Spis sunt på hytta – 4 sunne middagsforslag

Selv om kjøkkenet er på 2 kvadratmeter og utstyret begrenset betyr ikke det at man ikke kan lage skikkelig mat på hytta. På turen vår i påsken passet vi på å handle masse sunn og god mat, i tilleg til å ta med en del tørrvarer hjemmeifra. Siden bilturen var lang hadde vi med kjølevekser med kjøleelementer, hovedsaklig fordi vi var usikker på utvalget av matvarer i Åndalsnes. Dessuten var det jo påske, og i og med at vi kom opp onsdag kveld ble det ekstra vanskelig å handle mat når vi kom frem (det var jo stengt torsdag og fredag). Siden vi kjørte fra Førde var vi innom en Coop Extra der, og de hadde faktisk det største utvalget av økologisk mat jeg har sett! De hadde også masse annet lurt, som olje på miniflaske.

Hytta vi bodde på var ca 20 kvm stor. På kjøkkenet sto det en liten ovn på kjøkkenbenken med to stekeplater. I og med at kjøkkenbenken i stor grad var dominert av vask og plass til ovnen, var det ikke mye plass til matlagning, men vi fikk da til noe likevel :) Her er et par middager vi hadde på turen:

Kyllingsalat med pesto

Kutt opp ønsket grønnsaker, klipp opp 1 kyllingfilet per person og stek. Bland 1 ss pesto per person til slutt. Nam! Av grønnsaker brukte vi hjertesalat, agurk, tomat, spirer, mais og løk.

romsdalsalpene

Karbonader på fritert brød

Nei, vi lagde ikke burgerne selv, men vi kjøpte karbonader med høyt kjøttinnhold. Som bunn stekte jeg tynne brødskiver i litt olje (jeg stekte karbonadene først, så brødet fikk litt smak av disse og). Brødet fylte jeg med diverse salat, la karbonadene på og toppet med litt dressing, sennep og ketchup. 2 stk hold til meg og 3 til kjæresten :)

romsdalsalpene

Speketallerken/restemiddag

Dette ble faktisk påskemiddagen vår, hehe. Vi hadde fått med oss litt spekeskalker fra Førde (gud så godt!), og fylte opp med litt annet kjøtt vi hadde igjen. Jeg stekte 1 kjøttpølse (95% kjøtt) til hver og lagde eggerøre med diverse krydder. I dag hadde vi ikke så mye grønsaker igjen, så det fikk bli med agurken :) Hvem har sagt at restemat er kjedelig??

romsdalsalpene

Marinert kyllingklubber med villris og spinatsalat

Endelig var butikkene åpne igjen, men de var toppe for kyllingfileter. Da fikk det bli kyllingklubber og disse marinerte jeg i yoghurt og en tandoorimix jeg hadde med. Villris hadde jeg også med, og det er jo så godt! Det hele serverte jeg med en deilig spinatsalat med agurk, spinatplader, agurk og avokado, toppet med litt pesto. Mmm!!

romsdalsalpene

Så dette godt ut? Er du flink til å lage god og sunn mat på hyttetur, eller blir det som regel enkel mat?


Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>