Fødebagen og barselbagen – det du faktisk trenger

Jeg har jo laget to innlegg, ett med fødebagen og ett med barselbagen, og der er første gode tips; lag to bagger! Ha en bag, fødebagen med det aller mest nødvendige – det du trenger i løpet av fødselen. Det er denne bagen som ligger klar i bilen. Barselbagen er det du trenger etterpå – på nettopp barselavdelingen. Her er det mer praktiske og komfortable ting som man klarer seg uten om man er uheldig å ikke får den med seg.

IMG_4015 (1)

Fødebagen

IMG_3963Storksak Bailey Koral

Jeg pakket ned to par sko, og disse anbefales virkelig! Om du kun har plass til ett par i fødebaggen så pakk ned badesandalene da de tåler litt vann og søl. Det er ikke sikkert man får egen dusj, og da syns jeg det er digg å kunne dusje med sandaler. Det er veldig varmt på både fødeavdelingen og barsel, så jeg anbefaler virkelig sandaler og ikke tøfler.

IMG_3949

Jeg pakket ned til tøy til meg og samboeren. Her har jeg en ammetopp fra HM, en alladinbukse fra Cubus med veldig løst liv og en pakke mammatruser fra HM, lave sokker (jeg er så varm for tiden at jeg ikke orker høye). Samboeren har fått plass til en t-skjorte og to boxere. Dette fikk vi egentlig ikke bruk for, men det lå i bagen i tilfelle det ble mye venting før vi fikk fødestue – hvilket vi slapp. Jeg anbefaler å ha med litt slike klær, om ikke i fødebagen så hvertfall i barselbagen! Rene klær og egne truser er veldig deilig :)

IMG_3952

Energi er viktig. Vi pakket ned litt tørre kjeks med vaniljefyll, nøtter, brus med sukker, tørket mango, økologiske müslibarer og litt forskjellige questbarer. Questbarene var litt vel tunge å tygge på under fødselen, men müslibarene var veeeldig gode og ha. Nøttene var til samboern og mango hadde jeg ikke så veldig lyst på. Jeg hadde også med noen av denne baren, veldig bra den og. Kjeksene kan også anbefales, og selv om jeg drakk mest vann så var det digg med sukkerbrus. Vi fikk også servert eplejuice (eller appelsinjuice) på sykehuset, det var gull!

IMG_3953

Jeg pakket ikke så veldig mye toalettsaker i fødebagen, kun det mest nødvendige. Her har jeg pakket ansiktsservietter fra Blum, tannbørster til begge to, tannkrem, hårstrikker fra Bik Bok (elsker at de ikke har den metalldingsen), leppepomade fra Hurraw og ansiktsolje. I tillegg har jeg med en rull mykt toalettpapir. Vi fikk ikke bruk for så mye av dette selv om jeg holdt på i nesten et døgn. Likevel er det de viktigste tingene fra toalettmappen og det hadde vært dumt om vi ikke skulle få med oss barselbaggen og det lå her. Hårstrikk hadde jeg allerede, men det MÅ du ha om du har langt hår, og toalettpapiret ble ubrukt da jeg ikke fødte vaginalt. Det eneste jeg fikk brukt av dette var leppepomaden!

IMG_3960

Vi hadde med litt nyfødtbleier fra Alvababy, men disse trengte vi strengt tatt ikke å ha i fødebaggen. Vi brukte kun én bleie og det var på hjemreisedagen. Hadde jeg vært i litt bedre form så hadde vi nok brukt det mer da. Teppet hadde vi med så vi kunne ta det med til Akka siden, hvilket vi gjorde :)

IMG_3950

I tilleggpakket jeg ned en bikini fra Cubus som jeg selvfølgelig ikke fikk bruk for. Jeg hadde et ønske om å bruke badekar som smertelindring, men slik ble det ikke akkurat. Jeg tror uansett ikke jeg hadde hatt behov for bikinien, men er du litt beskjeden så er det kanskje ikke så dumt likevel. Ellers hadde jeg også lagt frem kameravesken med lader så vi husket kamera, lader til telefonen er viktig, og helsekortet, det er faktisk det viktigste!

