360

Det negative med turene med Mr. F er at det ikke går så fort. Nå har de også sluppet sauene mange steder, så jeg kan ikke gå med Akka løs heller. Går hun løs får hun som regel langt mer ut av turene. Redningen har vært å sette på henne kløv. Det er egentlig genialt, for da slipper jeg sekk når jeg går med bæreselen, og hun får ekstra utfordring og trening. Hun får også en oppgave, og jeg merker at hun er langt mer fornøyd selv etter korte turer. Jeg kan til og med ha henne løs når vi har kommet frem til desinasjonen. Hun ligger bare å koser seg med en pinne og stikker ikke av, en veldig tilfredsstillende følelse for meg da jeg føler jeg gjør så lite for henne for tiden.

ergobaby 360

Vi har fortsatt en del å jobbe med, og jeg er klar over at det er vi som må stå på for at dette skal gå veien. Det går bedre og bedre, og jeg tror at Mr. F blir litt mer spennende når han blir eldre, men det må jo fungere nå og. Vi ønsker en glad og fornøyd hund, men tiden må nok også til. De fleste tipsene sier jo at man skal huske å gi hunden like mye oppmerksomhet som før. Vel, det er en ganske urealistisk forvendning; men man må huske å gi hunden oppmerksomhet! Man kommer aldri til å klare å holde samme nivå når man får en nyfødt (det skal godt gjøres ihvertfall), men man må møtes på midten, og det er vi som må gjøre størsteparten av jobben.

Kom gjerne med tips om du har erfaring med dette :)


Pensjonist-kittet er på

Ja, når sambo er borte et døgn, og moren min er bortreist, da må jeg gå turene med Akka selv! Gåing er ikke akkurat min favorittaktivitet for tiden, og selv om jeg har vært med sambo på en del kveldsturer så må jeg ta det ekstremt rolig. Jeg var derfor litt spent på hvordan jeg skulle gjøre det denne dagen. Ikke går jeg fort, og jeg så for meg at Akka skulle forsøke å dra meg over ende gang på gang.

gravidblogg

Men riktig utstyr reddet dagen! Her har jeg på meg hoftebelte (som vi pleier å bruke på langrenn), strikk-bånd fra Non-Stop, superduper-brodder fra Snowline (disse) og gå-staver – pensjonistkittet som min samboer så pent kalte det (takk for den). Jeg følte meg faktisk ganske fin jeg da, og følte meg ihvertfall langt tryggere. Stavene var utrolig kjekke å ha, og det skal nok mye til å velte noen med de broddene her :)

gravidblogg

gravidblogg

Hoftebeltet og strikken gjorde det langt enklere for meg. Akka kunne fint skyte ut til sidene uten at det påvirket balansen i alt for stor grad, og det ga meg mulighet til å fokusere all oppmerksomhet på stavene.

Sambo skal få igjen superduper-broddene når han kommer hjem, men stavene skal jeg definitivt fortsette å bruke – det var helt gull å gå med! Jeg har noen brodder fra Nordic Grip. De fungerer helt greit til småbruk, men samboern har gått istykker et par i uka (har vel kjøpt tre par bare i vinter), da er disse i metall gull :)

Bruker du brodder når du er ute å går nå?

En hund etter snøballer

Må si jeg har gledet meg lenge til denne jula! Jeg elsker julaften og i år blir det hele tre julaften-feiringer, hvor av én allerede er overstått. Sånn er det når man har familie i to land og kabalen ikke går opp :)

Jeg lette etter et bilde av oss på julaften i fjor, så kom jeg over dette bildet av Akka! Jeg lovet vel egentlig samboern å ikke dele det, men nå er det et år siden, så da er det vel greit ;) Altså stakkars hund!! Hun ser jo helt fra seg ut på det bildet her, men om det er noen trøst så glemte hun hele drakta det sekundet vi åpna døra.

kondomdrakt hund snøballer

Bildet er tatt fra romjulen i fjor da vi leide en liten sæter langt ute i ødemarka uten strøm og vann. Temperaturen var dessverre slik at Akka fikk helt enormt med snøballer i pelsen etter veldig kort tid. Disse ble såpass store at etter bare en kilometer på ski så måtte vi snu.

nyttårsfeiring til fjells

Vi hadde begrenset med midler for å finne en løsning på dette, men vi skulle jo være her én uke, så noe måtte vi prøve. Vi hadde med et ekstra laken, så jeg prøvde da å klippe til en slags body som vi kunne knyte rundt henne. «beina» er laget av en gammel reklamebuff og ble festet med gaffateip.

