LCHF – har du fortsatt sukkersug?

Suger det fortsatt etter sukker? Da spiser du sannsynligvis feil. Noen tåler ikke forskjellige søtningsmidler, mens andre får i seg for mye vanlig sukker fra andre kilder. Mitt sukkersug ble kraftig redusert med LCHF, spesielt de første ukene, men etter New York turen i februar har det ligget å lurt i bakgrunnen. Den åpenbare grunnen var nok at jeg spiste for mye mørk sjokolade og sukkerfri tyggegummi, og etter en god del indre overtallelse (og når jeg fikk spist opp all den mørke sjokoladen jeg kjøpte i USA), har jeg vært så godt som sjokoladefri i over tre uker. Og merker jeg forskjell? Jah, det skal jeg si!

Tidligere hadde jeg fortsatt dette suget etter middag, og i krisesituasjoner lagde jeg meg pisket krem med sukrin og kakao. Nå er dette suget fullstendig borte, og det er faktisk helt utrolig at det går an. Jeg trodde faktisk ikke at jeg skulle merke så stor forskjell ved å legge vekk sjokoladen. Det skumle med den er likom at litt er lov, men hvem definerer hva som er litt? Det tok tid å legge den fra seg, men det angrer jeg ikke på i det hele tatt! Synder du med noe du egentlig vet er «feil»? Kutt det ut med en eneste gang, ja har du søtsug og sjokolade i munnen så spytt den ut, nå!

Neste gang du putter noe dessertlignende i munnen skal være når du ikke MÅ ha det. Om du MÅ ha sjokolade eller sukker, så drikk light brus, tygg tyggegummi, pisk krem og tilsett kakao, sukrin osv, eller lag en low carb dessert. Men du gjør deg selv en STOR tjeneste ved å kutte ut alt sammen, kold turkey, da blir du kvitt suget med en gang, og hverdagen blir mye enklere, ikke minst vil din samvittighet lettes :)

I dag har jeg «skeia ut» med jordbær og vannmelon. Det inneholder ikke fryktelig mye karber, men jeg merket faktisk at søtsuget kom etterpå, selv om jeg var stapp-mett. Neste gang får jeg nøye meg med en av delene.

Så, vekta dundrer ikke nedover, og det gjør vel egentlig ikke centimeterne heller, men jeg merker fortsatt forandringer på kroppen, og føler meg mye tightere, digg! Jeg er også veldig glad over å holde meg her jeg er, og nå som treninga er i gang for fullt, burde det ikke gå alt for lenge til drømmekroppen er på plass. Så min neste utfordring er å klare å kaste mat. Jeg er så vandt til å spise opp alt på tallerkenen min, selv om jeg er stapp mett, og det er en dårlig uvane. Også spiser jeg alt for fort da. Nå har jeg tenkt til å alltid la det ligge igjen noe på tallerkenen, for å lære meg selv å høre på magen.

Treningsmessig går det kjempebra, løper 3 ganger i uka nå, og går og sykler en del. Jeg digger å komme i god form, og det trengs til turen vår i sommer!

jennifer aniston body
Motivasjonskropp!! (Jennifer Aniston)

Her er målene jeg satt meg for 1 måned siden:

 • Kutte ned på mørk sjokolade og andre desserter selv om de er LCHF-godkjente – CHECK
 • Bli enda bedre på å slutte å spise når jeg er mett (tar litt tid å vende seg til det) – Fortsette å jobbe med
 • Fortsette å gå like mye som jeg har gjort (nå med ankelvekter) – CHECK
 • Klatre en gang i uken – njaaa….
 • Ta en løpetur i uka!!! (dette må jeg slite litt for å få til altså, men jeg må innse at jeg ikke trenger å løpe så langt) – CHECK x 3

Her er da mine oppdaterte mål:

 1. Spise sakte
 2. Forsyne meg mindre
 3. La det ligge igjen mat på tallerkenen
 4. Fortsette med løping, gåing og enkel styrketrening

ingrid

Har du noen mål før sommeren kommer for fullt?


10 comments to LCHF – har du fortsatt sukkersug?

 • Er det bildet nytt av dagen? Du ser nemlig smaler ut i ansiktet enn sist jeg så deg! Og jeg er såååå med på klatring altså…bare ikke onsdager og torsdager på kveldene:/

  • Ingrid

   Ikke suupernytt,tre uker gammelt kanskje? I det nye innlegget erbildene ferske :) Ikke blitt så mye klatring, vanskelig å få med seg folk desverre, også har jeg jo eksamenstid :(

 • Malin

  Jeg begynte med lavkarbo 26. april og merker utrulig godt at søtsuget har forsvunnet :) Kjempedeilig! Men en ting jeg stusser litt over, har du så mye å gå ned? Du ser jo kjempefin og slank ut på alle bildene du legger ut :)

  • Ingrid

   Hehe, jeg velger bilder med omhu ;) Men takk takk!

