Marna får, men ikke Caroline?

Er det OK å kritisere Caroline for å legge ut «magebildet» og etterpå hylle Marna for å gjøre det samme? Jeg syns begge kvinner ser fantastiske ut på bildene, og syns det er en utrolig tøff ting å gjøre. Men hvorfor er det kun greit når man ser ut som Marna?


Caroline Berg Eriksen «Fotballfrue» 4 dager etter fødselen


Marna 4 dager etter graviditeten. Hentet fra bloggen til Marna.

Begge damer har på sexy undertøy. Begge damer har over middels mye sminke på og har fikset håret. Ingen av damene har photoshoppet bildene sine (det tviler jeg ihvertfall på?), så jeg ser faktisk ikke helt forskjellen her. Den eneste forskjellen er kanskje hensikten. Men hvilken hensikt de to frøknene har for å dele bildene, det kan vi bare gjette på. Inntrykket blir nok likevel for mange at Caroline skryter mens Marna er tøff som tør å vise seg frem.

Jeg er imot at man skaper urealistiske forventninger med photoshop og sminke. Jeg er imot at man skal holde seg så slank som mulig som gravid og føde barn under anbefalt fødselsvekt (hva er det for noe liksom?), men jeg tror ikke Caroline kunne sett så annerledes ut enn hun gjorde. Caroline er knøttliten. Hun var knøttliten før og hun var knøttliten etter fødsel. Bare fordi hennes utseende er «utenfor» og Marnas utseende er «innenfor» normalen så er det greit…? Marnas kropp er ikke noe mer ekte enn Carolines, bare fordi det er mest normalt å se ut som Marna?

Det er veldig spesielt å bli provosert av at noen ser bra ut etter fødsel (hvilket jeg forøvrig også syns at Marna gjør). Jeg har ingen ambisjoner om å trippe opp i rosa blonde BH og hipsters 4 dager etter fødsel, men kan man det så er jo det bare flott for dem!


54 comments to Marna får, men ikke Caroline?

 • Solveig

  Forskjellen på Caroline og Marna sitt bilde er nok det at Marna ser ut som «folk flest» etter et svangerskap. Caroline trente jo masse mens hun var gravid og var godt trent og hadde et bedre «utgangspunkt» enn Marna. Og det at Caroline hadde et bra svangerskap mens Marna har vært gjennom mye. Man kjenner seg vel igjen i Marna.

  • Ingrid

   Ja, helt sant. Det jeg syns er synd er at det vi kjenner oss igjen i er OK, men det som er utenfor normalen ikke er OK, selv om det er innenfor normalen til Caroline. Om folk skal få lov til å vise seg frem (noe jeg syns de skal i aller høyeste grad), så må det være plass til alle. Vi kan ikke utelukke de vi ikke liker fordi de er for forskjellige fra oss eller bedre enn oss.

 • Cecilie

  Godt skrevet!! Er helt enig med deg, det er «mistenkelig» at det er hurra og jubel for Marnas bilder og kritikk mot Caroline. Er ikke alle kvinnekropper ekte?

 • Evy

  Gratulerer så mye med svangerskapet! Har stor glede av bloggen din, og nå blir det spennende å følge deg fremover.
  Tror noe av kritikken mot Caroline var et ekstremt kostholds- og treningsregime under svangerskapet, som kanskje kan ha resultert i en liten baby. Sier ikke at noe er galt med Nelia, men trenden om å legge på seg minst mulig under svangerskap, og føde små babyer man ikke vet noe om evt senskader på, synes hvertfall jeg det er greit å få stoppet :) Godt å se Marna, som har skeiet ut underveis, vært ærlig om opp- og nedturer og ser fantastisk ut etter fødsel gjør dette. Det er et sunt og reelt forbilde for unge jenter.

  • Ingrid

   Ja, jeg ser den. Det er mye rare trender ute og går, og jeg fårstår meg ikke på noe av det, begynner kanskje å bli gammal ;) Jeg vil likevel være forsiktig å mene noe om folk bevist eller ubevist får små bebiser, da dette også er veldig individuelt.

