Sprøe knekkebrød – LCHF

Knekkebrød, knekkebrød og mere knekkebrød! Har hovedsaklig laget knekkebrød for å ha med på turen vår, men jeg tror ikke vi tar med oss alt for å si det sånn, det ble en del!

lavkarbo knekkebrød lchf

Jeg doblet også oppskriften da, da fikk jeg tre bakebrett. Originaloppskriften er egentlig til to bakebrett, men i og med at jeg var litt treig med å få deigen over på bakepapir blei den ganske fast og vanskelig å fordele. Derfor anbefaler jeg at du sprer ut deigen på alle bakepapirene du skal steke med en gang, så sliper du at knekkebrødene blir for tykke og for vanskelige å steke. Jeg syns imidlertid ikke at knekkebrødene ble for tykke når jeg hadde tre bakebrett istede for fire, men jeg stekte dem litt lenger.

Oppskriften fant jeg på LCHF-bloggen som fant oppskriften på lavkarbo.no.

Ingredienser

  • 200 g solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø (50g)
  • 1 dl sesamfrø (50g)
  • 2,25 dl kli/kruskakli (50g)
  • 2 ss fiberhusk(store toppede)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sukrin
  • 5 dl vann

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene og la den hvile i ti minutter så fiberhusken får svelle.

lavkarbo knekkebrød lchf

Smør deigen utover to bakepapir og rut opp med pizzahjul. Jeg fikk 35 skiver.

lavkarbo knekkebrød lchf

Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min. La platene bytte plass to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn.

Om du ikke har varmluftsovn som meg, så øk temperaturen til 180 og stek et brett av gangen. Husk å snu på brettene en gang i løpet av tiden, så blir de gjevnt stekt.

lavkarbo knekkebrød lchf

lavkarbo knekkebrød lchf

Jeg brukte pizzarullen til å dele på knekkebrødene til slutt og. Jeg fylte den største kakeboksen jeg har til randen med dobbel oppskrift!

lavkarbo knekkebrød lchf

Energi
Fett 74 %
Protein 18 %
Karbohydrat 8 %
Alkohol 0 %

 

Velbekomme :)


31 comments to Sprøe knekkebrød – LCHF

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>