Barselbagen

Av klær pakket jeg ned litt ymse ammetopper fra HM og Mamalicious, en deilig fleece fra Houdini, en ekstra ekstra joggebukse fra Cubus (man kan jo ha uhell), sokker, en amme-BH fra eBay, en sykt komfortabel amme-BH i ull fra Boob (sponset) og litt ekstra truser (ikke på bildet). Jeg fikk ikke bruk for den ekstra joggebuksa. Jeg kom i én joggebukse og hadde én i fødebaggen. Den jeg hadde med meg i barselbaggen hadde og en litt strammere strikk i livet som ikke var helt optimalt med keisersnitt. Amme BHen fra Boob syns jeg var helt fantastisk, men jeg brukte ikke denne før hjemreisedagen. Den er utrolig komfortabel på og er den eneste ammeBHen jeg kan bruke da de andre strammer for mye. Jeg har faktisk kjøpt meg en til slik sånn at jeg har noe å ha på når jeg vasker den ene.

Samboern har også med seg litt klær i barselbagen. Litt ekstra undertøy, en t-skjorte, hettegenser og joggebukse. Han kunne egentlig hatt med seg litt mer klær. Jeg bodde i sykehusskjorta, men han måtte jo bruke sine egne klær, og det er deilig med litt skift på fem dager. Han var hjemom da og fikk hentet litt mer klær etter et par dager. Hans beste tips til vordene fedre er å ta med shorts! Det er som sagt sykt varmt på barsel.

IMG_3967

IMG_3969
Amme-BH i ull fra Boob (sponset)

Toalettmappen min hadde jeg fylt opp med følgende. Noe av dette ligger i fødebagen.

Vel, formen min var såpass elendig at jeg knapt fikk bruk for noe mer enn tannbørste og tannkrem. Dusjsåpe, shampoo og balsam brukte jeg et par ganger, og ansiktsolje. Jeg gredde håret etter fire dager, og det var litt av et prosjekt! Jeg hadde nok hatt bruk for mer om jeg hadde vært litt piggere, så det meste vil jeg nok pakke med til neste gang og. Det jeg absolutt ikke trengte var antibac og kleenex.

IMG_3957

IMG_3958

Sminke var nok det siste jeg tenkte på, men hadde jeg vært piggere så hadde jeg nok savnet et par ting om det ikke var med.

Mappen fra Vicotria Secret var en liten valentinesgave fra min kjære, så fiiin <3

IMG_3964

Jeg pakket også litt ymse innlegg. Små bind trengte jeg ikke på sykehuset, men de store bindene fra Natracare var helt fantastiske! De erstatter ikke de enorme bleiene man må ha i starten, men de er langt mer behagelige enn tena-bindene man får på sykehuset. Og det er av to grunner, de er utrolig myke også har de en perfekt passform! Jeg var redd for at de var for smale, men de passer akkurat og det gjør at det holder seg på plass og ikke krøller seg. Engangs-ammeinnleggene til høyre er økologiske (herifra), og disse var veldig praktiske å ha med da de ikke har dette på sykehuset. Nederst har jeg ett sett i økologisk ull og ett i økologisk bambus, kjøpt på eBay.

IMG_3970

Brystkremen Earth mama natural nipple butter pakket jeg og med, og glad er jeg for det. De anbefaler at man ikke smører med noe på sykehuset, annet enn morsmelk og lar det lufttørke, men når man har skorper var det digg å kunne mykne de opp litt før ammingen. Denne fungerte også litt som smøring når han skulle ta tak, det ble ikke like vondt.

IMG_3971

I tillegg til en vanlig rispose (ble anbefalt å ta med av JM på sykehuset) pakket jeg ned booby tubes fra Earth Mama. De kan varmes eller kjøles ned og skal lindre ømme bryster, hvilket jeg definitivt hadde. Nå glemte jeg at jeg hadde de med da, og disse hadde nok vært veeeldig deilige å bruke under den værste brystsprengen.

IMG_4013

Bæresjalet fikk vi heller ikke bruk for. Jeg var ikke i form til å bære rundt på lille, og samboern syns det var like greit å bære han som han var. Hjemme har vi derimot brukt det kjempemasse disse ukene.

IMG_4006

Til lille pakket vi ned et ekstra helseteppe, resten av nyfødtbleiene, en økologisk smokk fra Natursutten og en økologisk sutteklut. Jeg har også tatt med produktene fra Earth Mama jeg har kjøpt til lille, blant annet body lotion, babyolje og baby bottom balsam. Vi fikk ikke bruk for noe annet enn rumpebalsamen, så jeg kommer ikke til å pake ned noe annet enn den neste gang.

