Amming i det fri

Finnes det egentlig noe bedre enn å amme ute i det fri?

Ja, å amme i sofaen, haha. Jeg er ingen klisje, amming i det fri er veldig praktisk, men det er ikke mye komfortabelt. Her sitter jeg på stubben min med fantastisk utsikt, og det hele ser veldig idyllisk ut. Det man ikke ser er at jeg febrilsk prøver å bygge opp med en fleecejakke og puta fra bæreselen. Mr. F henger og dingler med beina, og jeg spenner meg alt for mye i ryggen. Heldigvis blir man flinkere når man øver, å de å amme uten puter går som regel veldig greit. Jeg foretrekker likevel en stol fremfor en stokk.

ergobaby 360ergobaby 360

Men stokk er bedre enn teppe. De første turene vi var på hvor jeg satt på et pledd og ammet, fikk jeg så vondt i ryggen at kjæresten måtte sitte med sin rygg mot min for å avlaste. Så sikkert sabla smart ut, haha, men der har du jo også fordelen med å amme i det fri, man får som regel litt privatliv :)

ergobaby 360

Jeg har blitt bedre på å amme i det offentlige og da. Nå har jeg ammet (helt alene) på både treningssenteret og kjøpesenteret. Ble sykt glad når jeg fant noen sofaer bak trappehuset på det lokale senteret her. Det var (for meg) ganske åpenbart at disse sto her for blant annet amming. Tidligere har jeg nesten løpt hjem fra sentrum for å rekke hjem før neste amming, men nå slipper jeg å stresse med det. Det er jo heller ikke sånn at folk bryr seg så fælt med at andre ammer da (det er vel et fåtall isåfall), og jeg er veldig for offentlig amming, men jeg har fortsatt rett til å være litt beskjeden. Jeg har faktisk en ammeponcho liggende, men den gir meg litt blandede følelser. Jeg føler at den er laget for å dekke til noe vakkert og naturlig, samtidig kan den gi frihet til å amme mer avslappet offentlig. Den er både fengslende og befriende samtidig, og det er forvirrende. Den er kanskje mest praktisk når man går med kjole som man må vippe ned for å amme. Da blir man veeeldig blottlagt. Et sjerf kan kanskje gjøre samme nytten, men kan nok også være litt mer klønete. Vi får se om jeg tar det med til midtsommer :) Ammeponchoen er forøvrig sponset av Jollyroom og du finner den her.

ammeponcho

Hvilket forhold har du til amming?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments to Amming i det fri

 • Sophie

  Jeg ammet begge mine hvor som helst. I starten syns jeg det var litt ubehagelig, men etter noen uker så var det helt naturlig. Jeg ble «tvunget» til å amme offentlig ganske tidlig siden jeg studerte og måtte ha med meg barna på skolen når de bare var noen uker gamle. (minstemann var under en uke når han måtte bli med på forelesning) Jeg syns det var mer styr med å dekke meg til enn flauheten med å blotte puppen. Men det hendte jeg la en gulpeklut over skulderen dersom det ble veldig mye pupp i det fri og det var mye folk rundt. (spesielt på skolen) Stort sett prøvde jeg å finne en litt stille krok, men det var sjeldent man fikk sitte så mye i fred. :)

 • Katherine

  Hei.
  Jeg kjenner meg igjen i det du skriver om manglende komfort ved amming i det fri. Det er ikke alltid like praktisk. Selv har jeg ammet mange merkelige steder og det går jo på et vis, men tidvis føler man seg veldig klønete, spesielt dersom småen er litt sutrete og tiltrekker seg oppmerksomheten til andre rundt, da merker jeg at jeg blir ørlittegrann stressa. Jeg bruker forøvrig ofte et skjerf, litt for å skjule puppen fra skuelystne, men mest for å hindre sollyset i ansiktet til småen. Jeg er også for amming i det offentlige rom, og samtidig som jeg føler meg som et meieri, så har jeg et lite behov for å skjule mine to fordeler, i hvertfall for fremmede…

  • Ingrid

   Jeg har vært heldig å slippet sutrete uge når jeg ammer utenfor hjemmet, gandke rart egentlig for han er ofte litt sutrete hjemme på dagtid.. Ikke noe fan selv av at noen bevitner meg amme en kavete baby, huff, fort å bli stressa da altså!!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>