Den Store Multivitamin/Kosttilskudd-listen – iHerb

Jeg har flere ganger sagt at men skal holde seg unna multivitamin når man handler på iHerb. Dette er fordi nesten alle multivitamin som selges i USA har for høye grenseverdier til at de er tillatt å ta inn i Norge. Men jeg tenkte at dette kan jo ikke gjelde ALLE? Så nå har jeg vært igjennom nesten alle multivitaminene som finnes på iHerb, 886 stk for å være helt nøyaktig. Ja værsågod!

For å se hvilke multivitaminer man kan ta inn i landet, brukte jeg elimineringsmetoden. Jeg startet med å kikke på de vitaminene som jeg vet det ofte er for mye av.

D-Vitamin: Den første vitaminen jeg så på var vitamin D. I Norge er maksgrensen for vitamin D 10 mikrogram, det tilsvarer ca. 400 IU. Og jeg skal si dere, minst 80% av alle mutlivitaminene overkred denne verdien, om ikke enda fler!

C-Vitamin: Neste vitamin jeg så på var vitamin C. Grenseverdien i Norge er på 200 mg. Her røyk en hel del til. Irriterende mange som har en verdi på 250 mg!

A-Vitamin:  Maksgrensen for vitamin A er 1500 mikrogram, eller 5000 IU. De fleste vitaminene burde ligge innenfor denne grensen, eller?  Nope. En hel del produkter strykes fra listen.

B6 Vitamin: Maksverdien i Norge på B6 er 4,2 mg. Ytterligere flere produkter ryker, og jeg har ikke mange igjen. Denne lista begynner å bli kort dere!

B12 Vitamin: Vitamin B12 er en selvsagt nestemann, og jeg er spent på hvor dette bærer hen. Maksverdien i Norge er på 9 mikrogram, og joda, enda flere produkter forvinner.

Det var også en hel del vitaminer som inneholdt noe som heter Pantothenic Acid, oversatt er dette Pantotensyre, noe som står på den norske legemiddellisten. Det samme gjelder niacin. Derimot er disse også oppført som vitaminer. Derfor vil jeg anta at det går greit å bestille multivitaminer med dette, så fremt verdien er lavere enn den norske maksgrensen.

Folsyre: Men det er enda en ingrediens som skaper trøbbel. Folic asid, eller folsyre, er også noe nesten alle multivitaminene inneholdt. I USA er daily value av denne 400 mikrogram, mens i Norge er det kun halvparten. Dermed forsvant nesten alle multivitaminene som var igjen på grunn av denne ingrediensen.

Jeg har ikke tatt med vitaminene som koster mer enn 200 kr eller vitaminer for barn og baby med veldig lave verdier. Jeg satt dermed som «krav» at multivitaminene skal inneholde minst 3000 IU vitamin A, 40 mg vitamin C og 250 IU vitamin D.

Det som er helt klart, er at jeg med god grunn advarte dere mot å handle multivitamin på iHerb. For den lista jeg sitter igjen med, den er ikke lang! Av de 8 produktene som ble igjen (noen finnes i forskjellige smaker), er det kun to som er multivitamin for voksne. Og kun én av disse kan karakteriseres som en klassisk multivitamin. Den andre multivitaminen for voksne er laget av mørk sjokolade, så det er klart jeg må prøve den og…

Jeg har listet opp de 8 produktene under etter pris per dagsdose, og inkludert noe av vitamininnholdet + pris som referanse. Noen av produktene kommer i forskjellige smaker/størrelser. Versågod :)

Universal Nutrition, Daily Formula, Multi Vitamin & Mineral Complex, 100 Tablets

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 60 mg (100%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 44,75 kr
Antall dagsdoser: 100
Pris pr dagsdose: 0,45 kr


21st Century Health Care, Zoo Friends Multi Gummies, Children’s Multivitamin Supplement, 60 Gummies

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 60 mg (100%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 28,90 kr
Antall dagsdoser: 30
Pris pr dagsdose: 0,96 kr


Source Naturals, Mega-Kid, Chewable Multi-Vitamin, Natural Berry Flavors, 60 Wafers

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 3000 IU (60%)
Vitamin C: 100 mg (167%)
Vitamin D: 200 IU (50%)
Pris: 60,36 kr
Antall dagsdoser: 60
Pris pr dagsdose: 1 kr


