Still strong

Dette er faktisk helt sykt, jeg har ikke fått trent skikkelig styrke på snart 3 måneder! Kan tiden virkelig gå så fort? Det som imidlertid er bra er at vekta holder seg stabil, helt uten høypulstrening og veiing av mat. Jeg har faktisk kontroll, helt selv, og det er en herlig følelse :) Jeg har nok mistet litt muskler, men jeg får faktisk en hl del styrketrening gjennom Ashtanga Yoga. Nå gjør jeg dette 5-6 ganger i uken, fra 45 min til 1,5 time. Jeg kan ikke si hvor mange push-ups man gjør iløpet av en økt, men det er nok bortimot 50, om ikke mer, så det er definitivt ikke en yogaform for de late ;)

Så for de som lurer på hvorfor jeg ikke har trent styrke på så lenge, så er det rett og slett fordi kroppen ikke er helt enig. Jeg tror kroppen er høstdeprimert og venter på snøen som aldri kommer :p For med snø, kommer det skispor, og med skispor kommer det glede :) Jeg er skikkelig gira på å komme igang igjen, så jeg skal nok begynne litt forsiktig snart, go se hvordan det går, kanskje allerede denne uken. Det er viktig å ha sterke lår når telemarksskia skal på!

Her er litt formbilder fra hvordan jeg ser ut i dag:

formbilderformbilder

Så til dere som blir frustrert over at dere mister en treningsøkt, dere kan jo tenke dere hvordan jeg føler det! Jeg er ihvertfall supermotivert med yogaen min da, og har allerede bestemt meg for å bli norgesmester i Ahtanga yoga, så det er ikke mangel på ambisjonene ;) Uansett så er jo yoga bra for både kropp og sinn, så jeg er glad for at jeg er i bra nok form til å gjøre det. Foreløpig er det kun høypulsaktiviteter og tung styrketrening jeg må være forsiktig med, men det er heldigvis mye annet man kan gjøre :)

formbilderformbilder

Hva gjør du når du ikke får trent skikkelig?


100 comments to Still strong

 • Karin

  Har ikke trent siden midten av august grunnet menisk-skade. Har vært rimelig desperat til tider. Kjenner bare hvor kroppen forfaller. Har for tiden ett tynt lår, og ett med muskler! Haha. Er nå operert og har så smått begynt opptrening, men det går ikke fort. Resultatet blir forhåpentligvis bra, og ser frem til å kunne trene skikkelig igjen! Det store håpet er at jeg skal få med meg siste del av skisesongen, litt toppturer med randone! =)

  • Ingrid

   Huff ja, det er det med den tålmodigheten! Men med tålmodighet så blir man jo også raskere frisk, har brent meg på den mange ganger! God bedring med menisken, krysser fingrene for at du få deg et par turer på ski til vintern :)

 • Celine

  Hei! :) Jeg kommer over et av dine innlegg om acne som du skrev for lenge siden, hvordan har de produktene du kjøpte fungert? :)

  • Ingrid

   Er det iHerb-produktene du sikter til ? Jeg har hatt to innlegg, det ene med deccleor-produkter og det andre med produkter fra iHerb. Om det er det fra iHerb så er jeg veldig fornøyd med ansiktskremen med tea-tree oil. Den dreper bakterier, og jeg ser at kvisene mine definitivt ikke er glad i den. Den gir litt lite fukt, så jeg pleier å suplere med litt av en annen krem og nå som det er tørrere, men på sommeren så holder det med denne. Ellers har jeg måttet ty til reseptbelagt for å kvitte meg helt med problemet, selv om disse produktene hjalp meg godt på vei. Pillene jeg har testet fra iHerb ga meg ikke så mye, men det er jo forskjellig fra person til person :) Ellers har det fungert bra med produkter fra decleor som er ganske skånsomme. Jeg har en ganske sart hud, så kraftige acnemidler irriterer mer enn de hjelper. Lykke til :)

 • Wow…tre mnd med kun yoga – og du ser smashing ut!

  Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre selv. Trener til maraton, samtidig som jeg gleder meg helt sinnsykt til kiting, ski og snowboard. Men har nå tråkket over for 4. gang, og må bruke krykker, samtidig som jeg har fått kronisk migrene.

