Fødebagen og barselbagen – det du faktisk trenger

Jeg har jo laget to innlegg, ett med fødebagen og ett med barselbagen, og der er første gode tips; lag to bagger! Ha en bag, fødebagen med det aller mest nødvendige – det du trenger i løpet av fødselen. Det er denne bagen som ligger klar i bilen. Barselbagen er det du trenger etterpå – på nettopp barselavdelingen. Her er det mer praktiske og komfortable ting som man klarer seg uten om man er uheldig å ikke får den med seg.

IMG_4015 (1)

Fødebagen

IMG_3963Storksak Bailey Koral

Jeg pakket ned to par sko, og disse anbefales virkelig! Om du kun har plass til ett par i fødebaggen så pakk ned badesandalene da de tåler litt vann og søl. Det er ikke sikkert man får egen dusj, og da syns jeg det er digg å kunne dusje med sandaler. Det er veldig varmt på både fødeavdelingen og barsel, så jeg anbefaler virkelig sandaler og ikke tøfler.

IMG_3949

Jeg pakket ned til tøy til meg og samboeren. Her har jeg en ammetopp fra HM, en alladinbukse fra Cubus med veldig løst liv og en pakke mammatruser fra HM, lave sokker (jeg er så varm for tiden at jeg ikke orker høye). Samboeren har fått plass til en t-skjorte og to boxere. Dette fikk vi egentlig ikke bruk for, men det lå i bagen i tilfelle det ble mye venting før vi fikk fødestue – hvilket vi slapp. Jeg anbefaler å ha med litt slike klær, om ikke i fødebagen så hvertfall i barselbagen! Rene klær og egne truser er veldig deilig :)

IMG_3952

Energi er viktig. Vi pakket ned litt tørre kjeks med vaniljefyll, nøtter, brus med sukker, tørket mango, økologiske müslibarer og litt forskjellige questbarer. Questbarene var litt vel tunge å tygge på under fødselen, men müslibarene var veeeldig gode og ha. Nøttene var til samboern og mango hadde jeg ikke så veldig lyst på. Jeg hadde også med noen av denne baren, veldig bra den og. Kjeksene kan også anbefales, og selv om jeg drakk mest vann så var det digg med sukkerbrus. Vi fikk også servert eplejuice (eller appelsinjuice) på sykehuset, det var gull!

IMG_3953

Jeg pakket ikke så veldig mye toalettsaker i fødebagen, kun det mest nødvendige. Her har jeg pakket ansiktsservietter fra Blum, tannbørster til begge to, tannkrem, hårstrikker fra Bik Bok (elsker at de ikke har den metalldingsen), leppepomade fra Hurraw og ansiktsolje. I tillegg har jeg med en rull mykt toalettpapir. Vi fikk ikke bruk for så mye av dette selv om jeg holdt på i nesten et døgn. Likevel er det de viktigste tingene fra toalettmappen og det hadde vært dumt om vi ikke skulle få med oss barselbaggen og det lå her. Hårstrikk hadde jeg allerede, men det MÅ du ha om du har langt hår, og toalettpapiret ble ubrukt da jeg ikke fødte vaginalt. Det eneste jeg fikk brukt av dette var leppepomaden!

IMG_3960

Vi hadde med litt nyfødtbleier fra Alvababy, men disse trengte vi strengt tatt ikke å ha i fødebaggen. Vi brukte kun én bleie og det var på hjemreisedagen. Hadde jeg vært i litt bedre form så hadde vi nok brukt det mer da. Teppet hadde vi med så vi kunne ta det med til Akka siden, hvilket vi gjorde :)

IMG_3950

I tilleggpakket jeg ned en bikini fra Cubus som jeg selvfølgelig ikke fikk bruk for. Jeg hadde et ønske om å bruke badekar som smertelindring, men slik ble det ikke akkurat. Jeg tror uansett ikke jeg hadde hatt behov for bikinien, men er du litt beskjeden så er det kanskje ikke så dumt likevel. Ellers hadde jeg også lagt frem kameravesken med lader så vi husket kamera, lader til telefonen er viktig, og helsekortet, det er faktisk det viktigste!

Barselbagen

Av klær pakket jeg ned litt ymse ammetopper fra HM og Mamalicious, en deilig fleece fra Houdini, en ekstra ekstra joggebukse fra Cubus (man kan jo ha uhell), sokker, en amme-BH fra eBay, en sykt komfortabel amme-BH i ull fra Boob (sponset) og litt ekstra truser (ikke på bildet). Jeg fikk ikke bruk for den ekstra joggebuksa. Jeg kom i én joggebukse og hadde én i fødebaggen. Den jeg hadde med meg i barselbaggen hadde og en litt strammere strikk i livet som ikke var helt optimalt med keisersnitt. Amme BHen fra Boob syns jeg var helt fantastisk, men jeg brukte ikke denne før hjemreisedagen. Den er utrolig komfortabel på og er den eneste ammeBHen jeg kan bruke da de andre strammer for mye. Jeg har faktisk kjøpt meg en til slik sånn at jeg har noe å ha på når jeg vasker den ene.

Samboern har også med seg litt klær i barselbagen. Litt ekstra undertøy, en t-skjorte, hettegenser og joggebukse. Han kunne egentlig hatt med seg litt mer klær. Jeg bodde i sykehusskjorta, men han måtte jo bruke sine egne klær, og det er deilig med litt skift på fem dager. Han var hjemom da og fikk hentet litt mer klær etter et par dager. Hans beste tips til vordene fedre er å ta med shorts! Det er som sagt sykt varmt på barsel.

