Yoga inspirasjon

Som dere vet så trener jeg en hel del yoga for tiden, og målet er å trene det enda mer, gjerne 5-6 dager i uken. Jeg øker selvsagt gradvis, og nå er jeg oppe i 3-4 ganger i uken. For å få fremgang i yoga burde man nemlig gjøre det ganske ofte, så nå trener jeg yoga på senteret mitt 3 ganger i uken+ et par videoer jeg følger hjemme (Dawid Svensson og Nicki Doane). Yogaformen jeg følger heter Ashtanga yoga, som er en dynamisk yogaform. Det jeg digger ved denne formen for yoga er at det krever en hel del styrke og konsentrasjon, samtidig som det er en form for meditasjon. Og dette funker utrolig bra for meg, jeg må bli utfordret for å klare å meditere, eller for å si det på en annen måte; ikke tenke på hverdagens bekymringer. Så med Ashtanga yoga får jeg begge deler; en sterk og fleksibel kropp, samt et balansert sinn. I tillegg er det en treningsform kroppen min klarer å håndtere nå som den ikke er helt top notch.

Jeg har satt meg et par konkrete mål for treningen, og her er to av de:

1. Få hodet i bakken i prasarita padottanasana

Jeg er faktisk ikke langt unna nå altså, så dette er morro :)

ashtanga yga

2. Stå stabilt og på egenhånd i head stand

Jeg klarer faktisk å komme meg opp noen ganger og holde meg der en stund, men det er fortsatt veldig vaklevorent og ukontrollert, i tillegg tør jeg ikke gjøre det hjemme, for vi har så mye møbler over alt jeg kan falle på!

ashtanga yga

Jeg vet at slike mål ikke er så viktige i yoga, men for meg blir det morsommere og mer motiverende om jeg setter meg små mål underveis.

Jeg har også vurdert å melde meg inn på My Yoga Online, men jeg tror foreløpig at jeg har nok å holde fingrene i med de videoene jeg allerede har. For de som trenger mer motivasjon tror jeg denne tjenesten er helt genial. Man betaler en liten sum i måneden og får tilgang til en kjempestor database med yoga-økter i alle forskjellige varianter!

Og hvem vet, kanskje jeg en gang kommer til å klare noe av dette, haha, det blir nok en stund til ihvertfall, men fy søren så kult det hadde vært!

ashtanga yga

Og om du tror at yoga bare er for pingler så er videoen et godt eksempel på hva man kan få til med yoga, fantastisk inspirerende!

Har du testet yoga før? Hva syns du?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments to Yoga inspirasjon

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>