Test av økologiske tannkremer uten fluor

Ja økologisk skal man jo være, så da har jeg testet fem økologiske tannkremer! Egentlig kan vi si fire, for den siste jeg bestilte viste seg å være til barn – må altså bli litt bedre på å lese produktbeskrivelsen der :) De fire tannkremene er valgt da de har fått best karakter av det økologiske utvalget på iHerb. Hele utvalget finner du her.

økologisk tannkrem

1. Jason Natural, Sea Fresh, Antiplaque & Strengthening Paste, Deep Sea Spearmint

Denne syns jeg er likest i både smak og konsistens i forhold til vanlig tannkrem. Om du ønsker at flere i familien skal bytte til økologisk er dette altså et trygt valg. Den har god smak og jeg syns dette var den beste i testen.

2. Jason Natural, PowerSmile, Antiplaque & Whitening Paste, Powerful Peppermint

Denne er ganske lik den over, men jeg syns smaken er litt tammere. Jeg foretrekker derfor den over.

3. Himalaya Herbal Healthcare, Botanique, Toothpaste, Neem, Pomegranate, Fluoride Free

Denne syns samboern lukter granskog. Jeg syns derimot den smaker godt, og er veldig fornøyd med den. Konsistensen er kanskje litt uvant i starten, men ikke noe som plager meg stort.

4. Weleda, Calendula Toothpaste, Peppermint-Free

God konsistens men tam smak, og et stykke unna de på toppen her. Kommer nok ikke til å kjøpe denne varianten igjen

5. Earth’s Best, Toothpaste, Strawberry & Banana

Denne er altså til barn. Den smaker superdigg, og tilfeldigvis så vil det jo være behov for akkurat denne om et års tid. Det følger også med en gummibørste man kan pusse små gummer og barnetenner med.

økologisk tannkrem

Så funker disse tannkremene?

Selv har jeg brukt disse i godt over et halvt år. Jeg har allerede brukt opp de fra Jásön og er nå halvveis på den fra Himalaya. Nei, man får ikke beskyttelsen som fluor gir, men så er det også diskuterbart hvor bra fluor egentlig er å få i seg. Det er vanskelig for meg å si om jeg kommer til å få raskere hull i tennene ved å bruke økologisk tannkrem, hvertfall foreløpig, men jeg har ihvertfall ikke merket noen endring på hverken belegg på tennene eller ånden min. Tannkrem med fluor bruker jeg fortsatt et par ganger i uken, spesielt de gangene jeg har spist eller drukket ting med sukker, som normalt (helst) ikke er så ofte.

økologisk tannkrem

Har du prøvd økologisk tannkrem før?


4 comments to Test av økologiske tannkremer uten fluor

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>