 • Susanne

  Begge har like stor rett til å legge ut magebilde, selv om det er en underlig trend. Problemet her er ikke hvem av dem som er mest «normal», men nettopp hensikten med bildene. Fotballfrue/Caroline Berg Eriksen er kjent for å ha en fasade, hun har selv bygget seg opp et image om at alt rundt henne er perfekt. Og slik fremstår det kanskje når hun tar flere hundre bilder av seg selv hver eneste dag, for så å plukke ut to tre som er ok. Hun fremstår som en person som er svært redd for å ikke bli oppfattet som perfekt. Hun tar heller ikke til seg kritikk, det er kommentarfeltet hennes et bevis på.
  Fotballfrue fronter en sunn livsstil, men for meg virker det som at hun lider av ortorexi. Hun er nemlig ikke bitteliten, som du sier. Hun er 1.70 høy. I fødebagen sin hadde hun med seg tabletter som skulle «få henne raskere tilbake til før», og hun var overdrevent opptatt av trening både i svangerskapet og etterpå. Men, når noen spør henne om det betyr tynn, avfeier hun dette. Hun har også skrevet på bloggen sin at hun ikke vil trene så mye styrke, fordi hun ikke vil ha muskler. -Vel, magemuskler vil hun ha. Gi meg èn god grunn til at noen må løpe en mil hver dag, om det ikke handler om å forbrenne kalorier. Man kan helt fint komme i samme form uten, og magemusklene hennes synes godt fordi hun nesten ikke har fett på kroppen.
  Så, her har man det. Fotballfrue fremtrer som en jente som ikke klarer å slappe av. Hun skrev jo selv at hun sliter med å slappe av. Man så dette også i Skal vi danse, dommerne gav henne kritikk på at hun virket stiv og nervøs. Selv dette klarte hun ikke å ta til seg, og mannen hennes gikk ut i media og sa at dommerne ikke hadde kompetanse til å uttale seg.
  Jeg tror at Fotballfrue får tyn fordi hun ikke er ydmyk, hun kan aldri vise seg «svak». Om det kommer av at hun har en litt nevrotisk personlighet, aner ikke jeg. Men, dette er nok grunnen til at folk kritiserer henne. Hennes magebilde ble oppfattet som selvskryt, og det er ikke så rart når hun aldri kan være selvhøytidelig, slappe av og innrømme feil. Det skinner gjennom, dessverre. Så, hun får nok pes, ikke bare for bildet, men av helhetssummen. jeg tror også at folk begynner å bli «lei» av dette perfekte som har preget bloggere de siste årene. Ingen er perfekte, og når fotballfrue selv sier at jo: livet mitt er helt perfekt (dette har hun sagt offentlig), så er det ingen som tror henne. Ergo virker hun ikke troverdig. Men, hun så bra ut på bildet, for all del. Men, det virker mot sin hensikt. Hvorfor legge det ut, med mindre det var for å skryte? Men, hun skryter jo hele tiden, så folk begynner vel å bli litt lei.

  • Ingrid

   Takk for en veldig utdypende kommentar, du har nok fått med deg mer om denne frøkna enn meg. Jeg har fulgt bloggen hennes en stund litt av og på, og har hørt at hun tåler kritikk dårlig tidligere. Selv om jeg kan være enig i noe av det du skriver, så føler jeg likevel at det ikke er helt riktig. Kanskje først og fremst fordi jeg tror at fryktelig mange som har kritisert fotballfrues magebilde ikke kjenner til denne bakgrunnen. De kritiserer dermed utelukkende på bakgrun av hvordan hun ser ut, og det er jo det vi ønsker å komme oss bort ifra.

   Poenget med innlegget mitt var å stille spørsmål til hvordan vi ser på hverandre og behandler hverandre. Om vi skal klare å ha et sunt forhold til kvinnekroppen så må vi slappe litt mer av, og alle former må være akseptable, tynne som tykke, normale som unormale. Tenk deg at folk hadde vært likegyldige til fotballfrues magebilde? Hva slags effekt hadde bildet da hatt på andre kvinner og unge jenter? Sannsynligvis langt mindre! Langt færre hadde også fått det med seg. Det er vi publikummere som blåser dette ut av proposjoner og gir henne den oppmerksomheten hun kanskje ønsker, og det er vi publikummere som har makten til å gjøre en endring. Fotballfrue kommer til å være fotballfrue uansett. Om man ikke har noe positivt å si, så bør man heller trekke på skuldrene og si, jaja, so what!

