Glad Midsommar

Ønsker alle mine svenske lesere en riktig glad midsommar!! Jeg har funnet en fantastisk kjole ti meg og et superkult antrekk til Mr. F. Jeg skal vise dere seinere, enn så lenge kan dere nyte dette bildet fra i fjor, like før jeg ble gravid :)

midsommar klänning

Feirer du midsommar?


Den beste pizzaen i Strömstad

Hvem skulle tro at dette stedet her serverte den beste pizzaen i Strömstad? Jo, Google!

beste pizza i strömstad

beste pizza i strömstad

Det er ikke første gang jeg bruker google til å finne et sted å spise. Sist var på Mallorca, da fant google frem en fantastisk tapasbar som vi aldri hadde gått inn på om den ikke hadde fått så bra ratings på google. Det samme gjelder nok denne pizzeriaen. For det første ligger den litt udde til, for det andre så ser det jo litt sånn halvveis ut fra utsia, det ser knapt åpent ut. Stedet heter forøvrig Strömstierna Pizzeria.

Men vel inne døren så var stedet overraskende moderne og fresht. Fint interiør og hyggelig stemning. Pizzamenyen kan man heller ikke klage på, utvalget var veldig stort.

beste pizza i strömstad

Jeg er litt sånn at når jeg først spiser pizza (hvilket jeg gjør typ 1-5 ganger i året), så skal den være god, og det har ikke alltid vært tilfellet. Jeg ble heldigvis ikke skuffet. Samboeren bestilte en kebabpizza mens jeg bestilte en som het noe som Laholmen. Veldig fornøyd med det valget.

beste pizza i strömstad

beste pizza i strömstad

Nå har ikke jeg smakt på alle pizzaene i Strömstad, kun denne og fra en pizzeria nede ved kaien (som var OK men «skinken» var «skinke» med store tødler). Men på Google så har de fått svært gode tilbakemeldinger, og jeg må si vi var veldig fornøyde.

beste pizza i strömstad

beste pizza i strömstad

Så om du skal på harryhandel til Str¨mstad og trenger noe godt å spise på veien, så kan jeg definitivt anbefale en tur hit :)

Hit, vil jeg derimot ikke anbefale at du drar, spesielt om du er gravid:

beste pizza i strömstad

Da skjer nemlig dette:

beste pizza i strömstad

Aiai…

01.01.2015

01.01.2015 ble en stor dag for meg, bare se her <3

alliansering forlovelsesring

Morgenen etter nyttårsaften våknet jeg nemlig til en knelende mann, så nå blir det kone av meg og :) Vi får se når bryllupet skal stå da, én ting av gangen. Likevel ønsker jeg ikke å vente alt for lenge, jeg har liksom ikke lyst til å gå rundt forlovet i evigheter. Vi ønsker ikke noe enorme greier heller, det viktigste er at vi finner et fint sted med den rette stemningen, og det får vel være grenser for hvor lang tid det skal ta ;)

Jeg er ihvertfall utrolig fornøyd med ringen! Jeg ønsket meg en alliansering da jeg ikke ønsker noe som stikker for mye ut, og denne er helt nydelig. Den passet jo ikke helt da, så den måtte til tilpasning og jeg har ikke fått den igjen før nå. Selv med tilpasning så får jeg ikke brukt den på rett hånd enda. Ringefingeren på høyrehånden min er litt tykkere enn ringefingeren på venstre, og nå som jeg er gravid så går den rett og slett ikke på (eller den går på, men det er ikke mye behagelig, og jeg er livredd for at den skal sette seg fast). For å få rett størrelse tok jeg derfor med to andre ringer som jeg vet passer fint på høyrehånden normalt :)

I Sverige har de gifteringen på venstre da, og jeg er jo sammen med en svenske, så da får vel venstrehånden duge enn så lenge ;)

alliansering forlovelsesring

alliansering forlovelsesring

Er så herlig å endelig kunne ha den på, dette har jeg ventet på i tre uker!!

