To ting du må ha på kjøkkenet

Det er to ting jeg har på kjøkkenet som jeg bruker hver eneste dag; et feiebrett og en løkhakker. Hæ? Et feiebrett og en løkhakker? Japp, det stemmer, og de sparer meg for mye tid!

Feiebrettet er nemlig KUN til kjøkkenbenken! Jeg bor med en person som spiser en del brød, og så meg møkk lei på alle smulene som konstant levde på kjøkkenbenken. Jeg er sånn passe fornøyd me då vaske ting (men jeg er glad i å rydde), og når jeg så dette brettet på TGR så dukket tanken opp. Litt som å støvsuge istedenfor å vaske gølvet! Selvsagt må benken vaskes i tillegg, men ikke flere ganger om dagen! Om jeg er så uheldig å søle sukrin, frø eller hva annet det skulle være på benken, så er det også bare å dra frem feiebrettet. Tada, 30 sekunder etterpå er det «ryddig» igjen, og når det er så enkelt, ja da gidder jeg faktisk å gjøre det og.

Det må understrekes at man må være veldig tydelig ovenfor øvrige familiemedlemmer at denne faktisk kun er til kjøkkenbenken da. Man kommer nok til å havne i situasjoner hvor det er fristende å bruke denne på gølvet, men da må den isåfall rett i maskina!

IMG_4256
Feiebrett i fine farger fra TGR

IMG_4258
Fast plass på siden av kjøkkenøya

Det andre er altså en løkhakke, og den bruker jeg til å hakke nøtter :) Min mor hadde en slik før, og jeg syns den var så genial så jeg ønsket meg en til jul. Og det fikk jeg av svigermor! Jeg vet dessverre ikke hvor hun har kjøpt den da, men den er kjøpt i Sverige. Jeg har kikka etter en slik selv uten hell, men noen av dere vet kanskje hvor man kan finne en tilsvarende?

IMG_4260

Den er skikkelig enkel å bruke; bare legg ønsket mengde nøtter på brettet, sett på hakkeren og hakk i vei.

IMG_4263

IMG_4264

Også er det bare å ha nøttene over frokosten :)

IMG_4268

Man kan jo argumentere for at det ikke tar spesielt lang tid å hakke opp nøtter med kniv, men da blir det så mye oppvask; både kniv og skjærebrett! Denne brukes KUN til nøtter, og da gidder jeg faktisk ikke vaske den så veldig ofte heller, jeg ser faktisk ikke helt poenget i det.

Har du noen smarte accessories du ikke klarer deg uten på kjøkkenet?


3 comments to To ting du må ha på kjøkkenet

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>