Rainbow Light, Kid’s One MultiStars, Chewable Multivitamin/Mineral, Fruit Punch Flavor, 90 Chewable Tablets

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 4000 IU (80%)
Vitamin C: 100 mg (167%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 101,77 kr
Antall dagsdoser: 90
Pris pr dagsdose: 1,13 kr


Nature’s Plus, Source of Life, Animal Parade, Children’s Chewable, 180 Animals
Natural Cherry FlavorNatural Orange FlavorNatural Grape FlavorAssorted Flavors

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 60 mg (100%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 109,89 kr
Antall dagsdoser: 90
Pris pr dagsdose: 1,22 kr


Nature’s Plus, Source of Life, Animal Parade, Children’s Chewable, Sugar Free, 90 Animals
Natural Orange Flavor, Watermelon FlavorNatural Cherry FlavorNatural Grape FlavorNatural Assorted Flavors

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 60 mg (100%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 76,33 kr
Antall dagsdoser: 45
Pris pr dagsdose: 1,70 kr


Bluebonnet Nutrition, Rainforest Animalz, Whole Food Based Multiple, 180 Chewables
Natural Grape FlavorNatural Orange FlavorFruit FlavorsNatural Cherry Flavor

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 100 mg (167%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 153,58 kr
Antall dagsdoser: 90
Pris pr dagsdose: 1,70 kr

 


Rainbow Light, Nutri Stars, Chewable Multivitamin, Fruit Blast, 60 Chewable Tablets

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 120 mg (200%)
Vitamin D: 50 IU (25%)
Pris: 61,12 kr
Antall dagsdoser: 30
Pris pr dagsdose: 2,04 kr


Hero Nutritional Products, Healthy Indulgence, Daily Wellness, Multi-Vitamins & Minerals, Dark Chocolate, 28 Count

Innhold per dagsdose:
Vitamin A: 5000 IU (100%)
Vitamin C: 60 mg (100%)
Vitamin D: 400 IU (100%)
Pris: 89 kr
Antall dagsdoser: 28
Pris pr dagsdose: 3,2 kr


Syns du denne listen var nyttig? Bestiller du kosttilskudd eller multivitamin på nett? Sliter du med å finne vitaminer som holder seg til de strenge Norske grensene?

Rereranser:
Legemiddellisten
Vitaminer og mineraler – maksgrenser


61 comments to Den Store Multivitamin/Kosttilskudd-listen – iHerb

 • Hanne Beate

  Hei!
  Så flott at du tok deg jobben med å lage listen!:-) Jeg har kun kjøpt D-vitamin og Omega 3 til junior (3,5 år) på iHerb (fra Disney), og den går akkurat mht. reglene. Vurderer å kjøpe eye-q på nettet, da den inneholder EPA/DHA i forholdet 4:1, som visstnok skal være bra. De har noe tilsvarende på iHerb også.

  Jeg ser forresten at de ikke har daglige tilbud for tiden, – har det skjedd før? Håper det kommer tilbake snart, da jeg pleier å bestille når jeg finner noe interessant der.

  • Ingrid

   Hei! Ja, jeg har sett det jeg og. I helgen har de ikke pleid å ha det, så kanskje de er litt seint ute? De har jo fortsatt rabatt på ulike merker de forskjellige ukene, men det dagsproduktet var jo satt ned mye mer :)

 • […] Når det gjelder multivitamin så er det veldig strenge regler på å importere vitaminer inn i Norge. Derfor er det svært få multiitaminer på iHerb som er tillat å importere. Jeg ha gått igjennom nesten 900 produkter, og har laget en liste med de 8 eneste multivitaminene på iHerb som er tillat i Norge. Listen finner du her! […]

 • […] Da har jeg endelig fått hjem noen av de kosttillskuddene som faktisk er lov til å importere inn i landet! Den lange listen over lovlige kosttillskudd finner du her […]

 • Super jobb! Dette har jeg selv ønsket og prøvd å finne ut av :-)

  Spørsmål: Når det gjelder vitamin E – hva er lovlig tillat døgndose importert til Norge fra Iherb / USA?
  Vet det står 30 enheter, men hva er enheten og hvordan omregnes denne til IU og eventuelt mg (microgram)? I forskriften står det mg a-TE? Hva betyr nå det?

  Og vet du om noen Vitamin E og C produkter fra Iherb som da er tillatt å kjøpe til Norge?