IMG_3967

IMG_3969
Amme-BH i ull fra Boob (sponset)

Toalettmappen min hadde jeg fylt opp med følgende. Noe av dette ligger i fødebagen.

Vel, formen min var såpass elendig at jeg knapt fikk bruk for noe mer enn tannbørste og tannkrem. Dusjsåpe, shampoo og balsam brukte jeg et par ganger, og ansiktsolje. Jeg gredde håret etter fire dager, og det var litt av et prosjekt! Jeg hadde nok hatt bruk for mer om jeg hadde vært litt piggere, så det meste vil jeg nok pakke med til neste gang og. Det jeg absolutt ikke trengte var antibac og kleenex.

IMG_3957

IMG_3958

Sminke var nok det siste jeg tenkte på, men hadde jeg vært piggere så hadde jeg nok savnet et par ting om det ikke var med.

Mappen fra Vicotria Secret var en liten valentinesgave fra min kjære, så fiiin <3

IMG_3964

Jeg pakket også litt ymse innlegg. Små bind trengte jeg ikke på sykehuset, men de store bindene fra Natracare var helt fantastiske! De erstatter ikke de enorme bleiene man må ha i starten, men de er langt mer behagelige enn tena-bindene man får på sykehuset. Og det er av to grunner, de er utrolig myke også har de en perfekt passform! Jeg var redd for at de var for smale, men de passer akkurat og det gjør at det holder seg på plass og ikke krøller seg. Engangs-ammeinnleggene til høyre er økologiske (herifra), og disse var veldig praktiske å ha med da de ikke har dette på sykehuset. Nederst har jeg ett sett i økologisk ull og ett i økologisk bambus, kjøpt på eBay.

IMG_3970

Brystkremen Earth mama natural nipple butter pakket jeg og med, og glad er jeg for det. De anbefaler at man ikke smører med noe på sykehuset, annet enn morsmelk og lar det lufttørke, men når man har skorper var det digg å kunne mykne de opp litt før ammingen. Denne fungerte også litt som smøring når han skulle ta tak, det ble ikke like vondt.

IMG_3971

I tillegg til en vanlig rispose (ble anbefalt å ta med av JM på sykehuset) pakket jeg ned booby tubes fra Earth Mama. De kan varmes eller kjøles ned og skal lindre ømme bryster, hvilket jeg definitivt hadde. Nå glemte jeg at jeg hadde de med da, og disse hadde nok vært veeeldig deilige å bruke under den værste brystsprengen.

IMG_4013

Bæresjalet fikk vi heller ikke bruk for. Jeg var ikke i form til å bære rundt på lille, og samboern syns det var like greit å bære han som han var. Hjemme har vi derimot brukt det kjempemasse disse ukene.

IMG_4006

Til lille pakket vi ned et ekstra helseteppe, resten av nyfødtbleiene, en økologisk smokk fra Natursutten og en økologisk sutteklut. Jeg har også tatt med produktene fra Earth Mama jeg har kjøpt til lille, blant annet body lotion, babyolje og baby bottom balsam. Vi fikk ikke bruk for noe annet enn rumpebalsamen, så jeg kommer ikke til å pake ned noe annet enn den neste gang.

IMG_3972

IMG_3973Økologisk smokk // Babyolje // Body Lotion // Baby bottom balm

Vi hadde med en hel del klær, men brukte hovedsaklig bodyene de hadde på sykehuset. Vi hadde tenkt til at Mr. F skulle få reise hjem i den grønne heldressen til venstre, men ribben i ermene var alt for stram så vi fikk den ikke på! Så da fikk det bli den stripete pysjen. Vi hadde jo med et finere sett, men jeg orket ikke å styre så mye med klær, så det fikk bli enkelt. Vi brukte den grå lua og, den med elefanter var litt liten.

IMG_3975

IMG_3979

Med min form var det ikke aktuelt å begynne å styre med tøybleiene. Det var heller ikke mulig å vaske de på sykehuset; det ble rett og slett ikke prioritert. Vi brukte en tøybleie når vi reiste hjem, så vi hadde klart oss med de to vi hadde med i fødebaggen. Du kan lese mer om tøybleier her.

IMG_3991

Ut over dette hadde vi med en del underholdning; masse blader, en tab osv. Vi fikk ikke bruk for noe av dette, det var rett og slett ikke tid! Vi fikk et blad på sykehuset og, jeg har enda ikke hatt tid til å lese det!

Så joda, vi hadde med oss mye, og fikk ikke bruk for alt akkurat, men var det noe jeg savnet? Mannen savnet som sagt shorts, og jeg kommer til å pakke ned porsjonspakker med havregrynsgrøt og kanel neste gang. De hadde dette på sykehuset (ikke kanel, så samboern kjøpte på butikken), men en dag var de tom. Jeg spiser ikke så mye brød, og skal ikke ha for mye meieriprodukter, så jeg levde mer eller mindre på denne grøten. Det var også utrolig godt å spise da jeg kun hadde lyst på milde, lettfordøyelige ting som havregrynsgrøt og yoghurt.

Syns du dette var nyttig? Har du andre tips?