Jeg kan jo si at beina ikke satt på i mer enn kanskje 30 minutter, men det hjalp veldig med bare bodyen. Nå er det ikke helt optimalt med bomull som blir våt i snøen da, det kan gi frostskader om man ikke er forsiktig, men det var heldigvis ikke så kaldt, og Akka har mye pels så da la den seg ikke inntil huden. Men neste gang får det bli en sånn kondomdrakt som dette. Denne ser kanskje enda dummere ut, men det er det eneste som funker når snøen først fester seg.

nyttårsfeiring til fjells

En vi møtte på ski trodde det var redningstjenesten som kom, haha, det var bare Akka ;)

Har du noen andre tips for å hindre snøball-infernio i pelsen?

Guilty dog

Når jeg kom hjem fra jobb i går var det ingen tvil om at noen hadde gjort noe galt. Akka blir alltid veldig veldig glad når noen kommer hjem, og i går var intet unntak, men man merker fort om hun har dårlig samvittighet for noe. Da er hun ikke all over deg når du kommer hjem, men ligger et par meter unna med ørene bakover, store dådyrøyne og lager merkelige lyder.

skyldig hund
Guilty? Hell yeah!

Det jeg kom hjem til var ikke så veldig fornøyende. I helgen fikk jeg nemlig med meg en bunke med gamle papirer fra min mor. Denne bunken inneholdt gamle attester (originaler), karakterkort fra videregående og ungdomsskole, diverse sertifikater, diplomer osv. det var da denne bunken Akka hadde funnet god som lunsj, og disse papirene lå nå spredt utover hele gulvet i gangen.

skyldig hund

Skyldig som hun var så får hun selvsagt et par fy, men ingen poeng i å overdrive. Jeg var også ganske glad når jeg så at de to karakterkortene var urørte, mens det hadde gått værst ut over de galme taekwon-do trener sertifikatene mine og diplomene mine. Ikke så veldig viktige papirer lenger, selv om de er gode minner.

skyldig hund
Angrer såååå fælt daaa…

skyldig hund
Coveret til karakterene mine overlevde ikke, det gjorde derimot karakterene

Jaja, sånn er det når man lar en hund være hjemme alene i 7 timer. Hun klarer det fint en gang i blant, men hun har vel hørt noen lyder utenfor og blitt ekstra rastløs eller noe. Det blir heller ikke de lengste turene i dette våte høstmørket, hverken vi eller hun syns det er noe særlig til vær, så vi gleder oss alle til snøen kommer.

I mellomtiden får jeg legge papirene mine utenfor rekkevidde ;)

Hva er det værste hunden din har funnet på, om du har en?

En stor dag!

I dag feirer jeg 5 år med samboern også er det Akkas 3-årsdag! Nå har vi hatt henne i snart to år, helt utrolig at tiden går så fort! Her er litt bilder fra tiden sammen med Akkaen vår :)

border collie golden retriever engelsk setter springer spaniel
Vårt første bilde sammen :) Her er hun 14 måneder.

blandingshund leker
Hva, får jeg ikke være med deg inn i dusjen?

skitur med hund
Hun fant seg fort til rette ;)

skitur med hund

langrenn med hund
Ut på ski, alltid blid!

