Årets sommerutfordring – Sommerformen 2014!!

I dag starter jeg og kjærestens sommerens utfordring. Etter at jeg startet i ny jobb har jeg klart å legge på meg 4 kilo, og nå er det nok! 4 kilo liksom, hvor kom de ifra da? Det har vært mye utskeielser, og like mange unnskyldninger. Alpereise, 30-årsdag, andres 30-årsdager, påskeferie og så videre og så videre.

Forrige søndag hadde vi årets første løpetur, og jeg kjente hvor deilig det var. Jeg bestemte meg for at nå er det nok, og jeg vil kvitte meg med disse fire kiloene på en morsom og motiverende måte! Siden samboern min også vil ned noen kilo så bestemte vi oss for å gjøre dette til en konkurranse. Førstemann som når målet vinner!

Taperen må sykle til OG fra jobb hver eneste dag i fem dager (tilsvarende én uke). Det er ca 2 mil en vei til jobb, og det er mye bakker! Men siden jeg skal gå ned én kilo mer enn samboern (og er tross alt jente, vi går ikke ned like raskt som gutta), så har jeg 1 uke på meg til å nå målet mitt om han når det først. Når jeg målet før den uka er omme, så vinner jeg :) Om INGEN har nådd målet etter 8 uker (tilsvarende 0,5 kilo per uke), så må BEGGE ta straffen!

treningsblogg
Lista er klar! Her prøver jeg å vise hvor utrolig motivert jeg er og hvor mye jeg vil vinne!!

Så her er altså målet mitt i tall:

 • Start: 66,9
 • Mål: 62,8
 • Ned: 4,1

Denne utfordringen syns jeg er så morsom at jeg gjerne vil ha dere med på laget! Hva er ditt mål før sommeren? Det trenger ikke å være det endelige målet, men et delmål. Sett opp en lignende konkurranse med venninne/kjæreste/kompis og sett i gang! Om du ikke har noen å gjøre dette med, så gjør det med meg da vel! Del fremgangen din i kommentarfeltet, jeg kommer selvsagt til å dele fremgangen kontinuerlig her på bloggen.

Hvilket mål ønsker du å nå før sommeren? Syns du det er gøy med slike utfordringer?


3 comments to Årets sommerutfordring – Sommerformen 2014!!

 • Cecilie

  Hei Ingrid

  Jeg leser bloggen din av og til og nå må jeg bare legge igjen en kommentar…..
  Du har en fin blogg,masse fine turer,og masse anbefalinger av forskjellige ting….men en ting som er utrolig skremmende er hvor opptatt av vekt og
  vektnedgang du er….!!!!
  Det er så feil signaler du sender ut….du er en tynn og flott jente,også er du så fokusert på vekt…!!!
  Jeg vet at det er hva du selv føler også videre…..men veldig mange jenter forstår ikke dette når de leser bloggen din……jeg har selv en jente som går på barneskolen og som merkbart blir preget av presset fra media…skremmende..!!!!!
  Kanskje du burde holde noen av dette for deg selv…..for du er faktisk med på å legge press på jenter og deres kroppsbilde!!!

  Mvh
  Cecilie

  • Ingrid

   Hei!

   Takk for at du satte fokus på dette, et veldig viktig tema. For det første så må jeg si at jeg er enig i deg. Bildet media fremstiller av kvinner er ikke et sunt forbilde til unge jenter. Fokuset på hvor viktig det er at vi kvinner er pene er helt banalt. Man kan jo knapt lykkes i denne verden om man ikke er pen eller veier under 50 kg, og jeg syns dette er veldig veldig feil. Så til resten av kommentaren din, jeg velger å svare på den punktvis:

   * Kun 1% av mine lesere er under 18 år. De fleste (nesten 60%) er mellom 25 og 44 år, og det er også disse jeg hovedsaklig retter meg mot. Det er nok av rosabloggere som tiltrekker seg unge jenter, og min blogg er ikke en av dem.

   * Jeg er ikke spesielt opptatt av å være tynn, men jeg er opptatt av å være i form. Jeg vet at det blir vanskeligere å holde seg i form med alderen, noe som også er motivasjonen for at jeg tok tak i dette for et par år siden. Jeg ønsker ikke å være 20 kg overvektig når jeg er femti, og går jeg opp et par kilo her og der så er jeg ikke så langt unna. I tillegg er målvekten min på 62,8 (eller egentlig 63, men liker å ha litt margin når jeg først er i gang), dette er 15-20 kg mer enn hva tynne magasinmodeller veier, så dette målet i seg selv burde gi et bilde at en vekt på over 60 er helt OK. Selv er jeg 165 cm høy.

   * Joda, du har rett i at det kan bli fokus på vekt noen ganger, men selv om ikke vekt er alt så er det en fin indikator for hvor man ligger. Jeg trener regelmessig og har ikke behov av å bygge mer muskler, så når jeg går opp i vekt så vet jeg at det er fett, og ikke muskler. Jeg vet også at målvekten min er på 63 kg, og da blir jo dette et veldig konkret mål å nå. Når ting har startet å skli ut så må jeg motivere meg selv for å komme ut av det dårlige mønsteret, og da trenger jeg et konkret mål og en tidsfrist. Som jeg skrev i innlegget så gjør jeg også dette på en sunn måte, jeg skal ikke nå målet mitt ved å sulte meg eller gå på slankekur, jeg reduserer kun inntaket av kalorier og spiser ellers sunn og næringsrik mat (egentlig så kutter jeg bare ut alt imellom måltidene, for jeg spiser normalt ganske sunt).

   Jeg håper dette ga deg et OK svar, og om ikke så beklager jeg det. Men jeg kan ikke tilfredsstille alle. Jeg er veldig for et sunt kroppsbilde, en sterk og sunn kropp og sunn og næringsrik mat. Jeg vet at god selvfølelse gjør deg vakrere enn en dyr håndveske, og jeg vet at et smil sjarmerer mer enn tykke lag med foundation og hårspray. For meg handler dette med vekta like mye om å slippe å kjøpe nye klær og ikke fryse så mye når jeg ligger i telt (det høres kanskje merkelig ut, men jeg samler nesten all fett på stumpen, og det blir sabla kaldt å ligge i sovepose når dette blir nedkjølt).

   Klem fra Ingrid

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>