IngridsBlogg.no

Oppdag skjønnheten i Norges ville natur

Norge, landet med de høye fjellene og de dype fjordene, har naturligvis mye vakker natur å by på. Så dersom du er lidenskapelig opptatt av natur og friluftsliv, har du definitivt kommet til rett sted. Hjertelig velkommen skal du være til bloggen for deg som ønsker å lære mer om norsk friluftsliv, og ønsker informasjon om alt fra steder som er verdt å besøke, til gode tips for ferske friluftsentusiaster. Vi håper at denne bloggen både kan informere og inspirere, og ønsker deg lykke til med alle fremtidige utflukter og oppdagelsesferder i Norges fantastiske natur.

Smart å investere i ladestasjon for elbiler

21 Nov 2022

En ladestasjon for elbiler er smart å installere hjemme, dersom du har elbil. Med en ladestasjon for elbilen din kan du lade den opp på riktig måte. Det er absolutt mulig å lade den via en vanlig stikkontakt, men det anbefales ikke at du gjør det. Det er fordi det er mindre sikkert og det er mye tregere å laste det opp på den måten. Fordeler med en ladeboks er:

  • Lader elbilen din raskt
  • Lader elbilen din trygt
  • Pålitelig lading

Du kan ellers alltid gå til en ladestasjon nær deg, eller lade via ditt vanlige uttak? Det kan du unngå ved å investere i å ha din egen ladeboks hjemme. Smartlading via Smart charging kan imidlertid redde dagen hvis du trenger å lade raskt når du er ute og reiser.

Lad elbilen din med en ladestasjon

Du bør ha en ladestasjon for elbil for å lade den opp. Saken er at vanlige stikkontakter i veggen, de er ikke designet for å tåle høy belastning i lang tid. Dette betyr at det kan oppstå varmeoppbygging og brannfare ved lading via den. Veggkontakter kommer heller ikke med dedikert sikring, så hvis de er overbelastet vil det ta lang tid å lade elbilen din.

Mange biler leveres imidlertid med en såkalt Mode 1-kabel, for vanlige stikkontakter, men den skal kun brukes i nødstilfeller.

Installer ladestasjon for elbilen

Det er mange fordeler med å installere en ladestasjon for elbil hjemme hos deg selv. Du kan lade elbilen din raskt og trygt da den er tilpasset spesifikt for å lade elbiler med.

Fjellsko - kan det kjøpes på nett?

3 Aug 2022

Fant ut at det var mye å spare på å handle fjellskoene på nett. Men det jeg forsikret meg om var at nettbutikken hadde returrett, slik at jeg kunne prøve flere par. Så fant jeg ut mondopoint for foten ved å markere lengden på foten på et ark!

Kart, kompass og sikkerhetsutstyr

28 Jun 2022

Det er aldri en anledning til å skufle unna mulighetene for en tur i vill natur. Selv om vi stoler på våre digitale kart, har vi alltid med kart og kompass når vi går utenfor løype. Dessuten har vi med søkestaver og førstehjelpsutstyr nå på vinteren.

Planlegge fjellturene

18 May 2022

Nå er det ganske ugjestmildt i høyfjellet, men jeg har sett på kartet, funnet hyttene, planlagt turene og sjekket utstyr. Fjellsko, solbriller, tursekk, alt er på stell. Men jeg mangler noen skikkelige gode sokker. Det skal jeg fikse før aller første fjelltur i år. Og den neste og den neste!

Jotunheimen - fjellvandrerens mekka

11 Apr 2022

Jotunheimen er bare en av mange fjellregioner for oss fjellvandrere. Det er så mye spennende ruter og topper å komme seg opp på. Vi kan nevne Skagastøl, Fanaråken, Galdhøpiggen, Besseggen og Storebjørn. Det er bare å spisse isbroddene, for "Breen" ligger der klar for oss alle.