Tortillachips med tacokjøttdeig – en litt sunnere variant

Altså er ikke dette noe av det beste i verden? Tortillachips med tacokjøttdeig og smeltet ost! Men det er jo ikke så veldig sunt da… til nå!

tortillachips med kjøttdeig

Jeg ville ikke spist dette hver dag, men denne varianten er ihvertfall bedre enn originalen. Her har jeg byttet ut vanlige tortillachips med tortillachips laget av søtpotet, og tacokrydderet har jeg byttet ut med økologisk tacokrydder uten salt og sukker. De søtpotetchipsene er helt fantastisk gode, og inneholder langt mer næring enn vanlige poteter. De inneholder også mindre salt også er de helt glutenfri for de som lurer på det :) Du finner de i norsk helsekost til ca 46 kr, men på iHerb koster de under 20 kr pakken :) Du får plass til 2 poser i én pakkesom koster $4 å sende.

Ingredienser

Her er krydderet jeg bruker. Jeg kjøpte først den lille glassboksen som du finner her, men for å få nok smak så bruker jeg nesten halvparten av boksen, så jeg har kjøpt en stor refill-pose som jeg bruker til påfyll. Denne holder leeenge :)

tortillachips med kjøttdeig

Fremgangsmåte

Dette er superenkelt! Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydder, normalt må du tilsette litt vann, avhengig av hvor mye krydder du bruker. Mens det steker heller du posen med chips over i en ildfast form.

tortillachips med kjøttdeig

tortillachips med kjøttdeig

Ha over taco-kjøttdeigen, og topp med ost.

tortillachips med kjøttdeig

Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i 10 min, eller til osten har smeltet.

tortillachips med kjøttdeig

Serveres med tacosaus og salat. Jeg hadde en veldig kreativ salat denne dagen; cherrytomater. Om du gidder, så anbefaler jeg å lage en guacamole til og, og en dæsj rømme kan være godt på :)

tortillachips med kjøttdeig

Enjoy :)


Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>