Nybakt mor på tur

Ja det er ikke helt problemfritt å være en småstressa nybakt mor på tur! Jeg prøver å pushe meg litt ekstra for hver dag (hvor jeg har fått sovet noe på nettene riktig nok), og i dag skulle jeg gå lang tur, handle nye bukser i Asker og hente pakke på posten. Det er ganske nøyaktig 2 timer mellom hver gang Mr. F spiser, så det kreves jo litt planlegging å få til alt dette innenfor tidsrammene. Man skal jo komme seg ut av huset i løpet av denne tiden og, og bare det tar sin lille tid nemlig.

Det første gikk rimelig greit, nemlig å få gått en lang tur. Jeg hadde planer om å få tatt litt bilder av barnevogna og min rålekkre stelleveske på turen også, og visste akkurat plassen. Barnevogna ble stellt opp, kameraet var på vei opp av veska, og selvfølgelig tror dere ikke det dukker opp en hel barnehage 20 meter bak meg? Jeg må ærlig inrømme at det er småkleint å ha en barnehage som publikum når jeg skal ta bilde av vogna mi, så jeg latet som at jeg lette etter noe helt annet, la ned kameraet og trillet iherdig videre. Lettere irritert over å ha gått glipp av den perfekte plassen, men sånn er det. Jeg fant da en plass til og fikk tatt bilder, helt uten publikum :)

IMG_4786
Storksak Caroline stelleveske (sponset) // Britax Go Next 2015 barnevogn

Jeg skal skrive mer om både vogn og stelleveske senere :)

Etter å ha tatt en brutal omvei til Asker begynte jeg å innse at jeg hadde dårlig tid. Det er mange tanker som svirrer i hodet, men hovedsaklig hvor, hvordan og når skal jeg amme om jeg ikke rekker hjem, spesielt hvor. Å sitte på café med en venninne høres liksom helt greit ut, men helt alene på en benk ettellerannet sted føles litt ja, ute av min komfortsone, hvertfall foreløpig. Jeg hadde ca. en halvtime på å komme meg ned til Asker, handle bukser og gå på posten. Jeg vurderte å bare gå hjem, men tente at pokkern heller, nå må jeg ikke være så himla til pingle, så får jeg heller løse situasjonen om den oppstår.

Så jeg gikk til Asker. Jeg trenger virkelig flere bukser, da det kun er én av gravidbuksene mine jeg kan bruke, og de vanlige er alt for små. På grunn av keisersnittet klarer jeg ikke å bruke noen av de andre gravidbuksene da de har en kant rett ved såret. Jeg har derimot en fra HM som er veldig strechy, men den er selvsagt utsolgt i min størrelse på nett.

Jeg kom meg til Trekanten og rett inn på HM i håp om at de hadde høye jeans med superstrech. Det hadde de selvsagt ikke, men Carlings hadde! Jeg tok to par i hver sin farge i strl medium og trillet mot posten. Prøve fikk jeg gjøre hjemme, jeg hadde dårlig tid!

Vel fremme på posten så var det heldigvis ikke mye kø. Derimot var alle datasystemene nede, og fruen bak disken måtte bruke en sånn håndholdt dings hun tydeligvis aldri har brukt før. Først måtte hun trykke inn det uendelig lange kollinummeret, og så det lange nummeret på mitt førerkort. Mr. F begynte å bli urolig i vogna, og vi var allerede på overtid. Jeg kjente jeg begynte å bli småstressa og kjente at nei, jeg driter i det, jeg får heller komme tilbake og hente pakka en annen gang! Jeg fikk til slutt pakken min, og tror ikke dere den var enorm! Jeg hadde nemlig bestilt en babyvekt fra flust.no, og forpakningen var langt større enn nødvendig. Heldigvis fikk jeg trøkka den under vogna hvor det er goood plass og trillet videre.

Og vi klarte det, én time på overtid! Smokk er ikke så dumt altså, jeg var litt skeptisk til konseptet først, men nå er jeg glad for at vi begynte med det. Det eneste som er synd er at jeg ikke ble tvunget til å bli ferdig med min første «ute av huset» amming, men får vel ta det en annen gang, kanskje ikke alene ;) Det som også var synd er at jeg bruker endommondo til å tracke turene mine, men tror ikke dere den slutta å funke etter 2 km da? Jeg fikk tegnet opp ruta når jeg kom hjem, og lagt det inn manuelt da, over 8 km ble det, men jeg var ganske irritert når jeg sto på posten og så at jeg bare hadde gått 2 km med den iherdige innsatsen min.

Men buksene «passet» ihvertfall. Jeg tror ikke det er mye som passer meg nå egentlig, for magen er fortsatt ganske stor og livmoren har nok ikke trukket seg helt inn enda. De var tighte, men jeg kan bruke dem, og det er det viktigste. Se bare her hvor snasen kroppen er 3,5 uke etter fødsel! Og ja, det hvite over kanten er trusene mine, vanlige truser legger seg nemlig rett i sårkanten. Ironisk nok har ikke jeg hatt behov av høye gravidetruser før ETTER fødsel :p

IMG_4824_blogg

Jeg husker ikke hva jeansen heter, men bare gå på Carlings og spør etter superstrechy jeans-tights så vet de nok hva du mener :)

