« IngridsBlogg.no

Smart å investere i ladestasjon for elbiler

En ladestasjon for elbiler er smart å installere hjemme, dersom du har elbil. Med en ladestasjon for elbilen din kan du lade den opp på riktig måte. Det er absolutt mulig å lade den via en vanlig stikkontakt, men det anbefales ikke at du gjør det. Det er fordi det er mindre sikkert og det er mye tregere å laste det opp på den måten. Fordeler med en ladeboks er:

  • Lader elbilen din raskt
  • Lader elbilen din trygt
  • Pålitelig lading

Du kan ellers alltid gå til en ladestasjon nær deg, eller lade via ditt vanlige uttak? Det kan du unngå ved å investere i å ha din egen ladeboks hjemme. Smartlading via Smart charging kan imidlertid redde dagen hvis du trenger å lade raskt når du er ute og reiser.

Lad elbilen din med en ladestasjon

Du bør ha en ladestasjon for elbil for å lade den opp. Saken er at vanlige stikkontakter i veggen, de er ikke designet for å tåle høy belastning i lang tid. Dette betyr at det kan oppstå varmeoppbygging og brannfare ved lading via den. Veggkontakter kommer heller ikke med dedikert sikring, så hvis de er overbelastet vil det ta lang tid å lade elbilen din.

Mange biler leveres imidlertid med en såkalt Mode 1-kabel, for vanlige stikkontakter, men den skal kun brukes i nødstilfeller.

Installer ladestasjon for elbilen

Det er mange fordeler med å installere en ladestasjon for elbil hjemme hos deg selv. Du kan lade elbilen din raskt og trygt da den er tilpasset spesifikt for å lade elbiler med.

21 Nov 2022