   Jeg har ikke så fryktelig mye å gå ned nei, og jeg er ikke overvektig. Hovedoppgaven jeg står fremfor er å få en sunn kropp som fungerer bra, og det gjorde den ikke på høykarbo (slapp, litt dvaskete, liten lyst til å trene, og VELDIG sukkeravhengig). For min del handler det mest om å stramme opp skinka og føle seg vel i kroppen, ikke minst bli kvitt sukkeravhengigheten og få et naturlig forhold til mat. Jeg har en tendens til å ty til mat gjennom følelser, spesielt eksamenstiden så spiste jeg konstant! Hadde med meg drops og mandariner og alt, hadde noe i munnen HELE tiden. I dag har jeg hatt første eksamens-lesedag på skolen – og det har gått HELT fint! Spiste lunch kl 12 som planlagt, ikke noe før og ikke noe etter, og jeg har ikke savnet det engang!

   Altså, mål nr 1 er å komme i god form og føle at kroppen er min venn, og det er litt for mye fett på kroppen i forhold til hva som er praktisk og jeg føler meg vel i (men det er ikke snakk om fryktelig mye nei, jeg vil ha former!!). Det har blitt mye bedre etter at jeg har startet på LCHF, og gleder meg til jeg er tilbake der jeg var for 4 år siden, lett, smidig og godt trent! Har målene fra den tiden, og jeg nærmer meg for hver dag som går ;) Husk; selv slanke mennesker kan ha godt av denne dietten (og TRENING), bare fordi man veier 50 kg, betyr ikke at man er sunn eller har en bra kropp!

   Lykke til videre, håper du får like bra nytte av LCHF dietten som meg :)

   Her er et bilde fra uken jeg startet med LCHF (midten) ;)
   http://www.ingridsblogg.no/?p=405315

 • Malin

  Er SÅ enig med deg! Jeg er nesten redd for å si til folk at jeg har et lavkarbo-kosthold, for da angriper de meg med å si at jeg er tynn og slank! Alle tror at det bare er overvektige folk som kan ha det kostholdet. Det er få som vet at det er utrulig bra for helsen generelt. Jeg måtte bare spørre deg siden du har postet motivasjonsbilder av forskjellige jenter i bikini.. så har jeg hatt litt inntrykket av at du allerede var der :) Men det er jo selvsagt ingen som kjenner din kropp bedre enn deg selv ;p Jeg håper du når målene du har satt deg, og at du og kroppen trives.

  Jeg begynte selv fordi jeg har Ulcerøs Kolitt og har vært plaget av det i flere år nå, ville derfor se om lavkarbo kunne forbedre sykdommen. Det er ikke lenge siden jeg la om kostholdet, og jeg går også på medisin nå, men det ser ut som at magen liker det :) Jeg har også fått mye mer energi, sover om nettene (det kunne gjerne ta flere timer før jeg sovnet før) og ikke minst er huden min finere :) Så selv om det ikke har gått lang tid, så ELSKER jeg dette kostholdet!

  Lykke til med eksamenslesingen :)

  • Ingrid

   Ja, de fleste tror det er en ren slankekur, det skal ikke være lett! Jeg er nok ikke heeelt der hvor de jentene er, men takk for det ;) Har nesten 10 cm rundt hvert lår før jeg er happy, men magen, den begynner å bli bra :)

   Lykke til videre, og jeg håper magen din blir bedre på dette kostholdet, det tror jeg virkelig!!

 • Sn

  Jeg har også stagnert nå når det kommer til vekt, men det gjør ingenting, det er jo begrenset hvor mye man skal ned når man er innenfor det folkehelsa kaller «normal». Men fortsatt kan jeg, som du kan, merke det på centimenterene her og der, og muskler veier jo mer enn fett. Lykke til videre mot drømmekroppen. Er så moro når det går den rette veien, både utvendig og innvendig. :)

  • Ingrid

   Jaa, helt enig!! Centimeterne mine er mye mindre i dag enn sist jeg hadde samme vekt, så jeg er ikke fryktelig bekymret ;)

   Lykke til du og!

 • Jennifer Aniston er virkelig et forbilde… GOSH… jeg vil også se sånn ut når jeg er 40!
  LCHF 4 LIFE! Har aldri hatt det så bra som etter at jeg startet å spise lavkarbo. Lykke til med løp i morgen!
  GOD HELG!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>