I konflikt med utleier

Dette innlegget har jeg hatt lyst til å skrive lenge. Først og fremst for å hjelpe andre i lignende situasjon, men også for å få utløp for min frustrasjon. Nå har jeg ikke behov for dette utløpet lenger, da jeg med tiden har blitt ferdig med saken, men det er også derfor jeg først nå kan skrive om det. Jeg er ganske opptatt av at jeg ikke skriver om slike saker før jeg er helt ferdig med dem. Det kan ødelegge for meg selv, og man vet faktisk aldri hva utfallet blir, så man er i en enormt sårbar situasjon. Men, dette er nå over 3,5 år siden, så nå er det på tide, først og fremst fordi jeg ønsker at andre skal unngå å gjøre de feilene jeg gjorde.

Leiligheten

For 3,5 år siden flyttet jeg ut av leiligheten min i Ullevålsveien. Denne hadde jeg leid i over 5 år med en venninne, og hvilken venninne dette var rullerte ettersom noen flyttet inn med kjæreste og noen flyttet til utlandet for å studere. Leiligheten var i ganske dårlig forfatning, men den var stor og sentral, og jeg trivdes godt her. Han vi leide av var nok litt «på kanten»; han bodde halve året i Thailand, og resten av året kjørte han taxi. I starten spurte han flere ganger om vi kunne betale kontant (noe vi nektet), og han ville at vi skulle ta inn posten hans, for i følge folkeregisteret bodde han fortsatt her. Ja, en gang jeg ikke var hjemme sa han til roomien min at om noen spurte (uten å definere hvem «noen» var), så skulle vi si at jeg var hans ex, og at vi fikk bo der gratis… Men til tross for dette så virket han hyggelig, og vi var rimelig desperate for å finne en leilighet, så vi godtok at ikke alt var perfekt.  Vi brukte en standardkontrakt for leieforholdet, og satte opp en depositumskonto i DNB, og med dette grunnlaget følte jeg meg ganske trygg.

I løpet av leieforholdet hadde vi sporadisk kontakt med utleier, og han var alltid hyggelig og behjelpelig – til en viss grad. Når det var snakk om tette rør, så kom han og hjalp oss med det, men når det var snakk om at naboens forsikring ville dekke en vannskade på kjøkkenet så var han ikke interessert – merkelig nok. Han var innom et par ganger i året for å hente posten sin, og praten var alltid hyggelig, ja, noen ganger fikk han til og med kake!

Konflikten

Det startet 1,5 år før jeg flyttet ut. Utleier ønsket å øke leien fra 4500 per person til 5000 kr. Problemet var at han brukte 3 måneder fra han indikerte at han ønsket å øke husleien, til at vi ble enige om beløpet. I starten antydet han at han ønsket å øke husleien, og foreslo fra 4500 til 5000, jeg foreslo å øke til 4800, men vi ble ikke enige om noe på den telefonen. Det tok lang tid før jeg hørte noe mer, ja 1,5 måned før han igjen nevnte at han ønsket å øke husleien, men heller ikke da til hvor mye. Jeg skrev da noen mail til han om hva han ønsket å øke husleien til, men han nektet å svare skriftlig, og jeg fikk følelsen av at han ønsket å unngå å avtale noe skriftlig. Ikke før tre måneder etterpå sendte han meg en lettere irritert epost om at husleien økte til 5000 kr, og selv om vi da var i midten av måneden, startet vi økningen allerede neste måned (i følge regelverket er det 1 måneds varsel, så vi hadde egentlig ikke trengt å øke husleien før måneden etter). For min del var saken enkel. Jeg ville ha en skriftlig avtale, og han var treig, men når han først sendte varselet var det greit, og hele saken var ute av verden for min del.