Ingrids 2014 i bilder – del 2

Ja, vi er ikke ferdige enda! Her kommer del to! Del 1 finner du her :)

treningsblogg
Treningen mot Nordmarkstravern fortsetter

mikse mønstre sommer
Sommer!

midsommar klänning
Midtsommer! 

fjällräven grand opening
Åpning av Fjällräven Flagship store

ingrid

sommarstuga
Sommerferie og 4 uker på vei :)

sunn sommermat
Lille stabeist som ikke vil slippe ballen ;)

mallorca
Mallorca

mallorca
Badehår

løping
Later som at jeg er tilbake fra ferie og trener, men bildene ble egentlig tatt før sommeren. Er nå 7 uker på vei, og det var ikke usynlig! Har allerede innsett at jeg ikke kan løpe Nordmarkstravern :p

plukke blåbærplukke blåbær
Blåbær og boobies

fisketur
Fisketur

nordens jakt og fiskedager
Villmarksmessen

kåldiett brassica
Cravings…

treningsblogg
Trening med løs topp og holder inn magen max. Den stramme strikken i tightsen var IKKE komfortabel nå! 

fjellfilmfestivalenfjellfilmfestivalen
Fjellfilm

klantarsle
Strikkepinnesitting…

gravid
Avsløringen :) 18 uker på vei!

bygge skap under trapp
Hjemmebygd skap under trapp

gravideyogaGravideyoga

sterke neglersterke negler
21 uker

gravideyogagravideyoga
Uke 22

sengegavl hodegavl
Hjemmelaget sengegavl

gravidblogggravidblogg
25 uker

gravid langrenn
Første langrennstur i Sudndalen

gravid langrenngravid langrenn
6 måneder på vei – litt trange bukser!

tøybleier
Tøybleier!!

gravid julekjolegravid julekjole
26 uker

gravid kjolegravid kjole
Kjoleprøving til jul og nyttår :)

stormberg mammaklærstormberg mammaklær
Test av Stormberg turtøy

julekjole gravidJulaften

mammabloggmammablogg
Romjul

stockholm waterfrontUke 29 i Stockholm

Ja, da var vi vel rundt da! Del 2 ble jo litt kortere enn del 1, selv om tidsspannet var det samme. Men det er ikke så rart, for det har vært ganske slitsom å være gravid. Jeg nyter det veldig altså, men jeg har ikke orka å gjøre så mye eller å blogge like mye som tidligere. Jeg har nesten nok med å være gravid ;) Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med året 2014, og tror at 2015 blir enda bedre!

Godt nytt år til alle sammen!

 

Ingrids 2014 i bilder – del 1

Ja det skjedde vist litt i 2014 og. Jeg kan ikke tro at det er over 1 år siden jeg valgte å bli blond igjen, hvor ble tiden av?? Her er mine høydepunkter fra året som gikk – del 1 :)

kort og krøllet hårkort og krøllet hår

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells
Romjula

nyttårsfeiring til fjellsnyttårsfeiring til fjells

nyttårsfeiring til fjells

diy krydderhylleDIY krydderhylle

langrenn asker

dunjakketest ingrid
TV2 Hjelper Deg dunjakketest

Se flere bilder her:

Les mer »

Sminkeflopp

Jeg  kom over disse gamle bildene og holdt på å få sjokk når jeg så det øverste her. Hva tenkte jeg med? Jeg syns det er artig å sminke seg, men jeg kan trygt si at jeg ikke alltid har fått et bra resultat. Noen ganger må det også gå litt tid før man innser hvor ille det faktisk var…

Bildet under er fra desember 2012 fra dette innlegget, og jeg lurer virkelig hva jeg tenkte på når jeg trodde jeg så fin ut på dette bildet. Alt for lys lipgloss og alt for mye «metallic» til min hud spør du meg. Jeg ser jo hoven ut i ansiktet?

iherb

Det eneste jeg er glad for er at dette bildet ble tatt i forbindelse med at jeg testet ut ny sminke, det var altså ikke slik jeg normalt sminket meg på den tiden, puh…