Det er deilig å være igang med trilleturer! Det blir mellom 4 og 7 km om dagen nå, og her er det mye bakker! Når det har gått 6 uker skal jeg begynne å trene igjen og, så jeg stresser ikke med det enda. Jeg kommer også til å stramme inn på kostholdet da. Jeg kjenner meg selv såpass at det har en langt bedre effekt om jeg starter med begge deler samtidig, og det er viktig at jeg er 100% motivert for å få det til :)

Den portable stelleplassen – Ida Ising

Sjekk denne lekkerbisken da! Jollyroom har sponset meg med drømme-stellvesken; Ida Ising Hawk Army Green. Jeg har lenge sikla på denne, og ble superglad når jeg fikk den hjem i posten. Det som gjorde at jeg fikk øynene opp for den er at den har vunnet «best i test» stelleveske 2014 i bladet Baby&me, og jeg elsker tester når jeg ser etter nye ting på nettet :)

ida ising

Men har ikke jeg stelleveske fra før tenker du kanskje? Joda, men denne vesken er ikke som alle andre stellevesker.

Nå til dags er det ikke så veldig stor forskjell på en stelleveske og en vanlig veske. Normalt er det litt ekstra lommer og rom til tåteflaske, smokk osv. i stelleveska, også følger det gjerne med en bitte liten matte man kan brette ut ved bleieskift. Denne veska har derimot en tjukk madrass med god plass til lille og fire innerlommer hvor man kan legge bleier, våtservietter og hva annet man måtte trenge. Det er rett og slett en portabel stelleplass! Den har også en glidelåslomme på fremsiden hvor man kan ha lommebok, mobil og lignende.

Vesken er laget i øko-tex bomull og stroppene er av skinn.

ida ising

ida ising

Jeg syns dette konseptet er så bra, det er jo slik en stelleveske burde være! Det må jo være veldig praktisk ha all den plassen til lillegutt når man skifter bleier? Jeg har ikke akkurat sett frem til å stå på et offentlig toalett og skifte bleie, men med denne er jeg hvertfall sikker på at lillegutt ikke blir infisert av potensielle bakterier som skulle befinne seg på stellebordene på slike steder. Det er mulig jeg er hysterisk her, men jeg er kanskje ikke alene om det?

ida ising

ida ising

ida ising

Madrassen har et trekk som enkelt kan tas av og vaskes. I værste fall kan man vaske hele veska (ja, lærreimer og alt) på 30 grader.

Det følger også med et vanntett trekk og lærstropper slik at jeg kan feste stelleveska til vognen. Nå vet ikke jeg helt hva jeg kommer til å foretrekke, men jeg ser for meg at jeg har denne liggende under vogna også har jeg en «vanlig» stelleveske (denne) hengende på vogna. Trekket er uansett veldig kjekt for å skåne veska i dårlig vær, den er jo ikke akkurat gratis :)

ida ising

ida ising

Nå gleder jeg meg til å prøve, og jeg skal selvsagt gi tilbakemelding på hva jeg syns når den tid kommer :)

Hva slags stelleveske har/hadde du? Syns du denne vesken ser smart ut? 

Uke 41

Frøken overtid er fortsatt gravid, jada, og ikke uventet heller. Min mor gikk over 2 uker, og selv om jeg har hatt en hel del plager oppgjennommer jeg fortsatt glad for at han ikke har kommet for tidlig. Én uke over er jo faktisk ingenting når man har gått med denne gutten i magen i ni måneder.

IMG_4236IMG_4241

Jeg syns det er mange som er unødvendig utålmodige på dette tidspunktet og gjør ALT for å komme i gang. Jeg har vært utålmodig oppgjennom altså, og det er mulig at jeg føler meg litt bedre nå og at dette i seg selv gjør det litt enklere, men jeg er aller mest glad for at gutten har blitt inne hele veien – det er jo best for han!

Mange starter med akupunktur og stripping allerede før termin. Om man ikke har noen mer alvorlige fysiske plager som diabetes osv. så forstår jeg rett og slett ikke det. Jeg ville vært livredd for å få masse maserier som ikke fører noe sted. Man blir bare skitsliten og er det noe man trenger under en fødsel så er det energi. For noen fungerer det sikkert kjempebra, men jeg vil heller at kroppen skal få bestemme selv når den er klar.

IMG_4254

Nå håper jeg bare at jeg slipper å bli satt igang, så han kan gjerne komme av seg sjæl nå. Mest av alt vil jeg ha en naturlig fødsel, og da mener jeg ikke at jeg ikke skal ha noen smertelindring eller noe under selve fødselen, men jeg vil gjerne at den kommer igang på egenhånd. Og nei, jeg skrubber ikke gulv eller vasker vinduer; den myten avkreftet jordmødrene på sykehuset – det beste er å slappe av og kose seg. Kroppskontakt er også bra. Hormonet som setter igang fødselen er nemlig oksytocin, det motsatte av adrenalin, og det stimuleres av de tingene jeg har nevnt over her. Så masse kos – det liker vi :)

IMG_4251IMG_4255

Forhåpentligvis er dette de siste gravidbildene dere ser av meg. Vi måtte ha en liten photoshoot mens vi fortsatt hadde sjansen, alltid morro å se i etterkant :)

10 ting jeg ikke var forberedt på som høygravid

1. At det går ann å bli MER gravid

Man kommer til et punkt hvor man tror at det ikke er mulig å bli mer gravid. Likevel blir man overrasket når det viser seg at, jo, det gjør det! Magen ble vist litt større i dag og!

gravidgravid

2. Det er slitsom å snakke

Å ha besøk er kjempekoselig! Men uansett hvem jeg har besøk av, så blir jeg sykt sliten, og jeg tror det blant annet er på grunn av all snakkinga. Desto mer jeg snakker, desto mer andpusten blir jeg, og til slutt så må jeg begynne å ta pauser i setningene mine for så å hive etter pusten. Man er jo ikke akkurat supersosial som høygravid, og da skal man vel ta igjen alt det tapte på kort tid – blir mye prating av sånt!

