« IngridsBlogg.no

Derfor bør du ta badstue oftere

Badstuebading er en tradisjon som har vært en del av mange kulturer i århundrer, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her er fem grunner til at badstuer er bra for deg:

  • Stressavlastning: Badstuer bidrar til å redusere stress og angst ved å øke blodsirkulasjonen og senke hjertefrekvensen.
  • Smertelindring: Badstuer er kjent for å lindre muskelspenninger og smerter, spesielt ved ledd- og ryggproblemer.
  • Forbedrer immunforsvaret: Høye temperaturer i badstuen kan bidra til å styrke immunforsvaret ved å fremme produksjonen av hvite blodlegemer.
  • Renser huden: Badstuer bidrar til å øke svettingen, noe som fører til at giftstoffer frigjøres fra kroppen gjennom huden, renser den og forbedrer den generelle tilstanden til huden.
  • Forbedrer søvnkvaliteten: Badstuer kan også bidra til å forbedre søvnkvaliteten ved å senke kroppstemperaturen, noe som gjør det lettere å sovne.

Så hvorfor ikke unne deg en avslappende badstue med sauna i Bergen? Gi kroppen en sårt tiltrengt pause fra hverdagen og kjenn forskjellen. Ta en badstue oftere for en sunnere livsstil!

Elektrisk eller vedfyrt badstue?

Elektriske badstuer er enklere å installere og bruke, de krever mindre vedlikehold og er mer miljøvennlige fordi de ikke genererer røyk eller utslipp. De er også lettere å regulere temperaturen i forhold til vedfyrte badstuer, da de har innebygget termostat.

Vedfyrte badstuer er ofte mer verdt i pris, de genererer en mer naturlig varme og skaper en mer autentisk atmosfære. De krever imidlertid mer vedlikehold da du må legge ved, rengjøre skorsteinen og sørge for at røyken slippes ut trygt. De kan også forårsake helseproblemer for de som er følsomme for røyk og vedrøyk.

Så avhengig av ens personlige preferanser, kan man velge mellom en elektrisk badstue for enkelhet og bekvemmelighet, eller en vedfyrt badstue for en mer tradisjonell opplevelse.

24 Jan 2023