Når vi skulle flytte ut, 1,5 år etterpå, tok han derimot opp dette igjen. Han mente at siden han hadde tatt opp dette med økningen 3 måneder før vi faktisk fikk varsel om prisøkning, så mente han at vi skyldte han 1500 kr hver, altså 3000 kr. Jeg syns dette var svært urimelig, i og med at det var hans egen skyld at denne diskusjonen ble dratt ut, og ville selvsagt ikke betale disse pengene. Han nektet å betale tilbake depositumet, og jeg var selvsagt så dum å holde igjen nøkkelen så lenge vi ikke hadde fått depositumet tilbake. Jeg fant derimot ut at jeg ikke hadde lov til dette, og siden jeg ikke ønsket å gjøre saken verre så leverte jeg den tilbake ca 1 uke etter at vi flyttet ut. Den eneste muligheten jeg så for å få tilbake depositumet var å be om at det ble tvangsutbetalt. Så jeg gikk til DNB og der hjalp de meg med å sende inn en søknad. Dette var som å helle en blanding av krutt og bensin på glødende kull; utleier eksploderte fullstendig, noe som førte til en tøff periode for meg. Det ble en sak som jeg valgte å bære alene, for selv om jeg ikke egentlig sto alene (det var fire venninner som hadde bodd med meg der i kortere eller lengre perioder), så ville jeg ikke legge denne byrden på de andre. Dette ble en byrde som var alt for tung for meg å bære alene, men jeg innså ikke på det tidspunktet at det ville bli enklere om jeg delte den, og var mest opptatt av å skåne de andre. Dette har jeg derimot lært av, jeg har forstått at en byrde blir enklere om man deler den. Jeg har også forstått at mine venninner fint kan håndtere slike konflikter, kanskje også bedre enn meg. Jeg fikk selvsagt hjelp av min familie med dette, men det var ikke helt det samme, for de var jo ikke involvert i den grad jeg var.

Husleietvist

Det som skjedde var at utleier meldte inn sak til Husleietvistutvalget i Oslo, og innholdet i den over 40-sider lange saken tok meg mildt sagt skikkelig på senga. Fra å ha et veldig hyggelig forhold, hadde utleier nå fyrt opp alle kanoner, og jeg var fiende nr 1. Piggene var ute, og det var ikke rom for hverken logikk eller virkelighet. Klagen hans var så langt over streken at jeg ikke skjønte noen ting, men den gjorde meg likevel ufattelig nervøs, i frykt for at noen av kravene han hadde faktisk skulle bli gjennomført. Her er noen av kravene hans (hele listen var på kanskje 20 saker):

 • Erstatte samtlige radiatorer på grunn av slitasje på justeringsbryteren (en kostnad på ca 40 000 kr)
  • Disse radiatorene var sannsynligvis originale, og samtlige manglet en plast plupp som man trengte for å justere varmen. Utleiers kompis (som leide ut leiligheten på hans vegne da han var i Thailand) viste oss hvordan vi justerte disse med en skiftenøkkel. Det ble til at vi sjelden justerte varmen, og disse bryterne var allerede slitt da tidligere leietakere også måtte justere varmen på denne måten.
 • De tre månedene med tapt husleie (3000 kr)
 • Ekstra utvask-kostnad (500 kr)
  • Vi var allerede enige om at vi betalte 1000 kr for utvask mot at han fikset dette, men han mente det var så skittent at det kostet mer…
 • Bytte lås på en søndag (3500 kr)
  • Han sendte meg en epost om at siste frist for å få nøkkelen var den 13. den måneden, hvilket var en tirsdag. Jeg sendte nøkkelen torsdagen før, men han valgte likevel å bytte låsen på søndagen (og han kunne kun henvise til en estimert kostnad)
 • Tapt husleie (2500 kr)
  • Siden jeg var treg med nøkkelen, mente han at de nye ikke kunne flytte inn før i midten av neste måned. Realiteten var en annen.
 • Kostnad for å kaste gamle møbler (2000)
  • Jeg hadde faktisk lagt ut alle møblene på finn.no, men utleier sa at han ønsket å beholde dem, og sa at han kunne ta ansvaret for å kaste de han ikke ville beholde. Jeg ville være hyggelig, og sa at dette var greit. Jeg tapte noen kroner, men jeg slapp også jobben med å selge evt kaste dem. Her var det både TV, tv-benk, et splitter nytt garderobeskap og annet som var i god forfatning. Dessverre hadde jeg ikke denne avtalen skriftlig.