Dette bildet er fra mai i fjor hentet fra dette innlegget, og jeg må si at her er jeg skikkelig fornøyd med sminken. Mye dusere og litt mørkere rundt øynene. Leppestiften er lys, men ihvertfall matt og ikke metallic, og det tror jeg gavner meg :) Jeg liker også de mørke øyenbrynene, som er en konsekvens av min periode med mørkt hår, så det skal jeg nok fortsette med.

ingridsblogg

Haha, jeg er ihvertfall glad for at man lærer litt med alderen. Når det kommer til sminke så har jeg enda mye å lære, også forandrer jo smaken seg da. Nå prøver jeg å finne den ultimate looken med minst mulig arbeid. Et knep er å farge både bryn og vipper permanent, men jeg har veldig lite hår i øyenbrynene mine, så blyanten må frem uansett.

Har du gjort noen skikkelige sminketabber tidligere? Syns du det er lett å sminke seg?

Veldedighet

Jeg promoterer ikke så mye veldedighet på bloggen. Ikke fordi jeg ikke støtter veldedighet, men jeg syns mange kampanjer er så utrolig kommersialiserte. Bruken av gråtende søte barn er liksom ikke så troverdig lenger; man må finne på noe nytt, være mer ærlig. Også vet jeg heller ikke hvor alle penga havner. De havner sikkert rett hos de fleste, men ja, jeg kan rett og slett ikke nok!

Det er ikke lenge siden jeg promoterte en veldighet her på bloggen, og nå skal jeg promotere en til. Den forrige var aksjonen til Specksavers. Jeg digget den fordi de kun vil ha dine gamle briller, og gamle briller tror jeg er vanskelig å misbruke. Det er så utrolig enkelt, for hvor mange sitter ikke med et par briller eller to som ikke lenger har rett styrke? En utrolig enkel, ærlig og kjempeflott aksjon av Specksavers. Du kan jo lese mer om den her om du vil :)

Den jeg skal promotere i dag liker jeg fordi den er såpass nær. Kirkens bymisjon samler inn penger for å kunne servere julemat til de som ikke eier nåla i veggen. For 80 kr gir du bort to middager, og man kan gjøre det enkelt ved å sende SMS «GLEDE» til 2490. Jeg liker at man får vite såpass konkret hva pengene går til. Om ikke alt går til middag er kanksje ikke det så farlig, men man føler seg jo litt nærmere det man støtter da, enn at pengene forsvinner inn i en enorm organisasjon.

kirkens bymisjon

Pleier du å gi til veldedige formål? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Mine favorittserier på HBO

Abonnerer du på HBO Nordic? Det gjør vi. Jeg syns det er helt genialt, for de har så mange gode serier. Eneste jeg savner er vel litt bedre oversikt over hvilke episoder jeg har sett og ikke, og derfor så prøver jeg å holde meg til én serie av gangen ;)

Her er ihvertfall mine favoritter, del gjerne dine i kommentarfeltet under – trenger inspirasjon!

De store:

True Blood: Hvem elsker vel ikke True Blood? Åh, vil jo bare ha MER! Selv om første sesong desidert var best, så skal jeg ærlig si at jeg var i ekstase hver gang det kom ut en ny episode. Nå er det over, men de som ikke skulle ha fått med seg denne serien kan glede seg over 7 herlige sesonger :)

hbo nordic

True Detective:  En «kortserie» med hunkene Matthew Mcconaughey og Woody Harrelson og et must for alle serieelskere. Denne serien har jeg skrevet mer om her!

true detective

Game of Thrones: Det har dabbet litt av nå, men vi satt klistret til skjermen gjennom de første sesognene. Det er nesten så man skulle trenge en liten «recap» i ny og ne – ja selv jeg som har lest bøkene faller ut litt innimellom :) Har du lest bøkene vil du kjenne deg godt igjen i karakterene, hvilket er et stort pluss!

hbo nordic

I vinden:

