LCHF Sjokoladekonfekt

Deler av denne konfekten er også RAW, og det er jo sikkert bra, men om man bare spiser RAW burde man kanskje gå igjennom ingrediensene til fyllet. Sjokoladen er ihvertfall veldig god, og veldig mye sunnere enn mye annet!

raw sjokolade lchf

Ingredienser (ca 4 brett)

Sjokolade

Fyll

raw sjokolade lchf

raw sjokolade lchf

Fremgangsmåte

Jeg brukte noen sjokoladeformer og noen isbitformer. Ulempen med isbitformene, er at de er så stive, så når man lager fylt sjokolade er det fort gjort å knuse konfekten når man skal ha de ut av formen. Jeg fikk til å få ut noen, men mange ble også knust. Det er også litt vanskelig å få sjokoladen til å sette seg på veggene til isbitformene som når man lager fylt sjokolade,  så sjokoladeformer anbefales altså!

Smelt kakaosmøret i vannbad. Om du lager RAW sjokolade skal temperaturen ikke være over 40 grader, så da tar det en evighet. Jeg bryr meg ikke så veldig, så da tok det ca 10 minutter.

raw sjokolade lchf

Mens du venter på vannbadet, kan du lage fyllet til sjokoladen. Det er veldig enkelt, du bare blander alle ingrediensene :)

raw sjokolade lchf

Når kakaosmøret er smeltet blander du ut en og en ss med kakao, og til slutt agavesirupen og salt.

raw sjokolade lchf

La sjokoladen kjølne, og fyll 1/4 av formene. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen er litt fastere og vend rundt på brettet så du får sjokolade på alle veggene. Siden jeg brukte isbitbrett er ikke det så enkelt, så jeg rullet bare kuler av fyllet og hadde i. Resultatet blir nesten det samme ;) Om du bruker sjokoladeformer så setter du formen i kjøleskap igjen når alle vegger er dekket med sjokolade, og har i fyllet nr det er stivnet. Til slutt toppar me heile driten med et sjokoladelokk og inn igjen en time eller to i kjøleskapet.

Jeg lagde også sjokolader uten fyll.

raw sjokolade lchf

raw sjokolade lchf

raw sjokolade lchf

Enjoy :)


1 comment to LCHF Sjokoladekonfekt

  • Beathe

    Hei! Har nettopp oppdaget bloggen din og takk for det! For en flott og inspirerende blogg! Takket være de fantastiske oppskriftene dine skal jeg tilbringe helgen på kjøkkenet og lage masse godsaker. Har selv gått ned 24 kg på LCHF, trener masse og kunne egentlig ikke hatt det bedre. Dette er et kosthold det virkelig går an å leve med. :) Ønsker deg alt mulig hell og lykke og kommer definitivt til å følge den flotte bloggen din videre.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>