Det er ikke noe chabby over denne!

Nå er endelig skapet ferdig, og jeg er SÅ fornøyd! Det ble faktisk enda finere en jeg kunne håpet på, og det er jo morro, med tanke på at jeg er helt newbie på møbelrenovering.

Her har jeg faktisk gjort alt selv. Kan jeg, så kan hvem som helst!

Først fant jeg skapet på Finn.no under kategorien «gi bort», så hentet jeg det i Oslo.

pusse opp kommode
Godplass i pappas Santa Fe :) Dørene holdes sammen med en liten krok…

pusse opp kommode
Har demontert dørene, klar for pussing

Så måtte jeg kjøpe ny slipemaskin, helt selv (med litt hjelp fra bauhaus personale da ;). Den vi hadde bare falt fra hverandre. Så slipte jeg det, etter enkle instruksjoner fra min kjære :) Skuffene var ikke lette å slipe, de var dekket med grønn filt, men jeg fikk vekk det meste til slutt (både jeg og inngangspartiet fullstendig grønt riktignok).

pusse opp kommode
Et syn for naboene

pusse opp kommode
Ferdig slipt, klar for grunning

Så var det maling. Først grunning, så et lag på hele med Lady, så et lag til på utsiden.

pusse opp kommode

Deretter tapeteserte jeg dørene. Jeg fant en sykt fin tapet på bauhaus! Måtte riktignok kjøpe hele rullen (er du heldig finnes det en åpen rull, og man kan kjøpe metervis, men det var det ikke på tapeten jeg fant), men skal faktisk bruke den på flere møbler :) Jeg klæsja masse tapetlim på døra, så la jeg på tapeten som jeg hadde grovkuttet først, og gjorde det samme med andre dør. Jeg lot det tørke over natta, og kuttet så vekk det overflødige med tapetkniv.

pusse opp kommode

pusse opp kommode

Så skrudde jeg på dører, nøkkelhulldeksler (som satt på når jeg henta den), håndtak (kjøpt i en interiørbutikk), og dørmagneter (bauhaus) og tok en finpuss med en liten malepensel, og litt superlim der tapeten ikke hadde festet seg skikkelig. Jeg spaklet også igjen et lite hull som jeg ikke trodde ville være synlig (men som var det).

FERDIG!!

pusse opp kommode

pusse opp kommode

pusse opp kommode

pusse opp kommode

pusse opp kommode

Ble det fint??

Vet dere hva? Det er bare å sette i gang, jeg er så inspirert nå, at nå pusser jeg opp alt mulig rart. Akkurat nå holder jeg på med en gammel lampe også skal jeg oppgradere en ikea-skjenk :) Vent å se!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments to Det er ikke noe chabby over denne!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>