  Tanken er yoga, og styrke på overkropp (bra for klatringen når jeg kan begynne med den igjen!) fram til beinet blir bra. Migrenen er det verre med. Vanskelig å tilpasse hodet til ro og mindre aktivitet, når kroppen er vant til å gjøre så mye gøy! …og jeg er vant til å spise MYE, så får se hva som skjer med formen ;)

  Synes du er fornuftig som hører på kroppen, framfor å presse deg når den sier fra!

  • Ingrid

   Ja, yoga kan faktisk anbefales. Det holder meg i gang og jeg får utfordret meg selv, uten at jeg pusher meg over grensen. Har du tenkt på slyngetrening? Det er veldig lite belastende for anklene (så fremt man skipper hoppingen) og er sinnsykt bra trening, og da snakker jeg høypuls :) Ellers skal du jo huske på at treningen i seg selv ikke forbrenner så vanvittig mye, 80% er kosthold spør du meg, selv om trening selvsagt er viktig det og. Man kan jobbe en time for å forbrenne 500 kcal, men man kan spise 500 kcal på ca 5 minutter ;) Det viktigste for meg er å holde meg i gang, for jeg sliter også med hodepine, da spesielt om jeg ikke får trent på lenge (kommer fra ryggen). Yogaen er en fin måte å klare å roe ned på, men du må være tålmodig! De første 5-6 gangene er det ikke sikkert du klarer å slå av hjernen i det hele tatt, det er noe man må trene på det og, og believe me, det er faktisk tøffere enn mange andre utfordringer! Men ta det som nettopp det, en utfordring, prøv så lenge som mulig å fokusere på pusten og stillingene. Jeg merker oftere og oftere at jeg fokuserer mer på pusten, og da kommer jeg dypere ned i stillingene enn noen gang, skikkelig artig :) Lykke til, og god bedring, og tusen takk for støtten :) Det er både hyggelig å trist å høre at andre er i tilsvarende situasjon, men vi får bare holde motet oppe sammen :) Tålmodighet er ikke noe jeg ble født med, og jeg kan vel tippe at det gjelder deg og, men det er nok det som må til. Tenke langsiktig og ikke rushe for mye ;)

   • Takk for fint svar!

    Jeg brukte slynga mye når jeg var medlem av treningsstudio.
    Nå er jeg ikke medlem lenger, da jeg er så aktiv ellers og har styrkerom hjemme – men uten slynger.
    Må forsterke taket litt før jeg evt kan sette opp slynger hjemme. Men det er absolutt knalltrening!

    Du har helt rett mht kosthold. Problemet mitt er at den minste antydning til lavt blodsukker gir migreneanfall. Så det gjelder å finne balansen, og det kostholdet som gir jevn tilførsel av god næring og metthetsfølelse. Ser at iherb-handlekurven din er temmelig lik min :)
    «Man kan jobbe en time for å forbrenne 500 kcal, men man kan spise 500 kcal på ca 5 minutter» <– det er faktisk en tankevekker. Jeg er ikke av dem som trener ikke for å se bra ut, men for å holde følge med gutta rent sportslig. Likevel merker jeg at jeg mest sannsynlig ødelegger litt for formbyggingen med matinntaket. Og øl. Kremt.

    Vet hva du snakker om mht yoga. Den setter i gang mange indre prosesser, og noen ganger klarer jeg maks 5 minutter med ren meditasjon før det blir litt for heftig. Jo større problemer man har med meditasjonen, jo tydeligere tegn er det at man trenger den! Og intenting er bedre enn å kjenne at man kommer dypere inn i stillingene i ashtangaen!
    Bare det å eksperimentere med øvelser er rett og slett kvalitetstid i seg selv. Vekker både kroppen og sansene, og følelsen av at man bryter rutiner. Kroppen blir fort deprimert av rutiner, tror jeg. Den trenger å leke litt!

    Da er det bare å vente på frisk kropp og tonnevis med snø…masse snø!