langrenn med hundlangrenn med hund

telte med hund
Første telttur

telte med hund

treningsblogg
Varm Akka

bade med hund
Badeakka

bade med hund

eldåbu dnt
Tørst Akka

eldåbu dnt
Fjellgeita vår :)

roadtrip italia tyskland
Akka i Italia

gubbi perugiagubbi perugia
Redd, men veldig tøff Akka

regntøy hund
Klar for regnet :)

treningsbloggKosehunden :)

småviltjakt i trysilWinter is coming…

småviltjakt i trysilI soveposen sin

småviltjakt i trysil
Sulten Akka

diy doggie diner
Akka med eget bord

hund julaftenFikk tre julegaver tilsendt av en venninne. Hun gikk og hentet den ene og pakket den liksågjerne opp med en gang, for hun viste jo at den gaven var til henne, og det var den jo!

sunn sommermat
Vil ikke slippe ballen-Akka

fisketur
Fotomodellen ;)

Har vi ikke en nydelig hund dere? 

Poengløs fisketur

I helgen var vi på fisketur i lokaltraktene til et vann vi aldri har besøkt før. Det er ikke første gang vi har pekt på kartet og sagt at «dit skal vi dra», men denne turen ble ganske annerledes. Tidligere har vi havnet ved vann fulle av kratt og med dårlige fiskeplasser, men dette vannet var helt fantastisk flott, og ikke var det lange biten å gå fra parkeringen heller!

fisketur

fisketur

fisketur
Akka hjelper til med bållagningen

Jeg samlet ved, mens kjæresten satte sammen fiskestanga. Det både vaktet og plasket i vannet, så ikke rart han var utålmodig! Etter en times tid var pølsene klare, og til tross for all vakingen var det fortsatt ikke blitt noen fisk, så det var godt jeg hadde tatt med pølser :)

fisketur

fisketur

fisketur
Akka sitter tålmodig å venter på å få lov :) Flinke jenta si det!

For å slippe å drasse på for mye så pleier jeg å bruke disse små begrene. I det venstre har jeg ketschup og sennep, og i det høyre har jeg rødløk. Normalt liker jeg best gul løk på pølsa, men det hadde jeg dessverre ikke, så da ble det rød :)

fisketur

Så var det min tur til å fiske og. Det vaket fortsatt utrolig mye, og det syke var at jeg kunne se hvor fisken svømte hen! Jeg så liksom ryggen til fisken i vannet, noe jeg aldri har gjort før, og dette syns jeg var litt rart. Etter å ha fanget et grantre og et par vannliljer klarte jeg å treffe rett på en av ryggene jeg så, og gjett om fisken sprella til! Stor!

fisketur

Samboern fiska og, men hverken jeg eller han fikk napp. Det var som om de overhodet ikke var interesserte i det vi hadde på kroken.

fisketur

Mens vi fiska så koste akka seg i lyngen og samlet flott ;)

fisketur

Når vi kom hjem så forsto vi raskt hvorfor vi ikke hadde fått napp. Dette vannet har ikke bare ørret, men også karpe! Og karpe biter ikke på vanlige sluker, de må man fiske med mark! Nå vet jeg ikke om vi hadde blitt så glade for å få karpe på kroken jeg da, for jeg har hørt at det ikke smaker så fryktelig godt, men for meg så er fisk fisk. Morro uansett ;)

Selv om vannet er fult av karpe så reiser vi nok fortsatt tilbake hit. Det var utrolig vakkert her, og det skal jo finnes ørrett i vannet og!

Hjemmelaget hummus

Vet du hvor enkelt det er å lage hummus? Det viste ikke jeg. Jeg skulle egentlig ha en boks kikerter i salaten min, men så leste jeg oppskriften på baksiden og tenkte, why not! Noe litt mer spennende til middag :) Siden jeg ikke hadde alle ingrediensene så modifiserte jeg oppskriften litt, mend et ble sykt godt likevel – og veldig sterkt!

sunn sommermat

Ingredienser:

  • 1 boks kikerter
  • Saften fra 1 sitron
  • 4 hvitløksfedd (er 3 i originaloppskriften)
  • Salt og pepper
  • Garlic N´Herb krydder