  • Carmelita

   Litt på overtid, men ;-)

   Jeg synes det blir veldig rart av deg, Susanne å så kategorisk skille disse to damene.
   Har du glemt at Marna har jobbet som modell? Og fremdeles gjør det? Svært få reagerer på dette. Er det noe mindre «perfekt» enn hva Caroline fremstår som?

   Jeg forstår det ikke, for det er alltid de tynne som får pepper!
   Kanskje Caroline løper for å.holde seg i form, også. Ikke alle som løper, trener kondisjon for å bli tynne.

   Bloggen hennes er blitt kjent nettopp fordi ho er pen, slank, og prater om klær og vesker.
   Samme mrd Sofie Elise. Eller Linni Meister. Linni er jo også ekstremt spinkel. Jeg er sikker på at også ho.trener en god del. Det tror jeg nesten alle kjente mennesker gjør for tida, de holder seg u.form, og har et enormt press på seg.
   Hvis Caroline er happy med å se ut som ho gjør, hvem er vi til å kritisere henne?

   Jeg har forresten en.ganske lik kropp til Caroline, ikke så markerte magemuskker.
   Og vet du hva?
   Jeg trente to ganger i 2007, et par ganger i 2002. Bortsett fra det har jeg ukke trent siden jeg var 14 år.
   Noen har en atletisk kropp.
   Jeg ble stadig sammenlignet med Monica fra Feiends, og folk lurte på hvor mye jeg trnte. Når jeg sa at jeg aldri trener, ble jeg beskylt for å være mentalt syk siden jeg jugde!
   Nå er jeg enda tynnere, og får stadig høre at jeg må spise. Folk spør meg rett ut om jeg har spiseforstyrrelser.
   Det er utrolig sårende!
   Jeg spiser og er frisk. Dette maset om anoreksi,har faktisk påvirka selvbildet mittvså negativt, at jeg nå ikke liker meg selv lenger.
   Jeg føler at jeg ser ut som jeg er alvorlig syk, narkoman, eller noe slikt.
   Takket være andre menneskers idioti.
   Jeg vet jeh burde gi f, men klarer det ikke.
   Jeg hadde et helt normalt syn på meg selv, og vsr fornøyd, helt frem til jeg mista to kilo sim tydelig gjorde det greit for folk å kritisere, dømme, og uttale seg om noe de ikke har noe med, og heller ikke har kunnskap eller innsikt i.

   Det er ikke rart unge jenter blir syke og får er fucka syn på seg selv.
   Man sier det kommer av media.
   Joda, klart det har endel å.si.
   Men hovedgrunnen er faktisk kommentarer fra abdre.

   Det var noen.her som sa at hvus ikke man.har noe positivt å si, så holder man.heller munn. Jeg er så enig!

   Fei for egen dør, ha fokus på sitt eget, ikke andre.
   Og ikke diagnostiser andre mennesker.
   Selv om man er slank, tyn, mager, er det ikke fritt frem å komme med alt du har lyst til å si.

 • Julie

  TAKK! Jeg er så ufattelig enig. Og jeg er forøvrig fryktelig uenig i kommentaren til Susanne.
  Fotballfrue representerer èn gruppe av samfunnet, mens Marna representer en annen. Svømmefuren som også la ut bilde av magen etter fødselen representerer en litt annen. Men de er ALLE FLOTTE kvinner som fortjener skryt på samme nivå. Jeg har alltid trent mye og vært flink til å presse meg for å bli best i idretten, og hvis jeg ser ut sånn som Caroline etter fødselen, er jeg for «vellykket» til å være stolt av meg selv? Høres trist ut. Jeg sier meg enig med deg Ingrid og FUCK JANTELOVEN som så mange nett-troll lever etter.
  La oss alle feire kroppen vår om den er 50,60,70 eller 80 kg!

  Amen.
  <3

 • I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Excellent work!

 • Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 • Thank you for some other informative website. The place else may I get that kind of information written in such an ideal means? I have a challenge that I’m simply now working on, and I have been at the glance out for such info.