  • Ingrid

   Hei! IU og mg kan egentlig ikke sammenlignes direkte (husker ikke helt hvorfor, men det måler på forskjellig måte eller noe. Det er ihvertfall forskjellig fra vitamin for vitamin, så google er ba å bruke). Jeg vet ikke helt hva a-TE betyr, men 30 mg vitamin E er ihvertfall ca 44 IU (ifølge google). Her er de multivitaminene som er lov til å ta inn i Norge. Vitamin E pleier jeg ikke å kjøpe, men det er ganske streng grense på vitamin C: http://www.ingridsblogg.no/?p=410700

 • Cathrine

  Hei,
  Til info…
  Pakken min ble stoppet i tollen….og jeg får den ikke ut…
  Daily Formula inneholder bittelitt for mye vitamin A…!
  Super irriterende at de er såååå strenge og at vi heller ikke får D andre i pakken…
  Mvh
  Cathrine

  • Ingrid

   Hæ? grenen er jo 5000 iu som er 1500 mcg. Tollen har tatt feil før med mine pakker (pga vitamin a to ganger faktisk). Da har jeg sendt dem en mail og lenket til legemiddelverket, og det har gått bra hver gang. Prøv det!

  • Azaris

   Jeg har opplevd nylig det samme som Cathrine – at pakken med Daily formula ble stoppet i tollen. Bestilte den etter å ha sett denne blogartikkelen, og regnet da med at det var tillatt.
   Men: Maks døgndose tillatt importert fra USA er på 1500 microgram, og det jeg har fått opplyst fra legemiddelverket er at 1 microgram = 3,33 IU. Daily formula inneholder 5000 IU. 5000 /3,33 = ca 1501 mocrogram, så rett over grensen tillatt :-( Desverre.

   • Ingrid

    Hmm.. Det er veldig merkelig. Formelen for å regne fra IU til mcg er IUx0.3 og det blir 1500. Måten de regner det ut på er feil da de har rundet av 3.33333333…. til 3.33, som gjør at det blir ett mcg over. Send mail og si ifra! Jeg har ingen slike issues nå, men har fått to pakker stoppet tidligere pga dette og begge ble løslatt etter at jeg sendte dem en epost.

 • Elin

  Ser at dette er et gammelt innlegg (bare jeg som surfer litt etter iherb tips igjen) :) Men ville si at man kan kjøpe c-vitamin i 1 gram her i Norge, så det bør gå bra å kjøpe dersom du ønker en høyere dose?? :) Nycoplus har hvertfall 1g brusetabletter

  • Ingrid

   Hei! Grensen for å kjøpe c-vitamin fra utlandet er 200 mg, så vil man ha 1 g så må man kjøpe de i norge ja, men her er de dyre!

 • Marianne

  Hei! Da har jeg også opplevd at «Daily formula» ble stoppet i tollen. Det stod i brevet: «Det har ankommet en sending til deg som inneholder varer som klassifiseres som legemiddel. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt å innføre legemiddel til privat bruk fra land utenfor EU/EØS». Det står også i brevet at legemiddelet de referer til er Folic Acid/folsyre. Kan jeg skrive en mail for å få pakken løslatt når det gjelder dette med folsyre?

  • Ingrid

   Hei! Jeg får ikke dobbeltsjekket nå, men vet at folsyre var en av de tingene jeg kontrollerte når jeg skrev denne listen. Inne på tips i ih3rbguiden har jeg lenket til grenseverdier, der kan du sjekke og referere til denne!

 • Marianne

  Takk. Har sjekket litt mer nå, og i følge legemiddellisten så er folsyre et legemiddel: http://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1999-12-27-1565/%C2%A72#§2
  Kanskje derfor den ble stoppet?!

 • Marianne

  Forresten. Var ikke Daily formula som ble stoppet, men: 21st Century Health Care, Zoo Friends Multi Gummies, Children’s Multivitamin Supplement, 60 Gummies. Den har for mye folsyre, og blir derfor klassifisert som legemiddel og er derfor ikke tillatt å ta inn i landet i følge tollen….