Ha alt i en kjøkkenmaskin eller bland det sammen med en stavmikser. Du trenger ikke hakke opp hvitløksfeddene på forhånd ;) Og tada, ferdig! Denne ble veldig god, men det er mye spark i den, så ikke noe for unga! Jeg serverte hummusen med en herlig kyllingsalat og økologisk ris. I salaten min har jeg blant annet gulrot, rødløk, gresskarkjerner, pinjekjerner, spirer, sitronsaft og mine favorittkrydder: Grind to salt blendPeppercorn Mix og Garlic N´Herb :) Jeg liker en crispy og smakfull salat, og det får jeg med disse ingrediensene. Øvrig bruker jeg «vanlig» salatingredienser som ruccola, tomat, agurk og selvsagt kylling, siden det er en kyllingsalat.

sunn sommermat

Etter middag ble det badminton med samboern. Vi prøvde å lære Akka til å ikke ta ballen, men det var ikke så veldig lett. jeg har hørt at det beste er å få hunden til å gi fra seg ballen frivillig, men siden det ikke fungerte så prøvde vi å lure henne med godbiter. Hun er ganske sta altså, for hun er VELDIG glad i godbiter, men ballen ville hun holde på! Hun ga seg til slutt da, så vi fikk spilt videre ;) og forøvrig, jeg vet at det ikke er en ball, men siden jeg ikke vet hva det heter, så sier jeg det, og jeg regner med at dere forstår hva jeg refererer til ;)

sunn sommermat

Senere på kvelden ble det en liten tur, og gjett hvem vi gikk på! Kuer er kule altså, og litt skumle samtidig. Akka er livredd for kuene, men jeg syns de er ganske søte, og ville gjerne hilse på. De var litt skeptiske, men også fryktelig nysgjerrige da! Elsker kuer :)

sunn sommermat

Er helgen kjedelig? Kom deg ut!

På torsdag ville vi benytte fridagen til å være utendørs. Noen ganger føler jeg at det er for lite med én fridag for å komme seg skikkelig ut i skogen, men det er bare tull. Man må ikke dra på telttur for å få en herlig opplevelse i skogen; pakk ned god mat og en fiskestang, pek ut et vann på kartet og dra!

Vi dro til Hurum vi. Til et vann jeg aldri har vært ved før, men som jeg fant ved å google «fiske i Asker». Vannet heter Rødevannet og det er ca 5 km å gå fra parkeringa og opp. Dette var forøvrig ikke noe vi viste på vei opp, Google maps er ikke akkurat kjent for å markere bommer, men jeg regnet uansett med å måtte gå litt.

Vi fulgte en grusvei vel og lenge, men siden vi ville på solsiden av vannet så dro vi rett igjennom skogen mot den nederste delen av vannet. Nå viste det seg at jeg surra litt med hvilken side av vannet som var solsiden, så dette hadde vi strengt tatt ikke trengt, men vi valgte likevel å komme oss litt lenger opp vannet (på riktig sokker) for å se om vi fant en plass som var litt mer åpen. Og det var ikke enkelt! Det ble en skikkelig opplevelsestur langs vannet med klatring og krabbing gjennom lyng og langs bratte fjellsider. Akka trengte litt hjelp her og der, men hun er jo rene fjellreven og var superflink opp de bratte områdene.

fiske i hurum

fiske i hurum

fiske i hurum

Etter en halvtimes knoting i skogen fant vi endelig en nydelig plass hvor vi kunne ha piknik og fiske i sola.

fiske i hurum

Det ble ikke så mye fisking da. Av en ellerannen grunn ble Akka helt gæren når vi sto og kastet, så gæren at vi tilslutt måtte gi oss. Kan det ha noe med opplevelsen i båten i Åndalsnes å gjøre tro? Eller er det at vi kastet noe ut i vannet som hun ikke kunne svømme ut og hente? Jeg vet faktisk ikke. Jeg skulle gjerne hatt med meg en hundepsykolog ut i skogen denne dagen, men vi får vel bare finne ut av dette selv ;)

Det ble uansett en veldig flott tur da, og pinnekasting ble det også, så frøkna var da fornøyd til slutt ;)

fiske i hurum

fiske i hurum

Liker du å være i skogen? Er du flink til å komme deg ut når du har fri?