 • I simply want to say I am just newbie to blogs and really savored this blog. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You surely have fabulous articles. Kudos for revealing your webpage.

 • I’ve recently started a site, the info you offer on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. «‘Tis our true policy to steer clear of permanent alliances with any portion of the foreign world.» by George Washington.

 • I’m impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you may have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the difficulty is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very comfortable that I stumbled across this in my search for one thing relating to this.

 • One other issue is that if you are in a circumstance where you don’t have a cosigner then you may really want to try to exhaust all of your educational funding options. You can get many funds and other free college funding that will give you funding to help you with school expenses. Thanks for the post.

 • I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

 • nice one particularly for the quickstart vids, I was so excited after downloading the tools that you cannot imagine how disappointed I was to discover I couldn’t get them to work! You came to my rescue and saved the day!

 • Thanks , I’ve recently been searching for info about this subject for a while and yours is the greatest I’ve discovered so far. But, what concerning the conclusion? Are you sure about the supply?

 • One important thing is that when you find yourself searching for a student loan you may find that you’ll need a cosigner. There are many cases where this is correct because you might find that you do not possess a past credit score so the lender will require that you’ve got someone cosign the money for you. Interesting post.

 • I believe that avoiding prepared foods is the first step in order to lose weight. They can taste fine, but ready-made foods currently have very little vitamins and minerals, making you take in more just to have enough electricity to get with the day. If you are constantly eating these foods, converting to whole grain products and other complex carbohydrates will help you to have more strength while taking in less. Good blog post.

 • Some really prime posts on this web site , saved to favorites .

 • Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thanks a lot!

 • Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 • Whats Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other customers like its helped me. Great job.

 • Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that «perfect balance» between usability and appearance. I must say you’ve done a great job with this. Also, the blog loads very fast for me on Firefox. Superb Blog!

 • I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 • I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this information So i’m happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this web site and give it a look on a constant basis.

 • Only wanna comment that you have a very nice internet site , I enjoy the style and design it actually stands out.

 • Generally I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

 • Good write-up, I am normal visitor of one’s site, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

 • Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

 • I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :).

 • My spouse and i got very cheerful Jordan managed to finish up his inquiry through the precious recommendations he got through your weblog. It’s not at all simplistic just to continually be releasing tips and tricks that many most people could have been selling. We grasp we have you to be grateful to because of that. The illustrations you made, the easy blog navigation, the relationships you can assist to engender – it’s got mostly great, and it’s assisting our son in addition to our family do think that theme is interesting, which is truly important. Thanks for the whole lot!

 • Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 • I not to mention my pals came reading through the best ideas found on the blog while suddenly I had an awful feeling I had not thanked the blog owner for those secrets. My women had been so passionate to read them and now have extremely been loving these things. Appreciate your actually being really helpful and for choosing varieties of fabulous ideas most people are really wanting to discover. Our sincere regret for not expressing gratitude to earlier.

 • Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 • There are some attention-grabbing points in time in this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There’s some validity however I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as nicely

 • whoah this blog is excellent i love reading your articles. Keep up the great work! You know, a lot of people are looking around for this info, you could help them greatly.

 • W88

  Hello my family member! I wish to say that this article is amazing, great written and include almost all significant infos. I would like to peer more posts like this .

 • Hey there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and wonderful style and design.

 • Hey! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice information you will have here on this post. I can be coming again to your weblog for more soon.

 • Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 • I was recommended this website through my cousin. I am now not certain whether this submit is written by way of him as no one else understand such specified approximately my difficulty. You’re wonderful! Thanks!

 • Hello, Neat post. There is an issue along with your site in web explorer, might check this… IE nonetheless is the marketplace chief and a big part of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem.

 • F*ckin’ amazing issues here. I am very glad to peer your article. Thank you so much and i am having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a mail?

 • I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Outstanding work!

 • fantastic issues altogether, you just won a new reader. What may you recommend about your submit that you just made some days in the past? Any sure?

 • W88

  Some genuinely wonderful articles on this website, thanks for contribution. «The spirit is the true self.» by Marcus Tullius Cicero.

 • Hello! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

 • I’m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I am very comfortable that I stumbled throughout this in my search for something regarding this.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>