Første trilletur

Ja da er a mor endelig oppe og går igjen, og vi har vært på første trilletur! Det har blitt et par turer til etter dette, og jeg må si jeg er facinert over hvor mye bedre kroppen føles for hver dag som går. Jeg skal fortelle dere litt mer om fødselen senere, men som dere har forstått så ble ikke alt helt som planlagt. Man kan selvsagt ikke planlegge en fødsel, men 20 timer med unaturlige rier, hastekeisersnitt og spinalhodepine var ganske langt unna det jeg hadde sett for meg.

Men nå er jeg altså i mye bedre form, to uker og to dager etter. Aller første tur ut hadde vi tirsdag i påsken, og det gikk egentlig ikke spesielt bra. På torsdag gikk det fryktelig mye bedre, da gikk vi hele 4 km, og i går gikk vi hele 7 km, og kroppen føles bare enda bedre! Det er viktig å ikke presse seg i en slik situasjon, jeg kan f. eks ikke trene på fire uker til, men så lenge ting føles bra så tenker jeg at det er innafor. Jeg tror også at fysisk aktivitet er kjempeviktig for restitusjonen, blodsirkulasjon er gull :)

IMG_4568

Barnevogna vi har kjøpt er jeg forøvrig suuuperfornøyd med! Den heter Britax Go Next (2015) og her har vi satt på Country hjulene. Vi har også prøvd med de hjulene som følger med, og de fungerer faktisk like bra selv om det fortsatt er mye grus ute. Vi kjøpte vår vogn her, jeg har ikke funnet 2015-modellen noen andre steder.

IMG_4567IMG_4570

Jeg har ikke prøvd meg på trilletur alene med Akka enda, så jeg er litt spent på det. Jeg tror ikke det skal bli noe problem, men jeg kjenner at jeg fort kan bli satt ut om det blir for mye skriking, og om jeg har Akka alene samtidig så ser jeg for meg en tårevåt situasjon. Nå har det gått veldig greit med skrikinga da. Det var litt de første turene (selvsagt når vi var lengst hjemmefra, skikkelig vondt for mammahjertet), men de siste par turene har vært helt skrikefrie, så vi får prøve å holde det slik :)

IMG_4585IMG_4586

Planen fremover er å fortsette med masse trilleturer til jeg kan begynne å trene. Siden påsken er over så skal vi stramme inn litt på kostholdet og, og vi starter med å kutte ut alle godsaker. Etter hvert så skal jeg få satt opp en kostplan. Jeg skal ikke på noen superslankekur altså, men jeg er en labrador, og skal jeg få sjakk på vekten så er det aller mest effektive for meg å veie maten. Hysterisk for noen, men jeg trives veldig godt med det. Og ammingen skal selvsagt regnes inn, blir ikke noen 1500 kalorier om dagen for å si det sånn, 2000 kanskje? Selv om jeg gikk ned mye i løpet av fødselen (ca. 10 kg), så har jeg en del igjen, men jeg kommer nok ikke til å veie meg igjen før det har gått 6 uker. Da skal livmoren ha trukket seg tilbake (jeg føler at det tar litt lenger tid med keisersnitt) og jeg er fit for fight :)

IMG_4575

Det blir nok ikke daglig blogging helt enda, i dag er første dagen jeg er alene med lille såpass lenge, og hovedfokuset må være på han fremover. Når vi har litt mer etablerte rutiner så skal jeg få skrevet litt mer igjen, gleder meg til å dele den nye tilværelsen med dere :) Om 4 uker vil det også bli treningsinnlegg igjen, jeg er allerede supermotivert for å komme tilbake i form, så det gleder jeg meg til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments to Første trilletur

 • Hanne Beate

  Uff, hørtes ikke greit ut og hastekeisersnitt er ikke noe o.k.
  Det er ordentlig kos med trilletur, og nå blir det jo bare varmere og varmere framover også. Selv om det er over 5 år siden jeg fødte, har jeg fortsatt de kiloene jeg la på meg under graviditeten, så skal følge med og få noen tips av deg. :-) Fortsatt lykke til med restitusjonen og den lille, og ikke tenk på blogging før du føler du har tid til det. :-)

 • MFK

  Gratulerer med baby:)

  Godt å høre at dere er fornøyde med valg av vogn. Etter mye frem å tilbake bestilte vi samme vogn på Mimmis nå i påsken (takk for tips av nettbutikk;))

  Vet du forresten når adapter til Maxi-cosi kommer?