Penny Dreadful: Denne har vi foreløpig bare sett to-tre episoder av, og jeg er fenget. Det er en serie stappet av gode skuespillere, mystikk, vampyrer, overnaturlige hendelser, og mye historie. Serien er velskapt og av veldig høy kvalitet, spesielt med tanke på at dette er en noe sær sjanger. Om du bare skal se én episode av denne, så se episode 2. Skuespillerprestasjonen til Eva Green vil blåse deg ut av stolen! Jeg satt og gapet i ti minutter og bare – what!

hbo nordic

For de litt mer sære (som meg):

Twin Peaks: Jeg ELSKER(!!) Twin Peaks!! Åh, så morro for en sær serieelsker som meg selv :) Samboern har vokst opp med denne, men jeg har faktisk ikke sett den før nylig. Elsker gode, klassiske serier som dette, og den må bare ses! Nå skal det vist komme en ny sesong, og ryktene sier at vi kommer til å se flere av de gode gamle skuespillerne igjen :)

hbo nordic

Battlestar Galactica: Denne er egentlig ikke så sær, den ble faktisk kåret til beste serie i USA et år, og det er det en grunn til. Om jeg skal anbefale en sci-fi serie til noen som ikke liker sci-fi, så er det denne. Det er langt mer fokus på politikk og mellommenneskelighet enn det som faktisk gjør serien til en sci-fi serie. Anbefales på det varmeste!

hbo nordic

Orphan Black: Denne har jeg akkurat sett og selv om den starter litt trått, så tar den seg opp veldig. Et par plot-twister underveis gjør serien desto mer interessant.

hbo nordic

Stargate SG1: En klassisk ingrid-serie som de fleste av dere vet jeg digger. Disse 9 sesongene har jeg faktisk sett meg igjennom to ganger (:O)

hbo nordic

Hva er dine favoritter?

Nå kan du også prøve i 2 uker gratis om du vil, og man rekker jo å se en hel del på 2 uker. Det er ingen bindingstid, men hvis du vil fortsette koster det 79 kr i måneden, så det er jo ikke akkurat ran ;) Sjekk ut tilbudet her:

Sponset innlegg

Strikking my ass

I går ga jeg begrepet klantarsle mening.

(Klantarsle er et Svensk begrep som direkte oversatt er klønerumpe, mer indirekte oversatt betyr det klossmajor).

Jeg bestemte meg nemlig for å prøve meg på strikking igjen. Jeg gikk ned for å hente frem mammas gamle pinner, og etter å ha valgt ut de jeg skulle ha (som pent ble lagt i sofaen), gikk jeg for å finne målebånd. Jeg går tilbake til sofaen, og som vanlig, så tar jeg sats og hiver meg i alle putene som ligger godt stablet i hjørnet. Men idét jeg treffer så kjenner at noe prikker meg i rumpa. Ikke så fryktelig vondt eller noe, men jeg kjenner plutselig at det er noe der som sitter fast! Hva i allverden er det som lå i soffaen? Ja hva tror dere??

klantarsle
Hull i nye tightsen min

Jeg innser at det må være en av strikkepinnene, og roper på kjæresten at han må komme. Jeg snur meg runt, og joda, der, rett ut av stumpen sitter det en strikkepinne! Han drar den ut, og da kjenner jeg at den satt lenger inn enn jeg trodde, for det nøkka bra! Mens kjæresten er på vei ned for å hente pyrisept og plaster så spør jeg hvor langt inn den satt. Han holder opp hånden og viser med fingrene, noe som tilsvarer ca. 5 cm. Jeg var helt sikker på at han tulla, men neida, han tulla IKKE! Da kommer sjokket, og tårene triller, mens jeg venter på å bli blåst på og plastret.