Og det var flere av disse kravene, til sammen krevde han over 60 000 kr av oss, og dette beløpet skremte meg veldig. Jeg var 25 år og student, 60 000 kroner var enormt mye penger for meg.

Jeg fikk hjelp til å skrive et svar på denne klagen, og fikk vitnemål av de som hjalp til med å flytte inn og de som hadde bodd der med meg. Jeg hadde også en hel del skriftlig kommunikasjon per epost. Jeg var saklig og rettferdig, og prøvde å holde meg unna det følelsesladde uttrykket utleier hadde i sin klage. Denne prosessen tok lang tid, og det var en veldig slitsom tid. Husleietvistutvalget bruker en del tid, og hver part har også ganske lang tid på å svare. Etter at mitt svar ble sendt, ble vi invitert til megling. Jeg sa at jeg ønsket å megle så fremt jeg fikk ha med meg min far (jeg var ikke forberedt på å ta på meg denne personen helt alene, jeg viste tross alt ikke lenger hva slags person jeg hadde med å gjøre), men det var ikke utleier interessert i. Så da var det bare å vente på at Husleietvistutvalget tok sin beslutning.

Avgjørelsen

Beslutningen Husleietvistutvalget tok var både en lettelse og en skuffelse. Jeg hadde fått medhold i de fleste sakene, blant annet saken om radiatorene, men utleier hadde fått medhold i fire saker. De fire var ekstrakostnad for utvask, bytting av lås, tapt husleie og kostnad for å kaste gamle møbler. Beløpet ble redusert på noen av postene (det var f. eks strengt tatt ikke nødvendig å få låsen byttet på søndagen), men det var fortsatt 6000 kroner som måtte trekkes av depositumet. Dette var 3000 kroner mer enn hva han opprinnelig krevde, så selvsagt føles det bittert, men jeg er fortsatt glad for at jeg tok opp kampen, og ikke lot meg kjøre over. Det som kanskje er mest bittert nå er at alle tingene utleier fikk medhold i var basert på løgn!

Avsløringer

Jeg viste jo allerede at utleier ikke hadde hatt 2000 kr i kostnader for å kvitte seg med gamle møbler, for disse ønsket han å beholde selv, og på det tidspunktet hadde blokka en container på utsiden som man kunne bruke fritt hele måneden. Utvasken var vi blitt enige om når vi sto i leiligheten, så at den var så møkkete at det kostet mer, er faktisk ikke mitt problem. Jeg følte heller ikke at tapt leie var på grunn av min nøkkel, da jeg viste at utleier ville gjøre en hel del forbedringer på leiligheten. Og bytte lås, det var jeg helt overbevist om at han ikke hadde gjort. Det skulle vise seg at det var hold i mine mistanker, men det fikk jeg ikke vite før lenge etterpå.

I fjor fikk jeg en epost fra en av jentene som flyttet inn etter oss. Hun hadde funnet meg via bloggen min, og hadde noen spørsmål i forbindelse med samme utleier. Det var et par ting hun var skeptisk til, som at utleier fortsatt var folkeregistrert på adressen og om han skattet av husleien. Vi kom veldig godt overens, og  jeg fikk også spurt henne om konflikten som pågikk når de flyttet inn. Låsen var definitivt ikke byttet når de overtok leiligheten, og selv om de betalte husleie for hele den første måneden, så fikk de ikke flyttet inn før i midten av måneden. Hun sa at dette ikke hadde noe med at jeg var sen med nøkkelen å gjøre, men at det var fordi utleier gjorde forbedringer i leiligheten. Hun sa at de ønsket å få tilbake deler av beløpet for den måneden, men det var helt uaktuelt. Utleier kunne være tøff å ha med å gjøre, kanskje spesielt for unge jenter (noe jeg tror han vet), jeg er derfor enda gladere for at jeg tok opp kampen med han. Neste gang jeg ser denne mannen skal jeg se på han som om han er den minste personen i hele verden.