Hjelp! Hunden min har diaré!

Det er ikke så uvanlig at hunder blir dårlige i magen. Noen hunder er ekstra følsomme, mens andre hunder nesten kan spise hva som helst.

Akka ligger vel midt i mellom der. Vi har testet ut mye forskjellig for, men har kommet frem til at foret til Royal Canin fungerer best. Alle for vi har prøvd har hun gradvis blitt tilvendt, og hun har brukt hvert for i minst 3-4 måneder før vi har dratt noen konklusjoner på om foret fungerer eller ikke. Som med oss mennesker tar det jo tid å vende seg til noe nytt! Foret vi var mest håpefulle til var foret fra Orjen. Dette inneholder hele 80% animalske produkter og ingen ting av hvete og slikt. Etter nesten et halvt år var fortsatt ikke magen til Akka stabilisert (varierte mellom løs og hard mage), så vi fant ut av at vi måtte prøve noe annet. Vi har prøvd flere varianter etter dette, men foret fra Royal Canin er det som gir henne en stabil mage, også virker det som om hun liker dette foret veldig godt og (hun spiser jo alt, så ikke så godt å si).

diy doggie diner

Men, det hender fortsatt at hun blir dårlig i magen. Det er ikke godt å si hva hun får i seg til enhver tid. Nå som snøen smelter er det mye rart som kommer frem, og hun er sabla rask på å hive i seg ting før man rekker å reagere. Dette skjer heldigvis ikke så ofte, og som regel går det bra, men ikke alltid. Sist hun hadde diaré ble det en tur til veterinæren, for da var det litt blod i avføringen, og det skal man ikke kimse av. Hun var på en diett frem til magen ble stabil, også var det gradvis tilvenning tilbake til det vanlige foret etterpå.

Så hva gjør du om hunden din blir dårlig i magen? Om det er blodig avføring, allmennstilstanden er svekket (hunden er slapp), den vil ikke spise eller drikke normalt, eller du mistenker at hunden har fått i seg noe misteknelig, så skal du ta turen til veterinæren. Om du ikke har noen mistanker så kan du prøve å gi hunden denne dietten over noen dager. Om dette hjelper så er det nok ikke noe å bekymre seg over, men dra til veterinæren om det ikke bedrer seg etter et par dager på denne.

Dette er en diett som er anbefalt av en veterinær:

  • Kokt ris, pasta eller fisk
  • Kylling uten skinn og ben
  • Fiskeboller eller fiskepudding
  • Cottage cheese
  • Cultura melk, biola eller yoghurt naturell

Maten skal serveres i små porsjoner, helst 3-4 ganger om dagen. Når hunden er HELT bra i magen kan du gradvis inføre det vanlige foret igjen. Går du for fort tilbake til vanlig for, må man ofte starte helt på nytt.

hund diare

Bland gjerne flere ting på denne listen. I skålen under har jeg blandet fiskepudding, CC og litt cultura yoghrut. Jeg har også hatt i litt vann siden diaré kan føre til uttørking. Og Akka elsker det!

hund diare

Man kan også kjøpe spesialfor hos veterinæren, men det er først og fremst om man syns det er mye styr å holde på med dietten over. Det syns ikke jeg, det er bare å koke opp litt større mengder pasta/ris av gangen og oppbevare i kjøleskapet (det skal helst være litt overkokt da det blir lettere å fordøye). De felste ingrediensene kommer ferdig laget, og kylling kan man lage i microen (ca 15 minutter på full guffe for 2 st kyllingfileter).

Hva gjør du når hunden din er dårlig i magen?