    • Ingrid

     Blir glad av å høre at du ikke kun trener for å se bra ut, det trodde jeg ikke heller, men det er nok fryktelig mange som gjør det. Er enklere å holde motivasjonen oppe når man gjør det av andre grunner, selv om det er en fin bonus :) Jeg har hatt flere bonuser med å kvitte med meg det lille ekstra, det er enklere å bevege seg, jeg føler meg lettere og jeg blir ikke så himla kald på rumpa som før. Det var faktisk et stort problem på teltturer på kaldere dager før! Jeg hr faktisk ikke prøvd så mye ren meditasjon, men det er absolutt noe jeg tror jeg burde prøve. Det er noe med den motivasjonen da, å komme i gang. Jeg ser liksom ikke for meg at jeg klarer det i det hele tatt, men man må jo starte et sted ;) Hva slags mediatasjon gjør du? Kom gjerne med tips her :)

     • Åh, kaldrumpitelt-problematikken! Jeg kjenner med SÅ igjen i den :D Å ikke fryse i teltet er faktisk megamotivasjon :D
      Du har vært knallflink, jeg har jo fulgt med bloggen noen år og sett utviklingen.

      Jeg prøver å kjenne veldig etter mht meditasjonen. Er svært aktiv og rastløs, og bruker meditasjon både for å bearbeide ting og for å ta en liten utsjekk på hva kroppen egentlig trenger når tempoet er litt for høyt.

      Varierer veldig med hvilke teknikker jeg bruker – har du vært innom http://www.yogajournal.com? Min favorittside, samt at det er forslag til mange ulike teknikker både med tanke på øvelser og meditasjon.

      Litt kleint å skrive, men to teknikker kan feks være disse:

      1. Sitt i lotus – eller ligg i dødmansstilling hvis det blir for heftig å sitte.

      Visualiser et stort, blått karibisk hav, med en hvirvlende malstrøm i midten.
      Malstrømmen er den delen av deg som er i ubalanse. Forestill deg alt som ødelegger roen din (traumer, dårlige venner, irritasjon over hvasomhelst osv), og visualiser at du putter det i malstrømmen.

      Så tar du et overblikk. Malstrømmen er bittebitteliten midt i det store blå havet. Havet er rolig, med en enorm styrke. Det er den delen av deg som du EGENTLIG er, og poenget er å ikke la den lille malstrømmen med alt kaoset ødelegge for den store delen av deg som faktisk er mye sterkere.

      2. Enkel visualiseringsøvelse. Sitt i lotus – eller ligg i dødmansstilling.
      Visualiser at du puster inn alt du vil fylle kroppen med (hjerter, smil, styrke, latter osv), og at du puster ut alt kroppen har lagret som du vil kvitte deg med (stress, sjalusi, sinne, angst etc). Som en omvendt Carebear :)

      3. Sitt i lotus – eller ligg i dødmansstilling.
      Fokuser på pusten din. Forsøk å bli bevisst på hjertet ditt, hvordan det ser ut når det slår inne i kroppen, rytmen, størrelsen, følelsen av hvert slag.
      For mange er det faktisk utrolig vanskelig å se for seg sine egne organer – man tar dem liksom for gitt. Om du vil le litt i stedet kan du fokusere på en tarm eller noe annet småkvalmt. Heeeeeh!

      Lest Eat, Pray, Love (ikke filmen; den viser ingenting av det viktige)? Overraskende bra bok når det gjelder meditasjon og hva man kan oppnå!

     • Ingrid

      åh, takk for mange kjempeflotte tips! Disse skal jeg faktisk teste ut! Har ikke sett yogajurnals heller, så den må jeg sjekke ut :) Er bra det er flere energibunter som meg som driver med meditasjon, det gir meg håp om at jeg også kan få det til ;) Jeg har kun sett filmen, eat pray love, og var ikke spesielt imponert. Den skue handle om at man kun trenger seg selv, men jeg syns det bare handlet om å finne en annen :p har en del bøker jeg skal lese nå, og denne føyes inn i rekken :) Det er forøvrig et annet problem, å klare å sette seg ned å lese bok! haha, ikke tiiid! Takk igjen for gode tips :))

     • 3. teknikker…ble visst litt ivrig ;)

 • Maria

  Hei!

  Trener du yoga på ATS? Har ikke prøvd den enda. Kan du anbefale den?