På dette tidspunktet var det for sent å gjøre noe med det. Jeg kan være så bitter på konklusjonen til Husleietvistutvalget jeg bare vil, men det fører ingen steder. Jeg hadde lagt hele saken bak meg, og de 6000 kronene i tap fikk jeg bare leve med (vi fordelte forøvrig disse på meg og de to som hadde bodd der over en lengre periode, så det ble jo ikke så mye på hver). Jeg er en person som stoler lett på folk, og det tøffeste var nok at en person jeg hadde en så god tone med, plutselig kunne gå til angrep – jeg følte meg såret og stukket i ryggen. Jeg syns det er trist at det finnes slike mennesker som ser etter svakheter hos andre som de kan utnytte, men jeg er av en eller annen grunn glad for at han gjorde dette mot meg, og ikke en enda yngre og mer usikker jente. Jeg har lært mye av dette, og uansett hvor idyllisk ting ser ut, så er jeg nøye med kontrakter og avtaler. Kanskje har utleier reddet meg fra å gjøre en enda større feil i fremtiden?

Jeg møtte ikke utleier noe mer etter at avgjørelsen var tatt. Siden utleier ikke var hjemme når vi satte opp depositumskontoen, var det hans kompis navn som sto på kontoen, og dermed vi to som måtte møtes for å få ut pengene. Kompisen hadde derimot full forståelse for min situasjon, og kunne ikke forstå hva utleier holdt på med, noe som var veldig hyggelig.

Tips til andre

Min sak er ferdig og avsluttet, men jeg kan fortsatt hjelpe andre så de ikke havner i slike situasjoner – både leietakere og utleiere. Gjør disse tingene, og du er godt forberedt om du noen gang skulle komme i en slikt tvist. Husleietvistutvalget opererer heller ikke i alle byer, og da er det bra å ha tatt noen forholdsregler:

 • Bruk kontrakt! Kontrakten mellom utleier og leietaker er veldig viktig. Kontrakten til Forbrukerrådet kan anbefales. Feil eller mangler på leiligheten må også med i kontrakten.
 • Sett deg inn i husleieloven! Her står det hvilke ansvar du har som leietake/utleier. Jeg anbefaler alle å lese godt igjennom dette, så kanskje du slipper fremtidige konflikter. Det var mye her som var nytt for meg, og jeg fikk flere  øyeåpnere!
 • Sett opp en depositumskonto! Etter hva jeg vet er dette noe alle bankene kan gjøre. En depositumskonto kan ingen av partene røre uten den andres tillatelse. Husk at leietaker skal ha rentene på depositumet når det betales tilbake!
 • Få alt skriftlig! Alle avtaler, endringer osv må du ha skriftlig. Muntlige avtaler skal holde like mye som skriftlige, men de er vanskelig å bevise (snakker av erfaring her).
 • Ta bilder! Ta bilder av hele leiligheten før du/de flytter inn med dato-tag, så er det ingen tvil når du/de flytter ut.
 • Kommuniser! Om du f. eks ønsker å gjøre større endringer i leiligheten, så kommuniser dette med utleier i forkant. Det samme gjelder også andre ting. Husk at utleier har ansvar for en hel del ting i leiligheten (ref utleieloven), så du trenger ikke fikse alt selv. God kommunikasjon er uansett bra for å unngå konflikter (dog hjalp ikke dette i mitt tilfelle).