Mine favorittprodukter til hunden fra iHerb

Jeg handler en hel masse på iHerb, det er vel ingen hemmlighet, og jeg handler selvsagt til Akka også. jeg har skrevet litt om hundeprodukter før, men jeg tenkte at jeg kunne dele hvilke produkter jeg har fortsatt å kjøpe. De har alt fra bæsjeposer til snacks, og jeg har testet en hel del. jeg har dog ikke testet kosttilskudd til hunden, men det er nok mest fordi jeg ikke tror hun trenger det. Det eneste hun får er omega-3 (så hun røyter litt mindre), og da er faktisk omega-3en til hunder dyrere enn den til oss, så hun får den vanlige vi tar :)

hundeutstyr på nett billig

 

iherb
Bæsjeposer
Biobag, Dog Waste Bags, 50 Bags, 11.4 in x 7.9 in x 0.92 mil (32 cm x 20 cm x 23 um)

Dette er de eneste bæsjeposene vi bruker, de er nedbrytbare, solide og tar liten plass i lomma. Det er 50 poser per pakke, så en pakke holder i ca 1 måned. Jeg bestiller som regel 4 pakker i gangen og da holder det jo en stund :) De er også praktiske og oppbevare da jeg kan henge de opp på en krok i gangen på grunn av hullene (det er to hull i toppen over der man river av posene).

hundeutstyr på nett billig

 

iherb
Godbiter i 100% laks
Cat-Man-Doo, Life Essentials, Freeze Dried Wild Alaskan Salmon Treats, 5 oz

Den tørkede laksen var en stor favoritt! Disse kubene er litt større enn de fiskesnacksene som produseres av Provit, men koster kun 75 kr for en STOR pose! Det jeg liker med disse (og forøvrig også med bitene fra Provit) er at de er lette, så det blir ikke så fryktelig mye mat når man bruker de til lek og trening. En del annen snop jeg har vært borti har vært mye større og kompakte, det blir jo nesten en hel middag av en runde med søk i stua :p Også ELSKER Akka disse da, det er nesten vanskelig å få henne til å fokusere på oppgaven når jeg har disse i hånda bak ryggen  ;)

hundeutstyr på nett billig

 

iherb
Tynne flak av tørket fisk
Cat-Man-Doo, Bow Wow Bonito, The Big Bag, Extra Large Dried Bonito Flakes for Dogs, 4 oz

Denne var jeg litt usikker på i starten, men nå bruker jeg de hele tiden. Som regel blander jeg litt i maten hennes for å piffe den opp (som regel om vi er gått tom for vom som hun pleier å få en gang om dagen), og da skal jeg si maten blir smaskens for frøkna! Akka elsker fisk, og dette er inget unntak. Og med 76% protein så er dette superbra for henne :)

hundeutstyr på nett billig

 

iherb

Hundehånkle (2 stk)
Pacific Dry Goods, DogTowl, The All-Purpose Towel for Dogs, 2 Towels, 24″ x 20″ Each

Jeg tror jeg har tre eller fire pakker av disse, og vi bruker dem hele tiden. De er litt større enn en gulvvaskeklut, men det holder da vi som regel bruker dem til å tørke av labbene hennes etter en våt tur.  De har veldig god sugeevne og tørker veldig fort, kanskje alternativ som turhåndkle? Med en pris på 28 kr for to, så er det vel ikke så mye å lure på :)

hundeutstyr på nett billig

 

iherb
Hundeshampoo
Austin Rose Inc., Caroline’s Doggie Sudz, Shampoo for Pampering Pooch, Mango & Neem, 16 fl oz (472 ml)

Denne hundeshampoen har jeg nå kjøpt flere ganger. Den vasker pelsen godt uten at den lukter for mye. Shampoen er også skånsom og tørker ikke ut huden til Akka (hun har ikke spesielt fet pels og kan flasse litt). Nå har jeg ikke prøvd så veldig mange andre hundeshampoer, men av de jeg har prøvd så er denne en klar favoritt!

Handler du hundegreier på iHerb? hva har du testet og hva syns du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...