LCHF kremsjokoladekake med nøttebunn og sjokoladelokk, MMmmm

Enda et vellykket eksperiment, åh så godt det ble! (ikke for å skryte altså, hehe). Dessuten er den veldig enkel og rask å lage, og inneholder heller ikke ingredienser som er vanskelige å få tak på :)

lchf lavkarbo kake dessert

Ingredienser:

lchf lavkarbo kake dessert
Jeg har sukrin i natreen-glasset

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og mal mandlene. Bland mandler, 3/4 av smøret og 1/2 dl sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder det andre.

lchf lavkarbo kake dessert

Stivpisk kremfløten og tilsett 1/2 dl sukrin. Pisk kremosten myk med en 1/2 dl sukrin. Bland sammen og fordel røra i to boller. I den ene blander du inn vaniljen, og den andre blander du inn kakao.

Ha på ett lag av gangen, og la den stå i kjøleskapet en fem minutter før du har på sjokoladelokket.

lchf lavkarbo kake dessert

lchf lavkarbo kake dessert

lchf lavkarbo kake dessert

Smel kokesjokoladen i smøret som er igjen. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.

lchf lavkarbo kake dessert

La den stå i kjøleskap i et par timer, og nyt! Kan også settes i fryseren :)

lchf lavkarbo kake dessert

lchf lavkarbo kake dessert

lchf lavkarbo kake dessert

lchf lavkarbo kake dessert


84 comments to LCHF kremsjokoladekake med nøttebunn og sjokoladelokk, MMmmm

 • Hildegunn

  Har fulgt bloggen din siden i sommer og liker den veldig godt! Jeg spiser også lavkarbo og blir inspirert av innleggene dine. Kaken ser knallgod ut! Tillater du deg å spise slikt i ukedagene? Er det ok når man spiser lavkarbo? Kan man spise med god samvittighet?

  • Ingrid

   Hei!

   Ja jeg gjør faktisk det, men skal du spise med enda bedre samvittighet så dropper du sjokoladelokket. Mørk sjokolade har jeg opplevd kan gi litt sukkersug, og den du kjøper i butikken inneholder også en del sukker. Evt bruke den mørkeste varianten. Men jeg spiser med omhu, og jeg spiser det ikke i tillegg til annen mat. Det er ost, fløte og nøtter, det som gjør det søtt er vanilje og sukrin, så derfor tar jeg et lite stykke istede for kveldsmat for eksempel, i stede for å kalle det dessert. Dessert kommer som regel i tillegg til noe, siden det ikke er næringsfylt. Denne kaka (minus sjokoladen), er ikke noe mer usunn enn en nøttebrødskive med gulost, eller nesten ihvertfall ;)

 • sn

  Gleden med å spise LCHF – at man kan kose seg med kaker som dette midt i uka :D
  -Denne må lages, merker jeg!

 • Hildegunn

  Supert :) Den skal prøves ut! i morgen skal jeg forsøke pizzaen din!

 • Denne skal prøves :D så kjempe god ut :)

 • […] Jeg har laget en kake idag. Den ser bra ut og smaker deretter. Oppskrifta finner du her […]

 • brukte kremene og sjokolade som lokk, men laget en fløtekakeversjon :) den ble super god :D.

 • Ser jättegott ut. Ska jag definitivt prova!

 • Cornelia

  Har just gjort denna kaka, ska bara ha på chokladen sen är den klar. Tjuvsmakade på grädd/ostblandningen och den var jätte god.

 • camilla

  Skal lages i morgen, så utrolig god ut. men vet du om den kan fryses?

 • camilla

  Jeg ser nå at du skriver at den kan det, sånn er det når man ikke leser godt nok den første gangen, hehe

 • Bente

  Hei har prøvd å lage denne kaka med sukrin. Synes sukrin smaker litt bittert. Noen som har prøvd med f.eks Natreen? :-)

 • christine

  Hei,nå har jeg smeltet 3/4 av 75g smør og blandet med 100g malte mandler. Dette er forsøkt klemt ned i bunnen på en liten springform (har just vært ute og kjøpt en på 22 som for meg er lite) mandelbunnen dekker knapt halvparten!!!
  Maler derfor resten av mandlene i posen-altså tilsammen 200g-føyer til 1/2dl Sukrin til og smelter resten av smøret.Nå begynner det å ligne noe som kan dekke bunnen av formen. Med dobbel dose av Sukrin og mandler burde dette være litt søtt,men nei det er det ikke.Hva skal jeg gløre videre for nå har jeg jo brukt opp alt smøret og 2 deler av Sukrinen? Jeg er så helt sikkert ingen kløpper på kjøkkenet og er notorisk avhengig av oppskrifter – og da pleier det vanligvis å bli ganske bra, men dette ble jo helt feil :)
  Chris