 • HanneM

  Hei!
  Hvis det er snø du mangler, bor du på feil plass. Det var i Tromsø du skulle vært nå, her er det mengder. :-) Litt for mye etter min smak, så kanskje vi skulle bytte? Men jeg trives godt her, uansett snømengde, så jeg blir nok værende. ;-)

 • Marthe

  Wow, så flott du ser ut! Du har jo vært kjempeflink :)

 • Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said «You can hear the ocean if you put this to your ear.» She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 • I think one of your adverts caused my web browser to resize, you might want to put that on your blacklist.

 • I simply want to say I’m all new to weblog and actually savored you’re page. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You surely have impressive articles. Appreciate it for sharing your webpage.

 • if you are not eating much fiber, then you will always get indigestion. so eat lots of dietary fibers’

 • Hi! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and brilliant design and style.

 • Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 • A person essentially help to make significantly articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to create this actual post extraordinary. Magnificent process!

 • One thing I’d prefer to discuss is that weight loss program fast may be possible by the perfect diet and exercise. A person’s size not just affects the look, but also the actual quality of life. Self-esteem, despression symptoms, health risks, along with physical ability are damaged in an increase in weight. It is possible to make everything right and at the same time having a gain. In such a circumstance, a condition may be the culprit. While an excessive amount of food instead of enough body exercise are usually guilty, common medical ailments and popular prescriptions might greatly help to increase size. Thanks for your post here.

 • Hello! I was admiring your blog for a bit on my phone and wanted to drop a note that I had fun reading it. I wanted to share a site too. You can learn about who was I in my past life there. Check it out if you’re interested. Thanks!!

 • Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My website is in the exact same area of interest as yours and my users would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Many thanks!

 • I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

 • I believe this is one of the most significant information for me. And i am satisfied studying your article. But wanna commentary on some basic things, The web site taste is wonderful, the articles is in point of fact excellent . Good activity, cheers.

 • Good post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

 • Dead composed written content, Really enjoyed looking through.

 • Hello, you used to write magnificent, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

 • I gotta bookmark this site it seems invaluable extremely helpful

 • I have seen many useful elements on your web page about computers. However, I’ve got the judgment that lap tops are still not quite powerful adequately to be a good choice if you frequently do tasks that require lots of power, for instance video croping and editing. But for world-wide-web surfing, statement processing, and quite a few other popular computer functions they are just fine, provided you don’t mind the screen size. Thank you for sharing your thinking.

 • Thank you a lot for giving everyone an exceptionally breathtaking possiblity to read articles and blog posts from here. It is usually so pleasant and as well , full of amusement for me and my office co-workers to search your site particularly thrice in a week to learn the latest secrets you have got. And indeed, we’re always motivated with your superb creative concepts you serve. Selected 3 areas in this article are unquestionably the most beneficial we have ever had.

 • We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

 • Wow, incredible weblog structure! How lengthy have you been blogging for? you make blogging glance easy. The whole glance of your site is magnificent, as well as the content!

 • Thanks a lot for providing individuals with remarkably splendid opportunity to read in detail from here. It is usually very brilliant plus jam-packed with a lot of fun for me and my office fellow workers to search your site on the least three times per week to read the fresh guidance you will have. And definitely, I am also always motivated with the fabulous creative concepts served by you. Selected 4 facts in this article are really the best we’ve ever had.

 • Hello there, You’ve performed an excellent job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I am confident they’ll be benefited from this website.

 • F*ckin’ tremendous issues here. I’m very glad to see your article. Thank you so much and i am having a look ahead to touch you. Will you please drop me a e-mail?

 • I cling on to listening to the news update lecture about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

 • One more thing. I believe that there are lots of travel insurance sites of respectable companies than enable you to enter your trip details and obtain you the quotes. You can also purchase an international travel cover policy on the web by using your own credit card. All you need to do is to enter the travel information and you can start to see the plans side-by-side. Only find the system that suits your financial budget and needs and use your bank credit card to buy the idea. Travel insurance on the web is a good way to do investigation for a reputable company to get international travel insurance. Thanks for revealing your ideas.

 • Hello there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this website.

 • Hello there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

 • Whats up are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 • Very interesting info!Perfect just what I was looking for!

 • Thanks for the tips shared on the blog. Something else I would like to convey is that weight loss is not information on going on a fad diet and trying to reduce as much weight that you can in a set period of time. The most effective way to lose weight naturally is by having it slowly and following some basic guidelines which can allow you to make the most from a attempt to drop some weight. You may understand and already be following a few of these tips, although reinforcing understanding never does any damage.

