Still strong

Dette er faktisk helt sykt, jeg har ikke fått trent skikkelig styrke på snart 3 måneder! Kan tiden virkelig gå så fort? Det som imidlertid er bra er at vekta holder seg stabil, helt uten høypulstrening og veiing av mat. Jeg har faktisk kontroll, helt selv, og det er en herlig følelse :) Jeg har nok mistet litt muskler, men jeg får faktisk en hl del styrketrening gjennom Ashtanga Yoga. Nå gjør jeg dette 5-6 ganger i uken, fra 45 min til 1,5 time. Jeg kan ikke si hvor mange push-ups man gjør iløpet av en økt, men det er nok bortimot 50, om ikke mer, så det er definitivt ikke en yogaform for de late ;)

Så for de som lurer på hvorfor jeg ikke har trent styrke på så lenge, så er det rett og slett fordi kroppen ikke er helt enig. Jeg tror kroppen er høstdeprimert og venter på snøen som aldri kommer :p For med snø, kommer det skispor, og med skispor kommer det glede :) Jeg er skikkelig gira på å komme igang igjen, så jeg skal nok begynne litt forsiktig snart, go se hvordan det går, kanskje allerede denne uken. Det er viktig å ha sterke lår når telemarksskia skal på!

Her er litt formbilder fra hvordan jeg ser ut i dag:

formbilderformbilder

Så til dere som blir frustrert over at dere mister en treningsøkt, dere kan jo tenke dere hvordan jeg føler det! Jeg er ihvertfall supermotivert med yogaen min da, og har allerede bestemt meg for å bli norgesmester i Ahtanga yoga, så det er ikke mangel på ambisjonene ;) Uansett så er jo yoga bra for både kropp og sinn, så jeg er glad for at jeg er i bra nok form til å gjøre det. Foreløpig er det kun høypulsaktiviteter og tung styrketrening jeg må være forsiktig med, men det er heldigvis mye annet man kan gjøre :)

formbilderformbilder

Hva gjør du når du ikke får trent skikkelig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments to Still strong

 • Karin

  Har ikke trent siden midten av august grunnet menisk-skade. Har vært rimelig desperat til tider. Kjenner bare hvor kroppen forfaller. Har for tiden ett tynt lår, og ett med muskler! Haha. Er nå operert og har så smått begynt opptrening, men det går ikke fort. Resultatet blir forhåpentligvis bra, og ser frem til å kunne trene skikkelig igjen! Det store håpet er at jeg skal få med meg siste del av skisesongen, litt toppturer med randone! =)

  • Ingrid

   Huff ja, det er det med den tålmodigheten! Men med tålmodighet så blir man jo også raskere frisk, har brent meg på den mange ganger! God bedring med menisken, krysser fingrene for at du få deg et par turer på ski til vintern :)

 • Celine

  Hei! :) Jeg kommer over et av dine innlegg om acne som du skrev for lenge siden, hvordan har de produktene du kjøpte fungert? :)

  • Ingrid

   Er det iHerb-produktene du sikter til ? Jeg har hatt to innlegg, det ene med deccleor-produkter og det andre med produkter fra iHerb. Om det er det fra iHerb så er jeg veldig fornøyd med ansiktskremen med tea-tree oil. Den dreper bakterier, og jeg ser at kvisene mine definitivt ikke er glad i den. Den gir litt lite fukt, så jeg pleier å suplere med litt av en annen krem og nå som det er tørrere, men på sommeren så holder det med denne. Ellers har jeg måttet ty til reseptbelagt for å kvitte meg helt med problemet, selv om disse produktene hjalp meg godt på vei. Pillene jeg har testet fra iHerb ga meg ikke så mye, men det er jo forskjellig fra person til person :) Ellers har det fungert bra med produkter fra decleor som er ganske skånsomme. Jeg har en ganske sart hud, så kraftige acnemidler irriterer mer enn de hjelper. Lykke til :)

 • Wow…tre mnd med kun yoga – og du ser smashing ut!

  Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre selv. Trener til maraton, samtidig som jeg gleder meg helt sinnsykt til kiting, ski og snowboard. Men har nå tråkket over for 4. gang, og må bruke krykker, samtidig som jeg har fått kronisk migrene.

