Dette klarte jeg ikke å gjøre før!

Jeg har alltid hatt lyst til å ha god kontroll over min egen kropp, men når det kommer til gymnastiske øvelser har jeg alltid kommet til kort. Jeg har aldri vært noe spesielt flink til å hoppe bukk, stå på henda, gå i bro, eller slå hjul skikkelig, gå limbo, eller snurre i ringer.

I sommer fikk jeg min første øyeåpner. Det var når vi skulle gå limbo under en rebuskonkurranse på midtsommer. Alle var delt opp i to og to, og skulle svare på spørsmål som var plassert rundt omkring i hagen. Et av spørsmålene var hvem som kom til å vinne en limbokonkurranse mellom meg og fem andre, og jeg var ikke i tvil om hvem jeg skulle sette opp (og det var ikke meg). Når det kom til konkurransen, så falt faktisk hun vi hadde tippet på nesten med en gang. Da var det jo bare å kjøre på da, for det ville ikke bli noen poeng på oss på denne posten uansett. Jeg kjente at det var overraskende lett å komme seg under stanga, og at det føltes ganske bra. Tidligere har det liksom «stoppet opp» i ryggen, og jeg har ikke kommet meg spesielt langt ned. Denne gangen vant jeg tilslutt heile driden! Helt sykt syns jeg, og selv om vi ikke fikk noe poeng for dette, var det en stor seier for meg! Det var et bevis på at styrketreningen har hjulpet meg på riktig måte, at det går rett vei :)

En annen ting jeg alltid har hatt lyst til å klare, er å stå på henda. jeg husker jeg prøvde meg litt som 14-åring hjemme, men endte tilslutt opp på nakken, så da lot jeg den drømmen ligge. Siden har jeg prøvd å stå litt på henda i klatresalen, men det har vært fryktelig ubehagelig, og jeg har virkelig kviet meg for hver gang jeg har prøvd å kaste meg opp etter veggen.

Etter all yogaen jeg har drevet med i det siste, har jeg fått ny inspirasjon. Jeg har kjent at jeg har god kontroll på kroppen, og når jeg tilslutt kom meg opp i bro, da tenkte jeg, da kunne jeg gjøre hva som helst. For bro har jeg ALDRI klart. Det er riktignok ikke en fin bro, men det er en bro, og definitivt en god start på en bedre bro :)

stå i bro

Så forrige helgen fant jeg ut at nå vil jeg stå på hendene, og det helt selv. Jeg hadde øvd litt med kjæresten tidligere, hvor han tar meg imot, men det blir jo liksom ikke helt det samme. I Hemsedal forrige helgen hadde vi en ganske stor hytte, med god plass i stua. Etter en fin tur på ski og et lite glass med baileys var jeg klar for action. Det tok meg kanskje 50 forsøk før jeg kom meg helt opp, men det forringer ikke det faktum at jeg faktisk jeg kom meg helt opp! Og jeg gjorde det mange ganger! Til frokost dagen etter, og på kvelden igjen. I går skulle jeg prøve igjen, og jeg må si at det er litt annerledes å henge over et steingulv en et gulv i tre, men jeg fikk det til! Det tok meg riktignok ganske mange forsøk her i går, men det er litt småtrangt i gangen, så jeg var nok også litt redd for å slå inn i noe. Og siden jeg skulle trene etterpå ble det ikke noen baileys før heller ;) En hel del ganger kom jeg meg faktisk så høyt opp at jeg kjente at jeg sto og balanserte på hendene, men uten å falle litt bakover for å treffe veggen. Da blir jeg aldri stående mer enn max 1-2 sekunder, så jeg ville komme helt opp! Målet nå er selvsagt å klare dette uten vegg, får kanskje vente til sommern med det… eller ikke… jeg vil NÅ!!

stå på hendastå på henda

stå på hendastå på henda
Så fornøyd :)

Så neste mål nå er å kunne slå skikkelig hjul, og når jeg klarer å stå på henda, burde vel ikke det være noe problem :)

Kan du stå på henda, gå i bro, slå hjul eller andre lignende ting? Er det ting du hr kunnet livet, eller lært deg i voksen alder? 


2 comments to Dette klarte jeg ikke å gjøre før!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>