Den onde/gode påskeeggmafiaen

Gjett hva jeg har fikk på jobben i dag! Et påskeegg stappfullt av godis, juhuu!! Eller? Syns jeg det er så gøy, sånn egentlig? Etter at jubelen over å se et stort påskeegg på skrivebordet har roet seg, så kommer spørsmålet; skal jeg spise opp alt det der? Jeg vet jo at jeg kommer til å spise litt uansett, men hvordan skal jeg bli kvitt resten? Selv om jeg ikke har et spesielt stort sukkersug lenger, så er jo påskeegget ment som noe ekstra, noe utenom det vanlige, og det føles plutselig veldig greit å ta et par biter, eller 15. Og når man først er i gang, så blir det gjerne et par biter til utover dagen. Det er kanskje slik med sukker som med alkohol, man vil kanskje aldri slutte å være sukkeravhengig? Sukkerholiker?

påskeegg

En kollega sa at det var innmari koselig; fordi barnebarna blir så glade! Men hva når det er JEG som er barnebarnet i familien? Ja da blir det vel jeg som må spise det opp da!

Nei vet dere hva, det er utrolig koselig å få påskeegg, men enda bedre når de ikke er så store! Dette egget var egentlig ganske passe størrelse; jeg husker for ca 3 år siden når samboern min fikk et av de største påskeeggene du kan kjøpe, fylt til randen med godis. Vi var ikke akkurat inne i noen rutine hvor vi spiste spesielt sunt, så det gikk med en hel del godis hele dagene, både til frokost og før middag. Når det var ca halvparten igjen, hadde vi faktisk styrke nok til å gi bort resten. Never again.

Det er fortsatt uavklart fra min side om påskeeggmafiaen er god eller ond. Kan man si ond med gode intensjoner? Jeg spiste et par biter av dette egget når jeg fikk det, og det positive var at etterpå hadde jeg  faktisk ikke lyst på mer, jeg klarte å holde meg unna en stund. Men så gikk det kanskje en time, så fikk jeg lyst på en bit eller to til. Det lå jo bare der, rett ved siden av meg! Og det er det jo ferie, og man må da få kose seg  litt! Men jeg vil faktisk aller helst kose meg med andre saker enn godterier. Kanskje litt hjemmelaget bounty, lavkarbo smash, eller nøttebarer med gojibær? Gode oppskrifter å putte i et lavkarbo påskeegg det der :)

lavkarbo bounty lchflavkarbo smashlavkarbo energibarer

Jeg har ihvertfall planer om å bli kvitt dette egget allerede i kveld, og med hjelp av litt gjester på fredagskvelden, og med litt gjester så går nok det veldig greit :)

Får du påskeegg på jobb, og hva gjør du med det?


1 comment to Den onde/gode påskeeggmafiaen

  • Anett

    Ja, vi får alltid velfylte påskeegg på jobben (i tillegg til at det alltid står masse godterier fremme i påsken) men jeg gir egget mitt til mann og barn og fyller mitt eget med sukkerfrie godiserjeg lager selv (Kristine Webers marsipan, bacon-smash, krydret nøttemix, og så lagde jeg noen knallgode kakedeigkuler forleden, også disse laget uten sukker og mel) Jeg vet hvor lav terskel jeg har når det kommer til sukker-kick, og kan aldri klare å ta bare èn bit (hva er vitsen med DET liksom?! :-)) Derfor har jeg det bedre med å la være helt, nå som jeg er i vektreduksjonsfase. En liten påskeutskeielse blir fort tre dager med sukker, og da er det kjipt å gå på vekta etterpå….Når man har nådd målvekt kan man jo fint la seg friste en gang i blandt med god samvittighet – men jeg synes det funker best for meg å leve «nazi» til jeg er i mål.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>