  • Ingrid

   Hei! Jeg har mast en del på mimmis om dette, og de har snakket med Britax. De kan dessverre ikke si NÅR den kommer, bare AT den kommer, så venter i spenning her. Hadde jo håpet å få det til lillegutt var født, men ser at vi ikke kommer til å trenge det heeelt enda, så få bare vente tålmodig :)

 • MFK

  Ok, takk for svar. Får håpe det kommer snart, virker veldig praktisk:)

 • H

  Gratulerer så mye! :) Det har vært en veldig spennende ventetid her på bloggen, skjønte jo det at oppskriftene osv var planlagte innlegg. :D Regner med du ble igangsatt siden du hadde unaturlige rier gjennom hele fødselen? Det blir spennende å lese fødselshistorien din. :)

 • Mele

  Gratulerer med baby:-) Jeg har ikke vært en fast følger av deg lenge, men Iherb innleggene dine fikk meg gjennom min første bestilling, så takk for den:-) Din fødsel høres mye ut som min første. Jeg var slett ikke forberedt på k.snitt, selv om det lå langt bak i hodet.. Men jeg kom meg egentlig ganske raskt i form igjen, så k.snitt var ikke negativt for meg:-) Jeg har født to barn på den » vanlige» måten i ettertid, så det går ann:-) Masse lykke til med en fantastisk tid framover:-)

 • Katherine

  Hei.
  Gratulerer så mye med den nye verdensborgeren.
  Det blir absolutt veldig spennende å lese fødselshistorien din.
  Jeg har selv termin den 26. April, så det nærmer seg med stormskritt.
  Håper du får/har mulighet til å nyte tiden framover nå, uten så mye fuzz. Og at du får god hjelp.
  Gleder meg til å følge bloggen din videre i og med at vi (snart) er i samme livsfase.

 • Ingrid

  Gratulerer så mye=)

  • Ingrid

   Haha, ser nå at jeg skrev det i går også, på det forrige innlegget ditt. Noe klikka med dataen min, så trodde ikke gårsdagens kommentar kom med, men det ser jeg jo at den gjorde:D Jaja, bedre med to gratulasjoner enn ingen:D

 • Kamilla

  Etterhvert får dere mer rutiner på ting, sånn at trilleturer legges til sovetiden = ikke no skriking (forhåpentligvis). Men jeg har selv bindt bikkja til et tre, og sittet på nærmeste stubbe og ammet illsint/sulten baby. Det går jo det og. :-) Gratulerer og kos deg med den lille!

  • Ingrid

   Haha, ja litt det jeg er redd for, men det er jo bare å kaste seg ut i det! Nå skal jeg snart på første trilletur alene, men først besøk av helsesøster :)

 • Ida

  Å, så leit å høre om tung og krevende fødsel. Godt å se at det går bedre nå ;) Jeg har selv en sykdom som av og til må behandles med tapping av spinalveske. Sist jeg gjorde dette fikk jeg lekkasje på stikkstedet som igjen ga meg undertrykk og dermed spinalhodepine. Det er nesten det vondeste jeg har opplevd (ja vondere enn selve spinalpunksjonene og tappingene). Jeg måtte få satt inn en blodlapp på lekkasjen. Måtte du også gjøre dette? Huff, det var forferdelig vondt og vanskelig disse dagene, og jeg hadde ingen baby å ta meg av. Kan ikke tenke meg hvordan det var for deg. Man kan jo tross alt ikke sitte oppreist eller stå/gå. Syns du er sterk Ingrid! Hverken svangerskapet eller fødselen var problemfritt.

 • Hanne Beate

  Jeg vet ikke hvor mye du tar deg tid til iHerb-shopping for tiden, og mulig du har fått med deg dette: Fram til mandag kl 10.00 (kl 19 norsk tid) er det 20% rabatt på alle produkter innen «Bath and Beauty». Jeg la inn en ordre på bl.a. Acure Organics shampoo med Argan oil, som også er nedsatt ellers, så koster nå kun $4,79.

 • Maia

  Hei =)
  Jeg ser at du har brukt countryhjulene på go nexten. Jeg har nylig kjøpt countryhjul, men opplevde at festet i midten (skruen) var veldig løst. Det går liksom ikke an å stramme skruen slik at den stangen ikke beveger seg.. Hadde du samme opplevelse?
  Har prøvd å søke litt på nettet, men fant ikke noe svar, så tenkte å prøve å høre med deg hvilke erfaring du har.

  På forhånd takk for svar :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>