Gårsdagen i bilder

Etter trening i går var det fult fokus på juleforberedelser. Her feirer vi nemlig julaften i morgen! Vi skal selvsagt feire julaften på mandag og, og ikke bare det, det blir ytterligere en liten julaften i Sverige 2. juledag :) Masse jul, tjohoi!

I går bakte jeg ihvertfall lavkarbo kokosmakroner og kransekaker, og vet dere, de ble mye bedre enn i fjor! Jeg lagde to sorter i går, og endret litt på ingrediensene. Problemet mitt i fjor var hovedsaklig at kransekakene ble utrolig tørre, men det reddet palmesukkeret i år :) Så her har dere de nye oppskriftene:

Kokosmakroner

  • 600 gram kokosmasse
  • 1/2 dl sukrin
  • 1/2 dl palmesukker
  • 15 dråper vaniljeessens (evt 1-2 vaniljestenger)
  • 10 eggehvitter

Pisk eggehvitene og vaniljeessensen stive. Pland det tørre, og vend det forsiktig sammen med eggehvitene. Form små klumper med to skjeer (pass på å trykke de litt sammen på stekebrettet da de faller fort fra hverandre) og stek på 180 grader i ca 12 minutter.

julebakst lchf

Kransekake

Kjør mandlene i kjøkkenmaskin og bland med alt det tørre. Bland så inn eggehvitene så det blir en tjukk og deigete masse. Den blir ganske klissete, men prøv å forme fingerlange «pølser». Stek dem i ca 15-17 minutter på 180 grader.

julebakst lchf

Både kokosmakronene og kransekakene blei kjempegode, ja de ble til og med godkjent av bestemor, da må det jo være bra :)

Og for å si det sånn, det ble eggerøre til frokost i dag :) 14 eggeguler til overs, haha.

julebakst lchf

Etter julebaksten blei det juletrepynting, og jeg må si jeg er ganske stolt :) Det er ikke et hav av julegaver under treet, men de fleste ligger hjemme. Så kommer det nok noen fler med tanta i kveld :)

julebakst lchf

Mens jeg er i gang må jeg tipse om en annen ting. Det er sikkert mange som drikker dette herre vitaminvannet? Jeg syns det er fryktelig dyrt og  det er heller ikke spesielt miljøvennlig å frakte fulle flasker med vann over lange distanser. Sistnevnte gjelder selvsagt alle smakssatte vann, vanlig vann osv. Likevel syns jeg vitaminvann er en flott måte å få i seg det lille ekstra på. Jeg drikker som dere vet en shake på morgenen med masse vitaminer, men når jeg er ute og reiser kan det være vanskelig å få med seg alt jeg liker å ha i shaken min. Denne gangen har jeg derfor tatt med meg Vann pluss, som er pulverposer du blander ut med vann i springen! Ikke bare smaker de utrolig godt, men det er jo såå mye mer miljøvennlig! De inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer eller fargestoffer.

Her har jeg avbildet en boks med assorterte smaker, og i denne boksen er det masse spennende varianter! Noen har et høyt innhold av antioksidanter, noen inneholder mye vitaminer, noen inneholder supermat, og noen inneholder kun god smak, men smak som kommer fra naturlig fruktkonsentrat. I flasken har jeg en pose med røde bær som ligger i kategorien «supervann», og i dag skal jeg teste den som heter iskaffe, mmmmm!! Her kan dere se og kjøpe alle smakene, som sagt masse spennende! De fleste pakkene (6 stk i pakken) ligger på rundt 40 kr. Det blir ca 6,50 kr per flaske det, i motsetning til Vitamin Well som ligger på over 30 kr i matbutikken! (ref)

julebakst lchf

julebakst lchf

Disse pulverposene er faktisk så bra at du kan gi de til barna med god samvittighet :) For oss lavkarboere er det jo litt fruktsukker i dem, men jeg orker ikke å være så hysterisk. Et par poser på tur tror jeg ikke er så farlig, og etter to år på lavkarbo jeg kan faktisk få i meg litt sukker uten at sukkersuget blomstrer, hvilket er hovedårsaken til at jeg startet på lavkarbo med det første.

Har du prøvd Vann Pluss? Pleier du å kjøpe vitaminvann?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments to Gårsdagen i bilder

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>