3. Jeg sikler

Jeg aner ikke hvorfor, men jeg har begynt å sikle! Jeg trodde det bare var meg, men det viser seg faktisk at jeg ikke er alene om dette. Det er spesielt når jeg skal sovne på kvelden eller om jeg sover på dagen det er værst. Har aldri hatt sikleproblem før, så satser på at det går over etter fødsel.

4. Sean Banan

Jeg har klart å komme unna den velkjente gravid-vugginga, men jeg har oppdaget noe annet. Det er blitt ganske så ubehagelig å gå i nedoverbakker, og det er fordi jeg føler meg litt som en motsatt banan når jeg går! Det er nesten så jeg ikke helt ser hvor jeg setter føttene hen, også blir vektfordelinga oppover i kroppen veldig merkelig og jeg får mye press på korsryggen. Oppoverbakker syns jeg derimot er helt innafor, da føler jeg meg jo nesten like normal som på langrennski :) Staver er ihvertfall et must nå for tia, og har gjort mye for å avlaste bekken og rygg.

5. Jeg går i mannens sko

Dette er jo først og fremst på grunn av den dumme tåa mi da. Den er heldigvis langt bedre, men det er fortsatt ubehagelig at noe klemmer på den, enten forfra eller ovenifra. Så nå går jeg rundt i mannens sko! Han har et par splitter nye Adidas-sko som jeg har flyttet inn i, uheldigvis for han. Jeg prøver å være veldig forsiktig med dem da, men det er de eneste som ikke ser enorme ut på meg, også er de sykt gode å gå i :)

Det er forøvrig ikke helt unormalt at skoene ikke passer som høygravid, mange plages av mye vann i føttene, og skoene kan rett og slett bli for trange.

gravid

Mannens jakker begynte jeg forøvrig å bruker for lenge siden.

6. Vann! Må ha vann – nååå!

Jeg drikker ufattelig mye vann for tiden, og om jeg først blir tørst så må jeg ha vann med én gang! Noen ganger når vi f. eks er ute å kjører og har glemt vann, så må vi stoppe på første og beste sted å kjøpe. Veldig økonomisk når man er hjemme om 15 minutter :p

7. Jeg er blitt TUNG!

Ja nå snakker vi faktisk 20 kg tyngre! Da jeg fant ut av at jeg ble gravid så hadde jeg sett for meg maks 12 kg, jeg skulle hvertfall ikke bli en av de som la på seg ekstremt mye. Da tenkte jeg kanskje først og fremst 30 kg pluss, men 20 kg er fortsatt langt mer enn jeg forventet. Jeg forventet jo heller ikke at jeg knapt skulle klare å trene hele svangerskapet, men selv med 20 kg ekstra føler jeg meg likevel ikke så stor! Altså joda, jeg har en kjempemage frempå her, men jeg føler ikke at jeg har blitt såååå mye større ellers, hvertfall ikke hva jeg ville trodd med 20 kg ekstra på kroppen. Men nå holder det altså, trenger ikke bli større nå ;)

høygravidhøygravid

8. Halsbrann fra helvette

Joda, halsbrann er vanlig, men jeg trodde faktisk jeg slapp unna da jeg ikke har slitt med dette tidligere i svangerskapet. Nå har «anfallene» derimot blitt så ille at jeg må stoppe opp med det jeg driver med til det går over. Får vel ta meg en tur på apoteket, for nå føles det ut som om jeg skal etse opp innvendig. Bare enda glad det ikke er lenge igjen nå!

9. Kosehunden Akka

Akka har oppført seg ganske rart de siste månedene. Hun har vært fryktelig slitsom og nesten litt irriterende; løpt og beffet etter folk og ja, ikke hørt spesielt mye på oss. Men de siste ukene har dette snudd helt, og hun er verdens kosehund. Plutselig kan hun legge seg helt oppå meg og sove der lenge, hvilket hun aldri har gjrot før. Komme og få litt kos, joda, men bare ligge der? Nei, det er hun normalt ikke interessert i. Mye mulig hun merker at noe er på gang nå :)

gravid

10. Magen er i veien

Man forventer jo at magen blir stor, men jeg trodde ikke den skulle være så mye i veien som den er! Rett som det er glemmer jeg at den er der, det er ikke lenge genseren holder seg ren for å si det sånn. Jeg søler på den hele tiden! Enten jeg lager mat, vasker opp, baker eller spiser, det havner alltid noe skit på magen.

Det er også blitt veldig slitsomt å spise, man kommer liksom ikke frem til tallerkenen. Den beste løsningen jeg har funnet til nå er å dele opp maten med kniv (ja, sånn man gjør til barn), også sette meg tilbake i sofaen med tallerkenen på en pute på magen. Man skal jo gjerne ha plass til litt mat og, da er det ikke optimalt å sitte foroverlent, haha.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Hvilket kjønn?