  • Ingrid

   Jeg brukte nok en enda mindre springform, standard er 24 eller 22, og den jeg hadde her var kanskje 19 maks, så det er nok forklaringer :) Bunnen skal ikke være så veldig søt, ikke i denne oppskriften hvertfall, men det er jo bare å tilsette mer sukrin om man ønsker det! Toppingen blir søt nok syns jeg da :)

 • David

  I følge det jeg regner ut er næringsinnholdet i denne kaken per 100g som følger:

  342 Kcal
  5,1g Protein
  6,8g Karbohydrater
  32,7g Fett

  Helekaken er ca:

  3497 Kcal
  52,4g Protein
  69,4g Karbohydrater
  334,1g Fett

 • […] resten av oppskriften her! september 25th, 2012 | Tags: kake, kremkake, lavkarbo, lavkarbo oppskrift | Category: […]

 • Anja

  Hei! Jeg prøvde å lage din kake i dag. Den endte imidlertid rett i søpla. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke..men den ble så søt i smak at den ble kvalmende. Så jeg lurer jo litt på om mengden med sukrin er rett? :-) hilsen anja

 • Amara

  Anja, Har du vært nøye med oppmålingen, altså at du ikke har ristet sammen innholdet når du målte? Jeg har laget denne kaken mange ganger med disse målene, og jeg liker ikke veldig søtt, men det har gått greit. Jeg har likevel funnet ut at jeg foretrekker å redusere sukrin til o.4 dl i alle deler av oppskriften. Men det er også for å redusere den kjølige følelsen som sukrin gir i munnen.

  Jeg bruker en 22 cm springform, men jeg har økt mandlene til 150 gram, og blander disse med 100 gram smør.

  Jeg laget kaken i går, og da ristet jeg mandlene i tørr stekepanne, så hadde jeg smøret rett i panna før jeg helte alt i kakeformen. Smaken på kaken ble veldig mye bedre slik. Det er noen mennesker som ikke tåler rå mandler, når mandlene er ristet slik så kan disse også spise kaken.

 • Hanne

  Heisann :) flott blogg!

  Men hva med sukkerfri sjokolade over? blir det ok eller?..
  Har begge deler, både 70% og uten sukker..

 • Christine

  Hei!
  Trenger sårt litt hjelp. Skal lage kaken til i morgen 17 mai, den så snadder god ut, og ser at jeg ikke har sukrin i hus, hvor mye sukker tilsvarer målene på sukrin?

 • Christine

  Tusen takk!
  Tror den blir veldig bra. Og så lettvint.

 • Lene

  Hei.
  Jeg har laget denne kaken, og min svigerfar syntes den var toppers! Men en ting jeg ikke liker er at det knaser i sukrin i fyllet, da spesielt kremen. Det virker som om at den ikke «løser» seg opp slik som vanlig sukker når en pisker opp kremen. Kan jeg bruke sukrinmelis i stedet? Hvordan tror du evt forholdet blir? Ser på pakken med melisen at den tilsvarer 1-1 som vanlig sukkermelis. Tusen takk for flott oppskrift!

  • Ingrid

   Hei! Er helt enig i at det er bedre med sukrinmelis :) Bruk samme mengde i gram, det blir vel litt mindre i dl. Prøv med 75% av mengden (i dl) og smak til om du trenger mer :)

 • KH

  Jeg har laget denne kaken i mange sammenhenger og noen reagerer på sukrinen som blant annet knaser. Det jeg gjorde var å redusere mengden til 0.4 del i hver del av kremen. Da ble det bedre, og også 0.4 dl i bunnen.
  Men nå sist jeg laget den da hadde jeg bare sukrinmelis, så jeg brukte det. Og gjett hva, det ble supergodt. Smakte mye mer som vanlig krem, og ingen knasing. Jeg hadde bare 200 g philadelphiaost også, men brukte vanlig mengde krem, det ble også veldig godt. Så det blir slik jeg lager den fra nå av :-)
  Jeg har også begynt å riste mandlene litt i tørr stekepanne, det gir veldig mye bedre smak, og gjør at noen allergikere (de som tåler varmebehandlede mandler) kan spise den.

  • Ingrid

   Ja sukrinmelis er nok bedre! Tror hovedgrunnen til at jeg brukte sukrin i denne oppskriften var fordi det var det jeg hadde for hånden, skal oppdatere den jeg ;)

 • KH

  Men jeg må jo legge til: Tusen takk for ei nydelig kake! Den er blitt både min og resten av familiens favoritt. Når jeg har den, kan alle andre kaker bare være for min del.

