Melkefritt

Ja nå som jeg ikke kan spise melk lenger, overhodet, så har jeg raida Ultra. Jeg er vant til å måtte unngå latose, men å unngå melkeprotein er et helt nytt nivå. Laktose forsvinner for eksempel ved oppvarming, og det er ikke spesielt mye laktose i yoghurtprodukter og fete meieriprodukter. Melkeprotein finner du derimot i ALT som inneholder melk.

Om du ikke har fått med deg hvorfor jeg dropper melka så er det altså fordi Mr. F ikke klarer å bryte ned de store melkeproteinene som går fra kumelka og over i min morsmelk. Og hva gjør vi vel ikke for de små? (eller for nattesøvnen?)

Når jeg først var på Ultra så passet jeg på å kjøpe med litt av favorittpestoen og grønnsaksjuicen min fra Helios. Av melkefrie råvarer handlet jeg inn soyayoghurt med vaniljesmak fra alpro, havremål fra Yosa (spent på denne), økologisk og melkefri sjokolade i forskjellige varianter og økologisk rørossmør.

IMG_4855

Økologisk rørossmør, men det er jo ikke melkefritt tenker du kanskje? Nei, det har du helt rett i, men jeg skal ikke spise det som det er, jeg skal lage ghee! Det er smør uten melkeprotein det :)

IMG_4857

Sjokoladene fra Plamil var supergode, det kan jeg si for jeg har smakt på alle allerede, haha.

IMG_4856

Og havremålet var jeg veldig spent på. Det var faktisk overraskende lik smak som skogsbæryoghurt, så absolutt noe jeg kan anbefale videre.

IMG_4859

Den største ulempen med alt dette er at det ikke akkurat er gratis. Alle produktene kom på nesten 600 kr totalt. Nå er ikke Ultra den billigste matbutikken akkurat, men det er få andre som har et såpass bredt utvalg.

Har du prøvd noen av disse produktene før? Hva syns du?


2 comments to Melkefritt

 • Anna

  Havremål var nytt for meg, det må jeg prøve. Jeg savner yoghurt ;-)

  Ellers bruker jeg å kjøpe ghee, ettersom å lage selv er en langsommelig prosess, og ikke blir så mye billigere heller. Jeg kjøper denne fra iHerb: http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860. Og/eller denne fra nu3: https://www.nu3.no/govinda-ayurvedisk-okologisk-ghee-500-ml.html

  En ernæringsekspert jeg var hos gjorde meg oppmerksom på at soyaproteinet er veldig likt melkeproteinet, og anbefalte derfor å unngå det også.

  Men ellers har jeg funnet ut at jeg tåler proteinet i andre typer melk, f.eks. geitemelk. Så det kan jo du også eventuelt teste ut. Det fins gode geitoster, både hvit og brun, og yoghurt av geitemelk enkelte steder.

  Og så er nøttemelk både enkelt og kjempegodt å lage selv! Mine favoritter har blitt cashewmelk og mandelmelk :-)

  Lykke til, og del gjerne flere produkttips etterhvert :-D

  • Ingrid

   Ja vettu, jeg fant ut av det selv, da lillegutt fortsatt har vondt i magen, så fra i dag så kutter jeg ut soya og. Har jo hørt at mange kan reagere på det tidligere, men visste ikke at det var sås tor likhet med melkeproteinet. Men vi får se om det blir enda bedre uten soya, krysser fingrene for det :)

   Takk for tips ang geiteprodukter, det skal jeg sjekke ut! Cashewmelk pleier vi å kjøpe fra sverige faktisk, den eneste nøttemelka man kan kjøpe som er usøtet, selv om det beste selvsagt er å lage selv ;)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>