IMG_3972

IMG_3973Økologisk smokk // Babyolje // Body Lotion // Baby bottom balm

Vi hadde med en hel del klær, men brukte hovedsaklig bodyene de hadde på sykehuset. Vi hadde tenkt til at Mr. F skulle få reise hjem i den grønne heldressen til venstre, men ribben i ermene var alt for stram så vi fikk den ikke på! Så da fikk det bli den stripete pysjen. Vi hadde jo med et finere sett, men jeg orket ikke å styre så mye med klær, så det fikk bli enkelt. Vi brukte den grå lua og, den med elefanter var litt liten.

IMG_3975

IMG_3979

Med min form var det ikke aktuelt å begynne å styre med tøybleiene. Det var heller ikke mulig å vaske de på sykehuset; det ble rett og slett ikke prioritert. Vi brukte en tøybleie når vi reiste hjem, så vi hadde klart oss med de to vi hadde med i fødebaggen. Du kan lese mer om tøybleier her.

IMG_3991

Ut over dette hadde vi med en del underholdning; masse blader, en tab osv. Vi fikk ikke bruk for noe av dette, det var rett og slett ikke tid! Vi fikk et blad på sykehuset og, jeg har enda ikke hatt tid til å lese det!

Så joda, vi hadde med oss mye, og fikk ikke bruk for alt akkurat, men var det noe jeg savnet? Mannen savnet som sagt shorts, og jeg kommer til å pakke ned porsjonspakker med havregrynsgrøt og kanel neste gang. De hadde dette på sykehuset (ikke kanel, så samboern kjøpte på butikken), men en dag var de tom. Jeg spiser ikke så mye brød, og skal ikke ha for mye meieriprodukter, så jeg levde mer eller mindre på denne grøten. Det var også utrolig godt å spise da jeg kun hadde lyst på milde, lettfordøyelige ting som havregrynsgrøt og yoghurt.

Syns du dette var nyttig? Har du andre tips?


88 comments to Fødebagen og barselbagen – det du faktisk trenger

 • Hanne Beate

  Veldig nyttig informasjon for førstegangsfødende! :-)
  Jeg hadde også med meg for mye, men det er så vanskelig å vite hva man trenger når man ikke har vært på føde/barsel før, så helt supert at du deler dette.

 • My wife and i ended up being more than happy that Raymond managed to round up his inquiry using the ideas he came across from your very own site. It’s not at all simplistic to simply find yourself giving freely thoughts that many many people may have been trying to sell. And we consider we need the website owner to appreciate for this. The type of explanations you’ve made, the straightforward blog navigation, the friendships your site help instill – it’s got everything superb, and it’s facilitating our son and us recognize that that topic is interesting, which is pretty serious. Thanks for the whole lot!

 • Great article. It’s very unfortunate that over the last several years, the travel industry has had to take on terrorism, SARS, tsunamis, flu virus, swine flu, and the first ever real global economic downturn. Through everything the industry has proven to be strong, resilient and also dynamic, finding new ways to deal with trouble. There are continually fresh troubles and chance to which the field must again adapt and react.

 • An added important part is that if you are a senior citizen, travel insurance for pensioners is something you should make sure you really take into account. The old you are, the harder at risk you happen to be for making something bad happen to you while in most foreign countries. If you are definitely not covered by a number of comprehensive insurance policies, you could have a number of serious complications. Thanks for discussing your suggestions on this blog site.

 • I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 • Thank you, I have been looking for facts about this subject matter for ages and yours is the best I’ve located so far.

 • I just want to say I am just very new to blogs and honestly liked you’re blog. Probably I’m planning to bookmark your blog . You amazingly have perfect posts. Thank you for sharing with us your web site.

 • Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect web-site.

 • I’ll immediately grab your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

 • Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said «You can hear the ocean if you put this to your ear.» She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 • What i do not realize is in fact how you’re now not actually much more smartly-favored than you might be now. You are so intelligent. You recognize thus considerably relating to this subject, made me individually believe it from so many various angles. Its like men and women are not fascinated unless it is something to do with Woman gaga! Your personal stuffs excellent. All the time care for it up!

 • Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is wonderful blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 • I’m very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 • Good Post, I am a big believer in writing comments on websites to inform the blog writers know that they’ve added some thing worthwhile to the world wide web!

 • The root of your writing while appearing agreeable in the beginning, did not really settle properly with me personally after some time. Someplace throughout the paragraphs you were able to make me a believer unfortunately only for a short while. I however have a problem with your jumps in assumptions and one would do well to help fill in those gaps. If you can accomplish that, I will undoubtedly end up being fascinated.

 • Great write-up, I am regular visitor of one’s web site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 • You can certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 • Aw, this was a very nice post. In concept I would like to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and certainly not appear to get one thing done.

