Isfiskerhelg i Nordmarka

Åhhhh, kunne ikke hatt det bedre! Eller jo, vi kunne hatt feste, eller gli, i hvertfall en av delene. Det positive er at mine stake-armer har fått kjørt seg ekstra mye, og jeg er sinnsykt støl i skuldrene! Siden vi isfisket hadde vi med oss ganske store ryggsekker til ekstra klær, borr, fiskegreier og så videre, og det er klart at selv noen få kilo gjør alt litt tyngre.

Det ble som planlagt 15 km både på lørdag og søndag, men turen holdt faktisk på å bli veldig mye kortere. Vi kom oss avgårde ganske seint på lørdag, og da det første partiet (typ første 45 minuttene) er oppoverbake, tok det ikke lang tid før vi skjønte at vi hverken hadde feste eller gli. Og når det endelig kom en nedoverbakke oppdaget vi også at det var helt umulig å ploge, for DA hadde vi feste. Og når det lugga i plogingen, kom sekken flyvene med hele sin vekt, så det ble et himla stabeist å prøve å holde balansen i disse nedoverbakkene! Nei vet dere, vi vurderte et sekund å snu. Men det gjorde vi ikke. For to år siden gikk vi opp samme bakke med pulk og 25 cm nysnø (og nei, vi hadde ikke feller), hele turen tok oss 6-7 timer (tar normalt rundt 2-2,5), så dette skulle vi klare.

isfiske langrenn katnosa

isfiske langrenn katnosa

isfiske langrenn katnosa

isfiske langrenn katnosa

Og jeg angrer ikke på at vi fortsatte! Når vi kom frem til Katnosa ble vi møtt av en fantastisk mystisk sjø med dis rett over vannet og stjerneklar himmel over. På isen var det bare å stake, for det var flotte spor som hadde fryst til blank is. Endelig fikk man igjen for hvert eneste staketak, herlig!

isfiske langrenn katnosa

Vel fremme på hytta hilste vi på et annet par som allerede hadde vært der noen timer, spiste middag, og hev oss ut på sjøen igjen for å borre hull. Vi borra hvert vår hull, fiska i ca 15 minutter, så festa vi linene i borret og dro tilbake til varmen. Vi gadd rett og slett ikke mer :)

isfiske langrenn katnosa
Ispiggene er selvsagt med, men det var en vel 20-25 cm tykk is, så ingen fare :)

isfiske langrenn katnosa
Mye snø på vannet!

Det var godt og varmt på hytta, nesten litt for varmt, og vi koste oss med å lese oss opp på Nordmarkas historie og jeg leste faktisk en bok om langrenn. Den var ganske festlig, selv om jeg ikke tror det var meningen at den skulle være festlig.. Noen interessante fakta var det, som at man bruker 90% av alle muskler når man går på ski (kanskje ikke egentlig så veldig overraskende, men dog, litt interessant).

isfiske langrenn katnosa

I dag sto vi opp tidlig og sjekket snørene ute på isen. Hadde vi fått fisk?

Neeeida… blah.. Vi bytta hull og maggot og dro tilbake til hytta for litt frokost.

isfiske langrenn katnosa

isfiske langrenn katnosa
Hva skjeeer med usynlige øyenbryn a :p

Etter frokost igjen brukte vi litt tid forran peisen, prata med litt forbipasserende (kom faktisk innom en kar jeg tok DNT-turlederkurs med for en fire-fem år sia). Så var sola stått opp, og vi pakka sekken og dro tilbake til hullene våre. Hadde vi fått noen fisk nå da?

Nei. Ingenting. Vi ble igjen litt for å stå og pilke litt, og jeg fikk faktisk napp en gang, fisken ville desverre ikke bli med opp hullet, men den kjentes ikke spesielt stor ut, så det var nok likegreit. Motivert av mitt lille napp ble vi ståendes litt lenger, men fant raskt ut at i dag kunne vi tenke oss å gå hjem i lyset, så da gjorde vi det.

isfiske langrenn katnosa

isfiske langrenn katnosa

isfiske langrenn katnosa

Vi staka oss over Gjerdingen og frem til Rajebråtan hvor vi spiste opp resten av matpakka for og motivere oss før oppoverbakkene frem til Svartbekken.

isfiske langrenn katnosa

Litt smøring måtte på, så vi i det minste hadde litt feste på vei opp de lengste bakkene. Det blei lilla og ikke rød som måleren på veggen bak meg indikerer. Men som dere sikkert også legger merke til, så henger denne i sola :)

Bildet under er egentlig fra før vi dro, som dere sikkert ser av ansiktet mitt, så er jeg ganske mye freshere ;) Men jeg legger det til slutt istede, for å vise hvor viktig det er å tøye ut etter trening. Uttøying er noe jeg er fullstendig avhengig av. Det er som en mini-yoga etter trening som får sjel, sinn, muskler og kropp til å slapp av etter en har økt. Så husk, tøy litt (trenger ikke være så lenge eller hardt), det er superdigg, og bra for heeele kroppen. (så slipper man sånn herre Zon). Jeg prøver å tøye rett etter trening, spesielt om jeg skal sette meg i bilen i mer enn 15.20 minutter!

isfiske langrenn katnosa

Har du noen favorittløyper i Oslo-området? Liker du å tøye etter trening?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments to Isfiskerhelg i Nordmarka

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>