Ja, hvilket kjønn tror dere jeg får?

Jeg har jo innsett at jeg kanskje har avslørt meg litt med alle syoppskriftene som jeg har lagt ut, haha. Eller?

IMG_3675IMG_3677
Oppskrift på heldress

IMG_3541

IMG_3663Oppskrift på ballongbukse og lue

Og om ikke det er ovebevisende nok, så kanskje 17-mai antrekket er ;)

IMG_4034
Oppskrift på selebukse

Så da kan jeg vel egentlig begynne å skrive han i fremtiden. Jeg har vært så påpasselig på å skrive hen eller «lille», men ser jo at det kanskje ikke er noe poeng lenger, hehe :)

40 uker

Hohoooo, bare tre dager til termin, tenk det! Det er sikkert mange som tror at jeg begynner å bli veldig utålmodig nå? Vel, joda, jeg er definitivt lei av å være gravid, men jeg er likevel mentalt forberedt på å gå langt over. Det å føde er jo i seg selv en styrkeprøve, noe jeg gru-gleder meg til, og jeg kan ikke si om jeg vil at det skal komme før som siden.

Jeg er ihvertfall ikke av de som prøver «alt»for å sette i gang fødselen, for jeg tror at den aller beste fødselen er den man får når kroppen er helt klar. Derfor håper jeg selvsagt også at jeg slipper å gå alt for lenge over og må bli satt igang, men jeg har en feeling av at jeg skal slippe unna det.

høygravidhøygravid

Forrige uke fikk jeg overraskelsesbesøk av jentegjengen med skikkelig babyshower, og da gjetta vi datoer, vekt og lengde, veldig artig. De andre gjetta mellom 15. og 20. mars, men jeg gjetta faktisk 21. mars. Jeg gjetta derimot også lavest fødselsvekt, så er vel heller optimistisk der. Er spent på hvor stor småen faktisk er da, for jeg var ganske stor når jeg kom (3,8 kg på 2 ukers overtid – kanskje ikke såå stor), mens min sambo knapt var 3 kg på termin. Time will show, det er vel størrelsen på huet som er relevant for min del, og ingen av oss er spesielt små i huet, hehe.

høygravidhøygravid

Det jeg har begynt å tenke på er at det kommer til å være skikkelig rart å ikke være gravid lenger. Selv om denne magen bare blir mer og mer i veien, så blir man jo også vant til at den er der. Det hender at jeg glemmer den litt da, som når man skal åle seg forbi ettellerannet, eller her om dagen når jeg skulle prøve å ta en push-up. Jeg husket jo selvsagt at magen var der, men det var en merkelig følelse når den toucha gulvet, som at jeg har mista litt følelsen ytterst på magen ved navlen, haha. Og for de som lurer, nei, jeg klarte ikke en eneste én på tærne, men det tar jeg ikke akkurat som noe stort nederlag ;)

Så da er det bare for meg å fortsette ruginga, ellers har vi alt helt klart. Om noen har tips til aktiviteter jeg kan gjøre nå, så kom med dem :) Har jo blitt litt sying, og det blir nok litt mer av det og da, men er faktisk begynt å bli slitsomt det og. Gubben har Xbox da, og denne har jeg knapt rørt før, så det var på tide å teste. Etter å ha prøvd litt forskjellige spill så falt jeg skikkelig for spillet Max – men det har jeg runna nå, så nå trenger jeg tips til andre morsomme spill :)

Ellers kan jeg jo også nevne at tåen min er MYE bedre! Jeg har allerede vært på et par korte turer, og det utrolig hvor deilig det er å bevege seg litt :)

Oversikt over babybokser i Norge – med bilder av innhold

Da har jeg endelig fått hentet alle babyboksene, og kan dele innholdet i alle boksene med dere. Det er vel et par jeg ikke har her da de ikke er tilgjengelige for øyeblikket, og noen ting har jeg valgt å ikke hente ut da jeg ikke trenger det (men jeg gir deg lenkene likevel altså).

Apotek1:
Denne boksen bestiller du her. Denne kan man hente selv når det er 3 måneder til termin med en kode du får på mail. Nå er det ingen som sjekker hvor langt du er på vei da, så så lenge du har en liten kul på magen så holder nok det :) Du får en kode som du må ta med deg til apoteket. Det mest spennende i denne er nok tåteflasken fra Avent, smokkene (en fra Avent og en fra MAM) og sokkene fra Lindex :) Man får også med et blad fra Foreldre og Barn, men dette abonnerer jeg på allerede, så det ga jeg bort.

IMG_3148

IMG_3149

IMG_3152

IMG_3154

Vitus apotek/Ditt apotek:
Denne boksen bestiller du her. Denne kan man også hente selv når det er 3 måneder til termin. Du får en kode på mail som du må ta med deg til apoteket. Vitus Apotek har akkurat fått en ny boks med nytt innhold. Her er den gamle (som de kanskje har igjen på noen apoteker?). Jeg syns ikke denne var like spennende som pakken fra Apotek1, men definitivt verdt å hente. Man får her også en tåteflaske fra Avent og en smokk fra MAM, men også aniktskrem for menn (dette syns mannen var morro) og tørre engangskluter som jeg har hørt mye godt om.

