Roadtrip til Italia – Garmisch og Garda – Dag 4 og 5

Kanskje noen klarte å gjette det, men dag 4 vendte vi i hvertfall snuta mot Garmisch Partenkirchen, ogsåkjent fra hoppuka. Denne byen ligger ikke langt fra Østerrikets grenser, og det er også ganske tydelig, da jeg syns hele byen har et veldig øsrerrisk preg (noe jeg liker veldig godt). Her spiste vi en deilig lunsj og shoppet selvsagt enda mer på Sport Conrad butikken som ligger her. Om du skal besøke en Sport Conrad butikk, så anbefaler jeg faktisk denne. Den er 500 kvm større (2000 kvm mot 1500 i Penzberg), og har et kjempebra utvalg. Det ble ny sovepose på meg (jippi!) en Mountain Equipment Helium 600. Det var ikke tvil om jeg skulle velge dun eller syntet i følge personalet der. Jeg har allerede en vintersovepose fra Mountain Hardwear, så det jeg trengte var en sovepose for de resterende tre sesongene. Jeg trodde helt ærlig at denne soveposen kom til å bli alt for varm til sommeren, men vet dere hva, jeg har faktisk ikke sovet bedre! For første gang slapp jeg å føle meg klam! Altså en helt fantastisk følelse! Min forrige sovepose (en Bergans Ice ettellerannet) har vært så utrolig klam, så jeg har nesten svettet når jeg har lagt meg, for så å våkne iskald midt på natten. Ut over det ble det en kjole fra Patagonia (som jeg har på meg på bildet under), ny fleece til kjæresten (den fantastiske Houdini Power som jeg selv har to av og elsker), turshorts, turstaver, ny dagstursekk til meg fra Deuter og mye mer :)

roadtrip italia tysklandroadtrip italia tyskland
Akka fikk selvsagt bli med inn :) Pappa fikk bære henne for å komme ned rulletrappa for å komme ned i underetasjen – til de flestes fornøyelse

roadtrip italia tyskland
Fantastisk god Gulasch med Spätzle (tyske nudler)

Vi vurderte en stund å bli i Garmisch, men var fysen på å komme oss lenger sørover. Planen var å gå i de Østerriske alpene, men værmeldingen meldte kaldt vær og regn, og jeg ville ha varme og sol – så vi kjørte sørover og enda lenger sørover. Vis atte faktisk ikke ned foten i Østerriket en gang! Jeg googlet «camping» igjen på maps, og valgte en camping som lå helt nord ved Gardasjøen, nærmere sagt Riva del Garda – jeg kunne valgt værre ;)

roadtrip italia tyskland

Campingen vi endte opp på heter Al Lago og lå så nærme sjøen man kommer. Det var litt mer folk enn hva vi så i den forrige campingen selv om det var lite folk til sesongen å være, men det gjorde ingenting. Det som overrasket meg mest (positivt) var at det var utrolig mye sporty folk her! I Riva del Garda er det mountainbike og windsurfing for alle penga, og det preget også folket på campingen. Det lå brettseil og skitne sykler over alt, og naboene våre var alt fra familier til unge til sporty «gamle gubber» – slike som du gjerne møter på 5-mils tur i Nordmarka. Men det var også veldig mye par, de også i alle aldre. Det var ikke noe kjempestort sentrum, og ikke de store shoppingmulighetene, men det var flere restauranter å velge mellom. Vi lagde som regel et måltid selv, også spiste vi et på restaurant.

roadtrip italia tyskland
På teltplassen 

Etter en deilig og varm natt (les: jeg frøs ikke) og en god frokost var det tid for tur. Vi kjøpte et lite kart over området i en kiosk, og fant ut av at vi skulle gå opp til Monte Brione. Vi hadde først tenkt til å gå bakveien, men på veien møtte vi en eldre mann med hund som definitivt anbefalte å gå opp på forsiden. Her var det trapper opp hele veien, og veldig flott utsikt. Med tanke på at vi hadde med oss for lite både vann og mat, så bestemte vi rakst at rundturen nok ble i lengste laget (tror den var på en 15 km). Og vi angret definitivt ikke på ruten vi valgte.

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tysklandroadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland

Og rett nok, det var trapper nesten hele veien, og en fantastisk utsikt over Riva del Garda! En bra treningsøkt ble det også. Vi brukte ca en 45 minutter å gå opp, og på toppen ble utsikten bare enda bedre.

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland
Mine to kjærligheter :)

Vel nede fra fjellet ble det en tur i matbutikken (som lå like ved) og hamburger med salat, stekt skinke og litt ost. Det var nok noen som var litt misunnelige ja :)

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland

Dagen etter hadde jeg faktisk lyst til å gå samme turen igjen. Vi hadde ikke tid til noen langtur siden vi skulle videre denne dagen, så da tok vi det som en treningsøkt og satte litt ekstra fart i skrittene. Og treningsøkt ble det! Enda varmere og enda finere vær – klager ikke på det :)

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland

roadtrip italia tyskland
Litt morro må man jo ha :)

roadtrip italia tyskland
På vei ned. Det er viktig å ha med seg MYE vann, et par barer og vannskål til hunden

Vel nede ble det lunsj i byen og så hoppet vi i bilen. Jeg tryllet frem en ny campingplass på vestkysten av Italia og nye 5 timer fulgte i bil.

roadtrip italia tyskland
Grillet tunfisk – mmmmmm

roadtrip italia tysklandroadtrip italia tyskland
hihii..

Totalt sett så må jeg si at Rva del Garda er det jeg husker best, så hit kommer vi nok tilbake. Vi har mye igjen å utforske her!

Har du vært ved Gardasjøen før? Hvor?


6 comments to Roadtrip til Italia – Garmisch og Garda – Dag 4 og 5

  • Åh det er så fint ved Gardasjøen. Overnattet i Riva selv, veldig fint der. Bodde 2 år i Firenze, så kjørte mye til Gardaland :) :)

  • Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  • Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

  • Hi there! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

  • Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Many thanks

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>