  Tanken er yoga, og styrke på overkropp (bra for klatringen når jeg kan begynne med den igjen!) fram til beinet blir bra. Migrenen er det verre med. Vanskelig å tilpasse hodet til ro og mindre aktivitet, når kroppen er vant til å gjøre så mye gøy! …og jeg er vant til å spise MYE, så får se hva som skjer med formen ;)

  Synes du er fornuftig som hører på kroppen, framfor å presse deg når den sier fra!

  • Ingrid

   Ja, yoga kan faktisk anbefales. Det holder meg i gang og jeg får utfordret meg selv, uten at jeg pusher meg over grensen. Har du tenkt på slyngetrening? Det er veldig lite belastende for anklene (så fremt man skipper hoppingen) og er sinnsykt bra trening, og da snakker jeg høypuls :) Ellers skal du jo huske på at treningen i seg selv ikke forbrenner så vanvittig mye, 80% er kosthold spør du meg, selv om trening selvsagt er viktig det og. Man kan jobbe en time for å forbrenne 500 kcal, men man kan spise 500 kcal på ca 5 minutter ;) Det viktigste for meg er å holde meg i gang, for jeg sliter også med hodepine, da spesielt om jeg ikke får trent på lenge (kommer fra ryggen). Yogaen er en fin måte å klare å roe ned på, men du må være tålmodig! De første 5-6 gangene er det ikke sikkert du klarer å slå av hjernen i det hele tatt, det er noe man må trene på det og, og believe me, det er faktisk tøffere enn mange andre utfordringer! Men ta det som nettopp det, en utfordring, prøv så lenge som mulig å fokusere på pusten og stillingene. Jeg merker oftere og oftere at jeg fokuserer mer på pusten, og da kommer jeg dypere ned i stillingene enn noen gang, skikkelig artig :) Lykke til, og god bedring, og tusen takk for støtten :) Det er både hyggelig å trist å høre at andre er i tilsvarende situasjon, men vi får bare holde motet oppe sammen :) Tålmodighet er ikke noe jeg ble født med, og jeg kan vel tippe at det gjelder deg og, men det er nok det som må til. Tenke langsiktig og ikke rushe for mye ;)

   • Takk for fint svar!

    Jeg brukte slynga mye når jeg var medlem av treningsstudio.
    Nå er jeg ikke medlem lenger, da jeg er så aktiv ellers og har styrkerom hjemme – men uten slynger.
    Må forsterke taket litt før jeg evt kan sette opp slynger hjemme. Men det er absolutt knalltrening!

    Du har helt rett mht kosthold. Problemet mitt er at den minste antydning til lavt blodsukker gir migreneanfall. Så det gjelder å finne balansen, og det kostholdet som gir jevn tilførsel av god næring og metthetsfølelse. Ser at iherb-handlekurven din er temmelig lik min :)
    «Man kan jobbe en time for å forbrenne 500 kcal, men man kan spise 500 kcal på ca 5 minutter» <– det er faktisk en tankevekker. Jeg er ikke av dem som trener ikke for å se bra ut, men for å holde følge med gutta rent sportslig. Likevel merker jeg at jeg mest sannsynlig ødelegger litt for formbyggingen med matinntaket. Og øl. Kremt.

    Vet hva du snakker om mht yoga. Den setter i gang mange indre prosesser, og noen ganger klarer jeg maks 5 minutter med ren meditasjon før det blir litt for heftig. Jo større problemer man har med meditasjonen, jo tydeligere tegn er det at man trenger den! Og intenting er bedre enn å kjenne at man kommer dypere inn i stillingene i ashtangaen!
    Bare det å eksperimentere med øvelser er rett og slett kvalitetstid i seg selv. Vekker både kroppen og sansene, og følelsen av at man bryter rutiner. Kroppen blir fort deprimert av rutiner, tror jeg. Den trenger å leke litt!

    Da er det bare å vente på frisk kropp og tonnevis med snø…masse snø!

