Hund og nyfødt

Det er ikke bare bare å være familiens midtpunkt når det kommer en liten bebis til verden. Plutselig er det en annen som får all oppmerksomheten. Alle som kommer på besøk går rett forbi for å hilse på nykomlingen, hjemme har mamsen og papsen plutsleig ikke like mye tid til deg. Ja, jeg snakker selvsagt om hunden vår Akka.

ergobaby 360ergobaby 360

Det ble ikke akkurat en flying start når Mr. F kom til verden. I og med at formen min var såpass dårlig (spesielt med spinalhodepinen), så ble ikke Akka prioritert når vi kom hjem fra sykehuset. Vi hadde allerede tatt med et håndkle hjem som hun kunne lukte på, så lukten hadde hun fått, men vi skulle gjerne gjort selve hjemkomsten litt enklere for henne. Jeg var helt utslått og klarte knapt å hilse på henne, og da hadde hun ikke sett meg på over en uke. I tillegg kom jeg bærende på en liten klump som hun ikke fikk noen reaksjoner fra, en spennende, men likevel fryktelig kjedelig liten kreasjon.

Det har går heldigvis bedre nå da, men vi er ikke helt i mål enda. Det startet faktisk allerede i svangerskapet. Min dårlige form gjorde at det ikke ble noen lange turer på ski i vinter, og hun fikk generelt langt mindre oppmerksomhet fra meg enn hun er vant til. Hun er en blanding av mange krevende raser, og holder det ikke akkurat hemmelig når hun ikke blir stimulert nok. Og frustrasjon forer frustrasjon. Vi er utslitte, så hun blir frustrert og vi blir enda mere frustrerte. Men det er kun en side av det hele som kan gjøre noe for å løse problemet, og det er vi. Akka har ikke skylden for noe, selv om det kanksje er fort gjort å tenke sånn når man er midt oppi det.

Nå er jeg hjemme på dagene, men hun er ikke så veldig interessert i hverken meg eller Mr. F. Jeg prøver å få gått litt turer med henne da, og det hjelper med bæreselen, da blir turene litt mer interessante for henne. Likevel er hun veldig stresset når vi skal på tur. Sitter og piper i buret sitt selv om hun vet at hun skal få være med på tur. Prøver jeg å hysje henne blir det bare værre. Det hjelper ikke å ta henne ut heller, merkelig nok. Men når vi først er i gang er det greit da.

ergobaby 360

Det negative med turene med Mr. F er at det ikke går så fort. Nå har de også sluppet sauene mange steder, så jeg kan ikke gå med Akka løs heller. Går hun løs får hun som regel langt mer ut av turene. Redningen har vært å sette på henne kløv. Det er egentlig genialt, for da slipper jeg sekk når jeg går med bæreselen, og hun får ekstra utfordring og trening. Hun får også en oppgave, og jeg merker at hun er langt mer fornøyd selv etter korte turer. Jeg kan til og med ha henne løs når vi har kommet frem til desinasjonen. Hun ligger bare å koser seg med en pinne og stikker ikke av, en veldig tilfredsstillende følelse for meg da jeg føler jeg gjør så lite for henne for tiden.

ergobaby 360

Vi har fortsatt en del å jobbe med, og jeg er klar over at det er vi som må stå på for at dette skal gå veien. Det går bedre og bedre, og jeg tror at Mr. F blir litt mer spennende når han blir eldre, men det må jo fungere nå og. Vi ønsker en glad og fornøyd hund, men tiden må nok også til. De fleste tipsene sier jo at man skal huske å gi hunden like mye oppmerksomhet som før. Vel, det er en ganske urealistisk forvendning; men man må huske å gi hunden oppmerksomhet! Man kommer aldri til å klare å holde samme nivå når man får en nyfødt (det skal godt gjøres ihvertfall), men man må møtes på midten, og det er vi som må gjøre størsteparten av jobben.

Kom gjerne med tips om du har erfaring med dette :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments to Hund og nyfødt

 • Du må la bikkja være med på alt som skjer i huset, da blir den til slutt lei og går for å legge seg igjen:)
  http://torehagen.com/pizza-og-ponny/

 • Veronica

  Hei! Mitt navn er Veronica, og jeg holder på med min siste hjemmeeksamen i journalistikk. Som tema har jeg fått tildelt «søndagsåpne butikker», og vinklingen min skal være at vi mister den ene tur/og- familiedagen vi har i uken. Frilufstlivetsår og folkehelse skal jeg blant annet ta opp. Jeg har veldig lyst til å stille deg noen spørsmål ang dette, i og med at du selv jobber i butikk og er et flittig turmenneske. I tillegg har du jo nettopp fått en liten baby. Hvis du vil svare meg på mail, så kan jeg enten sende den en mail med noen få spørsmål, eller så kan vi ta en kjapp telefon?
  Håper på raskt svar, det ville jeg satt stor pris på :)

  Mvh Veronica

 • Cathrine

  Så smart med kløv! Det må jeg bruke på min også når vi går med bæreselen. Lurt litt på hvordan jeg skulle få med meg et par ting med sele, men du har jo funnet løsninga for meg. Nå er hunden her i huset veldig rolig av seg og er stort sett fornøyd etter 20 minutter tur. I dag ble det en mil og han ligger utslått på gulvet.
  Da vi tok med baby hjem fra sykehuset var han helt i hundre og veldig nysgjerring på den lille saken som laget lyd. Han er veldig respektfull og snuter på bakenden hennes som han ville gjort med en hund :p Han sjekker vugga hver gang han kommer inn for å hilse på henne og er med inn for å skifte bleie. Han har i jobb å lukke døra etter meg, så får han en godbit for jobben :) Han er også ansvarlig for å hente opp mistede babysokker fra gulvet og levere de til meg. Vi leker med ballen mens jeg går rundt med baby som ikke vil sove. Prøver å inkludere han mest mulig.

  • Ingrid

   Ja hun får være med om hun vil, men hun er liksom ikke interessert, blir rart å tvinge henne og. Tror hun er litt «ego», vil helst ha oss for seg selv og ikke interessert i å dele oss med andre :p Men når Mr. F blir eldre og litt mer spennende så kanksje det snur. Det går jo helt greit da, de kommer fint overens liksom. Tror det bare må gå seg til :) Skulle gjerne lært henne å plukke babysokker og lukke dører da, det hadde jo vært genialt!!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>