 • Lilly

  Tusen takk!!!! :D Dette var til utrolig stor hjelp! Takk for at du ville dele denne store jobben du har gjort :D

 • Marita

  Hei :)
  Jeg lurte på om du vet om denne kan kjøpes og få tilsendt til Norge? Eller om det er ingredienser som gjør den ulovlig? Snakk om Power Crunch protein bar i chocolate Mint. http://powercrunch.com/products/energy-bars/original/original-chocolate-mint/ prøvd å snakke md toll og Mattilsynet men får ikke svar…

 • Azaris

  Hei Ingrid. Har du en oversikt over multivitamin fra Iherb som nå er tillatt etter de siste regelendringene som har skjedd nå i 2015? Eventuelt hvilke som nesten var innenfor tidligere, som nå er innenfor lovlig kjøp til Norge?

 • Hey! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

 • After reading your blog post, I browsed your website a bit and noticed you aren’t ranking nearly as well in Google as you could be. I possess a handful of blogs myself, and I think you should take a look at «seowebsitetrafficnettools», just google it. You’ll find it’s a very lovely SEO tool that can bring you a lot more visitors and improve your ranking. They have more than 30+ tools only 20$. Very cheap right? Keep up the quality posts

 • After reading your blog post, I have a special offer for you, build your successful business with our company. it’s helpful for any type of website and business. vary cheap then another else offer. so, what are you waiting for? Keep up the quality posts

 • After reading your blog post, I have a special offer for you, build your successful business with our company. it’s helpful for any type of website and business. vary cheap then another else offer. so, what are you waiting for? Keep up the quality posts

 • After reading your blog post, I have a special offer for you, build your successful business with our company. it’s helpful for any type of website and business. vary cheap then another else offer. so, what are you waiting for? Keep up the quality posts

 • After reading your blog post, I have a special offer for you, build your successful business with our company. it’s helpful for any type of website and business. vary cheap then another else offer. so, what are you waiting for? Keep up the quality posts

 • After reading your blog post, I have a special offer for you, build your successful business with our company. it’s helpful for any type of website and business. vary cheap then another else offer. so, what are you waiting for? Keep up the quality posts

 • I simply want to say I’m newbie to blogs and actually savored your web page. Likely I’m going to bookmark your site . You definitely come with tremendous well written articles. Cheers for sharing with us your web page.

 • Hi my friend! I want to say that this article is awesome, nice written and include almost all significant infos. I?d like to see more posts like this .

 • I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

 • One more issue is that video games are normally serious as the name indicated with the principal focus on knowing things rather than enjoyment. Although, there is an entertainment part to keep your children engaged, just about every game is usually designed to work towards a specific group of skills or curriculum, such as numbers or technology. Thanks for your publication.

 • Whats Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I am hoping to give a contribution & help other customers like its aided me. Good job.

 • you are actually a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve performed a excellent task on this matter!

 • My spouse and I stumbled over here different web address and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to checking out your web page repeatedly.

 • I have fun with, lead to I discovered just what I was taking a look for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 • Thanks for helping out, superb information.

 • Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 • Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 • I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own web site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

 • Thanks for your posting on the vacation industry. I will also like contribute that if you are a senior thinking about traveling, its absolutely important to buy travel insurance for golden-agers. When traveling, older persons are at biggest risk being in need of a medical emergency. Having the right insurance policies package for the age group can safeguard your health and provide peace of mind.

 • Hello there, I discovered your web site by means of Google at the same time as searching for a comparable subject, your website came up, it appears to be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 • Thanks for your posting. I also think that laptop computers have grown to be more and more popular right now, and now in many cases are the only type of computer utilized in a household. Simply because at the same time actually becoming more and more inexpensive, their processing power keeps growing to the point where they’re as effective as desktop coming from just a few years ago.

 • Valuable info. Lucky me I found your website by accident, and I am shocked why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it.

 • A person essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to make this particular publish extraordinary. Magnificent job!

 • Only wanna comment that you have a very decent site, I the design and style it really stands out.

 • Hey, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

 • Wow! This can be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Great. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 • A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing just a little evaluation on this. And he in reality purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you develop into experience, would you mind updating your weblog with more details? It is extremely useful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 • obviously like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll surely come back again.

 • I am 43 years old and a mother this helped me!

 • I simply could not go away your web site before suggesting that I actually loved the standard info an individual provide for your guests? Is going to be again regularly to check up on new posts

 • I will immediately clutch your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 • I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days..

 • WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …

 • After study a few of the weblog posts on your website now, and I really like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and can be checking back soon. Pls check out my site as well and let me know what you think.

 • Thank you, I have recently been looking for information approximately this topic for a long time and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure concerning the source?

 • W88

  My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>