Disse fikk jeg inspirasjon til å lage etter å ha laget lavkarbo kransekake til jul. Jeg fant ut at dette må jo være perfekt til tur da disse er stappfulle av proteiner og sunne næringsstoffer. Disse inneholder tørkede bær og må derfor stekes litt lenger. Med en steketid på 30 minutter er de fortsatt litt myke inni, men det liker jeg godt. Vi du derimot ha de helt gjennomstekte, så sett ned temperaturen og la de stå inne litt til (typ sett temperaturen til 150 grader, og 10 minutter ekstra tid). Ingrediensene kan du også variere litt. Har du mer av noen nøtter enn andre, eller om du ikke liker kokos, så er det bare å endre. Pass bare på at du år ca 500 gram av det tørre tilsammen.
Jeg må også si at dette er utrolig kjapt å lage. Har du en kjøkkenmaskin er det bare å hive i alle nøtter først, så resten av ingrediensene. Rør lit til slutt med en sleig, og lag klissete boller på et bakepapir. Stekes på 180 grader i 30 minutter.
Ingredienser
- 350 gram mandler
- 130 gram hasselnøtter
- 20 gram kokosflak
- 2,5 dl palmesukker
- 1 dl sukrin
- 1 neve tørkede bær (jeg brukte goji og tranebær, men du kan også benytte andre bær som tørkede blåbær).
- 4 eggehvitter fra små egg
Det er litt klissete å lage disse bollene, men det går :)
Stekes på 180 grader i ca 30 minutter. Lenger om du vil ha de helt gjennomstekte.

Åj, disse såg kjempegode ut :D Må prøves! Takk for oppskrift :)
blir disse litt seige inni og litt hardere påutsiden????? Må jo være snadder og pyppe de i sjokolade når de er kalde også muligens???!Det meste smaker jo bare enda bedre da???!!! Sikkert greie og oppbevare i fryseren også disse kanskje? Jeg har ikke dette palmesukkeret…men tror du jeg kan bruke kokosblomstsukker? d er veldig godt på smak….litt karamellaktig når d smeltes……
Stemmer det :) Vær litt forsiktig med micro, ikke ha for høy varme, da svir man faktisk bærene inni uten at resten blir svidd! Så lav styrke i mikroen :) Har aldri prøvd kokosblomstsukker, så det vet jeg ikke, men prøv :)
micro???til hva da?
hva mener du med micro?trenger jeg det til noe? palmesukker har jeg ikke asså…..har du prøvd m annet som gjør det seigt inni??kanskje tagatesse?Men da trenger du kanskje ikke samme mengde,tungvint å ikke ha alt i hus gitt! ;)))))
Om man skal oppbevare dem i frysern er det normalt å tine dem i mikro etterpå :)
Og jeg har ikke prøvd med tagatesse nei, bruker palmesukker til det meste, og er veldig fornøyd med det!
Å du milde, denne posten burde jeg ha hoppet over. De så kjempegode ut! Kan jeg kopiere og legge ut i min blogg også, med ref til deg selvsagt. Jeg bruker den som «huskeliste». ;)
Hehe, de er fryktelig gode og! Og som sagt, det er bare å legge ut :)
Hei! Hvilken «version» lavkarbo er det snakk om? Er ikke 2,5 dl palmesukker nokså mye karbohydrater?
Det er 12,5 karber i hele baksten som kommer fra palemsukker. Jeg spiser vanlig lavkarbo, altså holder meg under 100 gram karber om dagen, men har heller ikke noe stort fokus på å spise masse fett heller, bare generelt sunn mat. Om du vil redusere karber i denne, burde du også fjerne bærene, men disse inneholder så mye bra at jeg velger å ha de med.
[…] Jeg har fått lov av kokken sjøl, Ingrid, å legge ut oppskrift (om du vil ha enda mer bilder av fremgangsmåten klikker du HER. […]
[…] Treningsåret 2013 » Feeling good! God morgen folkens, her sitter jeg og nyter en hjemmelaget nøttebar og muffins med mørk sjokolade. Selvsagt sammen med en kopp kaffe (følg lenkene for oppskrifter). […]
Hei, så fin blogg!!
Jeg har notert meg mange av oppskriftene dine som jeg vil prøve, og har bestemt meg for å kjøpe en foodprosessor i tillegg til Kenwooden;-) Hvilken har du? Er du fornøyd?
Hei! Jeg er faktisk ikke sikker, det er en kjæresten fikk til jul. Den er helt OK, men kanskje ikke noe å anbefale :) Ville sjekket litt rundt på nett jeg ;)
Jeg har ikke kokosflak i hus…..kan jeg bare bruke vanlig kokosstrø tro? Kanskje kutte ned på sukkeret da siden disse er søte i seg selv? Fant forresten ut at kokosblomstsukker og palmesukker var samme sak?! :) Så da har jeg egenlig alt jeg trenger til å prøve meg på disse godsakene dine,har fått litt tvangstanker på de!! :-D
[…] fantastisk gode! Oppskrift på sunne vafler finner du her, og oppskrift på nøttebarene finner du her. Alle mine lavkarbo oppskrifter finner du på lenken over eller ved å følge denne […]
Hei Ingrid å takk for en kjempefin blogg :) du er til STOR inspirasjon. Denne oppskrifta ser kjempegod ut, med ett unntak… palmesukkeret. Se hva jeg fant ut når jeg gjorde litt research: http://www.hjertemat.com/2011/05/litt-om-agave-litt-om-raw-kakao-og-mye.html
Kan se ut som om palmesukker ikke er så sunt alikevel… det tas opp i kropp hvis jeg forstår riktig. Å har en GI på 56 som bare er litt mindre enn sukker. Har du prøvd tagatesse? Den har litt like egenskaper som sukker (smelter til karamel og gjør deigen/røra seigere). Jeg tenker å prøve ut denne oppskrifta å bytte ut palmesukker med tagetesse ;)
Hei!
Desse ser kjempegode ut! Har du forslag til kva eg kan nytte som værske i staden for eggekviter? Er allergisk mot egg og alle melkeprodukt…:/
[…] Se resten av oppskriften her! […]
Kan jeg bytte ut palmesukker med feks honning. Eller noe annet?
Klart du kan, bare å være kreativ :) Honning blir nok veldig bra :)
Kan jeg bytte ut palmesukker med feks honning. Eller noe annet? :-)
Palmesukker er jo 5g karb per 5g, altså 100karb per 100g. Skjønner ikke helt hvordan denne er lavkarbo?