Jeg håper dette kan komme noen til nytte, og at du aldri kommer i en slik situasjon. Not fun! Men gjør ting etter boka, så går det kanskje bra likevel :)

Har du vært i en slik konflikt før? Var du utleier eller leietaker?


55 comments to I konflikt med utleier

 • Silje

  Har lest hele saken din nå, å jeg blir så sint! Det som er trist er at dette ikke er uvanlig. Selv har jeg opplevd å bli saksøkt av tidligere utleier. Jeg bodde i en liten hybel før jeg flyttet sammen med typen, leiekontrakten var noe uklar (det var tydelig at ikke utleier helt viste hva han gjorde)og hybelen var dyr iforhold til standarden. For det første var det ingen brann utgang, den eneste veien ut (dette var øverste etasje) var en trang trapp som også var hovedtrappen. Denne var ofte blokkert fordi leiligheten under kollektivet jeg bodde var under oppussing. Typen hadde en grei hybel, mer en liten sokkel leilighet faktisk, så jeg flyttet hit. Jeg gikk til utleieren før juleferien for å si ifra at jeg ønsket å flytte ut, å dette var helt greit mente han. Han var selvfølgelig ikke så happy, men han virket ok med det.
  Ca en mnd etter at jeg hadde flyttet ut (alt av eiendeler var ute og jeg hadde vasket ned mesteparten av kollektivet, noe som ikke var avtalt, men jeg gjorde det fordi han virket som en kul kis) så fikk jeg en mail fra en advokat på vegne av min utleier, han mente det at jeg hadde pent å betale leie ut året, for det var det som sto på kontrakten. Jeg ble først ganske redd, advokat, herregud! Så ble jeg sur.
  Jeg ringte min advokat, noe min tidligere utleier og hans advokat ikke hadde forventet (de trudde vel jeg bare var en stakkars jentunge de kunne lure penger ut av), min advokat mente saken var klar og at de hadde ikke noe grunnlag til å forlange penger. Utleieren hadde nemlig gjort en liten feil, å det var å glemme å krysse av en boks i kontrakten, dermed hadde jeg egentlig «fri» kontrakt. Dessuten truet jeg med å pusse brannvesenet på han, siden hele bygget var langt under standard.
  Saken ente med ett litt surt brev fra advokaten om at det var greit, og etter det har jeg hørt ingenting!

  Det er viktig å være 100% på alt, og som du sier: Ta masse bilder! Med dato tag! Og ikke stol på noen, selv om de er hyggelige. Hvis man er i tvil, så finnes det ikke tvil: Noe er muffins. F.eks det at utleier skal ha pengene cash eller ikke vil ha kontrakt.

  Glad det ordnet seg, sånn noen lunde i alle fall, til slutt!

  Silje

  • Ingrid

   Åh, ja vi er sikkert ikke de eneste som har opplevd dette! Kult at vi er flere som ikke lar oss kjøre over (og det er tydeligvis flere som tror det er enkelt å kjøre over yngre «småjenter» og at de gjør alt man ber dem om). Når jeg tenker tilbake så kunne jeg ønske at jeg kjørte enda hardere på han, kunne jo truet med skatteverket bla, men jeg var rett og slett redd for hva han skulle finne på, og tenkte at det var enklest for meg å holde meg til boka. Det verste er jo faktisk alt stresset dette medfører, og det er begrenset med hvor mye jeg orket å gjøre. Supert at det ordnet seg for deg og, og at kontrakten manglet feil. Husleieloven går uansett over slike kontrakter, med en gjensidig oppsigelsestid på 3 måneder (mener det er det). Jeg ble ihvertfall ferdig med det, og det er det viktigste for meg :)

