LCHF oppdatering etter 2 måneder

Det er sikkert noen som lurer på hvordan det går med den nye lavkarbo-livsstilen, og det går faktisk bra! Nei, jeg har ikke mistet så mye vekt i det siste, men det har vært mye reising, bursdager osv, og selv om jeg har vært flink og holdt meg til lavkarbo hele tiden går jeg nok ikke så mye ned når jeg spiser for mye mørk sjokolade og desserter proppet med sukrin (selv om jeg har holdt meg til 86-90% sjokolade). Så fra nå av er mørk sjokolade forbud!! Det startet med at jeg lot meg selv spise litt, og så ble det litt mer og litt mer, og det er ikke bra! I det siste har jeg jo klart å proppe i meg to plater på en helg! Jeg hadde jo med meg i bøtter og spann fra USA, men det lageret er heldigvis tomt nå, så det blir skjerpings herfra!

mørk sjokoladeforbud
Joda, det er sunt med litt, men når man ikke klarer å holde seg til litt så får det bli totalforbud.

Det jeg er veldig fornøyd med er vel egentlig at jeg ikke har gått OPP i vekt med tanke på hvor mye jeg har spist. Jeg har vært veldig flink på å holde meg til LCHF, men spist litt mye av de varene som ligger i grenseland (som typ mørk sjokolade, mye nøtter). Jeg merker også at magen er mye bedre og jeg tåler mye mer melk enn tidligere (er veldig melkeintolerang). Så jeg kommer hvertfall til å fortsette :)

Mine mål i vår:

 • Kutte ned på mørk sjokolade og andre desserter selv om de er LCHF-godkjente
 • Bli enda bedre på å slutte å spise når jeg er mett (tar litt tid å vende seg til det)
 • Fortsette å gå like mye som jeg har gjort (nå med ankelvekter)
 • Klatre en gang i uken
 • Ta en løpetur i uka!!! (dette må jeg slite litt for å få til altså, men jeg må innse at jeg ikke trenger å løpe så langt) Jeg tror faktisk jeg skal begynne i morgen…

mørk sjokoladeforbud
Jeg skal jo faktisk løpe holmenkollstafetten med Therese Johaug, så det er kanskje på tide å komme i gang!

Therese Johaug løper
Jeg tror denne dama kommer til å øke snittfarten betydelig for å si det sånn!

Går du på lavkarbo? Hvordan syns du det har gått så langt?


15 comments to LCHF oppdatering etter 2 måneder

 • Har dessverre spist litt for mye LCHF-godkjent snacks jeg også.. Må kutte ned på det ja!

  • Ingrid

   Hehe, ja… vært flinkere denne uka da, og helgen! Men også endelig en helg hvor det ikke skjer noe spesielt, nesten litt digg :)=

 • Hehe oppdaga at den sjokoladen ikke er helt bra du også ja;)
  Jeg holder meg til sjokolade uten sukker (type diabetes sjokolade) rett og slett fordi jeg fikk skikkelig sukkersug av den mørke ordentlige sjokoladen.

  • Ingrid

   Hvilken sjokolade er det?

   • Som jeg fikk søtsug av eller som jeg spiser nå?
    Den jeg fikk søtsug av var freia 85% tror jeg, kjøpt på meny hvertfall, og var en av de få med 85%.
    Nå spiser jeg nesten kun Sjokoladeprinsen Frihet. Den er liten, og dyr, men fordelen er at man da ikke spiser så mye:) Det holder i masse med den lille plata. Ellers har Centra noen sukkerfrie sjokolader som er ganske gode, husker ikke hva de heter i farta, men skal se om jeg får sjekka det opp.

    • Ingrid

     Kult, var det jeg lurte på ja, egentlig bege deler! Jeg har en 86% men tror jeg får sug av den altså, så har klart å unngå den til nå :)Vi får ta en lavkarbo-middag snart!!

 • Jeg syntes det er helt konge å spise lavkarbo, en meget behagelig livsstil :)

 • Hei. Byttet over til LCHF-kosthold 1.mars, og jeg ELSKER det. Merket at magen ble bedre etter bare en dag, humøret er på topp, og vekta går nedover. Begynte primert pga at jeg vil ned i vekt, men kommer til å fortsette, om ikke SÅ strengt, for alltid. Av sjokolade spiser jeg (SJELDEN) cavaliersjokolade fra helsekost/sverige (mye billigere) eller sjokolade fra Sjokoladeprinsen, 50g for 23 kr eller noe på Meny. Begge er søtet med maltitol, som ikke skal påvirke blodsukkeret ditt, men ikke alle tåler det.
  Prøvde meg på Turids Nøttebrød i går, det falt i smak… nam nam…

  • Ingrid

   Det skal jeg prøve! Er nok for mye sukker i disse mørke sjokoladene, ja, men jeg skal prøve å kutte helt, og har vært kjempeflink nå i en uke :) Deilig!!

  • Må bare korrigere; Maltitol påvirker blodsukkeret, hvertfall i følge diabetes.no, og jeg tror de har peil. Men det påvirker ikke blodsukkeret like mye som sukker, og jeg mener å ha lest ett sted at man trenger mye mindre av det, så det er ikke store mengder i en sjokolade.

 • sn

  Jeg bruker Atkins sin crisp-bar hvis jeg skulle få lyst på sjokolade.
  Dessverre dyrt, men jeg kjøper kartong med 14stk, som varer en stund.

  Ellers har det blitt mye pisket kremfløte med litt kakao drysset på toppen.
  1 egg, sukrin/natreen, fløte – piskes/vispes til den begynner å bli passe tykk. Kan også tilsettes bær/frukt.

  Har gått ned 10kg siden 15 feb. Nå vil jeg helst ikke ned mer, men blir stadig strammere. Sluttet å veie meg for lengst, nå er det målebåndet som er min venn. Forteller meg mer enn noen tall.

  • Ingrid

   OJ! 10 kg på 1,5 måned?? Jeg har ikke gått ned så mye selv, måler meg, men har en liten målepause nå til jeg har vært på rett spor en liten stund :) Men kroppen er definitivt myye bedre enn før! Jeg merker spesielt at magen er mye mindre, og det er digg :)) Men jeg vil nok ned litt til ja, har målene fra da jeg veide når jeg følte meg skikkelig komfy, og dit skal jeg tilbake. De er jo ikke snakk om mange centimeterne, så det burde gå veldig fint ;)

 • sn

  Ja, men rett skal være rett – jeg bestilte mat fra http://www.spisdegslank.no da jeg gikk ned så mye, og gikk over på LCHF og egenkomponert mat etterpå. Ble rett og slett litt for mye nedgang på meg. Ville også bare miste det jeg la på i løpet av en sykdomsperiode i fjor høst, hvor trening og mosjon ble ikke-eksisterende. Men nå er kosthold og trening på stell, og har enda ikke hatt en eneste utskeielse i år. (Kommer i påska i form av både øl og vin) Godteri og chips har jeg faktisk ikke behov for lenger. Merkelig så mye godteri som jeg spiste før.
  Morsomste er at både familie og venner bare rynket på nesen da jeg la om kosten og droppet diverse matvarer – da er det ekstra moro når man ser at de kutter karbs over en lav sko selv nå. Mer fett er de riktig nok forsiktige med enda.

 • […] en deilig løpetur etterpå med kjæresten Har faktisk vært flink til å løpe i det siste, er jo Holmenkollstafetten til helgen, så er viktig å trene! Det ble 5 km på mandag, 3 km på torsdag og 7 km på fredag i […]

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>