IMG_3178

IMG_3179

IMG_3180

IMG_3181

Ja, jeg var såpass frekk og hentet den nye og – selvsagt kun for å vise frem til dere lesere ;) Og jeg kan si dere, denne boksen var VELDIG annerledes! Ingenting fra Avent, en litt annerledes smokk fra MAM, en questbar av alle ting, drops fra Läkerol, handlenett, yoghurt-smoothie fra Semper og masse annet smått. Ammeinnleggene fra Medela ble jeg litt nysgjerrige på. De virker langt tykkere enn de jeg har fått fra Avent og Libero, og lekker man mye kan jo det være bra.

IMG_4149

IMG_4153

Rimi:
Denne boksen bestiller du her. Du vil få en hentelapp i posten ca. to uker før termin. Om du er utålmodig så kan du jo sette at termindato er litt før den egentlig er ;) Dette er den største babyboksen og den er virkelig full. Den har ikke tingene fra Avent, men mye annet spennende. Plastboksen fra Natusan liker jeg spesielt godt, først og fremst fordi vi ønsker å unngå overbruk av engangsservietter og heller bruke vanlige kluter. Denne boksen er perfekt oppbevaring av tøykluter som man kan fukte med vann og litt kokosolje. Brukte kluter hiver vi i våtposen sammen med tøybleiene.

En ting jeg likte godt med denne boksen er at den ikke inneholdt en kilo med lapper og papirer som går rett i søpla uansett.

IMG_4070

IMG_4071

IMG_4074

IMG_4076

Libero:
Denne boksen bestiller du her. Du vil få en hentelapp i posten ca. 2 måneder før termin. Denne tar du med til din nærmeste Kiwi-butikk så får du den utlevert der. Den var ikke like full som Rimi-boksen, men helt OK. Kjekt å ha litt engangsbleier i bakhånd selv om vi ønsker å fokusere på tøybleier.

IMG_3458

IMG_3459

IMG_3460

GoBoken:

GoBoken har flere startpakker, men min favoritt må være denne. «Boken om deg» er faktisk så fin at det er denne jeg kommer til å bruke i starten. Jeg har allerede limt inn ultralydbilder og bilder av foreldrene (altså oss). Jeg har skrevet litt og gleder meg til å skrive videre. Bildet under er fra den svenske pakken, om du lurer på det ;)

IMG_3010

Det er ikke noe binding, men du må huske å melde deg av, ellers vil du få tilsendt bøker og fakturaer. Dette er derimot svært enkelt. Når du har fått pakken logger du bare inn på din side (du får en mail med innloggingsdetaljer), og melder deg ut. Det tok meg ca. to minutter :)

MAM smokk:
MAM-smokken får du ved å registrere deg her (funker ikke på mobil). Smokken får man i posten.

IMG_3003

Matskje:
Ved å registrere deg her (funker ikke på mobil) får du en gratis matskje fra Bambino. Skjeen får du i posten.

IMG_3002

Bleiebøtte fra Barnas hus: 
Bleiebøtte får du ved å registrere deg her. Vi trenger enn så lenge ikke bleiebøtte, så jeg har ikke hentet ut bøtta. Bøttta må hentes i en Barnas Hus butikk.

Gratis bleiebøtte fra Bare Barn:
Lenken til Bare Barn bøtta har slutta å fungere. Det er mulig man skal ta det som et hint om at de ikke gir den bort lenger? Lenker fant du ihvertfall tidligere her.

Mammabox:
Denne henter man på Barnas Hus. Når jeg prøvde å bestille denne var den tom, så man må sette seg på liste her.

Tallerken:
Denne har jeg ikke sett før nå, så jeg har ikke fått den enda. Ved å melde seg inn i Nestlés klubb kan man få en søt barnetallerken. Dette gjør du her.

Drynites:
Om jeg har forstått rett så er dette en form for engangs-tisselaken. Man kan ikke bestille disse før barnet er født, om man ikke jukser litt med datoen da. De kan bestilles her.

Codan, gratis forsikring:
Codan har dessverre kuttet ut denne forsikringen, men om de skulle starte igjen så finner du den kanskje her.

Opera?

Ja, det ble «operasjon» på meg likevel. Den dumme tåa mi ble bare værre og værre, selv etter at jeg startet med antibiotika, og til slutt klarte jeg knapt å gå til toalettet. Å ha foten nedover var et rent helvette, og slik kan det jo ikke være. Så da dro jeg, mannen og tåa mi på legevakta. Ett stykk misfornøyd, høygravid kvinnemenneske var ekstremt glad for at hun fikk vente på eget rom i seng, og ikke i et stappfullt venteværelse med alskens virus og bakterier.

Med så mye trøkk på så liten plass ble det ikke noe blodsirkulasjon og antibiotikaen kom rett og slett ikke til. Et lite snitt og masse plaster var det som skulle til for å lette på trøkket. Ikke en behandling jeg satte veldig stor pris på der og da, men i ettertid, guri å fantastisk det er å kunne bevege seg fritt om uten å kjenne pulsen banke i tåen!

gravidgravid
Venter i spenning på legen // Tror da selv denne tutten kan ha litt av skylden, er ikke akkurat noen lettvekter lenger ;)

Man kan le litt av det hele, for hvem skulle tro at en vond tå skulle ta over alt? Legen var ikke helt overbevist om at dette har skjedd pga. graviditeten, det kan visst like gjerne være uflaks, men jeg har nå mine mistanker. Nå er det hvertfall på bedringens vei, og det er jeg glad for, spesielt med tanke på hva jeg har i vente :)

Det mest utfordrende nå er sko! Jeg har prøvd alle skoene jeg eier, men de er enten for korte eller for lave og klemmer på tåen. Det er ikke akkurat Birkenstock-vær heller. Så hva var løsningen? Mannens sko selvsagt! Jeg er nå overlykkelig over at han «bare» bruker størrelse 42 og ikke 45 eller noe, hehe. Først forsyner jeg meg av jakkene hans, og nå skoene – hva han må holde ut med altså ;)

gravid
Føler meg lekker i disse altså, men kunne strengt tatt vært værre.