    • Ingrid

     Blir glad av å høre at du ikke kun trener for å se bra ut, det trodde jeg ikke heller, men det er nok fryktelig mange som gjør det. Er enklere å holde motivasjonen oppe når man gjør det av andre grunner, selv om det er en fin bonus :) Jeg har hatt flere bonuser med å kvitte med meg det lille ekstra, det er enklere å bevege seg, jeg føler meg lettere og jeg blir ikke så himla kald på rumpa som før. Det var faktisk et stort problem på teltturer på kaldere dager før! Jeg hr faktisk ikke prøvd så mye ren meditasjon, men det er absolutt noe jeg tror jeg burde prøve. Det er noe med den motivasjonen da, å komme i gang. Jeg ser liksom ikke for meg at jeg klarer det i det hele tatt, men man må jo starte et sted ;) Hva slags mediatasjon gjør du? Kom gjerne med tips her :)

     • Åh, kaldrumpitelt-problematikken! Jeg kjenner med SÅ igjen i den :D Å ikke fryse i teltet er faktisk megamotivasjon :D
      Du har vært knallflink, jeg har jo fulgt med bloggen noen år og sett utviklingen.

      Jeg prøver å kjenne veldig etter mht meditasjonen. Er svært aktiv og rastløs, og bruker meditasjon både for å bearbeide ting og for å ta en liten utsjekk på hva kroppen egentlig trenger når tempoet er litt for høyt.

      Varierer veldig med hvilke teknikker jeg bruker – har du vært innom http://www.yogajournal.com? Min favorittside, samt at det er forslag til mange ulike teknikker både med tanke på øvelser og meditasjon.

      Litt kleint å skrive, men to teknikker kan feks være disse:

      1. Sitt i lotus – eller ligg i dødmansstilling hvis det blir for heftig å sitte.

      Visualiser et stort, blått karibisk hav, med en hvirvlende malstrøm i midten.
      Malstrømmen er den delen av deg som er i ubalanse. Forestill deg alt som ødelegger roen din (traumer, dårlige venner, irritasjon over hvasomhelst osv), og visualiser at du putter det i malstrømmen.

      Så tar du et overblikk. Malstrømmen er bittebitteliten midt i det store blå havet. Havet er rolig, med en enorm styrke. Det er den delen av deg som du EGENTLIG er, og poenget er å ikke la den lille malstrømmen med alt kaoset ødelegge for den store delen av deg som faktisk er mye sterkere.

      2. Enkel visualiseringsøvelse. Sitt i lotus – eller ligg i dødmansstilling.
      Visualiser at du puster inn alt du vil fylle kroppen med (hjerter, smil, styrke, latter osv), og at du puster ut alt kroppen har lagret som du vil kvitte deg med (stress, sjalusi, sinne, angst etc). Som en omvendt Carebear :)

      3. Sitt i lotus – eller ligg i dødmansstilling.
      Fokuser på pusten din. Forsøk å bli bevisst på hjertet ditt, hvordan det ser ut når det slår inne i kroppen, rytmen, størrelsen, følelsen av hvert slag.
      For mange er det faktisk utrolig vanskelig å se for seg sine egne organer – man tar dem liksom for gitt. Om du vil le litt i stedet kan du fokusere på en tarm eller noe annet småkvalmt. Heeeeeh!

      Lest Eat, Pray, Love (ikke filmen; den viser ingenting av det viktige)? Overraskende bra bok når det gjelder meditasjon og hva man kan oppnå!

     • Ingrid

      åh, takk for mange kjempeflotte tips! Disse skal jeg faktisk teste ut! Har ikke sett yogajurnals heller, så den må jeg sjekke ut :) Er bra det er flere energibunter som meg som driver med meditasjon, det gir meg håp om at jeg også kan få det til ;) Jeg har kun sett filmen, eat pray love, og var ikke spesielt imponert. Den skue handle om at man kun trenger seg selv, men jeg syns det bare handlet om å finne en annen :p har en del bøker jeg skal lese nå, og denne føyes inn i rekken :) Det er forøvrig et annet problem, å klare å sette seg ned å lese bok! haha, ikke tiiid! Takk igjen for gode tips :))

     • 3. teknikker…ble visst litt ivrig ;)

 • Maria

  Hei!

  Trener du yoga på ATS? Har ikke prøvd den enda. Kan du anbefale den?

 • HanneM

  Hei!
  Hvis det er snø du mangler, bor du på feil plass. Det var i Tromsø du skulle vært nå, her er det mengder. :-) Litt for mye etter min smak, så kanskje vi skulle bytte? Men jeg trives godt her, uansett snømengde, så jeg blir nok værende. ;-)

 • Marthe

  Wow, så flott du ser ut! Du har jo vært kjempeflink :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>