Ovnsbakt helgekos på 1-2-3

Dette er kankse litt sommermat, men jeg må si at jeg koser meg like mye med den bakte poteten nå i vintermørket som midt på sommeren :) Mange tenker jo, men potet – det er jo ikke lavkarbo!? Poteten er faktisk ikke den værste karbohydraten du får i deg, og de fleste har nok fått med seg at jeg lever på en moderat form for lavkarbo, spesielt nå som gravid. Er du derimot på streng ketose er ikke dette noe for deg. Uansett kan du fylle den med masse herlig som bacon, skinke, ost, rømme, smør og servere med en enkel salat som jeg har gjort.

bakt potet
Lurer du på hvorfor vi har skrelt agurken? Det er fordi den ikke er økologisk!

Av krydder så sverger jeg til krydderne fra Simply Organic. Her har jeg brukt allround-krydderet og denne saltmixen på salaten og basilikum og oregano på poteten. I tillegg er det jo godt med litt salt og pepper.

De felste butikker har vel ikke «ferdige» bakepoteter nå, men jeg syns det blir like bra å kjøpe et par store poteter og ha aluminiumsfolie rundt selv. Poteten skal stå i ovnen på ca 200 grader i minst 50 minutter, heller litt lenge enn kort. Om man har dårlig tid kan man også bake dem i microen. Kjør poteten i 4-5 minutter på full guffe – men for all del, ikke ha på aluminiumsfolie! Lag et lite kryss på toppen av poteten før du har den i microen, og ha den et par minutter på grill i ovnen etterpå om du vil ha utsiden deilig å sprø :)

bakt potet

pleier du å lage bakt potet? Hva pleier du å fylle den med?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





6 comments to Ovnsbakt helgekos på 1-2-3

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>