Så om du plutselig skulle få vondt i tåen, ikke vent for lenge med å dra til legen, det ble et skikkelig helvette for meg!

Sykehusbagen del 2 – Barselbagen

Ja her ser dere hele haugen som skal med tilsykehuset! På toppen ligger bilstolposen Voksi Move, så fødebagen og den enorme i bånn er barselbagen. I tillegg vil vi selvsagt ha med bilstolen, må få den ned fra loftet nå. Vi har forøvrig sete fra Maxi Cosi Cabriofix med isofix, kun det beste vet dere ;)

For å se hva jeg har pakket i fødebagen, sjekk dette innlegget.

IMG_4015 (1)

Av klær så har jeg pakket litt ymse ammetopper fra HM og Mamalicious, en deilig fleece fra Houdini, en ekstra ekstra joggebukse fra Cubus (man kan jo ha uhell), sokker, en amme-BH fra eBay, en sykt komfortabel amme-BH i ull fra Boob (sponset) og litt ekstra truser (ikke på bildet).

Samboern har også med seg litt klær i barselbagen. Litt ekstra undertøy, en t-skjorte, hettegenser og joggebukse.

IMG_3967

IMG_3969
Amme-BH i ull fra Boob (sponset)

Toalettmappen min har jeg fylt opp med følgende. Noe av dette ligger i fødebagen.

Om jeg trenger alt tror jeg ikke, men jeg syns det er fint å ha det tilgjengelig :)

IMG_3957

IMG_3958

Og selv om jeg ikke er fryktelig forfengelig, så vil jeg i det minste ha muligheten til å sminke meg. Sminkepungen er som vanlig fyllt med følgende:

Mappen fra Vicotria Secret var en liten valentinesgave fra min kjære, så fiiin <3

IMG_3964

Jeg har også pakket litt ymse innlegg. Den grønne pakken kommer fra en av apotekpakkene. De store bindene fra Natracare er til nyblivne mødre og kjøpt fra iHerb (supertykke, men kanskje litt smale?), engangs-ammeinnleggene til høyre er økologiske (herifra), veldig spent på disse, og nederst har jeg ett sett i økologisk ull og ett i økologisk bambus, kjøpt på eBay.

IMG_3970

Jeg har også med denne herligheten som jeg tror kan bli en livredder; Earth mama natural nipple butter:

IMG_3971

I tillegg til en vanlig rispose (ble anbefalt å ta med av JM på sykehuset) har jeg pakket ned booby tubes (hihi) fra Earth Mama. De kan varmes eller kjøles ned og skal lindre ømme bryster (som man gjerne har i starten).

IMG_4013

Jeg har også pakket ned bæresjalet (dette fra Ergobaby). Det var noen som tipset om at det kunne være bra å ha på sykehuset når man ammer mye, så why not. Jeg har nå kjøpt det, ser ikke hvorfor jeg ikke skal ta det med. kanskje noen kan gi meg opplæring i hvordan jeg setter det på og ;)

IMG_4006

Til lille har vi pakket ned et ekstra helseteppe, resten av nyfødtbleiene, en økologisk smokk fra Natursutten og en økologisk sutteklut. Jeg har også tatt med produktene fra Earth Mama jeg har kjøpt til lille, blant annet body lotion, babyolje og baby bottom balsam, selv om jeg tviler på at vi trenger så mye av dette allerede nå. Suttegiraffen er favoritten til niesen min, så jeg måtte jo kjøpe en slik til min lille og :)

IMG_3972

IMG_3973

Økologisk smokk // Babyolje // Body Lotion // Baby bottom balm

Klær til lille er også med. Litt ymse bodyer, sparkedresser, luer, sokker, vanter og sparkebukser i strl 50 og 56. Alt av klær her er arvet, bortsett fra sparketressen helt til venstre som jeg har sydd sjæl :) Forresten, de hvite sokkene fikk jeg med i en av babypakkene, og luen med elefanter fikk jeg i en svensk babypakke.

IMG_3975

Og en serie litt finere klær. Dette er muligens hjemreisetøyet, selv om jeg nok er mest glad i heldressen jeg har sydd selv over her (den med øglene på). Om den passer blir det kanskje den, er litt mer vår stil ;) Men «pentøyet» blir med, så kan vi ta den avgjørelsen seinere.

IMG_3979

IMG_3980

Her er tøybleiene vi tar med, alle nyfødtbleier fra Alvababy. Jeg har også pakket ned en ekstra våtpose. Totalt har vi med 13 nyfødtbleier med babusinnlegg, så får vi se om vi får brukt det eller hva. Vi har ihvertfall muligheten :) Du kan lese mer om tøybleier her.

IMG_3991

Hadde du noe mer i barselbagen? Noe jeg har glemt, eller har jeg med meg aaaalt for mye greier?