Samboern kommer opp igjen, og er egentlig ganske sinna på meg for at jeg kan være så himla klønete, og det kan jeg jo forstå. Selv om det skal en hel del uflaks til (for normalt ville man vel truffet strikkepinnen på vannretten), så var det kanskje ikke så lurt å legge strikkepinnene i sofaen (og det kommer jeg heller ikke til å gjøre i fremtiden), for så å kaste seg over dem med all min kraft. Etter at jeg fikk tørket tårene så tok jeg en telefon til legevakten, og så fremt strikkepinnene ikke var brukt i hagen var det vist bare å slappe av, og evt dra til legen om jeg skulle få infeksjonstegn, puh..

klantarsleklantarsle
Jeg var ikke så blid eller sensuell når jeg satt med pinnen ut av røven

Dette må være noe av det sykeste jeg har fått til. Om jeg må bli skutt et sted (sånn som i filmer når noen må bli skutt for å ikke se skyldige ut), så vet jeg hvilken kroppsdel jeg hadde valgt. For annet enn å være litt støl, så merker jeg ikke så veldig mye til det i dag :p Men litt sjokk fikk jeg, og kanskje først og fremst fordi det var så fort gjort. Nå var dette rumpa, men va med de andre kroppsdelene?

Jaja, jeg mista jeg litt lysten til å strikke i går da, men vi får se om jeg prøver på nytt i kveld ;)

Gi brillene dine nytt liv

Vil du være med å hjelpe barn i Tanzania? Det kan du, om du er brillebruker! Specksavers er nemlig igang med med en omfattende brilleinnsamling, og denne aksjonen trigget ihvertfall meg. Jeg har mange gamle briller i skuffene som jeg ikke kan bruke på grunn av at synet mitt har endret seg, og nå har jeg endelig en god grunn til å få de ut av huset – og det med god samvittighet :)

Her er mitt bidrag:

brilleinnsamling

I tillegg har kjæresten to par som han ikke bruker lenger, så det blir jo en hel del briller :)

Så om du eller bestemor sitter på et par ubrukte briller, så ta de med til nærmeste Specksavers-butikk og gi dem nytt liv :)

Her er litt mer om brilleinnsamlingen:

Tanzania er et av verdens fattigste land. Flere millioner av landets innbyggere har vanskelig for å prioritere annet enn anskaffelse av mat og drikke til sine barn. Andre viktige behov som synsundersøkelser og briller må nedprioriteres. Specsavers reiser derfor årlig til Tanzania for å foreta synsundersøkelser og hjelpe de som trenger briller. Brillene samler vi inn fra nordmenn som har briller de ikke lenger bruker. Så langt har man i et felles løft i de nordiske landene klart å hjelpe 20.000 mennesker med briller.

brilleinnsamlingbrilleinnsamlingbrilleinnsamlingbrilleinnsamling

Konsekvensene av å ikke ha briller kan være store. Foreldre har kanskje ikke muligheten til å jobbe for å gi barna sine mat, mens barn ikke har mulighet til å følge med på skolen. Da vi besøkte Tanzania i februar traff vi mange barn som ikke hadde briller, men store synsutfordringer. Andre kom med briller som var reparert med ståltråd og strikk for at de skulle henge sammen. Størst inntrykk gjorde kanskje tiåringen som aldri hadde lært å lese. Han hadde -10 i styrke og hadde ingen muligheter til å følge med på skole eller delta i andres lek. Heldigvis klarte vi å hjelpe ham med et par briller og har nå alle muligheter til å lære det alle andre kan.

Specsavers klarer imidlertid ikke dette arbeidet alene. Vi er helt avhengig av at noen donerer brillene de ikke lenger bruker. Disse brillene kan endre livet til mange mennesker. Vi må imidlertid klare å spre budskapet. Derfor henvender vi oss til deg og håper at du kan skrive noen linjer om dette på bloggen din og oppfordre folk til å ta med seg sine avlagte briller til en av våre butikker. Bruker man ikke briller selv kan man for eksempel samle inn hos venner eller familie. Det viktigste er at vi klarer å få samlet inn nok briller til å hjelpe de som har behov, men ikke midler. Vi kan bokstavelig talt gi noen et nytt syn på livet.