 • Heya! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

 • great publish, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector do not realize this. You should proceed your writing. I am sure, you’ve a huge readers’ base already!

 • I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

 • Someone necessarily lend a hand to make severely articles I might state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the analysis you made to create this actual post amazing. Excellent process!

 • Great blog you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of group where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

 • Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 • You have brought up a very great details , appreciate it for the post.

 • Hey very cool site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also…I am glad to find a lot of useful info right here in the submit, we’d like develop more techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 • We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

 • Your most unhappy customers are your greatest source of learning.’ By Bill Gates

 • It’s best to take part in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will advocate this site!

 • Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 • I like this post, enjoyed this one regards for posting .

 • Normally I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice article.

 • Hello my friend! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I would like to look extra posts like this .

 • Utterly indited content material, appreciate it for information. «Necessity is the mother of taking chances.» by Mark Twain.

 • I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Great work!

 • Hey there. I discovered your website by the use of Google whilst looking for a related topic, your site got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Thanks, I have just been searching for information about this topic for ages and yours is the best I’ve found out so far. But, what in regards to the conclusion? Are you sure concerning the supply?

 • Hi there. I found your blog by means of Google even as searching for a related topic, your site came up. It seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossip and net stuff and this is really annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome write-up. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 • Awesome write-up. I am a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a long time.

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is really frustrating. A good site with interesting content, this is what I need. Thank you for making this web-site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome post. I’m a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

 • Hello there. I found your web site by the use of Google even as looking for a related matter, your website got here up. It looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Awesome post. I’m a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a really long time.

 • Awesome write-up. I’m a normal visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

 • Hey there. I found your web site by means of Google whilst looking for a similar matter, your site came up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & aid different users like its helped me. Good job.

 • Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good website with interesting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Spot on with this write-up, I actually suppose this web site wants way more consideration. I’ll in all probability be again to read far more, thanks for that info.

 • Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and web stuff and this is actually annoying. A good site with interesting content, that is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hi there. I discovered your blog by way of Google whilst searching for a related matter, your website got here up. It seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really frustrating. A good website with exciting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome write-up. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a long time.

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually irritating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hey there. I discovered your blog by means of Google even as searching for a similar matter, your site got here up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hello there. I found your blog by means of Google even as searching for a comparable matter, your web site got here up. It seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Hello there. I found your web site by the use of Google even as looking for a comparable subject, your site came up. It appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Awesome write-up. I’m a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a long time.

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually frustrating. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually frustrating. A good blog with interesting content, that is what I need. Thank you for making this web site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Hey there. I discovered your web site by the use of Google while searching for a comparable topic, your web site came up. It appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Awesome post. I’m a normal visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a frequent visitor for a really long time.

 • Hey there. I discovered your blog via Google whilst searching for a similar matter, your website came up. It appears to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Excellent post. I had been looking at constantly this blog site that i’m influenced! Very helpful info particularly the remaining period I sustain such information a lot. I had been seeking this kind of information to get a prolonged moment. Thank you and greatest of good fortune.

 • Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually irritating. A good website with exciting content, that’s what I need. Thanks for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome post. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

 • Hi there. I found your web site via Google at the same time as looking for a comparable matter, your web site got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • I’m impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me let you know, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient persons are talking intelligently about. I am very completely happy that I stumbled across this in my search for one thing relating to this.

 • Awesome post. I am a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a long time.

 • Hi there. I found your web site by means of Google at the same time as searching for a similar subject, your website got here up. It seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

 • Awesome write-up. I am a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a really long time.

 • Awesome post. I’m a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a long time.

 • Awesome write-up. I’m a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a frequent visitor for a long time.

 • Awesome write-up. I’m a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a frequent visitor for a really long time.

 • Awesome write-up. I am a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a really long time.

 • Hey there. I found your website by means of Google even as searching for a similar topic, your site came up. It seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 • Very interesting topic, thank you for posting.

 • Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that «perfect balance» between user friendliness and visual appeal. I must say you have done a excellent job with this. Also, the blog loads extremely fast for me on Internet explorer. Excellent Blog!

 • Awesome post. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a frequent visitor for a long time.

 • Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I am experiencing challenge with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 • W88

  Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 • Hello there. I found your blog by the use of Google whilst searching for a comparable topic, your web site came up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 • Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and net stuff and this is actually irritating. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 • Awesome write-up. I am a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I’ll be a regular visitor for a long time.

 • Hello there. I found your site by means of Google even as looking for a similar topic, your site got here up. It seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>