 • Anett

  Huff, for et mareritt!!! Jeg har leid mye opp gjennom årene – kjøpte ikke min første leilighet før jeg var midt i 30-årene, og har vært borti litt av hvert av utleiere – men fant kjapt ut at så lenge man leier av et utleiebyrå – så går ting veldig mye greiere enn når man leier av privatpersoner. Da jeg leide privat opplevde jeg en gang å bli belastet 1500,- for for ekstra utvask fordi jeg ikke hadde vasket godt nok eller renset teppet i stuen – dette aksepterte jeg selv om jeg ikke var enig i at det måtte gjøres pånytt (det dreide seg om 15 kvadratmeter i en kjeller) og den dagen jeg var der for å levere nøkkel etter at jeg hadde flyttet fortalte huseier (som selv bodde i huset) at han skulle rive hele leiligheten og bygge kjellerstue istedet for å leie ut…..Var vel kanskje ikke så himla viktig med supernøye utvask likevel da?!?! :-/

 • Elin

  Hei

  Vi er selv utleier, i liten skala har bare en leilighet vi leier ut. Men vi er veldig nøye på å gjøre alt riktig. Å har meldt oss inn i Huseiernes Landsforbund, både til hjelp og veiledning.Når leieboer lurer på noe å jeg er usikker så hører jeg med HL.

  Men dere som er leietakere anbefaler jeg å melde dere inn i Leieboerforeningen, er usikker på om det er riktig skrevet. Det er viktig å ha god hjelp i «ryggen»

  Trist, men det finnes personer som bare tenker penger

  • Ingrid

   Kjempebra tips! Vet om flere utleiere som har hatt store problemer med leietakere, og det er ikke noe mer morro det, spesielt om leiligheten er i samme bygg som man bor!

 • Fy søren, for et slit! Håper jeg aldri opplever noe lignende. Kjempetøft av deg å dele historien, det hjelper nok mange, og har i hvert fall gjort meg mer obs på ting :-)

  • Ingrid

   Ja, det var tøft, og jeg er glad for at det er ferdig! Vet at dette ikke er så uvanlig, så håper de som havner i en slik situasjon vet at utleiere/leietakere ikke har rett til å gjøre hva som helst.

 • I just want to tell you that I am just very new to weblog and absolutely enjoyed you’re page. Likely I’m going to bookmark your site . You surely have fantastic stories. Cheers for sharing with us your web-site.

 • I just could not go away your website prior to suggesting that I extremely loved the usual info a person supply to your guests? Is gonna be again regularly in order to check out new posts.

 • Pretty component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing on your augment or even I success you get right of entry to consistently fast.

 • My spouse and I stumbled over here from a different web page and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to exploring your web page yet again.

 • great issues altogether, you simply received a brand new reader. What might you recommend in regards to your post that you simply made a few days ago? Any positive?

 • With everything which appears to be developing within this specific subject material, all your opinions are very stimulating. Even so, I am sorry, because I can not subscribe to your entire theory, all be it exciting none the less. It looks to everybody that your remarks are not entirely validated and in reality you are your self not thoroughly certain of the point. In any case I did take pleasure in looking at it.

 • Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 • What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other users like its helped me. Great job.

 • Wonderful goods from you, man. I’ve take note your stuff prior to and you’re just extremely magnificent. I really like what you’ve received right here, really like what you’re saying and the way wherein you assert it. You make it entertaining and you still care for to stay it smart. I cant wait to read much more from you. That is actually a terrific site.

 • My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Does one offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on many of the subjects you write concerning here. Again, awesome website!

 • Thanks for your article. I also feel that laptop computers have become more and more popular these days, and now in many cases are the only sort of computer employed in a household. This is because at the same time they are becoming more and more inexpensive, their working power keeps growing to the point where they may be as highly effective as personal computers coming from just a few in years past.

 • Thanks for your exciting article. Other thing is that mesothelioma cancer is generally attributable to the breathing of fibers from mesothelioma, which is a positivelly dangerous material. It is commonly observed among laborers in the engineering industry who’ve long exposure to asbestos. It is also caused by residing in asbestos covered buildings for some time of time, Family genes plays a huge role, and some consumers are more vulnerable for the risk in comparison with others.