 • Camilla Bjerke

  Hei! Jeg har litt allergi når det gjelder mandler.. Hvordan vil det være å bruke peanøtter i bunnen i stedenfor?

 • Puddingen

  Dette ble en kjempe god kake når jeg fulgte tipsene i kommentarfeltet. Men jeg syns fremgangsmåten og oppskriften kunne vært bedre skrevet. Jeg gjorde feil flere ganger og måtte bla opp og ned flere ganger for å forsikre meg at det ble gjort riktig. Jeg mener ingrediensene til bunn og krem burde vært hver for seg enn samlet. Da hadde det vært lettere å tolke oppskriften :-)

 • Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the website is extremely good.

 • Hi there! I just would like to give you a huge thumbs up for the great information you’ve got here on this post. I will be coming back to your website for more soon.

 • Hi, I do believe your site might be having web browser compatibility problems. When I look at your web site in Safari, it looks fine however when opening in I.E., it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, fantastic website!

 • Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say superb blog!

 • Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 • Some tips i have continually told people today is that when looking for a good on the net electronics retail outlet, there are a few factors that you have to think about. First and foremost, you would like to make sure to find a reputable and reliable store that has obtained great critiques and ratings from other customers and industry people. This will ensure you are getting through with a well-known store that delivers good service and support to their patrons. Many thanks sharing your notions on this web site.

 • Respect to website author , some wonderful entropy.

 • Refugia Thrasher

  Hello

  i love your shop,
  But I have a question, I see a lot of Items in this store http://bit.ly/CheaperProducts6 that you also sell in your store.
  but there products are 43% cheaper, well my question is what is the difference between your shop and theirs,
  is it the quality or something else, I hope you can answer my question.

  Yours sincerely

 • Thalia Kingsley

  Hi howe ar you!

  The IQ Mining cloud offer trading and mining of Altcoins like Ethereum and Litecoin.
  Along with their conversion into BitCoins from which stems your actual profit.
  My investigation shows that the platform is truly authentic, unlike most mining scams out there.
  Its creators have made an effort to gather a team of professionals in the field of blockchain programming,
  as well as IT. The platform was founded in 2016 and has since gained a lot of popularity with around 4,000 active users.
  For more info you can go to http://bit.ly/Smartcloudmining8

  Sincerely

 • Your house is valueble for me. Thanks!?

 • I simply want to say I am just very new to weblog and actually savored your blog. Most likely I’m going to bookmark your website . You actually have terrific articles and reviews. Thank you for revealing your web-site.

 • – yo , Thank you a lot for making this website . I m into gambling niche and have found this website using search on google . Will be sure to share . I am affiliate and have found your site very informational Many thanks , see ya. :S

 • Thankyou for helping out, excellent information.

 • Definitely consider that that you said. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to take note of. I say to you, I certainly get irked even as people think about concerns that they plainly do not understand about. You controlled to hit the nail upon the top and also defined out the entire thing without having side effect , folks could take a signal. Will probably be again to get more. Thank you

 • Really superb info can be found on web blog . «There used to be a real me, but I had it surgically removed.» by Peter Sellers.

 • I have been browsing on-line more than three hours nowadays, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It is pretty worth sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent content material as you probably did, the net will likely be a lot more useful than ever before. «Truth is not determined by majority vote.» by Doug Gwyn.

 • I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. All the best

 • It’s my belief that mesothelioma is most lethal cancer. It’s got unusual qualities. The more I really look at it the harder I am sure it does not work like a real solid flesh cancer. When mesothelioma is often a rogue virus-like infection, then there is the prospects for developing a vaccine as well as offering vaccination for asbestos subjected people who are open to high risk regarding developing upcoming asbestos connected malignancies. Thanks for revealing your ideas for this important health issue.

 • Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 • Thanks for the guidelines shared in your blog. One more thing I would like to mention is that losing weight is not exactly about going on a dietary fads and trying to shed as much weight as possible in a set period of time. The most effective way to lose weight naturally is by consuming it bit by bit and following some basic suggestions which can provide help to make the most through your attempt to lose weight. You may know and already be following most of these tips, although reinforcing information never affects.

 • The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 • I have read several just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you put to create any such excellent informative site.

 • Rattling nice pattern and good content , hardly anything else we need : D.

 • I do not even know how I finished up here, however I thought this submit was great. I do not know who you are however definitely you are going to a well-known blogger for those who aren’t already ;) Cheers!

 • I have learn some just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you set to make any such great informative site.