 • I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later. Many thanks

 • Nice blog right here! Additionally your website loads up very fast! What host are you the use of? Can I am getting your associate link in your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

 • Awesome write-up. I’m a regular visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a really long time.

 • Hey there. I discovered your web site by way of Google whilst looking for a related matter, your website got here up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hi there. I found your site by way of Google while searching for a comparable subject, your site got here up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really irritating. A good website with exciting content, that’s what I need. Thank you for making this web-site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hi there. I found your site via Google at the same time as searching for a related matter, your website came up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hello there. I discovered your website by the use of Google while looking for a related matter, your web site got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hey there. I discovered your blog via Google whilst looking for a similar topic, your site got here up. It appears to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hello there. I discovered your website by the use of Google at the same time as searching for a related subject, your website came up. It looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thanks for making this web site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome write-up. I’m a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a frequent visitor for a long time.

 • Awesome post. I am a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a frequent visitor for a really long time.

 • Awesome post. I’m a regular visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 • Hi there. I found your website via Google whilst searching for a similar subject, your web site got here up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Very good written post. It will be valuable to anyone who utilizes it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 • Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and web stuff and this is really irritating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Wow! This can be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.

 • Dead composed content material , regards for information .

 • Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thanks for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hi there. I found your web site by the use of Google at the same time as looking for a comparable topic, your site came up. It looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Awesome write-up. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a long time.

 • Hi there. I found your web site via Google whilst looking for a comparable topic, your web site came up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Awesome post. I’m a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

 • Hey there. I discovered your web site by means of Google whilst looking for a related matter, your web site came up. It appears to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really frustrating. A good web site with exciting content, that’s what I need. Thank you for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is really irritating. A good blog with exciting content, that is what I need. Thank you for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome post. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 • Awesome post. I am a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 • Hi there. I found your web site by the use of Google whilst looking for a similar topic, your website came up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hello there. I discovered your website by way of Google whilst looking for a related matter, your site got here up. It seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hello there. I discovered your blog via Google while looking for a similar subject, your website got here up. It appears to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • What i do not realize is if truth be told how you are not actually much more smartly-preferred than you might be right now. You are very intelligent. You understand therefore significantly on the subject of this topic, made me for my part consider it from numerous various angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated until it’s one thing to do with Lady gaga! Your individual stuffs outstanding. At all times take care of it up!

 • Dude.. I am not much into reading, but somehow I got to read a lot of articles on your blog. Its amazing how interesting it is for me to check out you extremely often.

 • Hello there. I discovered your web site by the use of Google even as searching for a comparable matter, your web site got here up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Awesome write-up. I am a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a really long time.

 • Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hey there. I found your blog by means of Google even as searching for a comparable matter, your site got here up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hey there. I found your website via Google while searching for a comparable matter, your site came up. It appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hello there. I discovered your blog by the use of Google even as looking for a related matter, your site got here up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Awesome post. I am a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a really long time.

 • Awesome post. I am a normal visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a frequent visitor for a really long time.

 • Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good site with interesting content, that is what I need. Thanks for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • excellent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you suggest about your post that you made some days ago? Any positive?

 • I cherished up to you’ll obtain performed proper here. The comic strip is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be turning in the following. sick no doubt come further beforehand again as exactly the similar nearly very ceaselessly inside case you protect this increase.

 • Hi there. I discovered your web site by way of Google even as searching for a similar topic, your site came up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hi there. I found your web site by means of Google even as searching for a similar topic, your site got here up. It seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • W88

  wonderful publish, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector don’t notice this. You must continue your writing. I am sure, you’ve a great readers’ base already!

 • I do trust all of the concepts you’ve offered for your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for starters. May just you please lengthen them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 • Hey there. I discovered your blog by means of Google while searching for a comparable matter, your website got here up. It looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Awesome post. I’m a normal visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a frequent visitor for a really long time.

 • Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually frustrating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thanks for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hey there. I found your blog by means of Google whilst looking for a related topic, your web site came up. It appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good blog with exciting content, this is what I need. Thanks for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>