Kvikk Lunsj lua – oj så populær!

Bilder fra Boms Beanies – Den originale Kvikk Lunsj Lua :)

For nesten to år siden lagde jeg den første Kvikk Lunsj lua. Det var i forbindelse med påske og jeg var svært fornøyd med hvordan resultatet ble og min favorittlue over lang tid. Jeg sjekker alltid at jeg ikke kopierer noen andre på nett, selv om jeg kommer frem til alle lue-design helt selv kan jo andre ha hatt en lignende idé tidligere. Det eneste jeg fant den gang var et par tovede sitteunderlag med kvikk lunsj farger (uten noe tekst), og thats it. Hovedgrunnen til at Kvikk Lunsj ble valgt som motiv, og sannsynligvis grunnen for at det har blitt så populært hos andre er jo at Kvikk Lunsj representerer noe mer for nordmenn en en fin logo. Kvikk Lunsj representerer de samme verdiene jeg selv ønsker å formidle, og er blitt en del av mange nordmenns tradisjoner i forbindelse med natur og friluft.

Etter bare noen måneder begynte de første «inspirasjonene» å dukke opp. Jeg tar det bare som et kompliment og de fleste har også linket til hjemmesiden min og fortalt at det er her de har fått inspirasjon til sin lue. Men det er ikke alle som gjør det, spesielt ikke nå lenger, og noen kanskje kun har sett «kopiene».

Det jeg vet så er det bare hobby-heklere og strikkere som har laget inspirerte versjoner, og det gjør meg ingenting, dog skulle jeg ønske de fortalte hvor ideén kom fra. Jeg mener ikke å si at jeg fant opp Kvikk Lunsj, men det er veldig tydelig at noen forsøker å lage luen helt lik, uten at noen har fått det til da selvsagt, for bomsemasken ligger fortsatt i trygge hender. Det har vært lange diskusjoner på forum hvordan bomsemasken er, og jeg vet noen til og med har kjøpt de billigste båndene for å forstå hvordan bomsemasken er laget. Men det har seg nå slik at man ikke kan forstå hvordan bomsemasken blir laget ved å rakke opp et bånd, dog jeg tror mange er veldig sikre på at de har skjønt hemmeligheten, så har de desverre ikke det. Om man sammenligner maskene så er de ikke identiske. Det skal også nevnes at man ikke må ta patent på et design for å bevise at det er en selv som har laget det eller forhindre kopiering, bilder og bruk rekker i lange baner, men jeg vil aldri tro at det skal gå den veien, så jeg er ikke spesielt bekymret :) Men om noen vil yppe derimot…

Men så er jo Kvikk Lunsj i seg selv et varemerke, og hvilken rett har jeg eller noen andre å bruke det? Ingen.. Jeg har selv mailet og hørt om det er ok, uten å få noe svar. Sannsynligvis har de ikke noe imot at jeg lager et produkt som får halve Hemsedal til å tenke på Kvikk Lunsj, uten at de heller har mulighet til å gi en tillatelse, da er det beste kanskje å ikke si noe som helst. Og så fremt jeg sitter og hekler alle luene selv, tar vanlig timepris som jeg gjør for mine andre luer og ikke storproduserer i Kina så er det ikke som om jeg tjener enorme summer på å bruke deres varemerke heller.

Det er ikke noe stort mål for meg å holde heklemetoden min hemmelig, men når jeg lager populære design som «kvikk lunsj lua» så er det hvertfall en måte å bevare orginaliteten på. Om man googler «kvikk lunsj lua» får man enormt mange treff, og for to år siden fikk man ingen av disse.

Kvikk Lunsj Lua er fortsatt original og den vil nok forbli det, alle inspirasjoner tar jeg som kompliment, men jeg blir som nevnt veldig glad om det linkes til originalproduktet :)

Her er noen bilder tatt 28.04.2009 for å lage bilde til hjemmesiden min (luen ble dog laget flere uker tidligere):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments to Kvikk Lunsj lua – oj så populær!

 • Ja, lager man noe så populært så risikerer man å bli kopiert. Men lua di er jo finest da :)

  SVAR:

  Tusen takk :)

 • Marthe

  Åå, så fin!! Så flink og kreativ du er:)

 • […] På fredag ble jeg oppringt av produktsjefen hos Kvikk Lunsj og ble informert om at de holder på med en heftig rettssak, og på grunn av det måtte de være superstrenge med hvem som fikk lov til å bruke merkevaren til salg. I og med at jeg ikke har noen rettigheter på Kvikk Lunsj, og på tross av at det er et svært lite antall det går i, så må jeg nå fjerne Kvikk Lunsj lua helt, noe som er fullstendig forståelig fra min side. Hun visste faktisk at jeg sendte en mail for to år siden og spurte om det var ok, og i og med at jeg aldri fikk svar, så forsto hun godt at jeg tenkte det var greit, og til nå så har det forsåvet vært det og. Hun syns forøvrig at luene var kjempefine, og syns det var hyggelig at sjokoladen skapte et slik engasjement, ikke minst alle andre som har fulgt mine spor og lagd Kvikk Lunsj luer selv! […]

 • Nina

  Kan du lage ei slik hue til meg?:)

 • Hilde Siewers

  Hei!
  Lurer på om du deler/selger mønster til din kule heklede kvikklunsj lue? Trenger litt påskesysdel.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>