 • Thanks for your post right here. One thing I would really like to say is that often most professional career fields consider the Bachelor Degree just as the entry level requirement for an online degree. While Associate Certification are a great way to begin with, completing ones Bachelors opens up many good opportunities to various employment opportunities, there are numerous on-line Bachelor Diploma Programs available through institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another issue is that many brick and mortar institutions offer you Online editions of their certifications but normally for a considerably higher payment than the companies that specialize in online degree programs.

 • I like the efforts you have put in this, thanks for all the great posts.

 • hi!,I love your writing so much! proportion we be in contact more about your article on AOL? I require an expert on this house to unravel my problem. Maybe that’s you! Taking a look ahead to see you.

 • As I web site possessor I believe the content matter here is rattling great , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck.

 • One other issue is when you are in a scenario where you do not possess a cosigner then you may genuinely wish to try to wear out all of your financial aid options. You can find many grants and other free college funding that will ensure that you get finances to assist with university expenses. Thank you for the post.

 • Normally I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice post.

 • I keep listening to the news broadcast speak about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

 • I do believe all the ideas you have offered in your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are too short for novices. May just you please prolong them a little from next time? Thank you for the post.

 • I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 • Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The overall look of your website is great, let alone the content material!

 • Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 • Lovely blog! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also

 • Great – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

 • What i do not realize is in reality how you are no longer really a lot more neatly-favored than you might be now. You are so intelligent. You already know thus considerably in relation to this matter, produced me individually imagine it from numerous numerous angles. Its like men and women aren’t fascinated except it is one thing to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs excellent. Always take care of it up!

 • Throughout this grand design of things you receive a B+ with regard to effort and hard work. Exactly where you actually confused everybody was first on your particulars. As it is said, details make or break the argument.. And that couldn’t be much more correct here. Having said that, permit me inform you exactly what did do the job. The writing is definitely very engaging which is possibly the reason why I am taking an effort to comment. I do not make it a regular habit of doing that. Next, despite the fact that I can easily notice a jumps in reasoning you come up with, I am definitely not confident of exactly how you seem to unite the points which in turn help to make the actual final result. For the moment I will, no doubt yield to your issue but hope in the future you actually connect your facts better.

 • there are so many funny videos on the internet to watch, i can laugh all day watching funny videos”

 • W88

  A person essentially help to make significantly articles I would state. This is the first time I frequented your web page and so far? I amazed with the analysis you made to make this actual submit extraordinary. Fantastic task!

 • yeezy boost 350 v2

  I just wanted to type a simple remark in order to appreciate you for all of the precious steps you are writing here. My long internet investigation has at the end been honored with sensible facts and strategies to exchange with my close friends. I ‘d…

 • jordan shoes

  I must show thanks to this writer just for bailing me out of this instance. Because of scouting throughout the search engines and seeing tips that were not productive, I thought my life was gone. Being alive devoid of the answers to the difficulties yo…

 • cheap jordans

  I simply had to thank you so much once more. I am not sure what I could possibly have implemented without the actual strategies shown by you about my subject matter. Completely was the frustrating scenario in my position, however , observing a new prof…

 • yeezy shoes

  I precisely wished to thank you very much all over again. I am not sure the things I could possibly have tried without the actual ideas discussed by you over such area of interest. Completely was a hard problem in my opinion, nevertheless being able to…

 • jordan retro

  I precisely needed to say thanks all over again. I am not sure the things I would have achieved in the absence of the entire hints discussed by you regarding this theme. It was before a real fearsome matter in my circumstances, however , witnessing the…

 • jordan retro 6

  I am glad for writing to let you know what a magnificent encounter my girl encountered using your web site. She even learned too many things, most notably what it is like to have a very effective giving heart to let other people easily know just exactl…

 • yeezy shoes

  I in addition to my friends have already been viewing the great information and facts from your web blog then then I got a horrible feeling I never thanked the blog owner for those strategies. These women are already as a result happy to learn them and…

 • air yeezy

  I truly wanted to make a simple message so as to appreciate you for all the amazing recommendations you are placing at this website. My extensive internet lookup has now been paid with brilliant tips to talk about with my pals. I would believe that we…

 • jordan 6

  I am also writing to make you be aware of what a great encounter my child had using your web page. She mastered plenty of pieces, not to mention how it is like to possess a great teaching spirit to make most people completely grasp chosen grueling subj…

 • yeezy boost 350 v2

  Thank you for your whole work on this web site. My mum takes pleasure in conducting investigations and it is simple to grasp why. Many of us notice all concerning the dynamic form you render advantageous tips and hints on the blog and as well recommend…

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>