 • I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 • Hello there, I discovered your web site via Google while searching for a comparable matter, your web site got here up, it seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 • Thank you for another informative site. Where else could I get that kind of info written in such a perfect way? I’ve a project that I’m just now working on, and I have been on the look out for such info.

 • Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog soon but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 • Hi, Neat post. There’s a problem with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a big portion of people will miss your fantastic writing due to this problem.

 • I think this is among the most important information for me. And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The web site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 • It is perfect time to make a few plans for the long run and it’s time to be happy. I have learn this publish and if I could I wish to recommend you some attention-grabbing things or advice. Maybe you can write subsequent articles regarding this article. I desire to read even more issues about it!

 • hello!,I love your writing so much! share we communicate more about your article on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Taking a look forward to look you.

 • whoah this blog is magnificent i love reading your posts. Keep up the great work! You know, a lot of people are looking around for this information, you can aid them greatly.

 • I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

 • Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Many thanks!

 • Thanks for helping me to acquire new ideas about pc’s. I also possess the belief that certain of the best ways to keep your notebook computer in leading condition is by using a hard plastic case, or maybe shell, that suits over the top of the computer. Most of these protective gear are model targeted since they are manufactured to fit perfectly on the natural casing. You can buy all of them directly from the vendor, or via third party sources if they are for your mobile computer, however don’t assume all laptop could have a spend on the market. All over again, thanks for your suggestions.

 • I just could not leave your website before suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual provide for your visitors? Is going to be back often in order to check out new posts

 • I got what you mean , appreciate it for putting up.Woh I am thankful to find this website through google. «You must pray that the way be long, full of adventures and experiences.» by Constantine Peter Cavafy.

 • Wow! Thank you! I permanently needed to write on my site something like that. Can I take a portion of your post to my blog?

 • I have seen that fees for on-line degree authorities tend to be an awesome value. For instance a full 4-year college Degree in Communication in the University of Phoenix Online consists of Sixty credits from $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online gives a Bachelors of Business Administration with a complete education course feature of 180 units and a worth of $30,560. Online studying has made getting the college degree much simpler because you can earn the degree in the comfort in your home and when you finish from office. Thanks for all tips I’ve learned from your web-site.

 • I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I am quite sure I’ll learn lots of new stuff right here! Best of luck for the next!

 • hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this website, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again very soon..

 • hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, as I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective interesting content. Make sure you update this again very soon..

 • I was looking at some of your articles on this website and I think this site is real instructive! Keep on putting up.

 • W88

  Good day very nice web site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds additionally¡KI’m satisfied to seek out a lot of useful info here in the submit, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 • Some genuinely nice and useful information on this website, as well I believe the style and design contains fantastic features.

 • As a Newbie, I am always browsing online for articles that can help me. Thank you

 • Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 • Thanks for the post, can you make it so I get an email sent to me every time you make a new update?

 • I dugg some of you post as I cogitated they were handy very beneficial

 • of course like your web site however you have to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the truth on the other hand I will definitely come again again.

 • I like this weblog so much, saved to favorites. «To hold a pen is to be at war.» by Francois Marie Arouet Voltaire.

 • certainly like your web-site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll certainly come back again.

 • certainly like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to inform the reality nevertheless I’ll definitely come again again.

 • As I web site possessor I believe the content matter here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

 • Great info and right to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you folks have any ideea where to employ some professional writers? Thank you :)

 • I’ll right away grab your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me know so that I could subscribe. Thanks.

 • the doctor said that we have an allergic baby that is why we choose hypoallergenic baby clothes..

 • Hey very nice site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I am happy to find a lot of useful information here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 • W88

  hello there and thanks for your information – I have definitely picked up anything new from right here. I did then again expertise some technical issues the use of this site, as I skilled to reload the web site many occasions previous to I may just get it to load correctly. I had been puzzling over in case your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading cases times will very frequently impact your placement in google and could harm your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could glance out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you replace this again very soon..

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>