Lavkarbo Marengskake til 17. Mai

Det blei en kake til da. Dagen før dagen så jeg denne oppskriften her, og fant ut at den var så enkel at den tok jeg med.

lavkarbo marengskake

Jeg lagde bunnen dagen før, også tok jeg på krem samme dagen (som jeg hadde pisket på forhånd). Da blir ikke bunnen så seig. Jeg hadde dog problemer med at bunnen festet seg i bakepapiret, men kan ha vært dårlig bakepapir, for det var noe sånt superbillig greier. Jeg økte også oppskriften da jeg syns kaken på bildet så liten ut, Og ved å bruke 6 eggehvitter, 3 ss ukrinmelis og litt ekstra jbkm så fylte den et vanlig kakebrett. Jeg brukte også Fun bringebær istedefor bringebæressens.

Ingredienser

Bunn

  • 6 eggehvitter
  • 3 ss sukrinmelis
  • 1 ts hvitvin-eller bringebæreddik
  • 1 toppet ts johannesbrødkjærnemel
 Topping
  • 5 dl krem til topping
  • Bringebær/jordbær/blåbær til pynt
  • 1 ss sukrinmelis til kremen

Pisk eggehviter stive, tilsett sukrinmelis og fortsett å piske til det er godt blandet. Tilsett Fun og jbkm og bland godt. Ha det utover et bakepapir og form den som en kake. Stekes på 125 grader i ca 40 minutter og ha den stående i 30 minutter til med døren åpen. Oppbevar den på en tørr plass om du ikke skal spise den med en gang, og ikke dekk den til med noe tett, da blir hele kaken myk. Siden jeg pisket kremen dagen før ble den litt løs. Men ville ikke ta sjanen på å stå i bunad å piske krem, så da fikk det bli slik :)

lavkarbo marengskake

lavkarbo marengskake

Ha på krem og pynt med bær maks noen timer før servering :)

Lagde du noe spesielt til 17. mai?


9 comments to Lavkarbo Marengskake til 17. Mai

  • Ingrid Elisabeth

    Den så god ut :)
    Tenkte å komme med et supertips: teflonunderlag. Da slipper du at det fester seg papir under margengsen (eller hva som helst annet). Jeg har helt sluttet å bruke bakepapir jeg

  • Kjell

    Hei

    Prøvd å lage denne med stevia? Det skal jeg… ;)

  • Janne

    Tenkte å prøve denne til årets 17. mai. Men ser at du har misforstått den opprinnelige oppskriften. Du skriver at du bruker fun light istedenfor bringebæressens. Men i oppskriften står det hvitvin-eller bringebærEDDIK. Det har med hvordan marengsen blir,med litt eddik får den den riktige konsistensen med sprø utenpå og seig inni.

    Så neste gang bør du prøve det og se om det blir enda bedre :)

  • Maja

    KAn jeg bruke vanlig sukrin sukker i denne?

  • Maja

    og vaniljeessens istedenfor bringebær eddik?

    • Ingrid

      Eddiken er med på å holde marengsen fluffy og seig i midten, så den må du ha! Litt usikker på sukrinen, men du kan jo male den selv i kjøkkenmaskin?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>